מכתב לחה"כ פריצקי בנושא זה
אתמול (15/7) שלחתי לחה"כ יוסף פריצקי (שינוי) את המכתב הבא: ------------------------------------------------------------------- חה"כ פריצקי הנכבד, בתאריך 23/6/2002, בסביבות שעה 19:30, זיפזפתי לי ללא מטרה בערוצי הכבלים של חברת תבל. כשהגעתי לערוץ הקהילתי לא האמנתי למראה עיני. על המרקע הופיע צעיר חרדי, שנאם בפני העם נאום מיסיונרי טהור, שכל מטרתו היא לגרום לצופים תמימים לחזור בתשובה. הוא השתמש בכל אותן מניפולציות, הטעיות ושקרים שידועים היטב למי שמכיר את העולם הזה של ההחזרה בתשובה, אך בהחלט יכולים לשכנע ולהפיל בפח אנשים שפחות בקיאים. לדוגמה: המחזיר-בתשובה הקדיש חלק ניכר מהתכנית לטענת חז"ל שאין דגים עם קשקשים ללא סנפירים (כלומר, דג בעל קשקשים- חייב שיהיו לו סנפירים). הוא טען שכל המדענים מחפשים זה שנים רבות דגים שיוכלו להפריך קביעה זו, ואפילו המציא סיפור שיש מדענים שמנסים לבצע הפריה של נחש עם דג, כדי לצור דג עם קשקשים וללא סנפירים. ובכל זאת עדיין לא הצליחו למצוא/ליצור דג כזה, וזאת הוכחה לחכמתם האלוהית של חז"ל, וכ´. אזרח רגיל מן השורה עלול להשתכנע מדברים אלה. רק אנשים מנוסים יותר, שמכירים כבר את הטענה הזאת, יודעים שאין שום קשר בין קשקשים לסנפירים, ובהחלט ישנם דגים עם קשקשים וללא סנפירים (ר´ המאמר "ידיעת החכמים בסימני הדגים" באתר של "דעת אמת"). אותו מחזיר בתשובה ודאי יודע שהרוב המוחלט של הצופים לא יטרח לבדוק את נכונות דבריו, ויקבל אותם כנכונים. לכן הוא מרשה לעצמו לשקר במצח נחושה, ולשכנע בדרכי מרמה לחזרה בתשובה. מיד לאחר התכנית הנ"ל התכוונתי לכתוב לחברת תבל ולהתלונן על התכנית. אבל היות ואני אדם עסוק, לא הצלחתי להתפנות לכך, ולבסוף השליתי את עצמי בכך שיתכן וזה היה מקרה חד-פעמי, שלא יחזור על עצמו. אבל התבדיתי. היום נודע לי שארגון שופר, שבראשו עומד אמנון יצחק, קיבל אישור לשידור קבוע בערוץ הקהילתי! (הידיעה פורסמה באתר האינטרנט של הארגון). הארגון קיבל אישור למגזין באורך שעה וחצי בנושא יהדות. כולם יודעים שלמרות השם התמים "מגזין בנושא יהדות", אין מדובר כאן ב"יידיש-קייט", אלא במסע להחזרה בתשובה. אמנון יצחק, כהרגלו, ישתמש בכל האמצעים, כולל הטעיות, הוצאת דברים מהקשרם, ואפילו שקרים בוטים, כדי להשפיע על אנשים תמימים לעבור למחנה החרדי, ובכך להפסיק להיות אזרחים יצרניים ומועילים לחברה, ולהתחיל להיות תימהונים שחיים על חשבון הציבור. שידוריו של אמנון יצחק גרועים הרבה יותר מאותו שידור שעליו דברתי בתחילה, שכן הם אינם כוללים רק נושאי דת, אלא גם הטפות אנטי ציוניות. כל מי שהקשיב לקלטות שלו, או נכח בהרצאות שלו, מכיר את דעותיו של יצחק כנגד הציונות, השוואתה לאנטישמיות, וגידוף כל אבות הציונות ומנהיגיה. דוגמה טובה לכל מה שכתבתי עליו ניתן לקרוא במאמר שפורסם בידיעות אחרונות בתאריך 31/5/02, שתעתיק שלו נמצא בכתובת הבאה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ViewMsg.asp?msgid=4725713&id=264 אני מבקש ממך, בתור הנציג בכנסת של הרוב השפוי, לפעול בכל כוחך לביטול השידורים הללו. ------------------------------------------------------------------ עד כאן המכתב לחה"כ פריצקי. התשובה שלו לא איחרה לבוא: שלום רב, תודה מקרב לב על מכתבך. טוב לדעת שישנם עוד אנשים במדינה שאכפת להם. אעשה כל שאוכל כדי לעצור שידורים אלה. אדווח לך על ההתפתחויות. ושוב - תודה, ח"כ יוסף פריצקי