בתי ספר פרטיים

בתי ספר פרטיים

לא כל אחד ששולח לבית ספר פרטי הוא מיליונר... שלושת הילדים שלנו הולכים לאסוסיאיטד (שהוא בית ספר יהודי!)... ואנחנו לא רק ששנינו עובדים אלא גם מקבלים הנחה ... כי אחרת לה היה לנו ממה לשלם שכר דירה, אוכל וכו"... השכר לימוד הוא מאוד יקר לשלושה ילדים, ואנחנו לא מוכנים לותר על החינוך יהודי ציוני גם בגלות!! , אם היה בית ספר ציבורי שהיה נותן שיעורים בעברית, בהסטוריה יהודית, בתנ"ך והלכה, הייתי רושמת את ילדי! אנחנו כרגע בעצם חוסכים למדינה כסף בזה שהילדים שלנו לא במערכת החינוך הציבורית !!ההסכם שנחתם עם המפלגה השמרנית, היה על החזר במסים לא תשלום לבית הספר מהמדינה, היינו שההורה משלם שכר לימוד, ורק בסוף השנה מקבל החזר שהשנה עמד על 20%. רק להשכלה כללית המדינה נותנת כסף לבתי ספר קאתולים(נוצריים), שהם גם בתי ספר פרטים, אז או שהמדינה תפסיק התמיכה לבתי הספר הקאתולים (ושהקאתולים ילכו לבכות בותיקן), או שתיתן לכולם אזי לבתי ספר היהודיים, המוסלמיים, לנוצרים הפרוטסטנטים, להודים וכ"ו... הרי אם נוציא היום את הילדים מהמערכת הפרטית ונכניס אותה למערכת הציבורית, אין למערכת הציבורית יכולת לקלוט כ"כ הרבה תלמידים!!! והיא פשוט תתמוטט!!! ושוב לא כל מי ששולח את ילדיו לבית ספר פרטי הוא מליונר, לפעמים השיקול הוא, חינוך ליהדות וציונות, דבר שאני בספק רב, חושבת שאפשר לקבל בחינוך הציבורי אבל אל דאגה, אחרי שההצבע של הליברלים לבטל את ההסכם, נוציא את הילדים שלנו לרחוב להפגין!! ואלינו יצטרפו כל שאר בתי הספר, אפילו המוסלמים!!!

formersusan

New member
בתי בפר פרטיים הם בבחינת לוקסוס

מפני שיש למדינה מערכת חינוך ציבורית המיועדת לכולם באופן שיוויוני ואותה יש לטפח. במערכת החינוך הציבורי זוכים ילדי המהגרים, מלבד חינוך מעולה, גם לתהליך של אסימילציה אמיתית בחברה הקנדית, ומכאן חשיבותה. יש לטפח אותה ולדאוג שאכן מספר הכיתות יגדל ומספר התלמידים בכל כיתה יצטמצם, ולשם כך יש לשכור יותר מורים - לכן הצורך בהשקעה כספית. אני בעד מכל הלב. אם רוצים לתת לילדים חינוך "יהודי" או איך שתקראו לזה, יש משסגרות של ימי ראשון פלוס עוד אחר צהריים אחד בשבוע ששם הילדים יכולים לקבל את זה, בלי שההורים יצטרכו לשלם הון תועפות בבית ספר פרטי.

השואה בין תפוחים למכוניות

השואה בין תפוחים למכוניות, זה מה שאת עושה כאן... אני לא אומרת שבתי הספר הציבורים לא טובים, ולא צריך לתמוך בהם, בתי הספר הציבורים לא טובים בשבילי ובשביל הילדים שלי, אין כאן שום גזענות או שום רצון להיות סנובי וליצור הבדלה. אני מחפשת חינוך יהודי ציוני לילדים שלי, שידעו לדבר ולקרוא עברית, שידעו מזה זה הרצל, ומה הבעיה בסכסוך-ישראלי ערבי,מתי חלים החגים, מה זה תנ"ך, ועוד ועוד... ללמוד בבית ספר של יום ראשון זה לא מספיק לדעתי, אולי אפשר לצאת מזה עם הכנה טובה להפטרה של הבר מצוה. אני רוצה קצת יותר!!! אם קנדה לדעתך היא מדינה כ"כ שויונית, אז לא הייתי אני משלמת מיסים כדי "שכריסטינה" תלמד בבית ספר קאתולי מתי ישו עלה לשמיים!!! אלא שהבת שלי תלמד מתי חל יום כיפור, ומה קרה בשנת 1973. הדברים מאוד יפים על הניר, אבל במציאות יש הרבה דברים דפוקים שנה טובה, גמר חתימה טובה וצום קל!!

