בשעה טובה ומוצלחת

deathstar

New member
LOL, אני מאמין שהסיבה האמיתית שלו אפילו יותר

טובה מסתם ננעל במחסן...

אלי לא ננעלתי במחסן...

אני עובד באפריקה. האינטרנט פה לא מאפשר להוריד את הסדרה. ואני תקוע פה כבר שמונה חודשים. סיבה מספיק טובה ? שלחו לי דיסק קשיח מלא בסרטים וסדרות. ומשחקי הכס אחת מהן. התיישבתי לצפות. עד לרגע זה צפיתי בחמישה וחצי פרקים. אולי כסדרה זה טוב. אבל כאחד שמכיר את הספרים כל כך טוב, הסדרה צרמה לי מאוד. סרסיי הפושרת, ג'יים הרגשן והרציני, סבתא קייטלין, אריה היפה, ליסה היפה יחסית, כלב השמירה הרכרוכי, רוברט החלשלוש, חאל דרוגו המזוקן, הוואנאבי קשוח ושחייב להיות חשוף חזה תמיד, ג'אור מורמונט הזקן הטוב והרחום, ג'ון שלג ורוב סטארק הבאים בימים, רנלי ילד טוב ירושלים, טיריון השקט שבמקום להיות סוער וקולני פולט את השנינויות שלו בקול שטוח וחדגוני שמוריד חצי מהאפקט. היחס הרע במופגן שמקבל תיאון גרייג'וי בוינטרפל, הרוע המוחצן של רוברט, ג'נדרי החלשלוש, אצבעון הגבוה, השער של סיריו פורל, של טייוין לאניסטר, האהבה הקצרה בין רוברט לסרסיי, הפחד של רוברט ממלחמה בדותראקים או מהחוב שלו לטיווין לאניסטר, הצבעים החד גוניים (איפה כל הבגדים עם צבעי הבתים וסמליהם? כולם שם חייבים ללבוש בגדי עור כהים?) נראה שהשקיעו כל כך הרבה בסדרה, והחמיצו כל כך הרבה בחוסר השקעה. לא חראם?

Ivgi

New member
האמת

כמי שראה את הסדרה קודם כל, ואז המשיך לקרוא מהספר השני (ואת הסוף של הראשון כי לא התאפקתי), החוויה שלי קצת שונה. אני לא אפרט על כל דמות בנפרד, אבל אסכים איתך רק על הקטע שכל הדמויות הצעירות בסדרה יותר מבוגרות ממה שהן בספרים (אולי חוץ מג'ופרי), וזה שקייטלין יחסית לא מוצלחת מבחינת מראה. אחת הסיבות שהן מבוגרות יותר היא קטעי המין, אני מניח. דווקא אהבתי את התפאורה, המשחק וכו'. גם כשאני מכיר את איך שהדמויות אמורות להיות בבספרים הבאים. בסדרה היתה לי כל הזמן תחושה של הרבה הכנה וטררם, אבל אקשן בתכלס אין. בזה האמת אפשר להאשים רק את הספר. אולי הסדרה המוסרטת עיצבה לי את ראיית העולם של הספרים, ולכן אני רגיל "לדלות", אבל אני לא חושב ככה. נ.ב. הסיבה שלך עוברת את המבחן שלי! :)

One Song Glory

New member
../images/Emo45.gif על עניין שינוי הגילאים

בראיון של גוגל עם מרטין (http://www.youtube.com/watch?v=QTTW8M_etko) הוא בפירוש הסביר שהסיבה להעלאת הגילאים היא שאם דאני הייתה נשארת בגילה לפי הספרים, לא היה ניתן לשדר סצינות מין בהן היא משתתפת. אחרי שהם העלו את הגיל של דאני היה צורך להתאים את שאר הגילאים, כך שכל הילדים התבגרו משמעותית. בנוגע לאקשן, מרטין אוהב להכין את הקהל. בניגוד לסדרות אחרות, בהן עלול להיווצר מתח במהלך כל העונה עד אקשן בסופה, הספר הראשון כולו מהווה פרולוג להרבה אקשן שמפוזר בספרים הבאים.

