ברק שובר שתיקה

EverMan

New member
אולי, ואולי לא

ואולי אלמלא אוסלו, אז נתניהו היה מקבל אינתיאפדה רבתי הרבה לפני ברק. אולי. לך תדע, אולי נתניהו נהנה מפירות אוסלו שדעכו עד ברק ? אי אפשר לדעת. יש יותר מדי גורמים במשוואה. בסופו של דבר- מי שהחליט לפתוח באינתיאפדה היו הפלשתינים. וזה ממש לא היה בשל "אכזבתם מתוצאות השיחות". אתה באמת חושב שהיה ניתן למנוע את האינתיאפדה השניה ?! נראה לך ?! לך תדע מה היה קורה אילו ערפאת היה מקבל את 97% מהשטח, ומקים שם מדינה פלשתינית (שזה בעצם מהות ההסכם). אי אפשר לחזות דבר. כשאתה יוצא מנק' ההנחה שההיסטוריה הייתה ממשיכה באותו ציר - אתה טועה. סליחה ? ממשלת רבין זינקה כלכלית בשל מדיניותו הכלכלית של שמיר ?! מה אתה שח ? יש סיבות רבות לזינוקם של רבין וברק, אצל רבין הוא השיפור בכלכלה העולמית, יחד עם מיקרו-כלכלה מדינית נכונה, ועלייה בבורסה/השקעות בעקבות הסכמי אוסלו. אצל ברק כנ"ל, "בועת ההיי-טק" יחד עם שיפור גלובלי בכלכלה, ובו"ז השקעות בישראל בעקבות המהלכים המדיניים. אין שום קשר למדיניות ה"גאונית" (שלא הייתה) של שמיר. בטחונית, נדמה לי שברק שם אותי, אותך ואת כל הפורום הזה בכיס הקטן. ההחלטה שלו לא להיכנס חזיתית בפלשתינים, נבעה מתפיסת עולם שאומרת "לא חייבים להיכנס בהם ראש בראש" שיש סיכוי שהאש תדעך מעצמה ולהחזיר את המצב לרגיעה. האינתיאפדה הייתה בתקופתו כמה חודשים בודדים. כשכבר לא הייתה לו קואליציה. הרי ביצע עשה בדיוק את המסקנות שהסיקו ממלחמת לבנון ! שלפני שנכנסים לפעילות מלחמתית כוללת, יש למצות את הכלים האחרים. ו"תקווה" זה לא "תקווה", כמו שאתה מפרש את זה, ואילו הייתה טורח להקשיב ולו בקצת למה שאמרתי - הייתי מבין במה מדובר. פתיחת אופציות, ע"י הצעת פתרונות חלופיים, היא האפשרות של ישראל להגיב בצורות נוספות לאירועים. וזה דבר משמעותי. שיש לי אפשרות לעשות א' ב' ג' וד', מצבי טוב בהרבה אילו הייתי יכול לעשות רק א' וב'. ועם כל מה שאתה יכול להגיד על ברק, ועל כמה אתה שונא אותו ... הבן אדם היה בעל חזון מדויק מאוד, ובעל מעוף להפליא. יומרות ? כן. כישורים אסטרטגים ? כן. יכולת לנהל קואליציה כמעט בלתי אפשרית ? לא. יכולת אישית פנים מפלגתית טובה ? לא. בסופו של יום, ברק היה ראש ממשלה טוב. ויש לו הרבה יותר קרדיט בכהונתו כראש ממשלה, משלושת ראשי הממשלה האחרונים מהליכוד, וגם הנוכחי מקדימה.

מהפך2007

New member
יש לך בעיה עם נתניהו כי אין לכם כזה אדם בשמאל

זאת פשוט המפלה של השמאל אין לכם אדם ברמתו של נתניהו איש בעל תפיסה מדינית בטחונית מוצקה שהצליח בה האיש שאתה תומך בו הביא למפולת מדינית בטחונית וכלכלית והנה אר שיזכיר לך את זה אם שכחת

דווקא יש: ברק, שהוא התאום הסיאמי של נתניהו

ואם זה תלוי בי, הייתי מארגן לשניהם כרטיס לכיוון אחד, שייפטרו את אזרחי המדינה הזאת מעונשם.

לשניהם יש רק כשלונות

איזה הצלחות יש לנתניהו? זה שהוא המליח להכניס לחשבון הבנק של אריסון עוד מילארד שקל, בזמן שהוא הצליח להפוך את מדינת ישראל למדינה בעלת שיעור העניים הכי גדול בכל מדינות המערב? לזה אתה קורא "הצלחה"? הרי עוד "הצלחה" שכזאת והלכה המדינה. "הצלחה" עאלק...

זה שברק כשלון או לא כשלון...

ממש לא משנה את העובדה שנתניהו שלך עושק העניים ואבי אסון ויסקונסין, הוא אסון לאומי מהלך שפגע ביותר אזרחים ישראלים ממה שפגעו כל ארגוני הטרור גם יחד.

