ברק שובר שתיקה

nosharon

New member
ברק שובר שתיקה

"מה שחשוב הוא שנתניהו לא יחזור למשרד רה"מ ורק אני יכול למנוע זאת", ראיון פיקטיבי עם אהוד ברק בעקבות הצלחת הפסגה בשארם אלשייח בה הוחלט על שחרור 250 מחבלים ובה שב וגילה רה"מ אהוד אולמרט את האידיאולוגיה המנחה אותו כראש ממשלת ישראל, קרי הקמת מדינה פלשתינית, החליט גם שר הביטחון אהוד ברק לשבור את שתיקתו בריאיון עיתונאי ולחשוף בפני הציבור את האג'נדה שלו ואת האידיאולוגיה שמאחוריה. מראיין: מר ברק, הניסיון מוכיח שיותר מ-50% מהמחבלים המשוחררים חוזרים לעסוק בטרור, רובם באופן ישיר כמבצעים, כשר ביטחון חדש האם אתה מסכים עם המחווה של רה"מ לפתח? ברק: מה שחשוב הוא שנתניהו לא יחזור למשרד רה"מ ורק אני יכול למנוע זאת. מראיין: אנחנו עוד נגיע לחלק הפוליטי של הראיון, אבל האם אינך חושב שזו טעות לחזק את אבו-מאזן שכבר הוכיח את אזלת ידו ואת העדפתו לחבור אל החמאס על פני בחירה בדרך השלום ועימות עם החמאס? ברק: מה שחשוב הוא שהעם לא יבחר בנתניהו ורק אני יכול לנצח אותו. מראיין: מר ברק, אתה אבי תורת ההינתקות החד-צדדית שהמיטה על ישראל אסון גם בצפון עם טילי החיזבאללה וגם ביישובי עוטף עזה מהקסאמים של החמאס. כיצד בכוונתך לפעול כדי להסיר את האיום שמדיניות זו הובילה אליה? ברק: רק אני יכול להסיר את האיום ששמו נתניהו. מראיין: בקמפ דוד 2000 הובלת את ישראל לוויתורים מפליגים ביהודה ושומרון כולל חלוקתה של ירושלים וויתורים בהר הבית. הדבר הוביל לאינתיפאדה השנייה ולרציחתם של אלפי ישראלים. האם תימנע מצעדים כאלה בעתיד? ברק: מה שחשוב הוא לא לוותר לנתניהו, ואני, ורק אני, יכול לבלום אותו. מראיין: בעבר תמכת בהחזרת הגולן לידיים סוריות, דבר שיעביר לידי משטר מיעוט לא-יציב שליטה על 50% מעתודות המים של המדינה ויצור איום ממשי נוסף על יישובים בצפון. האם אתה עדיין תומך בעמדה זו? ברק: החשוב הוא למנוע את החזרה של נתניהו למשרד רה"מ ורק אני יכול לעשות זאת. מראיין: האם לדעתך יש לשחרר את מרואן ברגותי ראש התנזים שנשפט לחמישה מאסרי עולם על רצח ישראלים ושניסח את מסמך האסירים יחד עם נציגי החמאס, מסמך הקורא למאבק מזוין משותף בישראל ובעד "זכות השיבה"? האם העובדה שלפני מספר ימים שוב קרא לחדש את הדיאלוג עם החמאס משנה משהו? ברק: מה שחשוב הוא לא מי נמצא בכלא, מה שחשוב הוא שנתניהו לא ישב במשרד רה"מ ורק אני אשאיר אותו בחוץ. מראיין: אתה לא חושב שהגיע הזמן להישיר מבט אל העם ולומר את עמדותיך? נראה שאתה לא מפסיק לברוח מהשאלות. ברק: אני לא בורח מנתניהו, ואני לא אברח מנתניהו. מראיין: מר ברק נראה שאתה אובססיבי בנוגע לנתניהו. הרי בסה"כ כרוה"מ הוא הוריד את מפלס הטרור בצורה דרסטית, הפסיק את מדיניות הוויתורים ללא תמורה והחליט שלא לוותר על רמת הגולן. כשר אוצר הוא הציל את כלכלת ישראל דבר שמטיב היום עם כל שכבות האוכלוסיה בישראל. לאחר ההצלחות האלה, והכישלונות של הממשלה בה אתה חבר, לא פלא שנתניהו נוסק בסקרים. איזה רקורד ואיזה עמדות תוכל להציב מולו? מראיין: מר ברק חכה... לאן אתה בורח? מר ברק? ברק?

nosharon

New member
ברור שאני תומכת בו

נתניהו מציע דרך הגיונית ומגוון של נושאים שהוא שולט בהם כמו כלכלה ובטחון ומדיניות הגיונית ברק לא מציע דבר חוץ מחמדנות

