ברק שובר שתיקה

לא בהכרח

לפעמים כשלון או הצלחה נמדדים בדיאבד, לו צ'מברליין היה הולך לבחירות בסוף שנת 38 יתכן וה"הבאתי שלום" שלו היה מנצח עבורו את הבחירות. אני דיי משוכנע שללא ההסתה התקשורתית הרציפה נגדו ביבי לא היה מפסיד או לכל הפחות מפסיד "בנקודות". כמו שאמרתי, ניתוח אוביקטיבי של כהונתו של ראש ממשלה בהחלט מעלה תמונה חיובית, אם מצרפים לזה את כהונתו הסופר חיובית כשר אוצר (שר האוצר הטוב ביותר שהיה לנו לדעתי) מקבלים שהוא כיום המועמד הראוי ביותר לתפקיד, בוודאי אם משווים אותו לברק ולאולמרט.

"שר האוצר הטוב ביותר שהיה לנו" מבחינתך אולי

אך לא מבחינת מיליוני האזרחים הישראלים שנפגעו ממנו וממדיניותו האכזרית וחסרת המצפון והרחמים, שאינה מתאימה כלל למדינה מערבית נורמלית, ויותר מזכירה את התנהלותה של ממשלת צפ' קוריאה כלפי אזרחיה. אתה כמובן לא נפגעת ממדיניותו האכזרית של נתניהו גשר אוצר, ועל כן אתה מרשה לעצמך לגרוס שהוא היה שר האוצר הטוב ביותר, לשיטתך.

לא, הוא היה שר האוצר הטוב ביותר

לכל מי שאינו בטלן, או פרזיט או משריץ 10 ילדים.

Haemek

New member
אני לא מכיר ראש ממשלה שהיה

מטפל בזה גרוע יותר. את כושר ההרתעה ברק פרק למצב אפס.

nosharon

New member
סליחה אך הגעתה לזה תן דוגמה

בכל הקדנציה של נתניהו כראש ממשלה היו כ3- פיגועים אך הגעתה לאלפים בטח אתה מתכוון לברק

מי בכלל מדבר על פיגועים

הפגיעה של נתניהו באזרחי המדינה שלו, יותר גרועה עשרות מונים מכל פיגועי הטרור גם יחד, וצרף לזה גם את מלחמת לבנון השנייה ואת מה שקורה עכשיו בשדרות. מי בכלל צריך את החמאס, הג'יהאד האיסלמי, החיסבאללה ואת כל אירגוני הטרור, כשיש את נתניהו שמסוגל לעשות עבודה של כולם גם יחד ובפרק זמן קצר יותר לפגוע ביותר אזרחים ישראלים ממה שהם פגעו... האיש הזה הוא אסון לאומי מהלך.

EverMan

New member
ואצל ברק היו 4.

אם את מדברת עם עשרות או מאות - את דווקא מדברת על שרון.

nosharon

New member
אצל ברק היו מאות פיגועים אל תקשקש

האיש יצא משליטה הארץ בערה כל יום כמעט היה פיגוע ירי או פיגוע התאבדות

דוקו1

New member
אתה מסתלבט נו באמת אני לא מדבר על פיגועים

גדולים, מלא פיגועי ירי הלנ'ץ ברמאלה הפקרת החייל מדחת יוסף וכמובן חיילים חטופי החזבאלה ברק הביא אותנו למצב נוראי ואני לא רוצה לחזור למצב שהאיש הזה שולט זה פשוט נורא מה שקרה בזמנו

EverMan

New member
גם אצל ביבי היו

פיגועי ירי לא מועטים בכלל, ומארעות שונים. אומנם זה לא היה האינתיאפדה, אבל ביבי "זכה באור מן ההפקר". הוא נכנס לתקופת שקט, לאחר שהחמאס ירד בכוחו הצבאי לאחר אוסלו, שגם בישראל וגם בקרב הפלשתינים יש סוג של אמון ותקווה. ולהזכירך - אצל פרס הפיגועים היו פוליטיים. זה היה ניסיון של החמאס לדאוג שהימין יבחר בשביל להרוס את ההדברות. (כנראה שהוא הצליח)

Haemek

New member
אבל ביבי הגיב ויצר הרתעה

ומה ברק עשה? כלום. מה עשה ברק אחרי חטיפת 3 החיילים? כלום. מה הוא עשה אחרי הלינץ? כלום. מה הוא עשה אחרי תחילת האינטיפאדה? איים ולא עשה כלום. להפך - שלח את בן עמי וביילין להשתטח לפי היו"ר ערפאת ולבקש שיפסיקו בבקשה עד שהוא יבחר מחדש? והוא היה זה שגרם לאינטיפאדה, באירוגנטיות שלו, בשיטת המשא ומתן שלו.

EverMan

New member
ואילו בדיוק "פעולות הרתעה"

ביבי עשה שהיה ראש ממשלה ? אילו אירועים מלבד מנהרת הכותל (שהיו התפרעויות בסדר גודל קטן יחסית) היו לו לטפל בהם ?

n i e m a n d

New member
תקיפת קריית שמונה ברקטות?

הוא השבית את תחנות הכוח של לבנון, ואפילו גרם לנסראללה לומר שהוא לא מתעסק "עם ביבי המג'נון". זו, הייתה תגובה חכמה.

למעלה