formersusan

New member
אין לי השגות על כך

שאת רוצה לביתך תלמד תכנים מסויימים בבית הספר. אבל מערכת החינוך הציבורי הוקמה כדי להעניק חינוך שיויוני לכולם, ואותה צריך לטפח. אגב, יש הרבה מאוד ישראלים ששולחים את ילדיהם לבתי הספר הציבוריים ואת התכנים הנוספים הילדים מקבלים במסגרות חוץ-בית-ספריות בימי א' ובאמצע השבוע.

levav1

New member
איך מסתדר אצלך החינוך השויוני

עם חינוך לקתולים בחינם? יותר מזה, כבעל רכוש אני יכול לומר לך שפעם בשנה אני מקבל מכתב מהעיריה ובו אני צריך לסמן אם אני רוצה שכספי המיסים שלי יופנו לחינוך הציבורי או הקתולי. למותר לציין שאין אפשרות לסמן חינוך יהודי. זה שויוני לדעתך? לדעתי זה מאוד לא שויוני!

formersusan

New member
עד כמה שהבנתי

הוא לא בחינם. הוא ממומן בחלקו על ידי הממשלה כתוצאה מפשרה היסטורית. כספי הציבור בכל מקרה צריכים להיות מופנים לחינוך הציבורי ששם יש בעיה שם כיתות גדולות מדי, פשוט כי האדמיניסטרציה הקודמת פיטרה מורים. עכשיו סוף סוף מגלים שבעצם צריך להכניס מורים חדשים למערכת, אבל מה? בגלל גלי הפיטורים, יש עכשיו פחות בוגרי פקולטות לחינוך, ומאידך יש את המורים שפורשים לגימלאות, וכך נוצר מחסור במורים. זה נכון לא רק לגבי אונטריו, אלא לגבי קנדה כולה.

levav1

New member
נסיון יפה ...אבל תשובה מתחמקת

החינוך הקתולי הוא חינם בודאות. יש לי שכנים קתולים ובית ספר קתולי על יד הבית ואני רואה את האוטובוסים הצהובים שלהם שמסיעים כמעט כל מי שחפץ בכך. זה שקיים איזשהו הסדר הסטורי עדיין לא עושה את זה כשר בעיני.טלי קורה מבין עינייך, בקנדה לא הכל צודק ! את פשוט יודעת הרבה פחות.....

אני מקוה שאשת הפקיד לא תתנפל עלי,

אבל יש לי בשבילך (אשת הפקיד) מקום נהדר שבו ממש שמים דגש על מי זה הרצל ומה קרה ב 73 וחגי ישראל, ולומדים עברית, וכל היום תנך, והכל פה קדוש, ועוד הרבה דברים. קוראים לו פתח תקוה. ממש מומלץ. ולנו, תני להתבולל בשקט. היה לנו מספיק 40 שנה חגי ישראל. יצא לנו מהאף.

להשכלה כללית

גם בחינוך הפרטי הכיתות מפוצצות ב 3- תלמידים, כל זה במטרה להוריד את שכר הלימוד הגבוה!! גם בחינוך הפרטי שכר המורים נמוך (ואפילו יותר מבחינוך בציבורי). גם בחינוך הפרטי חסרים מורים טובים. לצערי העולם לא ורוד!

Esther4

New member
לאשת הפקיד

את צודקת במליון אחוז במה שענית לבחורה שרק גרה 4 חודשים בקנדה ונדמה לה שהיא כבר מבינה בכל תחום שהוא בקנדה. מעולם לא היו לה ילדים והיא לא יודעת מה זה לגדל ילדים בחו"ל ואין לה מושג מינמלי במה שהיא מתווכחת וכל ויכוח איתה זה שהיא רוצה להיות האחרונה והצודקת. מה היא יודעת מה זה חינוך בבתי ספר ציבוריים שהם תת רמה לעומת בתי ספר יהודיים. גם אני שלחתי את בנותי לבתי ספר יהודיים על מנת שהם לא יתבוללו עם הגויים ולא יתחתנו איתם. היא הרי היתה באושובה וגרה עם גוי אז לה באמת זה לא משנה. חבל בכלל לענות לה ולהתווכח איתה כי היא יודעת יותר טוב מכולם. אין לה מושג לגבי בתי ספר קאתוליים שהמלכה האם לפני 100 שנה חתמה שהיא נותנת הכל לקאתולים בחינם. לכן הם לא משלמים. אני הייתי בוועד ההורים של צ'אט והם רצו לרכוש את הבנין שבו הם מלמדים אז נאמר להם שאינם יכולים כי הזכות הראשונית ניתנת לקאתולים ואם הם יקנו את הבנין הם יצטרכו לשלם רק דולר אחד. ולכן הם נאבקו קשות לפחות להרחיב את הבית ספר כדי שעוד כמה מאות ילדים יוכלו לבוא ללמוד. אבל יש חוקים בעיריה שאין אפשרות להרחיב יותר מידי לכן הם נאלצו לשכור בית ספר אחר בטורנהיל כדי שעוד ילדים יהודים יוכלו ללמוד שם. גמר חתימה טובה