זה פשוט ענק ומה שעצוב שזה נכון ברק מנסה באמת

להפוך את ביבי לאויב של ישראל הוא פועל בשיטות של פרבדה לא חשוב מה אומרים לו הוא חייב תמיד להסביר שרק הוא יצליח לנצח תאוייב ביבי חבל שברק לא נחוש ככה במלחמה שלו נגד החמאס ונגד הפתח שהרגו יותר ישראלים בעימות האחרון מה שמוזר זה ובעצם זה לא מוזר זה שרוב העיתונות משתפת איתו פעולה בזה

EverMan

New member
ת'כלס, נכון להיום

ברק הוא היחיד שיכול לנצח את ביבי :) (בהתאם למי שעומדים בראש מפלגות או ייתכן שיעמדו בראש מפלגות) אז כנראה שבאמת ההצבעה לברק היא הדבר היחיד שיעצור את ביבי :)

מנהל יקר אתה כניראה לא הבנת את הציניות של

מה שניכתב כדאי שתעבור על זה שוב ואז אולי תבין

EverMan

New member
דווקא הבנתי ../images/Emo13.gif

אמרתי אבל שזה נכון עקרונית.

Haemek

New member
ולמה לעצור את ביבי?

כלומר אתה מוכן שכשלונר גמור כמו ברק שגרם לכל החוליים של המדינה בעת האחרונה, יבחר, העיקר שלא יבחר היריב, למרות שיש ליריב נקודות זכות לא קטנות? כלומר אתה מעדיף אחד שהורס כל שהוא נוגע, כולל המפלגה וכמעט המדינה, העיקר שלא יבחר היריב? מדריכי נוער העבודה עשו מאזה עבודה טוב... אבל זה מתאים לבוחרי העבודה: מאז ומתמיד "ההוא שמנגד גרוע" לכן יש ל"הצביע לשאריות" שנותרו בעבודה. השינאה להוא שמנגד זה מה שמחזיק פגר מת כמו מפלגת העבודה בחיים. כי אין משהו אחר שמחזיק את העבודה בחיים.

EverMan

New member
פששש,

למרות שאני מאוד גאה בך שפיתחת את הדמגוגיה לרמת אומנות - כן. אני מעדיף את ברק ברגע על ביבי. למעשה, אני מעדיף הרבה מאוד אנשים על ביבי. אני לא נמצא בעבודה בשל שנאה לביבי, אל תשלה את עצמך לרגע. אבל הדמגוג המתנשא שימכור את הנשמה שלו בשביל תפקיד, שחסר כל פן של ממלכתיות, שמשקר בכל - לא יקבל את הקול שלי בחיים. ובטח שלא את ההערכה שלי.

מנהל יקר בינתיים מי שמכר את עצמו בשביל תפקיד

היה האיש שאתה תומך בו אז ליפני שאתה כותב שטויות תיראה מה עושה ראש המחנה שלך ואם אנחנו עוסקים בשקרים אז תיראה את מה שברק אמר בשדות ים ומה הוא עשה במציאות

אשרת

New member
נתינהו לא שקרן.

הוא בסך הכל מפתח אלצהיימר בגיל כל כך מוקדם, אחרת אי אפשר להסביר כל מיני "יצאיות" שהיו לו ושהקשר בינן לבין המציאות הוא מקרי לחלוטין, אם יש בכלל קשר. ברק צבוע? בסדר. כל הפוליטיקאים צבועים. כולל נתינהו.

Haemek

New member
זילות ה"דמגוגיה"

חלס, המילה נסחטה מכל כיוון על ידי המחנה שלכם, המחנה ללא תשובה, אז מוזילים את הטוען. חלס. כמובן שאתה מעדיף את ברק על פני ביבי, הרי גם הבחירה הטבעית ( איילון, שאולי היה נופח תקווה כל שהיא שהמפלגה לא מתה לחלוטין) נרמסה ברגל קשה של ברק והמנגנון שלו, לא מותיר לך, המסכן, אופציה, אלא לחזור ולשנן "ברק עדיף על ביבי" כי זה מה שיש. האמת, אני די מרחם על מצביעי העבודה, הם צריכים לשנן (כמובן תוך כדי סתימת האף) "ברק עדיף על ביבי" "ברק עדיף על ביבי". אבל למה להצביע לברק? רק כדי שביבי לא יבחר? כי אין לך סיבה אחרת להצביע לברק, אין שום סיבה אחרת להצביע לברק - בכל הוא נכשל - כי הוא נכשל בכל מה שהוא עשה. באמת צר לי עליכם. גם המפלגה עצמה מתיחסת אליכם, אתם הבוחרים, באותו זלזול - תצביעו ("כי צריך לנצח את ביבי") ואז לשמנת שבעבודה יש ג'וב טוב לעוד 4 שנים בהם ניתן להמשיך לחר.ן עליכם, אתם המצביעים).

