בר מצווה בלי אבא

a n a t i 3 3

New member
בר מצווה בלי אבא

בחודש מרס אנחנו חוגגים לאלוני שלי בר מצווה (תרשמו ביומנים - נוכחות מלאה חובה!
שנים אני חולמת על היום הזה שבני, בכורי יגיע למעמד הזה, חולמת על ארוע גדול עם המון אנשים שיבואו וישמחו את אלון. לא ממש יודעת אם זה מגיע ממקום שבר מצווה זה ארוע של פעם בחיים, מהפיכת הילד שלי לנער או ממקום של המון ריגשות אשמה על מה שהילד הזה עבר וחווה בשנים האחרונות בגלל אמא ואבא.
והרצון לפצות (לו במעט) על שעבר. הילד האהוב הזה היה רק בן שש שאמא ואבא שלו החליטו לפרק את "החבילה", הילד הזה היה עד לתהליך גרושין קשה! הילד הקטן הזה עבר לישון עם אמא כשאבא עזב... חיבק, גונן וניגב ת'דמעות של אמא. ממש תפס פיקוד בבית ולמרות גילו הצעיר הפך לגבר של הבית! הילד המדהים הזה למרות מה שעבר ולצערי עדין פה ושם עובר תמיד הביא לי נחת, תלמיד מעולה, לב זהב, ילד מדהים!!! המון בעיות היו לנו בשנתיים האחרונות... אבא החליט שהוא רוצה שאלון יעבור אליו... או יותר נכון שיעבור למשמורת שלו וילך לפנימייה, סרבתי, התעקשתי נלחמתי וניצחתי (המון בעזרתכם!!!!!) אלון שלי נשאר אצלי, נשאר מרצון, מאהבה ומהבנה שזה המקום הטבעי שהוא שיך לו וחיי פנימייה הם לא בדיוק כמו שניסו לצייר לו. השנה אלון התחיל ללמוד בבית ספר חדש, בכיתת מחוננים... כיתה שמאוד טוב לו בה והרבה חברים חדשים נוספו לרשימה. השנה הילד שלי מתהלך עם חיוך על הפנים היפות שלו, רגוע מתמיד, שלם. רוצה לגמול לו ולחגוג לו בגדול, חלמתי על ארוע עם אבא ואמא, משפחה וחברים... אבל גם פה נכשלתי, אבא מסרב לחגוג ביחד, ניסיתי לדבר אל ליבם של חמי לשעבר ודודותיו של גרושי (היחסים טובים ביננו) אבל הם הסבירו לי בנימוס ועדינות שהם מאוד רוצים לבוא אבל הגרוש שלי ביקש מהם לא להגיע!
ניסיתי לדבר אל ליבו, בקשתי שישים לרגע את הכבוד בצד ונחגוג לילד ביחד, ביקשתי, התחננתי... והוא בשלו! סליחה ילד שלי שכך מסתדרים הדברים, מבטיחה לך שלמרות שהמשפחה של אבא לא תהייה איתך ביום המיוחד הזה אעשה הכל כדי שתחגוג בגדול ותהייה מאושר.
(מפסיקה פה --- לא יכולה להמשיך
) איך זה היה/יהיה אצלכם

t o t a l

New member
בשביל מה זה טוב?

במקרים אופטימליים [שקיימים אבל לא הרבה], בהם למרות הגרושים, ההורים והמשפחות שמסביב, הצליחו לשמור על מערכת יחסים הוגנת [מפרגנת, בריאה] וללא מאבקים והשמצות, אכן מובן וברור שיש ערך לארוע אחד משותף. זה לא המקרה שלכם. [גם סיפור המאבק על המשמורת, גם סיפור המכות והמישפט, וגם עצם העובדה שהאבא לא מעוניין בארוע משותף - מעידים על כך]. חושב ומרגיש שלאור המציאות הנתונה, זאת טעות בכלל לשאוף לארוע משותף. יודע שתגידי - לטובת הילד. אבל חושב שהילד כבר נער - יודע ומבין הכל ולא היה נהנה מהפקת הצביעות. בכל מקרה בהצלחה והמון אושר.

תלתלית3

New member
אז ככה

בני הבור עבר בר מצווה שהיינו בתוך סעת רגשות - לא מוצלח. בני השני - רציתי לעשות עם אביו בר מצווה, שכן עוד הייניו נשואים/פרודים, אך הוא העדיף את המאהבת על פני ולא הוזמנתי. אני עשיתי לבני בחיק המשפחה שלי. בתי - כבר למדתי את הלקח וחגגתי לה רק עם משפחתי. חבל אבל זה מה יש.

תלתלית3

New member
תוספת

בהנחת התפילין בכותל ובעליה לתורה האב ומשפחתו היו.לפחות שהיה שם למען בנו.

"לפחות שם"...?

סביר שם לא היה נוסע לכותל איתך לא היה הילד נוסע עם אביו? איפה רצון הילד בכל הסיפורים הזוגיים שלכם? שלנו? גישה גישה... סוויצ'~זה עשוי להיות קל משחושבים שזה...

a n a t i 3 3

New member
זה כואב, אבל אתה פשוט צודק../images/Emo70.gif

הדברים שרשמת זו כנראה התשובה האמיתית, הנכונה והכואבת לשאלה שאני שואלת את עצמי בימים האחרונים.... "איך זה ש"ההפרדה" הזאת יותר קשה לי מאשר לילד?" תודה איש, קראתי את התשובה שלך שלוש פעמים --- מקווה גם להפנים.