formersusan

New member
למה העוינות, אסתר?

למה כל-כך מפריע לך שחייתי עם "גוי"? את חיה במדינה הכי רב תרבותית בעולם, אבל את עדיין מפגינה חוסר סובלנות כלפי תרבויות אחרות. אולי כדאי שתפנימי כמה ערכים בסיסיים בתרבות הקנדית. ואולי דווקא כן כדאי לך לשלוח ילדים לבית ספר ציבורי כדי שגם הם יפנימו. מה הבעיה עם "התבוללות"? למה לשפוט אדם לפי שיוך אתני או דתי ולא על פי פנימיותו?זאת הסיבה שנהניתי לגור באושאווה - אין שם "גטאות" על פי שיוך אתני. שם לא שופטים אוך בצורה כזאת. אלא רק על מעשייך כבן אדם, וזה מה שחשוב. ולידיעתך, דווקא עבדתי בבית ספר יהודי בארה"ב, כך שאני יודעת *משהו* על חינוך ילדים...

Esther4

New member
לנועה

נוצר הרושם שמשעמם לך בישראל לכן את יושבת כל היום ליד המחשב ומגיבה ומייעצת לאלה שעדיין לא גרו ממש בקנדה ומנסה להצדיק את עצמך שכך צריך לחיות. ובכן כנראה שלא נעים היה לך לשמוע את האמת ולכן את מגיבה כפי שהגבת. זה שעבדת עם ילדים בבית ספר יהודי לא אומר שאת יודעת משהו על ילדים. לו היו לך ילדים משלך והיית רוצה שילדיך יהיו יהודים טובים ולא יתבוללו ושיהיה דור המשך ליהדות לא היית כותבת מה שאת כתבת. אבל נראה לי שאת מורדת ביהדותך ודווקא רוצה להשתייך לגויים אז שיבושם לך. זה שאת גרת באושווה מלמד רבות עליך ועל צורת החשיבה והתשובות שאת עונה. אני מכירה את התרבות הקנדית יותר ממך ואינני דתיה ולא גרה בגטאות טורונטו וגאה בזה שאני ישראלית ויהודיה.אני מיודדת עם הרבה גויים ואין לי בעיה איתם. מאין לך שהצד השני לא שופט אותנו בתור יהודים? לי ידוע שגם אצל המשפחות הללו לא אוהבים שהבן/בת יתחתנו עם יהודים.

formersusan

New member
כבר עצם העובדה שאת

מכנה את מי שאיננו נמנה עם בן דתך בכינוי "גוי" מעיד על חוסר פתיחות. העובדה שאת לא היית רוצה שילדייך יתחתנו עם "גויים" מעידה על צרות אופקים וגישת-אפרטהייד משהו. למה שיוך אתני או דתי צריך לשנות למישהו בבחירת בני זוג או מקום מגורים? אני מחפשת איכות חיים ולא קרבה לבתי כנסת וכו'. אני בוחר את בני זוגי על פי אישיותם ולא על פי שיוכם הדתי. כך זה צריך להיעשות. במיוחד בחברה כל כך רב תרבותית כמו קנדה. את לא ממש מכירה אותי, ולכן את לא ממש יכולה להעיר מה אני כן או לא יודעת על קנדה, או כן או לא יודעת על ילדים. את גם לא יכולה לומר שאני "מורדת" בדבר זה או אחר. "חיה ותן ליות" - תפנימי, כי זה מוטו חשוב לחיים בקנדה. כל אחד חי את חייו כרצונו, ללא התערבות של אף אחד. תרבויות שונות מתקיימות זו בצד זו בסובלנות. זאת הסיבה שבחרתי לגור בקנדה. אם את כל כך גאה ב"ישראליותך" למה שלא תחזרי לגור בארץ? רק במדינת האפרטהייד הזאת יש אפליה בין דם לדם. לא בקנדה. אני, עם שובי לקנדה, אעבור אסימילציה מהירה. במילא האנגלית היא שפת אמי, ובמילא אין לי מבטא זר. אחרי המעבר לעולם לא אגדיר עצמי כישראלית, אלא כבת אנוש. אצלי, אין חשיבות למוצא אתני או דתי.

