בשעה טובה ומוצלחה

בשעה טובה ומוצלחה

התחלתי ללמוד. וככה אתמול אחרי יום עבודה מעצבן במיוחד, רצתי למכללה כדי להספיק להגיע בזמן לשיעור. כ20 תלמידים התקבצו להם בכיתה נחמדה וחיכו למורה. המורה נראית לי מתוקה לאללה, נכנסה לכיתה ואני ככה בלי כוונה כמעט נעמדתי לאות כבוד. שראיתי שכולם מסביב מסתכלים עליה בישיבה החלטתי לותר על הכבוד ולשבת על התחת כמו כולם. שיעור תנ"ך התחיל, אני הייתי בטוחה שיהיה לי משעמם. מה כבר היא יכולה לחדש לי בתנ"ך. תתפלאו, אבל נהנתי מכל רגע! פעם ראשונה שיוצא לי ללמוד תנ"ך ולשמוע את המורה אומרת בלי בעיה ששלמה המלך היה חתיכת חרמן שלקח לו 1000 נשים. אצלנו תמיד דילגו על הקטע של שלמה והנשים בגלל "צניעות" אהבתי את צורת הלימוד, מסתכלים על התנ"ך כספר רגיל שחיבר אותו סופר שרצה להכניס את האמונה שלו ולא מסתכלים עליו כמו שהייתי רגילה ללמוד כספר אלוהי שלכל דבר שלא מסתדר עם ההגיון יש פירוש. יש ביקורת, לא מפרשים פירושים שמצדיקים כל מעשה ונותנים תירוץ לכל חטא של איזה צדיק. את האמת זה די מוזר לי לשתוק בשיעור תנ"ך ולא לנסות לעלות על פירושים כמו שהיינו עושות בסמינר אבל לא יזיק לי לעבוד על ההקשבה שלי עם פה סגור. ומה הקטע הכי מצחיק? יש לי בכיתה בחור חרדי, לא יודעת מה הוא עושה שם אבל שהמורה שאלה שאלה על זמנים ואמרתי "אין מוקדם ומאוחר בתורה" הוא התפלץ. מאיפה החילונית הזאת יודעת לצטט פסוקים? אמרתי לו שאני אוהבת תנ"ך וקוראת אותו סתם להנאתי. אין לי כח להתחיל לספר סיפורים. מה עוד רציתי לספר לכם על זה? שביום הראשון שהלכתי להרשם, הרגשתי כזה חסך מטורף של לימודים. כל כך קינאתי במה שראיתי מהצד, תלמידים בשעות הבוקר יושבים יחד בהפסקה בנים, בנות, חברה. התגעגעתי לימים של הלימודים שלי, ללימודים נטו שאם הם היו במקום אחר הייתי יכולה כל כך להנות מהם. בשבילי ללכת ללמוד היה סיוט בעיקר בגלל ההנהלה ששיגעה אותי על כל שטות וגם הרבה בגלל החברות שלא אהבתי. לא נורא מה שהיה היה ועכשיו צריך להסתכל על מה שיהיה. אלוהימית.

יישר כוחך וחיילך לאורייתא!

אני ממליץ (מנסיון) לכל יוצא בשאלה לעשות בגרות 5 יח' בתנ"ך (ולא במגמה של תנ"ך דתי לא עלינו). גם קל וגם מעניק משמעות חדשה וביקורתית לספר הזה.

../images/Emo49.gif נשמע ממש כיף

טוב, אני נזכר בכיף שהיה לי שחודשים הראשונים שלי במכינה קדם-אקדמית, איזה כיף היה לשבת בשיעורי תנ"ך ולהבין את הכל, להבין את הצד השני של הספר הזה. אני בטוח שהמורה תתאהב בך, ככה זה. המורות והמורים אוהבים יוצאים בשאלה, הם בשבילם יעד בשיעורים. היא תתיחס אליך ותסתכל עליך במשך השיעור כי את הרי יודעת על מה היא מדברת... בהצלחה מותק. את לומדת עוד מקצועות או רק תנ"ך?

אז זהו בינתיים היא לא יודעת

ואני גם לא הולכת להגיד אין לי כח כבר להיות זא'תי היוצאת בשאלה, בא לי להיות אני וזהו. אני לומדת גם אנגלית 5 יחידות ואזרחות זה בסמסטר הקרוב.

