ברק שובר שתיקה

טשאפק

New member
שכחת כנראה את חוק הלפרט

שהחרדים הצליחו לסחוט מברק. החוק שכונה "חוק הילד החמישי" הקציב לכל ילד במשפחה החל מהילד החמישי קצבה בסכום של 1000 ש"ח. ההשלכות הכלכליות היו משמעותיות, אבל הרבה יותר גרועות היו ההשלכות החברתיות של עידוד ילודה בלתי מרוסנת. בעקיפין אולי זה יצא טוב - החרדים הרחיקו לכת כל-כך, שגרמו לריאקציה.

Haemek

New member
"הוא אכן חשב שזו המפלגה שלו בלבד"

ועכשיו כמובן הוא השתנה ועכשיו הוא כמובן לא חושב כך.... (חבל שאת לא שומע את הצחוק שלי עכשיו) איזה שיפור בכלכלה היה שם? המשק היה על הפנים כשהשלטון עבר לליכוד, היה צריך איש בעל שיעור קומה כמו ביבי להציל את המדינה מפשיטת רגל... בדבר ה3 חיילים שנחטפו, מה אני הייתי מציע? שיעמוד בהבטחתו: יריה קלה משם ואנחנו נכנסים בהם בכל הכוח (להביא לך לינק לוידאו הזה?), וכאן לא היתה סתם יריה קלה - כאן חטפו 3 חיילים ורצחו אותם. הייתי מצפה שיעשה משהו אחרי האיום הנבוב של השוטה, והוא אכן איים. אני לא מדבר על מלחמה כוללת, אבל אם זה מה שצריך, הוא צריך להחליט, לא לזגזג כמנהגו בקודש, אבל השוטה לא עשה כלום. כלום. אפס. נאדה. מלחמה כוללת? לא יודע, בגלל זה אני בוחר ראש ממשלה ונותן לו סמכויות וצבא ומשרד הביטחון. מה הוא עשה? כלום. תקע נאד ונותר עם הריח וכושר הרתעה שואף לאפס. ואתה מאשים אותי בצביעות? זה הוא שהבטיח. הוא אפילו לא ניסה לשחרר אותם. רצחו אותם בשבי והוא התעשר ביניים מסיפוריו כמה ראש ממשלה טוב הוא היה.

EverMan

New member
פששש,

אני חושב שאם תמחור את הקונספט שלך ל"מציאות אלסטית" לחברות גומי אתה יכול לעשות הון. המשק לא היה על הפנים שהשלטון עבר לליכוד. שרון קיבל משק במצב טוב. אבל סילבן שלום כשר אוצר, יחד עם אינתיאפדה מתמשכת, יחד עם פיצוץ בועת ההייטק בהחלט פגע בכלכלה. (למרות שפה האשמה לא כ"כ בשרון מלבד מינויו של סילבן שלום) [אלוהים אדירים, הרגע הגנתי על שרון ?!] חטפו 3 חיילים בפרק זמן קצר מאז הנסיגה, כנראה בשביל לשדל אותנו לחזור פנימה להתבסס בלבנון, שם לחיזבאללה יש יותר כוח ויותר לגיטימציה להמשיך להלחם בנו. השיקול היה "אולי עדיף להפנות את הלחי הפעם" בשביל לייצב תמונה של קו בינלאומי אבסולוטי שעליו נוכל להגן. לא קו שכל יומיים עוברים, ואז העולם היה מתייחס לישראל כצבועה, והיה נוצר לגיטימציה לחיזבאללה לתקוף את ישראל כל יומיים מהגבול, מכיוון שישראל הלכה למעשה לא מכירה בו.