EverMan

New member
הוו, דווקא יש לי המון

סיבות להצביע לברק ולעבודה ולא לביבי והליכוד. אין לך מה לדאוג לי. כל מפלגה שתצביע לה בסופו של דבר תאלץ לסתום קצת את האף. אבל במפלגה שלי ובברק ספציפית שורר ניחוח שושנים לעומת המפלגה הנגדית.

n i e m a n d

New member
ריח שושנים? אתה מתכון לשושנים בקרבת קברו

של מדחת' יוסף? השושנים מעל או ליד קברם של מעל לאלף וחמש מאות הרוגי האינתיפאדה אשר פרצה בשל הארוגנטיות המטומטמת של אהוד ה-I? מעניין מהו ריח השושנים אליו אתה מתכוון...

EverMan

New member
כן.

כי ברק פתח באינתיאפדה השניה, שכחת שהוא גם מחבל מתאבד בסיבוב. הפלשתינים הכריזו על האינתיאפדה השניה, וזו אחריותם הבלעדית. אפשר להתווכח על האם ברק החיש את בואה או לא, אבל זה בטח ובטח שלא אשמת ברק (בדיוק כמו שהאינתיאפדה הראשונה לא אשמת שמיר). ריח השושנים של כלכלה תקינה, וחברה שמתפקדת, ומדינה חסרת תקווה כלשהי. אתה יכול להגיד המון דברים, אבל כל מה שברק אמר והבטיח - הוא ניסה לקיים, למרות קואליציה בלתי אפשרית. והמשיך לנהל מו"מ בשביל לא להישאר עם אופציה אחת דפוקה ביד. מה עדיף ? להגיד כל הזמן "אין פרטנר" ולא לנסות אפילו ? להישאר עם חוסר תקווה כלשהי להמשך ופשוט לבכות על מר גורלנו ? אתה יכול להגיד המון דברים על ברק, על ארוגנטיות, ועל אופטימיות יתרה בפרשת מדחת יוסוף, אבל הוא בן אדם אמין. והוא בן אדם שהביא הרבה יותר תקווה מכל מנהיג אחר שהיה פה ב12 שנים האחרונות. כי לפחות שהוא היה בשלטון, ידענו שיש סיכוי כלשהו אחר מלבד מלחמה אינסופית.

n i e m a n d

New member
אנאלוגיות מטופשות לא יערפלו את האמת

ברק, בשרשרת טעויות שהינה אופיינית לאנשים בעלי אופי שחצני כשלו, דירבן את היווצרותה של האינתיפאדה. זה די ברור, שבמידה ולא היה מגיע להסכם שלום כולל עם ערפאת בקאמפ דייויד, אז סביר היה להניח שעימות יפרוץ. זה סיכון שהוא היה צריך ליטול על עצמו, וזה סיכון שהוא העדיף להתעלם ממנו יחד עם שאר השלומיסטים מהמחנה שסבב סביבו. מצטער, אבל תחושת הבחילה שאחזה בי כנער בכיתה ז'-ח' עם תחילת האינתיפאדה ושרשרת החיסולים שפקד עליהם ברק [ירי בכמה צמחי פטרוזיליה בחממות רק כדי להראות לקהל הישראלי ש"הנה, נכנסים בהם", הורדת דגלי ישראל בפגישות בטאבה רק כדי לרצות את ערפאת וכד'] עוד לא מרפה, וכך חשים רוב רובם של אזרחי ישראל. סקרי דעת הקהל יכולים להוכיח את זה. הדיון המרכזי היה על ברק, לא על דעתי בכל הנוגע למה שצריך להיות כאן. תשתדל להיות עקבי ולא לערבב בין נושאים שונים לחלוטין
אוי אתה פשוט מקשקש על "תקווה", ושאר הבלים. תקווה היא רגש אימפולסיבי שניתן לנצל בצורה מניפולטיבית - כך פועלות הדתות השונות, הכנסיות, בתי הכנסת והמסגדים. זה מאוד מעניין לראות שאחוזים גדולים מבין אזרחי ישראל בוחרים מנהיגים ושופטים אותם לא ע"פ תוצאות מעשיהם, אלא ע"פ ה"תקווה" אשר ניתנה להם מידי אותם המנהיגים, ותוך כדי ציטוטים עלובים של סיסמאות שלומיסטיות ["ידענו שיש סיכוי כלשהו אחר מלבד מלחמה אינסופית"- ציטוט מצחיק כשלעצמו, שהרי ברק הוכיח במו ידיו עד כמה הלוגיקה של השמאל המודרני הינה פגומה בקאמפ דייויד היכן שהציע את הכל, וקיבל אינתיפאדה]. בחינה מדוקדקת של מנהיג? אין דבר כזה. כן, התרבות הישראלית במיטבה.

