בשורה משמחת

רון סי

New member
יש לו כזו הכנסה שהוא צריך שירותי

רואה חשבון? באמת כל הכבוד. החילונים הכי קפיטליסטים יכבדו אותו מאד כאיש עסקים מצליח.

רון סי

New member
אני בסה"כ מציג את העובדות

ואתה מאושש אותן בכל הודעה שלך. אתה שוב משווה את אמנון לבעל עסק. ובצדק: זה באמת הרושם שמתקבל אצל המתבונן מהצד. לא של רב ישר הליכות ותמים כוונות, אלא של אדם ממולח וערמומי, שמטרותיו (כמטרותיו הלגיטימיות של בעל עסק) רווח אישי וקידום עצמי.

alond

New member
לא נראה לי שהוא משווה אלא נותן

דוגמא לאדם ישר (בעל עסק) שצריך את שרותיו של מקצוען (רואה חשבון והרבה פעמים עו"ד). הזדקקות לעו"ד רחוקה מהצבעה על איזשהו חוסר יושר.

רון סי

New member
הוא בהכרח משווה

אדם ישר שאיננו בעל עסק לא מזדקק לשירותים שוטפים של עורך דין, אלא אם הסתבך בתביעה משפטית. בעל עסק זקוק ליעוץ מקצועי מעצם האופי של ניהול עסקים (הציות לכללי הנהלת חשבונות, והעיסוק בתחומים שעלולים לפגוע בלקוחות). אי לכך בהכרח אמנון יצחק לא יכול להחשב אדם ישר סתם, אלא חייב להחשב לבעל עסק, ועוד כזה שפועל בתחום שעלול לפגוע ב"לקוחות" שלו.

alond

New member
לא ממש.

הרבה אנשים שנכנסים לתחום חדש של עסקים (אבל לא רק) שוכרים עו"ד שיעזור להם להמנע מלעשות דברים נגד החוק מתןך בורות. למשל, אנשים שמדברים בצורה פומבית (למשל נשיא ארה"ב שגם לו יש עורכי דין וכן להמון אנשי ציבור) משתמשים בעו"ד כי מה מותר להגיד ומה אסור להגיד לא תמיד ברור.

רון סי

New member
זו ראיה קצת נאיבית של הדברים

מי שנכנס לעסקים או לתחום פעילות כלשהו, עושה זאת מתוך מטרה מסויימת, להשיג משהו. אם בתחום יש סכנה של מעבר על החוק, צריך עורך דין שיתן ייעוץ איך לעשות את הדברים כך שבעל העסק ישיג את מטרותיו בלי להסתבך עם החוק. זה לא אותו דבר כמו הבדיקה התמימה של מה מותר ומה אסור לעשות... בכל אופן, גם אם מסתכלים על זה בדרך שלך וגם אם מסתכלים בדרך שלי, ברור שאמנון יצחק פועל בתחום שבו הוא עלול לעשות דברים נגד החוק. בין אם הוא מנסה להמנע מזה בכוונה טובה (לפי ההסתכלות שלך) ובין אם מתוך ציניות (לפי ההסתכלות שלי), יש בעיה בתחום שלו.

alond

New member
זו ראייה מאוד צינית...

זה שהוא נמצא במצב בו הוא עלול לעבור על החוק זה נכון. כמו כל מפלגה עמותה וכל מיני דוגמאות מוזרות. כמו כל בן אדם למעשה. אבל שלא כמו בני אדם רגילים, אנשים שנמצאים באור הזרקורים מאוד פגיעים ויש אנשים שרוצים לפגוע בהם, ב-"צדק" או שלא ב-"צדק", זה המצב.

מה לא כל כך ברור לו

מדובר באדם הנמצא תחת ביקורת ותחת הכוונת של לא מעט אנשים, גופים, מפלגות, המדקדקים ביחס אליו קלה כבחמורה, והיו שמחים מן הסתם אילו כשל והייתה עילה להרחיקו ולו מעט זמן מן הבמה הציבורית. אחד כזה רק טבעי יראה את הנולד ויעשה הכל כדי לא לתת סיבה קלה שבקלות להאשימו בעבירה על החוק, וינקוט צעדי מנע בצורת ייעוץ משפטי. וכמובן ולא מתוך כוונה לעבור על החוק ולהשתמש בייעוץ משפטי כדי להתחמק.

begone

New member
בוא תשמע סיפור

אריה דרעי פעל שנים רבות, צבר כוח רב והצליח להרגיז הרבה מאוד אנשים. עד שכוחו היה כה גדול, שיום אחד שני עסקנים מירושלים אספו עליו חומר והצליחו להוביל לתחקיר המפורסם של ידיעות אחרונות. משם כל העניין התגלגל למשפט המפורסם, שהרס לו את הקריירה לזמן רב. אם הרב יצחק יצבור כוח רב ומספר קריטי של אויבים, הוא עלול למצוא את עצמו יום אחד באותו מצב בדיוק. השחצנות והקיצוניות של הרב יצחק הן החולשות שלו - אין לו מעצורים ואין לו שום ענווה. לכן, לדעתי, יש לו סיכוי לחטוף מכה קשה בעתיד.

OK, אם כך אז הניחו לו !!

