בשעה טובה ומוצלחת

mentta

New member
נלחץ לי האנטר... :\

אולי יעניין אתכם לדעת שפיטר דינקלג' זכה אתמול באמי על תפקיד משנה בסדרת דרמה. הוא באמת מעולה.

is00

New member
../images/Emo207.gif והסדרה לא זכתה... יש! ../images/Emo24.gif

is00

New member
מאוד.

לטעמי הרסו חלק גדול מהדמויות בסדרה, לא היו שום סימנים למחשבה קדימה לעונות הבאות מצד המעבדים ו...רק בגלל ההגזמה בסצנות עירום מיותרות בסדרה היה צריך לזרוק את המועמדות של הסדרה לפח.

mentta

New member
הממ... זה קצת קיצוני לדעתי.

אני מבינה שהעירום וסצנות הסקס היו קצת יותר מדי לחלק מהצופים, אבל זה נחוץ כדי להציג את העולם של מרטין כמו שהוא כתב אותו. הם היו יכולים להוריד חלק, אבל לא היתה לי יותר מדי בעיה עם זה. ואני כן חושבת שהייתה מחשבה קדימה לעונות הבאות. למשל- שטרחו להסביר לנו את הרקע של תיאון אפילו שהוא לא היה רלוונטי לעונה הזאת, שהראו את הקשר של רנלי ולוראס... בכלל, אני חושבת שחלק מהסצנות המקוריות שלהם, שלא היו בספר, היו מהטובות ביותר בסדרה, כמו השיחה של סרסיי ורוברט על ליאנה. גם ויזואלית הסדרה מדהימה לדעתי. ואיזה דמויות נהרסו לדעתך? אני לא הרגשתי ככה. טוב, אני מניחה שאני סלחנית יותר כי אני מהקוראים החדשים, שהצטרפו אחרי הסדרה. ראיתי את הפרק הראשון ואז התחלתי לקרוא. אבל אני כן מקווה שבעונות הבאות הם יזכו ביותר פרסים, אני לגמרי בעדם.

is00

New member
סרסיי, אריה וסאנדור הם 3 מהדמויות.

לגבי העירום... אין לי בעיה עם סצנות עירום ומין כל עוד לא משתמשים בהם כפילרים מיותרים וזה מה שעשו בסדרה. ואפרופו השיחה של רוברט וסרסיי על הנישואים שלהן... זאת אחת הסצנות שלטעמי הרסו את הדמות של סרסיי והיתה מיותרת לחלוטין.

mentta

New member
"הרסו את הדמות".

אתה מתעצבן כי החליטו להוסיף לה עומק ואשיות שלא היו לה בספר? אז היא לא קרואלה דה ויל, ולא סופר-נבלית, יש בה צדדים אפורים. אני חושבת שזאת אחת ההחלטות היותר טובות מבחינת היוצרים. למה זה הרס את הדמות? היא עדיין אחת מהדמויות השנואות ע"י הצופים, היא עדיין אחת מ"הרעים", רק שעכשיו היא לא רדודה לגמרי. הסצנה בכלל לא מיותרת. היא נותנת לצופה הבנה על היחסים שלהם, על האישיות של כל אחד מהם, והמשחק שלהם שם היה פשוט מדהים. אז מה אם זה לא באמת היה כתוב בספר. כשמעבדים סרט לסדרה או לסרט אי אפשר להיות נאמנים לגמרי- חלק נחתך, חלק משתנה, חלק מתווסף.. והסצנה הזאת רק הוסיפה. בכלל, כל הטיפול שלהם בדמויות שהן לא דמויות עם נקודת מבט בספר מאוד מרשים בעיני. אני לא חושבת שמישהו שלא קרא את הספר היה מנחש שרוב הוא לא דמות נקודת מבט. לגבי סאנדור ואריה- שוב, אני באמת לא מבינה מה הבעיה. הייתי שמחה לשמוע את סאנדור מספר את הסיפור שלו לסאנסה בעצמו, אבל זה לא מפריע לי עד כדי כך. ובארי אני פשוט מאוהבת. השחקנית שמשחקת אותה מושלמת לדעתי. אני לא אומרת שהסדרה מושלמת, יש לה חסרונות ומקום לשיפור, אבל המועמדות בהחלט הגיעה לה.

is00

New member
סאנדור הפך לעציץ בסדרה.

