בשעה טובה ומוצלחת

deathstar

New member
גם עם זה אני מסכים

אני חושב שהשחקנית של סרסיי דווקא נראת לא רע בכלל (כן הייתי מסובב אחריה את הראש, ויותר מזה). הדיון בינך לבין אביר לא היה אם היא יפה או לא אלא אם בכלל השחקנית של סרסיי צריכה להיות ממש יפה או לא. על פי הספרים - כן, בהחלט. אם אכן השחקנית מספיק יפה או לא - זה כבר אכן סובייקטיבי.

ellendili

New member
מה? איך בדיוק סצנת אצבעון בבית הבושת

היא נחוצה כדי להציג את העולם של מרטין כמו שהוא כתב? או סצנת האונס של דאני? או עוד 10 כאלה שאני יכולה למנות ואין להם שום קשר למה שמרטין כתב והן סותרות לחלוטין את מהות הדמויות שלו. למרטין יש מספיק מהקטעים האלה בספרים. והיה מספיק להכניס את הקטעים שהוא אשכרה כתב ולא להמציא שטויות רק כדי לחשוף עוד קצת בשר. סליחה אם אני נשמעת קצת עצבנית. אני כן- על יוצרי הסדרה. זה לא אישי נגדך

mentta

New member
לא חשבתי שזה אישי. ../images/Emo13.gif

מן הסתם- כנ"ל לגבי כל מה שאני כותבת. הסצנה הספציפית של אצבעון באמת הייתה מוגזמת. עם זה אני מסכימה. ואני יודעת שהרבה מעריצים של הספרים לא אהבו את סצנת האונס של דאני כי היא לא הייתה בספר, למרות שלדעתי זה היה נחוץ כדי להבין את מערכת היחסים שלהם, ובואו נודה על האמת רגע- הוא כן עשה בה מה שהוא רוצה אח"כ, זה שהיא לא אמרה לו "לא" מאוחר יותר לא אומר שזה לא אונס. היא נמכרה לו, ואם היו מציגים את זה בסדרה כמו בספר, כאילו הוא איזה ענק עדין וטוב לב, זה לא היה אמין. וזה תרם כל כך הרבה לשינוי של דאני לאורך הסדרה- מאיפה היא התחילה, ולאן היא הגיעה. ואיזה עוד דוגמאות כאלה יש שסותרות לחלוטין את מהות הדמויות שלו? וכן, הסצנות האלה כן נחוצות. העולם של מרטין, בסגנון ימי הביניים, הוא קשה ומכוער ומלא יצרים. להתעלם מהרובד הזה של הספר, כדי חס וחלילה לא להרגיז אף אחד, לא יעשה טוב לסדרה. בספרים יש הרבה סקס- מה זה משנה אם בסדרה יעבדו רק את אלה שמרטין כתב, או שימציאו קצת חדשות? בואו לא נהיה יפי נפש. האלימות הגרפית והעירום חשובים. שוב, אני מסכימה שאפשר להוריד במינון, אבל ההתלהמות מיותרת לדעתי.

ellendili

New member
אוקיי,

אם תקראי שוב את הסצנה בספר ותצפי שוב בסצנה בסדרה את תראי שהן שונות במהות שלהן לחלוטין. (אני מדברת על ליל הכלולות הראשון, כן?) בסדרה דאני פשוט נאנסת ע"י בהמת אדם שמתייחס אליה כאילו היא חפץ ושני פרקים אחרי זה הוא פתאום ה-sun and stars שלה. איפה בדיוק ההגיון בזה? איך ילדה קטנה ובתולה שנאנסת ע"י מפלץ פתאום מגלה שהוא אהבת חייה??. הייתי מבינה אם לפחות הייתה עקביות.. בסדר, בחרתם להפוך את דרוגו לבהמה שהוא לא היה בספר, אז תמשיכו עם זה עד הסוף. זה לא הגיוני מצד אחד להפוך אותו למפלצת ומצד שני להשאיר את ההתאהבות של דאני. בספר לעומת זאת הכל הרבה יותר הגיוני. כן, דאני נמכרה לדרוגו אבל הוא לא ראה בה חפץ והוא התחשב ברצונות שלה מהלילה הראשון. הוא דאג שלא להכאיב לה ואפילו היה עדין. ו*זה* מה שגרם לדאני לאהוב אותו. היא ציפתה לכאב ואלימות ודרוגו הפתיע אותה. ולכן ההתאהבות שלה בו בספר היא הגיונית. בסדרה זה מאוד צרם לי. כאילו הפכו את דאני לדמות קורבנית לחלוטין שמעריצה את האיש שפוגע בה. זה *ממש* לא טיב היחסים בינהם בספר. ואני לא רואה איך זה ששינו את טיב היחסים בינהם בסדרה תרם למשהו. בטח שלא להבנת הדמויות. לגבי זה שהעולם של מרטין הוא אכזר ומלא יצרים- זה נכון. ואני ממש לא בעד להתעלם מהרובד הזה. מה שמרגיז זה שהיוצרים חשבו שהם יודעים יותר טוב ממרטין והוסיפו סצנות מטופשות ומיותרות (וויזריס באמבטיה, תאון עם הזונה, רנלי ולוראס- למה בדיוק הסצנות האלה תרמו?) על חשבון סצנות אחרות שיכלו להעביר את אותו המסר ביותר טוב טעם. למשל הורידו את סצנת האוהבים של נד וקאט שיכלה ללמד אותנו הרבה על היחסים שלהם. טיריון ושאי- אותו דבר. מה שאני מנסה להגיד זה שלסצנות האלה בספרים יש טעם וחשיבות. בסדרה- לא. וכן, זה הכל עניין של מינון. וכשמשהו שם רק כדי להיות שם ואין לו שום משמעות- זה אומר שהוא מיותר.

