בר מצווה בלי אבא

קשה לי להבין........עדיין

אבא שמסרב להיות חלק מיום חשוב של בנו........עדיין לא נתפס אצלי וזה קורה לא פעם (כבר היו הודעות כאלו לאחרונה בפורום) זה מסוג הדברים שיכולים להקפיץ לי את הפיוז.......לא מבינה, לא מבינה
אצלנו את יודעת, האבא החליט שעושה בנפרד....לא הזמין אותי ולא יידע אותי וגם נתן לילדים את החשש לספר לי בכלל, כך שידעתי במקרה, זה עושה את זה ליותר כואב. בסופו של דבר, אירגנתי לילד בר מצוה כמו שהוא רצה באולם, ביקשתי שיזמין את אביו ומשפחתו, כי זה חשוב ולפעמים צריך לשים כעסים בצד, האב סירב בכל תוקף וגם איים על משפחתו שלא להגיע, ניסיתי בכל מיני דרכים להזמין אותו ואת משפחתו, ועדיין התבצר בסירובו, בסוף הילד אמר "אמא, אם אבא לא רוצה לבוא, שלא יעשה טובות" ולי הלב נצבט כי אני יודעת שזה היה חשוב לו והוא אוהב אותו. שורה תחתונה: היה אירוע סוף הדרך, משפחה שלי, חברים שלי, חברים מהפורום (85 במספר) הגיעו, והרימו בר מצוה לתפארת מדינת ישראל זה היה ערב שאני והילדים שלי לא נשכח כל כך מהר. ענתי, הוא לא רוצה? ניסית? השתדלת? תמשיכי הלאה........בלעדיו, הילד יתמודד עם זה ויתמודד מול אביו באיזה שהוא שלב, אל תתני לזה להפריע לכם בהכנות ובהתרגשות. הלאה......... אבות כאלו מקומם בגן ילדים, ליד הארגז חול

a n a t i 3 3

New member
ממש כך...

ממשיכה הלאה! לא מה שחלמתי, לא מה שציפיתי... אבל יודעת שמהיום נגמרו הבקשות והתחנונים, הילד כבר השלים עם זה ובהרבה יותר סלחני ומבין ממני... מקווה שגם אני אבין ואפנים שאפשר גם אחרת.

° זואי °

New member
עוד פחות מחודש

עושים ביחד... המשפחה והחברים שלו (מליון איש) יחד עם המשפחה והחברים שלי (משו כומו 20) לא יודעת איך יהיה, גם לא ממש משנה לי העיקר שהילד יהנה מהחגיגה שלו.

אצלנו

שני ילדנו \(שלי ושלו) חגגו בר מצווה באותו חודש(אהה:)) ) לכל ילד היו שתי מסיבות עם האקסים ומשפחתם ועם איתנו :))ומשפחותנו הילדים הפנימו שיש להם משפחה מורכבת הם מסתכלים על חצי הכוס המלאה להערכתי ביודעם שהם זוכים כפליים... למה צריך להיות "יחד" בארוע משותף כשאתם בעצם כבר מזמן לא יחד? למה נחוץ המאמץ הזה?חושבת שהילד אינו יודע כמה שמחה את וטורחת את עבור שמחתו? סביר שמשפחת אביו יעשו לו גם מסיבה נחמדה בעצםם למה כלכך עצוב לך שכך ענתי? ולמה נכשלת? אני ,לא רואה כך את הדברים(החיים).

אנחנו חגגנו יחד ../images/Emo141.gif

המשפחה שלי, המשפחה שלה, החברים שלנו והחברים שלו. הכל ביחד יצא פחות מ-100 איש (משפחות קטנות, מה לעשות). גם אחת מאחיותיי, שאף היא התגרשה, חגגה בר מצווה לבנה ביחד עם האקס, המשפחה שלו והחברה שלו. כשהאקס קם לברך את בנו, הוא לא שכח לפרגן לאחותי על הפקת האירוע. כי אנחנו אנשים שלא הולכים עד הסוף עם כל דבר. גם לא עם המריבות והשנאות.