Haemek

New member
"הבן אדם היה בעל חזון מדויק מאוד,

, ובעל מעוף להפליא" אולי בגלל זה העבודה העיפו אותו מהשלטון לאחר שנה וחצי בלבד? הרי אתם העפתם אותו (אחרי שהעם העיף אותו מכל המדרגות), את אותו שוטה "בעל חזון מדויק מאוד, ובעל מעוף להפליא", אבל איך אפשר להעלים כשלונות? הנה כך: "אולי, ואולי לא". ואתה מדבר על דמגוגויה. אצל ברק היה שיפור בכלכלה? מאיפה הגרלת קישקוש יחצני כל כך מופרך? הרי השוטה היה מלך הזיגזוג, כל דבר זכה ל12 פניות, כלום לא זז בכלכלה, אבל הכל התדרדר בבטחון. 3 חיילים נחטפו, נרצחו בשבי וסחרו בגופותיהם, והוא? כלום. להגיב על חטיפת 3 החיילים הוא לא הגיב, אבל הוא "בעל חזון מדויק מאוד, ובעל מעוף להפליא". איך אתה לא מתבייש להשתמש בדמגוגויה כל כך זולה?

EverMan

New member
או שאולי העבודה העיפה אותו

בגלל ההתנהלות הפנימית הלא ראויה שלו בזמנו. שהוא אכן חשב שזו המפלגה שלו בלבד. אצל ברק היה שיפור בכלכלה. ואם תפתח עיתון כלכלי מהתקופה ההיא אתה תראה. כי מסתבר שהזיכרון שלך לא מספיק טוב. בדבר ה3 חיילים שנחטפו - מה ציפית ? שנכריז מלחמה כוללת ? כמו 8 שנים מאוחר יותר ? הרי עכשיו אתה יודע לצאת נהדר כנגד אולמרט על מלחמה מיותרת. אז למה להיות צבוע ?

n i e m a n d

New member
זו לא היתה מלחמה מיותרת, ואתה כמו כל תועמלן

פשוט מפספס את העיקר - הפזיזות במהלכי המלחמה, חוסר ארגון האסטרטגיה ושאר הדברים - הם אלה שמהווים את עיקר הביקורת. גם שימוש בחיילים ובצבא למען רווח פוליטי - זה עיקר הביקורת. "מלחמה מיותרת" זו ססמא של כמה שמאלנים הזויים שמייצגים אף לא שלשה-ארבעה מנדטים בקרב העם.

נו באמת, אתה מייחס את בועת ההייטק לברק?

הצמיחה הכלכלית בתקופתו של ברק הייתה מרשימה אבל כולה פרי בועה אמריקאית שהזרימה מילארדי דולרים לארץ (כרומטיס ודומותיה) ללא שום הצדקה וכיסוי.

EverMan

New member
הבאתי את הסיפור לפריחת הכלכלה

בתקופת ברק. בועת ההייטק לא הייתה בזכותו. הניצול הטוב שלה, יחד עם הזרמת משקיעים רבים לארץ (שבאו בעקבות המגעים לשלום), היה שילוב מנצח.

ברק ניצל אותה???

על מה אתה בדיוק מדבר? כאשר Lucent רכשה את כרומטיס ב- 4 מיליארד דולר (ושנה לאחר מכן סגרה אותה...) והגדילה בכך את התוצר של המדינה שלנו, יש לכך קשר לברק??? בועת ההייטק הייתה חסרת כל היגיון כלכלי והייתה אפיזודה חולפת, לא רק בישראל אלא בכל העולם. אין טיפת קשר בין ההשקעות בהייטק שבוצעו בישראל בשנים 99-00 לבין המדיניות הכלכלית של הממשלה. עוד מילא אם היית מראה לי שבגלל תהליך השלום של ברק פתאום הגיעו המוני משקיעים זרים והשקיעו השקעות ראליות בכל התחומים בארץ, אבל לא זה היה המצב. אי אפשר להשוות בין הבום הנוכחי בהשקעות, אשר נובע מהשיפור במצב המאקרו כלכלי במדינה לבין מה שהיה כאן בשנת 2000. דרך אגב, שלא תבין לא נכון, בהחלט ברק לא עשה רע לכלכלה והתפקוד הכלכלי של הממשלה בראשותו בהחלט היה טוב. והיה לו מספיק שכל שלא לבזבז את כל עודפי התקציב שהיו אלא להשתמש בהם להקטין את החוב של המדינה (ואבוי לנו אם הוא היה נוהג כמנהג הסוציודמגוגים וממהר להוציא את כל העודפים הלא מתוכננים), אבל לנסות לטעון שהצמיחה שנרשמה הייתה בזכותו, נו, זה לא באמת רציני.

EverMan

New member
אמרתי שהיא רק בזכותו ?

אמרתי שהמדיניות של הממשלה הייתה טובה, והייתה בה צמיחה מרשימה. אתה לא יכול לגזול את כל הקרדיט מהממשלה, כי הגידול בישראל בשנים הללו היה גדול מהגידול בשאר העולם.

בוודאי שאני יכול

דרך אגב, כמדומני היו מספר בעיות שפגעו בצמיחה שברק לא פתר בזמן, למשל שיעור מס גבוה מידי על חברות הייטק בישראל, דבר שגרם לפתיחה של מאות חברות בחו"ל ולא בישראל. לקח זמן רב מידי עד אשר הישוו את שיעור המס למקובל בעולם. בכל מקרה, אם אתה מעוניין לגלות מה הייתה התרומה של ברק לכלכלה אתה תיאלץ לנטרל את הצמיחה הכלכלית שהייתה כתוצאה מבועת ההייטק. מה שישאר זו התרומה של ברק. הרשה לי לגלות לך סוד קטן, היא לא משהו שאפשר להתגאות בו. חוץ מזה, כהונתו הייתה כה קצרה שאם כבר אתה צריך לתת את הקרדיט לממשלה הקודמת. תזכיר לי, אילו צעדים כלכליים ברק בדיוק ביצע שלדעתך הביאו לצמיחה? אילו רפורמות הוא הוביל?

למעלה