Haemek

New member
אני מת על הקביעות המופרחות שלך

"חטפו 3 חיילים בפרק זמן קצר מאז הנסיגה, כנראה בשביל לשדל אותנו לחזור פנימה להתבסס בלבנון" כלומר שנכון שברק הבטיח שיריה קטנה מלבנון שאחרי הנסיגה והוא נכנס בהם בכל הכוח, אבל "מה פתאום שנכנס בבם, הרי אם נכנס נתבוסס בבוץ..." אתה תובסתן מהסוג הפוחד, פוחד להגיב על פגיעה בחיילי צהל כי מה פתאום שנגיב, "הרי האופציה היחידה שיש היא ניתן רק להכנס ולהתבוסס בבוץ". תבוסתנות ומניעת הגנה עצמית תמיד עושה טוב לאויב. "שם לחיזבאללה יש יותר כוח" תבוסתנות כבר אמרנו? הפחד שהשמאל מכניס לנשים בכדי להצדיק נסיגה ופחד? מה הפלא שהחיזבללה משתין עלינו, הרי אפילו אנחנו אומרים ש"שם לחיזבאללה יש יותר כוח". זה לא שלחיזבללה יש יותר כוח, זה אתפ בשמאל שיש לכם פחות כוח, יש לכם פחד ומורא וחיל ורעדה. זה אתם בשמאל שמפסידים במלחמה בהסברים על ראשי ממשלה כתבת " "אולי עדיף להפנות את הלחי הפעם" בשביל לייצב תמונה של קו בינלאומי אבסולוטי שעליו נוכל להגן" משפט מופרל שגרר אותנו לעוד מלחמה עם אפס אחר בשלטון (אולמרט) ושוב נציג העבודה כשר הבטחון כדחליל נוסף. זה לא אתה אישית, זה השמאל המובס, התבוסתן, המפנה לחי שניה כדי שנוכל להתכסות טוב טוב בשתן בתואנה שזה לא שתן, זאת סתם זיעה קרה. פחדנים שמובלים את העם לחורבן. מובסים, מושפלים ע"י כמה עשרות חיזבלונים, כי "הם חזקים יותר". בושה למה שקרה לשמאל בערגתו לשלטון ותירוצים על הכשלונות.

nosharon

New member
ברק לא ידע לשלוט במצב אלפים נפצעו ומאות נהרגו

בגלל חוסר שליטה של ברק ברק כשלונר בדיוק כמו אולמרט ואולי גם יותר

EverMan

New member
כן, בגלל עשרות התקדימים

לאינתיפאדות, הוא אמור לנחש שזה יגיע לשיא כזה. את באמת חושבת שראש ממשלה אחר היה "יודע לשלוט במצב" בצורה טובה יותר ? בהכרח ?

nosharon

New member
נתניהו פירק את המהומות ב-96 ב-3 ימים

גם אז יכלה להפתח אינתפאדה הקטע זה לדעת ללחוץ במקומות הנכונים וברק יודע ללחוץ דווקא איפה שאסור

EverMan

New member
אולי כן. ואולי לא.

איך את יכולה לדעת אם זה היה מתפתח לאינתיפאדה ? התקופה היא בדיוק התקופה שלאחר אוסלו, שני הצדדים מאמינים בהדברות. מי אמר שהפלשתינים אז היו פונים לאינתיפאדה ? שטויות. להאשים את ברק באינתיפאדה זה כמו להאשים נאנסת בלבוש חשוף.

Haemek

New member
חוטפים חיילים לראשי ממשלה ותרנים חלשים

למה אתה אומר ששני הצדדים מאמינים בהדברות? ביבי טען כל העת שאין פרטנר וראו את זה כל הזמן, זה רק השמאל המסונוור שלא ראה זאת. היה זה ברק שהבטיח ששבוע עם ערפאת במקום סגור והוא יוצא משם בהסכם. זה ברק והאירוגנטיות שלו והוותרנות החד צדדית שגרם לאינטיפאדה. הוא אשם במות אלפי אזרחים. ברק ויתר חד צדדית, וחטפו לו כי ראו שהטיפוס חלש ויכנע ללחץ וזה קרה גם לאולמרט "ראש וראשון לנסיגות חד צדדיות (אמונה?) ועכשיו הוא ישחחר מחבלים שירצחו עוד יהודים כי הוא חלש ואפס.

ברק אשם בחוסר הטיפול בה

אם ביום הראשון הוא היה נכנס פנימה תופס את ערפאת וכל הכנופיה שלו ואו מחסל אותם או מגרש אותם לתוניס, בסבירות לא נמוכה הוא היה מצליח להגיע להסכם עם המחליף. לחילופין, הוא יכול היה לבצע מבצע כגון חומת מגן (ששרון ביצע) ובכך לגדוע את הטירור לפני שנהרגו מעל 1000 אזרחים. ברק בהחלט כשל בצורה דרסטית. הנסיעה שלו, לאחר כשלון קמפ דיויד, לטאבה הייתה טעות קרדינלית שרק העצימה את האינתיפדה והביאה אותה לרמות שהיא הגיעה אליהן. ברק היא כישלון חרוץ בתור ראש ממשלה. הוא זרע את הזרעים למלחמת לבנון השניה כאשר הוא לא הגיב על החטיפה הראשונה והוא האחראי הבלעדי לכך שהאינפתידה נמשכה 4-5 שנים ולא נגדעה כבר בתחילתה.