מצוטטת

New member
../images/Emo141.gif

כי אנחנו אנשים שלא הולכים עד הסוף עם כל דבר. גם לא עם המריבות והשנאות התגובה הכי אולטימטיבית שאפשר לנסח תמצית הגירושים השפ]ויים שניתן!!!

ענתי../images/Emo201.gif

ענתי מזל טוב לך ולנער ענתי..קודם כל ..כייף לקרא שהילד החליט שאת המקום הטבעי שלו. ילדים תמיד רוצים להיות היכן שטוב להם.כייף לקרא שטוב לו בבית הספר ומצא את מקומו. הבחירה שלהם ..באה מתוך השלמה וידיעה שזה המקום שלהם. והשקט והשלווה הפנימיים חוזרים לשכון בלב.. [גם אצלי הם בחרו. ובחרו מה שמתאים להם..והארץ מתאימה להם. והם מאושרים שם. וזה מה שחשוב]. ענתי לא לבכות. זה שובר את הלב לראות אותם עצובים..תני לו כוח. למה לך להרגיש ריגשי אשמה? הילד יודע..הילד מבין..הוא רגיש לגבי האבא שלו..יודע מי משחק את משחקי הכוח.. אל תכסי על המסרים של האב..או על הפעולות שלו. לא לתת שום תירוצים. הוא צריך להתמודד עם האמת...והוא יתמודד הייטב. אני גם יודעת ..שבתוך ליבו..ייתכן ולא יסלח לו. אני חושבת שבעתיד..למרות שהוא יכעס..צריך להמשיך לחזק את הקשר עם אבא שלו. שלא יתנתק..כי זה עלול לקרות. לגבי ברי המצווה. לרועי עוד עשינו יחד..והיה יפה. לאסף..הוא לא עשה. ליובל הוא לא עשה. אני הייתי כאן.

עלה לי בבריאות../images/Emo31.gif

כן כן יש לי בן אחד שהוא גם בן ממשיך אחד ויחיד בכל המשפחה הגדולה שלו אז עשיתי הכל אבל ה-כ-ל
התחננתי אילו הזמנתי את חמתי המגעילה ואת חמי אחרי שסיפר שאני מטרידה אותו בטלפון את האח המתוק שלו שכשהוא רואה אותי ברחוב הוא מפנה לי את הגב גם אישתו של האח את האחות שקראה לי שטן בפני כל המשפחה את האחות השניה שזרקה אותי לא פעם מהבית שלה והכל למען בני שיצא מהבית לבית הכנסת כמו גבר שמח מאושר ועם הראש למעלה ובזמן שהוא עלה לתורה עם כל המשפחה של אבא שלו עם הראש למטה עם דמעות בעינים בלי המשפחה שלי כי הם חיכו בחוץ ליד טיפול נימרץ מחכים שהרופאים יצאו לספר להם מה קורה איתי...... היום הפער ביני לבין הגרוש הרבה יותר גדול דור עד היום לא סלח לי חבל על ההשקעה והמאמץ תשקיעי במה שיש לך, במשפחה שלך, ובחברים שלך תשקיעי במי שמגיע לו ההשקעה
שיהיה במזל
העיקר הבריאות

a n a t i 3 3

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo201.gif

קראתי את כל התגובות והבנתי שישנה רק דרך אחת בה עלי ללכת, אין ספק שזו התגובה החזקה ביותר שהביאה אותי להבנה מושלמת!! תודה ילדונת

Ima Adama

New member
ענתי

אסור לנו כהורים להעביר לילדים את שאנחנו חושבים או מרגישים, אלא לתת להם להתמודד מול עובדות החיים וללמד אותם שעם דברים שאי אפשר לשנות, מקבלים כפי שזה וזהו. נסי לא לכאוב בשבילו, כי זה בא בעיקר ממך ולא נכון לטעמי. את כן יכולה לחשוב על מה את כן יכולה לתת כפי יכולתך ואין לי ספק וזה מספיק פלוס פלוס. אני באה למסיבה. שיהיה בשעה טובה.