mentta

New member
לא מדויק.

בפעם הראשונה שהם שכבו- כן, הוא היה עדין, כנראה כי היא היתה בתולה ויש בו אנושיות אחרי הכל. אבל זה בשום אופן לא המשיך ככה: "מדי לילה, זמן מה לפני עלות השחר, בא דרוגו אל אוהלה, העיר אותה בחושך ורכב עליה ללא רחם, כפי שרכב על סוסו. הוא תמיד בעל אותה מאחור כדרך הדותראקים, ועל כך היתה דאני אסירת תודה. כך לא ראה הלורד בעלה את הדמעות שהרטיבו את פניה, והיא יכלה לכבוש את צעקות הכאב שלה בכרה. לאחר שסיים את מעשיו, היה עוצם את עיניו ומתחיל לנחור קלות, ודאני היתה שוכבת לצידו, גופה חבול ורצוץ, וכאביה חזקים מכדי להירדם." פסקה אחרי זה כתוב שהיא כבר חשבה להתאבד. בעצם, גם בספר זה לא מאוד הגיוני. כן, נראה שיש לדאני תסמונת שטוקהולם במידה מסוימת, ובאמת קשה להבין איך כמה חודשים אח"כ היא מאוהבת בו, אבל ככה זה בספר. לא המציאו את זה בסדרה. פשוט במקום התהליך של "עדין - בהמי - עדין", פישטו את זה ל"בהמי - עדין". ככל שאני חושבת על זה יותר הסדרה נראית לי יותר הגיונית מהבחינה הזאת. טוב, אפשר לחפור על היחסים שלהם בלי סוף, ולנסות להסביר את השינוי שחל בהם. הנקודה שלי היא שההחלטה של היוצרים לשנות את הסצנה הספציפית הזאת היתה נכונה לדעתי. הרי בפרק הראשון את אמורה להרגיש אמפתיה ורחמים כלפי דאני, ואז במהלך העונה לראות אותה מתחזקת ומתחשלת. איך זה היה תורם לבניית הדמות והסיפור אם היא היתה נמכרת לדרוגו- ואז מבלה בליל תענוגות, ואז שוב חוזרת להיות מסכנה? הרעיון היה להציג אותה בתור קורבן. לכן ההחלטה הזאת היתה חשובה. ולדוגמאות האחרות שנתת- על זה בדיוק אני מדברת כשאני אומרת שזה עיבוד טוב! כל הדמויות האלה הן לא דמויות נקודת מבט, לא היו להן סצנות כאלה בספר! אם היוצרים היו מפיקים רק סצנות שנכתבו בספר, כמעט לא היינו רואים אותן! בספר את רואה את וייסריז רק דרך העיניים של דאני, ברור שלא תהיה לו סצנת אמבטיה. זה מעניין ומחדש ומוסיף לראות את הדמויות האלה עם אנשים אחרים. כנ"ל לגבי תיאון- חשוב להסביר את הרקע שלו ולבסס קצת את הדמות שלו לקראת העונה הבאה. לא היינו מקבלים את זה בשום מקום אחר, כי לא היית יכולה לשמוע את שון בין חושב לעצמו על איך הם לקחו את תיאון כבן ערובה, אלא אם הייתה קרינות, וזה כמובן מגוחך לחלוטין. רנלי ולוראס- אותו דבר. נכון שהם היו יכולים לעשות את כל זה בלי עירום, אבל אני לא חושבת שזה נעשה בזלזול או סתם רצון להראות ציצים. שוב, עם היוצא מן הכלל של אצבעון, שהיה פשוט פורנו רך. רק כדי שאני אבין אבל- יש לך בעיה עם סצנות שלא היו בספרים בכלל, או רק עם הסקס שלא היה בספרים?