babajos

New member
מי נתן לנו זכות לשבור השרשרת

שלום הייתי רוצה להצטרף לדיון ולהוסיף כמה מילים ובמיוחד לאלו שמצדדים בהתבוללות, אז נכון קנדה פתוחה וליברלית , אבל יותר דואגת לאלה שהגיעו ראשונים והם לא כל כך שוויוניים כמו שנדמה וזה מתחיל בתהליך ההגירה בו הם בוחרים את אלה שלדעתם "מתאימים יותר, או מוכשרים יותר", אבל זו לא הנקודה, הנקודה היא שהיהדות קיימת מעל חמשת אלפים שנה והתחילה באברהם אבינו וכל הקדושים שבאו אחריו, לנו התוודעה יהדותנו דרך אבותינו שאמרו אב לבנו בדבר, וזה הגיע עד הלום , ואפילו עד ההורים של אותם שממליצים התבוללות, והשאלה היא איזו זכות יש לנו לשבור את השרשרת הזו שנמשכה כל כך הרבה זמן ועמדו כל כך הרבה חכמים מאחוריה, האם אנחנו יותר חכמים מאבותינו שידעו לשמר את עצמם וגם כשהיו בגלות? האם לא ייתכן שאליהו הנביא או דוד המלך הוא אב השושלת ממנה יצאת, ונכון שאנחנו שווים עם הגויים, אך השוויון בינינו בא לידי ביטוי במובן הפיזי ואפילו שם איננו שווים כי השוודים או הדנים או הגרמנים הרבה יותר "יפים" מאיתנו, אך בצד הנשמה איננו שווים אנחנו יהודים והם כל השאר, ותרבות ומוסר ניתן ללמוד מהשאר, אך מדבר דת ותורה אל לנו ללמוד מאף אחד, כי היהדות שלנו היא הדת הכי טובה לפחות בשבילנו, ואגב אני לא מכיר הרבה קנדים שרוצים לעבור לצד שלנו, והם לא כל כך " חולים עלינו" כך שיפות הנפש פה מאוד מיותרת, ומה שחשוב לנו זה לשמור על ציביוננו, ולא להבלע אל תוך עולם שלא מכיר בתורתנו, שאולי זה נשמע פאנטי, אבל אם מישהו מחפש יושר צדק חוכמה וכל השאר הוא יקבל את זה טוב מאוד דרך היהדות שלו, ואל לנו לחשוב שיהדות זה רק זכות אלא גם חובה גדולה, אבל בלי החובה הזו לא היתה לנו שום זכות!!! ואני מקווה שלא פגעתי באף אחד ומי שרוצה להתבולל יכול להתבולל כי הבחירה היא חופשית, אבל אנחנו צריכים לבחור בטוב, כי הטוב הזה אומר טוב בשבילנו!!! גמר חתימה טובה לכולם והלוואי ותחזקו את יהדותכם אפילו אם אתם כמוני פה בקנדה, כי אולי לשם כך אנחנו פה! שנה טובה לכולם!!!

tazmania2

New member
אסתר צודקת 100%

בחורה שחיה 4 חודשים ומטיפה בפורום הזה ובפורום של YNET ואינה בקיאה בהרבה מאד דברים נועה,שתיקה יפה!!!

formersusan

New member
למה העוינות?

אני לא מטיפה לשום דבר. אני רק מנסה לעזור בהסתמך על ניסיוני האישי. אני לא מתיימרת לדעת דברים שאני לא מתמצאת בהם. ואני בטח לא מתיימרת לומר דברים על אנשים שאני לא מכירה, ובטח שלא לנסות להשתיק אותם. למה להיות עוין ומריר?

tapuztal

New member
אל תתנצלי, הם טועים

...ואת צודקת. מה לעשות שרוב הישראלים מפסיקים לחשוב בערך בגיל 13.

formersusan

New member
לא להגזים

יש משהו בצורת החשיבה ההיא שמרגיז אותי, זה הכול. זה לא אומר שמדובר באנשים רעים או טיפשים. רק בנקודה ההיא אנחנו חלוקים מאוד, ואני רק מבקשת שלא להפוך את המחלוקת לריבים אישיים מטופשים, זה הכול.

למעלה