בתי ספר פרטיים

Go West

New member
גזענות אסתר?

למען המידע אציין שאני חי כבר שנים עם בחורה לא-יהודייה. אני לא מבין את הגיזענות הזאת שלף. זה שמישהו לא יהודי עושה אותו פחות טוב בעינייך? בן אדם נחות? את מדברת על זה שילדייך יתחתנו עם לא-יהוי כאילו שזה אסון טבע. את יודעת איפה ומתי חשבו משהו כזה על נוצרי שמתחתן עם יהודי... ואגלה לך "סוד", יש עדיין מלא אנשים בעולם שחושבים שיהודים זה רע. קוראים להם אנטישמים. אז מה הגיזענות הזאת? למה כל כך קשה להבין שיש אנשים טובים ואנשים רעים וזה לא קשור בשום אופן למוצא שלהם?

levav1

New member
אם לא היתה אבחנה בין קתולים

לכל שאר הדתות לדעתי לא היתה כל בעיה משום שבכל מקום ידוע שיש לשלם עבור חינוך לא סטנדרטי. צודקת אשת הפקיד, יש בכך אפליה וחוסר שויון לא מתאים למה שקנדה מתיימרת לחנך!

or shaked

New member
דבר התלמיד

אז אני עכשיו בארץ, ולא בקנדה אבל גדלתי בטורנוטו ולמדתי בביאליק אני לא כל כך מבינה בהבדלים המחירים, אחרי הכל, הייתי ילדה, אבל אני כן יכולה לספר לכם כמה זה היה חשוב לי. ההורים שלי נסעו לקנדה, לקחו אותי מהכיתה המוכרת, מהמורים, מהסביבה, ושמו אותי בעיר שכל מה שיש בה זה שלג (ואל תבינו אותי לא נכון. אני מתה על טורונטו ושוקלת ברצינות להגר, אבל אלו היו מחשבותי כשנחתתי לראשונה). עצם העובדה שהייתי בביצפר ישראלי-יהודי, שלמדתי גם בעברית, ששמרתי על החגים ויותר מהכל - שהיו לי חברים שגם מדברים עברית (ולא, לא רק כאלה), הקלה מאוד. אל תחשבו על התבוללות או לאו, בארץ זרה הסיכויים ממילא קיימים. תחשבו על הילד שמיילא מוצא עצמו בסביבה זרה. אני מודה לאל ששלחו אותי דווקא לביאליק, שם היו ישראלים ויהודים. שם "קצת" הרגשתי בבית.

ליאתA2

New member
סוף סוף תגובה נורמלית

כל הכבוד אור. סוף סוף מישהו שחושב על ההרגשה של הילדים ולא של ההורים! ולכל אלו שמתייחסים אל מערכת יחסים עם גוי כאל אסון: תגורו בישראל ואז רוב הסיכויים שהילדים שלכם יתחתנו עם יהודים. לגור בחו"ל מצד אחד ולהתייחס לקשר רומנטי עם גוי/ה כאל אסון גדולת זה נראה לי צבוע. מה אני אגיד לכם - לא שזה מה שהתכוונתי שיקרה - אבל החבר שלי בארה"ב הוא... רוסי (לא יהודי). התאהבתי בבן אדם ולא בתווית. הוא האדם הכי מקסים שפגשתי אי פעם ואני מאושרת. מקווה שההורים שביניכם יחשיבו את האושר של ילדיהם יותר מאשר את המוצא של בני הזוג העתידיים שלהם. קצת פתיחות לא תזיק.

למעלה