ellendili

New member
טוב אז לגבי דרוגו ודאני באמת אפשר לחפור בלי

סוף. אני חושבת שהסצנה הראשונה שלהם היא חשובה יותר מכל השאר. אני לא חושבת שדרוגו ניסה להכאיב לה. והכאב נובע הרבה גם מאורח החיים שהיא לא רגילה אליו. וזה לא ככה בספר. בספר היא מתרגלת לרכיבה וסובלת פחות במהלך היום וכתוצאה מזה גם בלילה. טוב, נעזוב. זה עניין של פרשנות. לגבי וויזריס- אני ממש לא חושבת שסצנת האמבטיה תרמה לנו למשהו. הוא אמור להיות בצילה של דאני. ואנחנו אמורים לראות אותו דרכה. זה לא היה מעניין ולא הוסיף כלום. במקרה של תאון- אני יכולה לקבל את זה שהיו צריכים להסביר מה הרקע שלו. טיריון עשה את זה מצויין בשניים וחצי משפטים. הסצנה עם הזונה לא הוסיפה כלום. ואגב, הדיאלוג בין טיריון לת'און גם לא היה בספר אבל ההוספה שלו היא כן הגיונית וכן תורמת לעלילה. אז למה להערים על זה גם סצנת עירום אם גם ככה הכל מובן? אין לי בעיה עם סצנות שנוספו כל עוד הן משרתות מטרה ולא סותרות את רוח הספרים. וזה לא קשור לסקס. לטעמי היה פשוט מינון גדול מדי של סצנות כאלה. זה מאוד אופייני לכל הסדרות של HBO. הם חושבים שזה הופך אותם לפרוגרסיבים ומגניבים. אז לא.

mentta

New member
טוב, אנחנו יכולות להסכים שלא להסכים.

אני פשוט לא מסכימה עם הקביעה שבגלל שבספר אנחנו רואים את וייסריז דרך דאני- ככה זה צריך להיות גם בסדרה. כל הרעיון של עיבוד מחדש זה להראות את הדברים קצת אחרת. אם זה היה העתק מדויק זה היה חסר טעם. בקשר ל- HBO, אני מניחה שזה נכון. זה פשוט לא ממש מפריע לי.

ellendili

New member
אני מסכימה שאפשר לשנות ולראות דברים אחרת

כל עוד זה לא בא בסתירה גמורה לספרים. בעניין וויזריס- באמת נסכים שלא להסכים כי אותי אישית הדמות שלו לא באמת עניינה יותר עקב סצנת האמבטיה
. ובקשר לנטייה של הערוץ- אז לי זה כן מפריע כי אני לא אוהבת כשעושים דברים סתם כדי להגיד שעושים אותם. בכל אופן, היה דיון מעניין אז תודה

דרוגו ותיאון.

דרוגו בספרים הוא לא בהמה. הוא פרא אינטלגנט שנוהג לפי מנהגי בני עמו. דאני מפחדת ממנו וסובלת לא רק ממנו אלא מכל אורח החיים הדותראקי עד שהיא חולמת על הדרקון. מאז היא מסתגלת ומתאוששת ולומדת להנות מהכל. עם ההנאה היא מתחילה להתרגל ולאהוב את בעלה. לאחר מכן יש את הלילה שבו היא מיישמת את מה שלמדה מדוריאה (זה היה השם של הנערה הליסנית, לא?) שבסדרה משום מה נראית כמו הדותראקיות ולא כמו ליסנית... תיאון בספרים הוא צעיר קל דעת שגדל בבית סטארק כבן חסות ומקבל יחס נהדר מכולם. בסדרה הוא צעיר מסכן ותאב צומי שכולם מכפכפים אותו בלי סוף.