אין מקום להשוות

אנגלית לתנ"ך. אנגלית הרבה יותר קשה, אמנם אני עשיתי רק 2 יחידות בתנ"ך, אבל המבחן היה ממש משחק ילדים. אני מניח שהייתי עובר אותו בלי ללכת לשום שיעור! לעומת זאת אנגלית 5 יחידות צריך ממש לשלוט בדקדוק של האנגלית וגם צריך אוצר מילים גדול.

אלוהמית , את לומדת אנגלית ???

יש לך אנגלית טוב !!!!! הלוואי עלי תלך בזמן זה ללמוד קצת יידיש מאמע לשון (שפת אם) בכל אופן בהצלחה בלימודים אם מישהו לומד זה סימן טוב , לראש פתוח-לאינטלגנציה !

rigoletto111

New member
לכי בכוחך זה והושעת את ישראל!

כל הכבוד, אלוהימית! אם זה היה לך מעניין אולי גם תלכי ללמוד באוניברסיטה מקרא, או מחשבת ישראל (פילוסופיה יהודית), או פולקלור יהודי (באוניברסיטה העברית) ... אני בטוח שיהיה לך הרבה מה לומר על דרכי הפרשנות החדשות של הטרסטים בעולם החרדי, והתאמתם לאתוס החרדי. (כמו הפיכת כל גיבורי התנ"ך לתלמידי פוניבז' סטנדרטיים...)

בהצלחה../images/Emo50.gif../images/Emo65.gif

היזכרת לי את הלימודים שלי ,אני לא אשכח שהמורה היתה אומרת קחו עיפרון תעשו סוגריים מפה עד שם,ואז כל התלמידות היו בודקות למה

א נ י ה ו

New member
../images/Emo50.gif

בדרך לל זה כייף ללמוד, עד שמגיעים המבחנים
<שבוז רצח אחרי כישלון במבחן בשבוע שעבר>

האם כבר מישהו ידע את המלכה של...

אלוהימית לומדת?????? כ"כ נפלא מצידך לשבת כאחד האדם ולראות "הכצעקתה". אין לי ספק שתוך 2 -3 שיעורים כולם שם יבינו עם מי יש להם עסק ויידעו לנהוג בהתאם... בינתיים תזדייני בסבלנות. מעניין לראות אם במקום שכולם יקבלו את התנ"ך לא כתורה למשה מסיני, תרגישי צורך להגן על המסורת המקובלת ועל הדת או שתזרמי איתם בפרשנות המודרנית? <מחזיקים אצבעות - אל תעצרי עד הפרופסורה, לפחות אם לא איזה פרס נובל>

../images/Emo49.gif בהצלחה!../images/Emo39.gif

זה באמת מרתק ללמוד תנ"ך במסלול החילוני. עברתי את החוויה הקסומה הזאת - ממש פוקח עיניים!

ש חף

New member
ילדה,

שיהיה לך המון בהצלחה!!! בתיכון לא סבלתי תנ"ך כי המורה שלי פשוט הקריאה את הפרשנים בלי להסביר יותר מדי,העיקר שנספיק את החומר לפני הבגרות. גם הייתי חייבת לגשת לתנ"ך דתי שהוא הרבה יותר קשה מחילוני. איכססססססס

Le Fay

New member
איזה יופי! אלו נביאים נכללים בחומר

הבחינה? יש דשא לשבת עליו בשמש? הספקת להכיר חלק מהקולגות? איך הספריה? תוכלי לשאול משם ספרי קריאה נחמדים באנגלית? ואיך הקפיטריה?

שיהיה לך

בהצלחה! ואני מאחל לך שתהני מכל רגע בלימודים. לי קצת קשה פסיכולוגית ללמוד מקצועות שמזכירים לי את ה"חדר" והישיבה,אבל כרגע הענקת לי נקודת מבט שונה על לימודי התנ"ך. אוליי זה ישמשני בעתיד...

מתוך השכפול שמקובל לי פה לארבע:

ירמיהו/יחזקאל/ישעיהו/עזרא/חגי/זכריה יש גם מלכים ואיוב. תאמת אני אגלה לך סוד חלק גדול מהם הם המלאכים שלי פה אבל אני לא מגלה את זה למורה:) יש דשא, אין שמש!!! יש ספריה תמורת צ'ק על סך 200 שקלים. יש ספרי קריאה נחמדים באנגלית/ערבית וצרפתית. והקפיטריה סגורה בשעות לא שעות שאני באה ללמוד. איזה אפליה! לומדים פה רק בבוקר? מה עוד את רוצה לדעת? אה,יש גם כמה חתיכים
אבל מספיק לי המלאכים שלי.

למעלה