EverMan

New member
אם הוא היה נכנס

ביום הראשון, מגרש את ערפאת או מחסל אותם, אז כנראה שישאר עד היום הייתה בחרם בינלאומי קשה מאוד. ושוב, להזכירך, תחת ברק לא הייתה מהותה רבתי כ"כ גדולה כמו שאחרי זה המשיך אצל שרון. אבל גם אם כן ... יש דברים שדורשים קצת זמן. "הכאה על הברזל" בעודו חם פה, יכולה להיות טעות. ואולי לא. אבל לדעתי להגיד שיש פה אמת אבסולוטית כלשהי זה שגוי. היום בדיעבד, נורא טוב וחכם להגיד "הוא היה צריך להיכנס בהם חזיתית". האם שאתה יושב על הכיסא שם למעלה, אתה באמת רוצה לשרוף את כל האיזור , בגלל 3-4 פיגועים ? ועוד בעיקר שאין לך גב לשום פעולה שאתה עושה כי כבר אין לך קואליציה ?

איזה חרם? כגון זה שהיה לאחר חומת מגן?

ההפחדות על חרמות לא עובדות ולא יעבדו. אם על אירן אין עדיין סנקציות כלכליות, הסיכוי שיהיו על ישראל הוא שואף לאפס. אתה מוזמן להראות לי מתי בדיוק הוטלו סנקציות בינלאומיות על ישראל. אחרי הכל אנחנו כובשים ושולטים בעם זר במשך 40 שנה ועדיין אין ולו סנקציה אחת, אז בבקשה תהיה מציאותי. לגבי לשרוף את האיזור בגלל 3-4 פיגועים, בוודאי. פעם אחת תשרוף כמו שצריך ולא יהיו יותר פיגועים. לא תגיב? אתה תקבל פיגוע חמישי ושישי ושביעי. בשלב מסוים תתחיל להגיב בצורה מדודה ובנקודה מסוימת תיאלץ לצאת למלחמה כוללת (מלחמת לבנון השניה, מבצע חומת מגן). אותו תהליך קרה בשנות ה-30 כאשר צ'מברליין לא חשב שצריך לצאת למלחמה בגלל צ'כוסלובקיה. גם ברק חשב שלא קרה כלום וכתוצאה מכך קיבלנו אינתיפדה רצחנית במהלכה נהרגו מעל אלף ישראלים ואלפי פלסטינאים. מה שמדהים אותי שעדיין אתה מתעקש להגן על מה שקרה. אם אני בתור אנליסט אמליץ על 20 מניות ו 18 מהן ירדו, אתה חושב שזה יעזור לי אם אני אגיד שזה לא חוכמה לבוא אלי בטענות בדיאבד? אז זהו שלא, יפטרו אותי על המקום. ברק ביצע שגיאות ושגיאות קשות וכמו שאתה לא תקשיב פעם שניה לאנליסט שנתן לך המלצות גרועות וגרם לך להפסדים גדולים, כך לא ברור מדוע אתה מבקש שאנשים יצביעו למי שהוכח כלא יוצלח שביצע שגיאות קשות מאוד.

meetAmeet

New member
כמו מאמנים בקבוצות כדורגל...

2-3 משחקים שלא הולכים טוב ומחליפים מאמן... אותם המאמנים עוזבים ועוברים לקבוצות אחרות ונוצר מצב שהם עושים רונדלים בכל הליגה... בדיוק כמו ביבי וברק שחוזרים... ואם הם חוזרים אז עולה השאלה למה העפנו אותם מלכתחילה? מה, הם באמת השתנו? ברק הוא ברק אחר? או שאנחנו באמת כולנו סוג של ארקדי גאיידמק שרוצים רק תוצאות אינסטנט? כן... אני מודע לכך שהטעויות עולות בחיי אדם, אבל האם בכך שנחליף את הנכשל התורן בנכשל אחר חסר ניסיון פתרנו משהו? כן, אין ספק שברק נכשל, גם ביבי נכשל, אולמרט כמובן כך כולם אומרים, וגם כל ראש ממשלה שהיה בישראל במי יודע כמה שנים האחרונות, כל אחד בדרכיו שלו... כשלון הוא לא סיבה לא לבחור בברק, כי גם כישלון הוא דבר יחסי, ואין לנו מושג מה היה קורה אם היינו מקבלים במקומו איזה ביבי. עם זאת אני מסכים שמכשלונות כן אפשר להסיק דברים... יהירות תגידו? אני ואפסי עוד? התנהלות שגויה במצבים בטחוניים? רכיכות משהו? מתקבל על הדעת... אבל הכשלונות עצמם או כמה אזרחים נהרגו בתקופתו (עם כמה נורא שזה נשמע) לא אמורים לומר לנו בדרך קסמים למי להצביע, ברק או ביבי... מה שאני מנסה בעצם לומר הוא, שבבחירות הבאות אשר להם אצביע לראשונה (מאתמול בן 18
) אני ואתם לא צריכים את עצמנו מי נכשל יותר, ברק או ביבי? אלא מי יכשל פחות בעתיד, ברק או ביבי? (ושאר המתמודדים כמובן)... ואני מקווה שמישהו פה באמת מתלבט בעניין הזה כמוני ולא נמצא כבר על מצב אוטומטי, כי אז אנחנו באמת מבזבזים את זמננו פה.