פברואר68

New member
מסכימה איך טוטל גם אני

בעוד מספר חודשים חוגגת לבן בר מצווה ולצד זה גם דיונים בבית משפט ובהוצאה לפועל ועוד ועוד ......... אני מסבירה לילד שעושים הפרדה ולעכיתים בחיים לצד קצת פיכס....פשוט שמחים וחוגגים הילד הזמין טלפונית מספר חודשים מראש את כל המשפחה למרות שהבנתי שהאבא וכל הצד שלו אינם מתכוונים לבוא אני תפקידי להיות אמא תומכת ולכן אני מכינה את הילד שזו זכותם להחליט אם להצטרף או לא בכל מקרה יש לילד המון חברים שיבואו ויחגגו בכייף מתברר שהחיים אינם מושלמים ולמרות זאת יפים יפים

d a n i e l s 5

New member
קודם כל מזל טוב !

כתבת שהאבא לא רוצה לחגוג ביחד...... ואני שואלת , למה? רוצה להאמין שהוא לא אמר "לא רוצה לחגוג ביחד " ללא טיעונים וסיבות ..... מה הטיעונים , מהן הסיבות ? שואלת כי נראה לי משונה שאב שרק לפני שנה רצה שהבן יעבור לגור איתו , יתנכר לחגיגה שלו בפתאומיות שכזו .... מה באמת מפריע לו ? (מקווה שזאת לא שאלה אישית מידי) ולשאלתך...אצלנו זה היה ביחד , בטבעיות שכזו :)

d a n i e l s 5

New member
אבל.....

את התשובה הזאת נתן טוטאל.....(שבאמת לאור כל הנתונים נשמעת הכי הגיונית) אותי דווקא מעניין מה היתה התשובה של האבא .... כשהתייעצת איתו על הארוע (בהנחה שהתייעצת איתו קודם לפני שקבעת את אופן הארוע). האמת, זאת רק סקרנות אישית שלי להבין איך הדברים עובדים :)

a n a t i 3 3

New member
הוא טוען שלא בא לו לבלות עם המשפחה

שלי, לי ידוע שכל זה בא מאימו... אבל זה לא ממש משנה, הוא ילד גדול וההחלטה היא שלו.

מגשימה1

New member
מצטערת ענתי , מקווה שבכל זאת

יהיה הכי שמח שרק אפשר והבן שלך אלון לא ירגיש אפילו לשברירי שניה בחסרונו של אביו כי הוא יהיה כל-כך שמח ועסוק ועליז , מאחלת לך שתמשיכי לרוות ממנו נחת ושהחיים יפצו אותו על כל דבר רע שהיה לו אי פעם ואת יודעת מה ? נראה לי שכבר הם מפצים אותו , הוא ילד מחונן ומאושר ואת אוהבת אותו וגאה בו . מאחלת לו ולך המון המון מזל טוב ואושר ושמחה והצלחה וברכה בכל !!!!! טל .

אצלנו

כשהבן הגדול (17) הגיע לגיל מצוות, הוא עלה לתורה בשבת בבוקר, בצהריים עשינו סעודת מנגל כמיטב המסורת הישראלית עם משפחה וחברים קרובים (משהו כמו 30 איש סה"כ) ואחרי זה נסעתי יחד עם הילדים וההורים שלי לחו"ל לחגיגה האמיתית שהחלה בדיוטי פרי. האבא של החתן הגיע לבית הכנסת ועמד לידו, אחיו וגיסו הגיעו גם יחד עם שני בני דודים - אז לא היו חיבוקים ונישוקים אבל היה מכובד.

עשית מה שיכולת

אני בטוחה שהבן שלך יבין. ואם לא, שישמע מהאבא שלו מה הסיבה שהוא לא יחגוג עימו. בני המקסים יחגוג בע"ה בעוד שנה. לא יודעת איך יהיה, מקווה שנגיע להבנה. בסה"כ, התקשורת עם האבא מאוד חשובה כל השנים, לא רק לפני בר מצווה. אני כבר מטפטפת לאבא שלו בעניין בר המצווה בעוד שנה, וברור לשנינו שנהיה שם בשביל הבן שלנו, בכל סוג אירוע שנחליט שיהיה. בר מצווה זה אירוע גדול בשביל הילד, חוויה אדירה. אם האבא לא מבין את זה, חבל. וחבל מאוד, אך גם הוא מפסיד. מקווה שבכל זאת האבא יקבל שכל ויבוא, ולו בשביל הבן שלו. בכל מקרה, המון מזל טוב. ותעשי לבן שלך הכי שמח שאפשר!

אני אומר תמשיכי לנסות..

שתפי את הילד.. בכל ! תמשיכי לנסות באמצעות גורם שלישי... הילד מספיק פיקח להבין, שהניסיון יתכן וייכשל. אני הייתי מנסה עד לרגע האחרון. מה שחסרה לי פה זו דעתו של הילד... האם הוא מתעקש שאבא יבוא? האם זה תנאי בל יעבור מבחינתו? האם הוא רוצה אירוע גם בלעדיו? אולי הוא בכלל מעדיף טיול לחול במקום???.... בכל מקרה מזל טוב...

אוח....אוח...

לצבוט לך ב"לחי"...קציצון :}} אוהבת את הראיה ש'לך.. מסכימה. :}} תלוי בתנאים.. במזג האוויר.. הצבע של הבלונים.. ומועד הטיסה :}}}

טיול לחו"ל...

זה מה בחר היורש שלי... אבל לא שוכח ל'שות... אחת...שתיים...שלוששששששששששששששש... ובכל זאת לנסות עד הרגע האחרון...להביא את אבא לעלות לצידו על הקתדרה המיסוכנת של הצוכריות
אני...מחזיקה לו אצבעוניות

למעלה