לגבי האקשן והתפאורה

דבר שמאוד צרם לי. א. האקשן. בספר הראשון יש כמות מספקת של אקשן. רק שבסדרה הכל רדום כזה. בכלל הסדרה ישנונית. השחקנים מדקלמים את הטקסטים שלהם בלי הרבה רגש. בלי הרבה עליות וירידות באוקטבה. לדוגמא. "בשם רוברט באראתיאון, הראשון לשמו... בלה בלה בלה אני שופט... וכו'". הנוסח שאומר נד סטארק לפני שעורף את ראשו של גארד ממשמר הלילה. זה לא נאמר כתפילה! זו הכרזה שנאמרת בקול כמו כרוז. היציאות של טיריון, גם כן נאמרו בקול חד גוני. ברוב קטעי הטקסט, כשאנשים אמורים לחטוף קריזות, לצעוק או לשמוח. הם רגועים מדי. זה בגלל שהסדרה בריטית אז כולם קפואים כאילו בלעו שלגון ? קצת אותנטיות. אדם שעצבני, צועק. אדם שמח, צוחק בקול. משהו שם חסר בגדול... ב. התפאורה. התפאורה שם מאוד חסרה. חסרים הצבעים שמוסיפים הרבה לאווירה ולהשתייכות. אנשי משמר המלך לובשים לבן. הכל לבן. שריון לבן על בדים לבנים ומעל השריון גלימה לבנה. ג'יים לאניסטר חוגר שריון זהוב. אנשי בית לאניטר מסתובבים בצבעי אדום וזהב. רוברט לובש ירכית מקטיפה שחורה שרקום עליה בזהב הצבי המוכתר. רנלי בירוק עמוק, לפעמים סגל... רנלי ססגוני, בטוח בעצמו, קולני, ארוך שיער וגלוח זקן, מתלוצץ ומעורב בדעת עם הבריות. בסדרה הוא צעיר חנעבעץ, הססן, רציני, פחדן, קצוץ שיער וזקן, נמוך וצר כתפיים. הזאב האפור בשדה הלבן.. האפור והלבן בבגדי אנשי סטארק... כל זה לא מופיע בכלל. כל הגברים לובשים את אותם בגדי העור בגוונים כהים של חום/אפור/שחור. כל הגברים חוגרים את אותם השריונות. כל הצבע המרהיב והססגוני שיש בספרים, נעלם מן הסדרה. אתה לא מבחין בין אנשים, בין השיוך שלהם לבתים, הנטיות והנאמנות שלהם. כולם אותו דבר. משעמם.

ellendili

New member
נאלצת להסכים.

עם כל הצער. באמת שרציתי שהסדרה הזאת תהיה יצירת גאונית. אבל כן, ניסחת יפה את מה שהיה חסר לי. יש הרבה מהישנוניות והאפרוריות. לעומת זאת הנופים יפים

mentta

New member
אני מניחה

שלא היה מפריע לי לראות יותר בגדים, דגלים וסמלים של הבתים השונים, זה באמת היה מוסיף לאפיון הדמויות ולוויזואליות של הסדרה. אבל שוב, זה פשוט לא כזה קריטי לי. נראה לי שאתם נתפסים לדברים הקטנים. מבחינתי היצירה הכוללת מרשימה ומספקת.

ellendili

New member
האמת שאני שמחה שאת חושבת ככה ../images/Emo13.gif

את ראית את הסדרה לפני הספרים נכון? אז מבחינתי הסדרה עשתה את העבודה- גרמה לעוד אנשים לקרוא את מרטין. ולגבי הפרטים הקטנים... אז לפעמים, ובט במקרה הזה, הפרטים הקטנים הם אלה שעושים את האווירה. ולדעתי להעביר אווירה נכונה של ספר זו משימה קשה ביותר. למשל שר הטבעות הצליח לעשות את זה בצורה מושלמת. למרות שהיו ה-מ-ו-ן אי דיוקים וסצנות מונפצות וסצנות חשובות שירדו. לי זה לא הפריע כי האווירה- הרוח של הספר הייתה שם לחלוטין. במשחקי הכס- פחות. ולכן גם הפרטים הקטנים מפריעים.

mentta

New member
נכון. ../images/Emo13.gif

הגעתי לספרים מהסדרה. ואני מבינה מה את אומרת בקשר לאווירה. נקווה שתהני יותר מהעונה הבאה.

למעלה