למה ביבי נכשל?

תשתדל לצאת משטיפת המוח של התקשורת ולנסות לנמק בצורה מושכלת במה ביבי נכשל. לא שביבי היה חף מבעיות, אך תקופת כהונתו כראש ממשלה, ובוודאי כשר אוצר, הייתה בסה"כ טובה, שוב, אני מסתכל על המכלול ולא על אירוע זה או אחר (למשל פרשת בראון חברון). הכלכלה תפקדה היטב (ובתקופתו כשר אוצר מצוין) לא היו כמעט פיגועים, המצב המדיני היה סביר פלוס, ואפילו השחיתות לא הייתה כל כך גדולה כמו שהיא היום (וזה בתודה לברק שרון ואולמרט כאשר כל אחד התעלה על קודמו).

EverMan

New member
למה ביבי נכשל ?

כי למרות תפקודו הסביר+ בכלכלה, עדיין האבטלה עלתה, ועדיין העניים הרגישו על בשרם את מדיניותו. המצב המדיני היה סביר, בעיקר משום שהוא המשיך את אוסלו (בצורה גרוע, ואחרי שאמר שהוא לא ימשיך [אם כבר דיברנו על בגידה במילים]). ההחזרה של חברון נגיד - הייתה בזיונית. ומיותרת. ועל מכלול הדברים, התקופה שלו כראש ממשלה הייתה די אנמית, רצופה בהמון נאומים ודמגוגיה, אבל פחות או יותר - בלי יותר מדי מעשים. ואלו שכן - לא היו טובים במצטבר. הוא לא היה ראש הממשלה הגרוע בתולדות ישראל, התואר הזה מגיע לאחרים לפניו (שרון היה ראש ממשלה גרוע בהרבה מביבי למשל), אבל הוא לא היה ראש ממשלה מוצלח במיוחד.

זה פחות או יותר נכון

האבטלה אכן עלתה בתקופתו וגם שיעור העוני, עם זאת, מדובר בהמשך מגמה ארוכת טווח אשר נגדעה ע"י ביבי בשנת 2003. לגבי החזרת חברון, לא באמת הייתה לו ברירה, היה הסכם חתום של הממשלה וביבי בסה"כ קיים אותו, כך שלמעשה רבין "אשם" בהחזרת חברון. אני מסכים שתקופתו כראש ממשלה לא הייתה מזהירה, אך כמו שאמרתי, היא בהחלט לא הייתה רעה ולדעתי הייתה מעל הממוצע. היה בסה"כ שקט בארץ, הכלכלה תפקדה פחות או יותר בסדר (אם כי, כאמור, בתקופתו ביבי לא השכיל לשנות כיוון כפי שעשה כאשר כיהן כשר אוצר) ואף היו מספר נתונים כלכליים חשובים שהשתפרו (כמו צמצמום בגרעון המסחרי וכיוצא בזה). כהונתו כשר אוצר היתה מצוינת לפי כל פרמטר, כך שנכון לעכשיו לדעתי הוא המועמד הסביר ביותר לראשות הממשלה. אין לי בעיה עם כל אלו שלא מסכימים עם דעותיו הפוליטיות, אבל לנסות להלביש לו דברים שלא היו ולא נבראו, זה לא במקום. אפשר להתווכח על הדעות שלו, הן הכלכליות והן המדיניות, אבל לנסות להמציא דברים כגון הטענה שהוא נכשל כשלון חרוץ בכהונתו כראש ממשלה או על כך שהוא שקרן פתולוגי, מושחת או כל כינוי אחר, זה פשוט תוצאה של הסתה תקשורתית מסיבית. ביבי לא חף מבעיות, אבל לא צריך להדביק לו דברים שאינם נכונים.

meetAmeet

New member
הכישלון הוא בהתאם לציפיות ולמטרות...

לפיני גרשון לדוגמא הייתה עונה לא רעה באולימפיאקוס... האם הוא נכשל? אין ספק. הוא לא עמד בציפיות של המנהלים והואהדים ובמטרות שהציב לעצמו. לא אמרתי שביב היה ראש ממשלה רע, אמרתי רק שגם הוא כמו כל ראש ממשלה אי פעם נכשל בדברים מסויימים, אם לא היה נכשל היה בוודאי נבחר שוב, לא כן?

למעלה