בתור אבא לילד מחונן

arie54

New member
בתור אבא לילד מחונן

זה לא קל להתחייב לילד מחונן. כי הוא בסך הכל ילד. מה הוא לפני הכל, ילד או מחונן?? פעם חשבתי שהוא מחונן, ורק אחר כך ילד. עכשיו אני חושב אחרת. הוא ילד.. אז אני נותן לו את הזמן שלו להיות ילד. הוא רואה סדרות של ילדים. הוא משחק כמו ילדים אחרים.. זה שהוא מנגן פסנתר ברמה גבוהה, וזה שהוא עובד על תוכנות מחשב מורכבות במהירות של סופה, זה רק ערך מוסף של הילדותיות שלו.. הוא סתם ילד, הילד המחונן שלי..

Southparking

New member
../images/Emo72.gifאפשר לדעת מה מטרת ההודעה../images/Emo35.gif

ואגב ההודעה שלך יותר מתאימה לפה

25252525

New member
הוא ילד שהוא מחונן,

ולא מחונן שהוא ילד:) כ"ילד מחונן" לשעבר, אני יכול לייעץ לך מניסיוני לא להתעלם מהפן הרגשי, אבל קח גם בחשבון את הצרכים הייחודיים שנוצרים בגלל מנת המשכל הגבוהה. יש לך משימה לא פשוטה, בהצלחה:)

raananh

New member
לא לדחוף את הילד!

כשהייתי ילד (מחונן) נשלחתי לנוער שוחר מדע. ההורים שלי באמת לא דחפו אותי לשום כיוון או "מטרה". אבל הרבה ילדים בנוער שוחר מדע, לדעתי, היו מסכנים בגלל שההורים שלהם דחפו אותם וציפו מהם (דרך לחץ פסיכולוגי) להיות "יותר טובים מאחרים". בקיצור, הם היו ילדים שעשו הכל, כולל לפגוע, להשפיל ולנצל ילדים אחרים למטרות שלהם (או של הוריהם). אני מאשים את ההורים. לא היו להם שום חברים ואני בטוח שהם לא היו מאושרים ב"הצלחות" שלהם. שוב, אני מאשים את ההורים. הרבה ילדים בנוער שוחר מדע היו בסדר גמור. אני, כמה פעמים, עשיתי להם רע על הנשמה כשהיצלחתי איפוא שהם נכשלו ("איך זה שאתה לא ידעת או הבנת את זה? מה אתה מטומטם?") בקיצור, מה שאני רוצה להגיד זה שאם הילד שלך מחונן ויש לו מוטיבציה פנימית, הוא יהפוך לבדו למשהו. אל תדחוף אבל תן לו את הכלים ככל שאתה מסוגל... זה ישתלם לך לטווח הארוך. אבא שלי שילם הון תועפות עבור המחשב האישי הראשון שלי... כי בקשתי. תמיד אזכור את זה... רענן

למעלה