לכשיתפס בקלקלתו אז תדברו, עד אז מן הראוי אם לא לכבד אותו כאדם אז לפחות לא להרעיף עליו ´ברכות´ עד בלי די. עד היום הוא לא קילל וגידף אף אחד, ובטח שלא אותך באופן אישי.

begone

New member
מותר להרעיף ברכות

מותר לי למתוח ביקורת נוקבת על פעילותו המכוערת של הרב יצחק. מותר לי לעשות את זה, מפני שזה מקומם אותי באופן אישי. "עד היום הוא לא קילל וגידף אף אחד" הוא קילל את כל החילונים, את כולם, דהיינו גם אותי. זו הסתה מובהקת.

יש לי רעיון

להקצות ערוץ שלם לנושאי יהדות. רק לדאוג שהשידורים האלה יהיו בתשלום למי שרוצה. בדיוק כמו ערוצי הפורנו ומחר, מי יודע, אולי גם ערוץ הספורט.

אלדד27

New member
רעיון מצוין וחסר כל ערך שיווקי

הרי כל הקטע הוא שהם ידחפו לנו את השידורים שלהם בכוח. אם זה יהיה בתשלום, מי יקנה את הערוץ? האנשים שממילא מאמינים. אז מה זה ייתן לדתיים? כלום. ככה, הם דוחפים לך את התכנים האלו בכח לטלוויזיה. הילד שלך יזפזפ לו בין הערוצים והופ! יראה את הרב אומר לו שאם הוא לא יתחיל לשים תפילין הוא הולך להישרף בגיהנום.

גוססי

New member
אל תשמח בטרם עת

לכל מטבע יש שני צדדים, ובהחלט יתכן שלפי אותו החוק אפשר יהיה לדרוש הקצאת משבצות שידור מקבילות לגופים אחרים כגון דעת אמת, חופש ואפילו זרמים יהודים אחרים (רפורמים ר"ל).

נו אז.. מה ההבדל?

מה אתה רוצה להגיד בזה? קבל ציטוט מתגובתי מפורום אחר.. ================================================================== לי באופן אישי לא משנה הרבה מה ההבדל בין 100 ערוצים מהארץ ומכל העולם מכל הבא ליד לעוד ערוץ הסותר את דרך התורה? זו דעתי האישית בלבד! ואני שואל (לאו דווקא אותך, אתה הרי לא מתנגד) מדוע כל אזרחי המדינה יכולים לראות מה שבא להם (כמעט, למעט הסיפור עם הערוץ הכחול) ואני לא יכול לצפות בתוכנית המתאימה לי ולדרך החיים בה בחרתי? אגב, ואני עדיין ממן ואמשיך לממן מכספי את הערוץ הממלכתי שאינו מתחשב בי בלוח המשדרים? כך שיש באמת סיבה למסיבה (לא פרועה) אך מספיק כדי לברך על כך. =====================================================================

גוססי

New member
ההבדל גדול

תכניות יהדות היו ויהיו ואמנון יצחק הוא עוד דג בים, אבל מעולם לא שודרה באופן סדיר ובערוץ ציבורי תכנית שמפרטת את כל השגיאות, הסתירות והשטויות בתורה, או מצד שני את כל הפריבילגיות וזכויות היתר של החרדים. בהחלט הגיע הזמן שהמדינה תקצה משאבים גם לתעמולה אנטי-דתית נמרצת ואגרסיבית.

למה שהיא תקצה?

הכל עניין של היצע וביקוש. כרגע הביקוש (בעצם מאז ומתמיד) הוא לקצת יהדות. וזאת מהסיבה הפשוטה אין באף ערוץ ממלכתי (במיוחד) תוכניות העונות לדרישת הצופים בנושא הנ"ל. קח בחשבון שרוב העם בעד קצת יהדות ואין לו מאין לקבל זאת. לעומת זאת הביקוש לתוכניות שהן במהותן אנטי יהדות הוא שואף לאפס! אך לא אתפלא באם הערוץ הממלכתי יקצה לזה שעת שידור ואולי אפילו יותר, הרי מאז ומתמיד הערוץ הממלכתי היה ידוע ב´אהבת יתר´ לכל הקשור ליהדות. שים לב! הציבור רוצה דורש ומצפה להיענות מצד הרשות המתאימה לתוכניות התואמות את דרך חייהם, לגיטימי וחוקי למהדרין! אך אתה ושכמותך מחפשים את הדווקא בכדי להכעיס.. "בהחלט הגיע הזמן שהמדינה תקצה משאבים גם לתעמולה אנטי-דתית נמרצת ואגרסיבית!! תפסיק לאכול את הלב! תשאיר משהו לילדיך.

גוססי

New member
האם אלה עובדות?

מהיכן אתה יודע מה הביקוש לתכניות כפירה? האם ערכת סקר? או שאולי ידוע לך על סקר שנערך ע"י גוף מהימן? ואולי השידורים הראשונים כבר ייצרו את הביקוש? אגב, חסוך נא ממני את הפאתוס היהודי השחוק ("תשאיר משהו לילדיך"). הוא כבר לא עובד מטעמי שימוש יתר.

כן, גם אני הייתי מעוניין לשמוע

על אילו סתירות בדת היהודית מדובר. האם יש איזה שהוא אתר, שמפרט את הסתירות האלה ויותר חשוב - את תגובת המגזר הדתי לסתירות האלה?

למעלה