לא יודעת

מה נכון לעשות. לדעתי,מה שחשוב בעיקר זה רצון הילד.לא רצונך את,לא מה שאת משדרת לו,אלא הוא. אולי הוא לא מעוניין בחגיגה גדולה ומסתפק דווקא בטיול. אני הלכתי לכוון הרצונות שלהם עשיחנו תיאום ציפיות,מול עובדות בשטח,כל אחד וציפיותיו הוא ולקחנו את הכי מתאים. דוקא הטיול בת מצווה זכה להכי הרבה אושר ועד היום נזכרים בו בנוסטלגיה...אז אולי??? בכל מקרה,המון מזל"ט!

my sunshine

New member
'נתי

כתבו לך כבר הכל, פשוט להביט על זה מנקודת מבט אחרת. למרות שמתארת לעצמי כמה זה קשה לך.

avihuav

New member
הרבה גברים ונשים טיפשים מגיעים

לסיטואציות הזויות בינהם ואת כל הנקמות והשנאה שלהם מפיצים בימים שלא המקום והזמן לזה, ובמיוחד שהילדים המשותפים מעורבים בזה וזה בעוכרהם הפגיעה בילדים, כי שני הצדדים כבר פגועים אחד מהשני, אבל למה להעביר את זה דרך הילדים זה עצם הבעיה, את בר המצוה של בני הגדול עוד חגגתי שהייתי נשוי, הבעיה התחילה עם הבן הקטן שהיינו כבר גרושים, הגברת לא רצתה לשמוע בכלל על שיתוף פעולה, והגדילה לעשות וביקשה גם - שלא אגיע לבית הכנסת שבו אני התפללתי אני כל חיי עימה, ושבני למד שם את הדרשה. "אני לא רוצה שתגיע לעליה לתורה, אבל מכוון שזה בית כנסת ומקום ציבורי אני לא יכולה למנוע ממך". אז על אפה וחמתה היגעתי ביום שני ושבת ולפי בקשתו של בני ישבתי לידו, הגדיל לעשות חמי לשעבר שחשב שהוא יזכה לעמוד ליד הבן בדרשה ושאני אשלם לכבודו, הוא התבדה. את הבר מצוה חילקנו לשלושה הראשון היא עשתה למשפחתה ולחברים שלה ושלי שהיו, שאין לי קשר עימם מתחילת הגירושים. השני היה שעשיתי לחברי ולמשפחתי כשמונים איש, אצל אחי במושב, ואפילו הגיעו מח"ול לכך. ולחברים של הילד שלא ישכחו את החויה, היתה הפתעה מיוחדת. כעשרים חברים היגיעו לשעתים של לימוד וגלישה של הסקי מים, ואחריה ארוחה בר מצוה משותפת לכולם. אחרי שנה הוא נסע לטיול בר מצוה לצרפת ולהולנד. ולך ענת שתביני ואולי חוזר על מה שאמרו פה, הילדים לא טיפשים הם מבינים ומכירים את המציאות , אנחנו מנסים ליפות זאת, לפעמים זה בלתי ניתן עם הטימטום והאטימות של הצד השני. תתגלגלי הלאה

a n a t i 3 3

New member
תודה חברים שלי../images/Emo24.gif

המון תודה לכל אחד ואחת על התגובות פה, על המסרים, הטלפונים ובכלל על העידוד. יכולה לומר לכם שרשמתי את ההודעה הזאת עם דמעות בעיניים, דמעות שיבשו בעיקבות ראייה אחרת של הדברים בזכות התגובות שלכם שהובילו לקו אחד. תודה

a n a t i 3 3

New member
../images/Emo25.gif

עכשיו זה בטח יעלה לי בעוד השכמה
--------------------------------------------

למעלה