R o t e m O p

New member
אחת מהביקורות שיש לאנשים על הספרים זה השימוש

הרב במיניות וסקס. מצחיק בעיניי שדווקא מעריצי הספרים מתלוננים על השימוש הרב במיניות וסקס בסדרה. אני לא רוצה לפתוח את הדיון הזה מחדש, אני פשוט מוצאת את העובדה הזאת אירונית למדיי. אני חשבתי שהסדרה הייתה נהדרת. השחקנים מצוינים, ובסך הכל העיבוד של העונה הראשונה היה ברובו נאמן למקור עכשיו שגם עבר זמן מה מאז נגמרה העונה וגם יצא לי לצפות, לפחות חלק מהפרקים, בפעם נוספת אני יכולה להסתכל על העונה בכלליותה ולהגיד בלב שלם שגם הקטעים שהרגיזו אותי בפעם הראשונה שראיתי אותם כבר לא מרגיזים אותי באותה מידה, אם בכלל. אני חושבת שחשוב לזכור שבסופו של דבר בדובר מדובר בפרשנות של יוצרי הסדרה (ויאמר לזכותם שיש להם הרבה כבוד והערכה ליצירתו של מרטין) בדיוק כמו שלא כל הקוראים תמימי דעים לגבי דמויות כגון ג'ון, דאני או קייטלין. וכל אחד מגיב לדמויות או מאורעות שונים בספרים בצורה שונה. בלתי אפשרי לקלוע לטעמם של כל מעריצי הספרים מהסיבה הפשוטה שכל אחד מאיתנו כבר בנה לעצמו את ה"ווסטרוז" הפרטית שלו. אבל לדעתי כדי ליהנות מסדרת הטלויזיה, צריך להרפות קצת מהדמיון ולנסות ולשמור על ראש פתוח בקבלת השינויים האלה. לדעתי גם השינויים האלו, בין אם מצאו חן בעיניי ובין שלאו, הופכים את העיבוד הטלויזיוני למעניין יותר. יתרה מכך, אני חושבת שהם עוזרים להעשיר את העולם של שיר של אש ושל קרח בכך שהם מהווים קרקע פורייה לאינספור השוואות וניתוחים.

ellendili

New member
אני גם לא רוצה להתווכח שוב

אבל לגבי הנקודה האירונית רק אדייק: מה שמפריע לי בסדרה הוא לא ריבוי סצנות סקס. הוא ריבוי סצנות סקס מומצאות שאין להן קשר לספרים ולעלילה. אם היו פשוט מעבירים למסך את מה שמרטין כתב זה לא היה מוריד את המינון בסצנות האלה אבל לפחות היה בהן הגיון וטעם. מה שמעצבן זה שהם דחפו עירום לכל פרק (חוץ מאחד(!)) רק כדי שיהיה עירום בכל פרק. ואני בכלל מחובבי הסדרה
בהסתייגות אמנם. ובוודאי שאין לי ספק שהיוצרים אוהבים ומכבדים את היצירה. גם אני לא תמיד מסכימה עם הפרשנות שלהם. הדבר העיקרי שצרם לי זו הכניעה לתכתובות הערוץ. הרי זה ברור שאם הסדרה הייתה נעשת במקום אחר חצי (האמת שיותר. אבל נגיד חצי) מהסצנות המדוברות לא היו נכתבות בכלל. כי הן פשוט מיותרות. ושוב- ללא ספק היו בסדרה הזו הרבה דברים טובים לצד הרעים. ובעיקר יאמר לזכותה שהיא גרמה לגל מחודש של קוראים לגלות את מרטין. וזה כיף!. נקווה שהם ישתפרו בעונה הבאה

לא נכון

זה לא עניין של ווסטרוז הפרטית של כל אחד. התיאורים בספרים ארוכים ומפורטים כל כך, שקשה להחמיץ. האנשים בסדרה בהרבה מקרים שונים כל כך מהאנשים בספרים במראה ובהתנהגות.

ellendili

New member
חייבת להודות שאני מסכימה.

לא חושבת שהסדרה הייתה מושלמת או מספיק קרובה לזה כדי להיות ראויה לפרס. אבל לטיריון בהחלט מגיע!

Ivgi

New member
העונה התחילה ונגמרה לפני מספר חודשים

איך יכול להיות שאתה כאחד ממומחי הספרים בפורום מתיישב לראות את הסדרה רק עכשיו? מפחד להתפס להמוניות? P: רק סיבה של "ננעלתי במקלט ורק עכשיו הוציאו אותי", תספק אותי..

למעלה