גורל שאני מקווה שלא יעלה גם בגורל הדמות של בריאן. לאריה, שהיא הדמות השנייה בחשיבותה בסדרת הספרים חתכו מלא זמן מסך וחלק גדול מהמסע שלה בספר. לגבי סרסיי... הסרסיי של הסדרה היא לא הסרסיי של הספרים וכשהם יגיעו ל"משתה לעורבים"(אם הם יגיעו) הם יהיו בבעיה גדולה... וכאן הבעיה עם ההעדר החשיבה קדימה של המעבדים(בדיוק כמו עם הדמות של ג'יימי).

mentta

New member
באמת שאני לא מבינה מה אתה רוצה שהם יעשו.

ברור שהרבה סצנות נחתכו- זה מה שקורה כשהופכים ספר לסדרה! אין בררה, משהו חייב ללכת, פשוט אין מספיק זמן וכסף להכניס הכל. וגם אם היו מכניסים הכל, סצנה אחרי סצנה, פרק אחרי פרק, זה לא היה הגיוני ומוצלח בכלל- בספר יש כלים שאי אפשר להשתמש בהם בטלויזיה- מונולוגים פנימיים, רגשות, מחשבות וזכרונות של דמויות, זה הרי בלתי אפשרי. אז חייבים להשתמש בכלים אחרים, ולשנות פה ושם. זה ההבדל בין עיבוד טוב לעיבוד רע. אם הם היו מעתיקים את הספר כמו תוכי, הסיפור לא היה עגול ושלם, וזה פשוט לא היה עובד. סאנדור בכל מקרה לא כל כך משמעותי בספר הראשון. אני לא חושבת שאריה היא הדמות השנייה בחשיבותה בסדרה (באמת? על סמך מה? לנד, קייטלין, טיריון, ג'ון ודאני יש יותר פרקים ממנה), ואפילו שלא היה אכפת לי אם היו מראים אותה יותר כי היא הדמות האהובה עלי, אני חושבת שהיא מצוינת בסדרה. ברור שיש סצנות שלה שנחתכו, אבל שוב, אין בררה. אם היו מראים את כולן, זה היה בא על חשבון משהו אחר, ואז על זה היית מתלונן. ועד (ואם) שהם יגיעו למשתה לעורבים יש עוד הרבה זמן... מספיק זמן כדי לפתח את הדמויות של סרסיי ושל ג'יימי כדי שהם יגיעו לאן שהם נמצאים עכשיו. ואתה יודע מה, אולי זה אפילו יהיה יותר מוצלח- לראות את המסע שהם עברו, את המהפך. סרסיי שהולכת ומאבדת שליטה, הולכת ומשתגעת, וג'יימי שמנסה לחזור למוטב ולהתנהג בהגינות לשם שינוי. זה אפילו ידגיש טוב יותר את הריחוק ביניהם, ואם התיאוריה נכונה וג'יימי יהיה זה שיהרוג בסוף את סרסיי- זה יהיה אפילו יותר דרמטי.