EverMan

New member
אז אתה באמת חושב,

שאם ברק לא היה בכלל מנסה להגיע להסכם עם ערפאת, האינתיאפדה לא הייתה מתרחשת ? יקירי, אם אתה באמת מאמין בזה - אתה חי בסרט. "תקווה" היא לא סתם מילה ותחושת "אמונה". היא אופציות. נכון להיום, לישראל אין אופציות מלבד להלחם. אין לה שום אפשרות אחרת. וזו הבעיה. שהכניסו לנו כ"כ הרבה מקלות בין הגלגלים שאין לנו אפשרות תמרון. האפשרות שלנו לבחירה זה בין מבצע כולל אחד למבצע כולל שני. לשמור על אופציות פתוחות זה חשוב לא פחות. כיצד ברק שגה בזה שהוא הציע הכל וקיבל אינתיאפדה ? היחיד ששגה בסיפור פה - זה ערפאת. שהחליט במקום שלום - לבחור במלחמה. זו טעות של ערפאת ושל הפלשתינים. זו לא טעות שלנו להושיט יד. אם בא לך לעשות בחינה מדוקדקת, אז תתייחס לכלל הקדנציה (ה"ארוכה" מאוד שלו). ותראה שבשנה וחצי, הכלכלה זינקה, המצב החברתי השתפר, הייתה אווירה של "יש סיכוי למשהו לא מלחמתי" (שאין מאז כלל). אם תעבור על מצע העבודה לכנסת ה14, אתה תראה שכמעט כל מה שהעבודה הבטיחה - היא ניסתה לקיים. (ניסתה, כי מה לעשות, לא היו לה 61 מנדטים ולא קרוב לכך). אז סיפחנו את משרד הדתות למשרד ראש הממשלה כדי לסגור אותו, וקיימנו מגעים מדיניים, ושיפרנו את הכלכלה... ו... מה לעשות. שעושים טועים. ושעושים נכשלים. וברק בשנה וחצי, עשה יותר מביבי, שרון ואולמרט ביחד.

n i e m a n d

New member
לא

אני מאמין שאלמלא נתניהו טיפל באירועי המנהרה כמו שצריך, האינתיפאדה השנייה הייתה פורצת כמה שנים מוקדם יותר. ברק היה צריך להבחין במה שביבי פספס - הנסיון הפלסטיני לפתוח בנסיונות פוגרום כנגד האוכלוסיה היהודית בארץ ישראל. עלינו לחגוג מדי יום את שגיאתו של ערפאת, שהרי אם היה מסכים לקבל 97% מהשטח, בהסכם הכניעה הישראלי שהציע לו ברק, אז המצב היה בכלל בקאנטים. אתה מתנהג כמו תועמלן נחות שמנסה לאנוס את ההיסטוריה לצרכיו, ולהפוך את האמת לשקר. איזו יוהרה מטופשת לטעון כי ממשלת ברק הזניקה את הכלכלה, כאשר ב99' קרה אותו המצב שקרה בזמנו לרבין - הממשלה הקודמת היא שעצרה את האינפלציה בעזרת צעדים כלכליים קשים, והממשלה הבאה היא שקטפה את הפירות. הגם שבייגה שוחט בזבז כבר בשנה הראשונה את העתודות שהושארו בידי נתניהו וזאת ע"י כניעה לסוציו-פופוליזם. אם היית קורא יותר על התקופה, לא היית כותב את ההבלים הללו. בטחונית, ברק היה גולם מטופש שלא ידע כיצד להתמודד לא עם האינתיפאדה ולא עם נסיון המרד של הערבים בעלי האזרחות הישראלית. אני אפילו לא מתכוון להרחיב בנושא הזה- מבחן התוצאה מדבר בעד עצמו. העובדה שאתה מתייחס ל"אמונה", ולתחושה שמשהו עומד להשתנות כאג'נדה פוליטית שיכולה להיות מתורגמת להישגים פוליטיים, ואף מעבר לכך - להשפיע על אנשים, אז זה רק מעיד באיזה קש אתה נתלה כדי להצדיק את תקופת כהונתו של אחד מראשי הממשלה הגרועים ביותר בתולדותיה של מדינת ישראל. שום חזון, שום מעוף, שום דבר. הוא היה מלא יומרות, אך חסר כישורים אסטרטגיים - במילים האלה אפשר לסכם את כל הדיון.

למעלה