is00

New member
את מכניסה לי מילים לפה. ../images/Emo201.gif../images/Emo58.gif

1. סנדור אולי לא ממש חשוב לעונה הראשונה, אבל העונה הראשונה נועדה לשים את היסודות לעונות הבאות, משמע להתרכז יותר בדמויות שיישחקו חלק חשוב בספרים הבאים וסאנדור הוא דמות כזאת. ג'יימי לעומת זאת... ג'יימי הוא לא חשוב לעונה השנייה(להזכירך הוא כל הספר שבוי בנהרן), אבל הם החליטו שהוא צריך לקבל המון זמן מסך על חשבונן של דמויות חשובות יותר לעונה הבאה(אריה וסאנדור). מחסור רציני במחשבה קדימה מטעם היוצרים. האמת קראתי שבעונה הבאה הולכים להוסיף המון סצנות לג'יימי. זה יהיה... מרתק.
2. אריה היא ועוד איך דמות מרכזית... היא וטיריון, אם תסתכלי בספרים, מקבלים הכי הרבה פרקים ועמודים ממרטין. בספר הראשון נד קיבל יותר עמודים ופרקים מהם, אבל כולנו יודעים למה... אם נסתכל על כל הספרים את תגלי שטיריון אריה וג'ון הם הדמויות המרכזיות של מרטין שגם מקבלות הכי הרבה חשיפה בספרים(טוב לפחות ב-3 הראושנים...) 3. סרסיי כנראה תמיד היתה רקובה ופסיכית, היא אף פעם לא היחה שפויה(בדיוק כמו ג'ופרי שירש את זה ממנה) ונראה שהרבה אנשים שקראו את הספרים, לא קלטו את זה. אנחנו פשוט מבינים עד כמה רק כשהיא מקבלת POV. 4. אני לא אומר שהמעבדים היו צריכים להישאר נאמנים לחלוטין למה שהיה בספר, אני כן אומר שהם היו צריכים לגלות קצת יכולות למחשבה קדימה ושל יכולת הפרדה בין העיקר לבין התפל בספרים ולהתחשב בכך כשהם עיבדו את הסדרה לטלוויזיה. אם דבר אחד ראיתי בסדרה, ממה שהכרחתי את עצמי לראות, זה שאין להם מושג בגרוש... 5. בכנות... את חושבת שאין מספיק מין ועירום בספרים, שהיה צורך להכניס קטעיי עירום ומין שלא היו ולא נבראו כדי לספק את HBO מבחינת העירום והמין בסדרות שלהם? למה היה צריך להמציא בכלל את הדמות של רוז?! נ.ב. האמת אולי זה דיון מיותר, כי אף פעם לא נסכים על כלום, כנראה, אז אולי עדיף בכלל שלא נמשיך לפתח אותו יותר מזה.

mentta

New member
כן, כנראה שלא. ../images/Emo13.gif

אני שפוט חושבת שאף אפעם אי אפשר לרצות את כולם, במיוחד לא מעריצים שרופים של הסדרה שתמיד ימצאו משהו שלא מצוא חן בעיניהם. אבל סדרה שמבוססת על ספר חייבת לעמוד בזכות עצמה, ולא להיות מיעודת רק לקוראי הספרים. ואני חושבת שהם עשו עבודה מעולה. לדעתי הם יודעים מה הם עושים יותר טוב ממה שמרטין יודע איך הוא הולך לפתור את כל התסבוכת הזאת. אין מה לעשות- כולם חשובים. יש עשרות דמויות בספר הזה, וכדי להכניס הכל לעשר שעות דברים מסוימים צריכים להיחתך. אין לי ספק, מהעיבוד הזה, שהיוצרים אוהבים ומכבדים את הספר.

mentta

New member
../images/Emo6.gif

לקח לי רגע להבין. לשניה חשבתי שאתה רוצה להתחיל עוד ויכוח.

אני פה הוכחן!

ואני באמת חושב שהיו יכולים לעשת עבודה הרבה יותר טובה. בשר הטבעות עשו עבודה הרבה יותר טובה.

mentta

New member
לא התכוונתי לגזול ממך את התואר.

אבל אני וכחנית לא קטנה בעצמי. ואני עדיין חושבת שהם עשו עבודה מעולה. חלק מהתלונות שקראתי קצת קטנוניות וילדותיות לטעמי. למה לדמות הזאת יש זקן, ולמה לדמות ההיא אין עיניים סגולות. בואו נכנס לפרופורציות. ברור שיש מקום לשיפור, תמיד יש, ומעריצים שרופים של הספרים תמיד ימצאו עוד משהו שלא בדיוק כמו שהוא בספר, אבל זה בסדר. אם אתה מתעקש להשוות אותה לספר בכל בחינה, רוב הסיכויים שהספר תמיד ינצח. ככה זה בדר"כ. אבל הסדרה פופולרית כי היא עובדת, גם למי שלא קרא את הספרים. צריך להתנתק קצת מההשוואה הזאת. הסדרה טובה. לא מדויקת ונאמנה למקור במאה אחוז? נכון. עושה עוול למקור? ממש לא. את שר הטבעות לא קראתי, אז אני לא יכולה להגיב בנושא. את הסרטים אני מאוד אוהבת. (זה ברשימה שלי... יום אחד אני אגיע לזה).

למעלה