ברית החברות

ככה יצא...

העונה הראשונה לא עיניינה אותי, קראתי עליה קצת אבל זה לא פיתה אותי לצפות. על העונה השניה קראתי בעיקר בפורום בווי-נט ואני לא זוכרת מה הביא אותי לצפות בה, נדמה לי שהייתי בבית של חברים, אבל אני זוכרת שנפלתי על סצינה שעיניינה אותי והתחלתי לצפות. בהתחלה ראיתי רק את המשדרים בערוץ 2 אבל כשהתחלתי להיות מעורבת יותר בפורום התחלתי לצפות בשידור הישיר ומשם הדרך להתמכרות הייתה קצרה. בגלל שהייתי כל כך משוקעת אמוציונלית החלטתי לא לראות את העונה השלישית. על העונה הרביעית שוב רק קראתי בהתחלת העונה ואז התחלתי לצפות ואצלי אין באמצע, כשאני בפנים אני בפנים עד הסוף, אבל הפעם שמרתי על עצמי גם שלא אקח ללב יותר מידי ובעיקר שלא אשנא אף אחד כמו בעונה 2.
את ערן לא חיבבתי בהתחלה ולא לא חיבבתי, התחלתי להיות בעדו כי הפורום פה בתפוז היה מאוד אנטי ערן, לא כולו, כמובן, היו לו גם הרבה אוהדים, אבל הרגשתי שאלו שנגדו עושים לו רצח אופי (קראו לו שטן, סאדיסט, אכזר ואפילו נאצי) ומכיוון שהתחלתי לדבר בעדו התחלתי גם לראות דברים מנקודת מבטו ולחבב אותו. את החיבור שלו עם סער מאוד אהבתי, הוא הוציא ממנו את המיטב, לעומת זאת הקשר שלו עם יאנה והסכסוך עם קותי הוציא ממנו דברים פחות טובים. בסך הכל חשבתי שהוא היה בחור חביב, עם המינוסים והפלוסים שלו.

X יו יו S

New member
טוב יש לך מזל שחש לי בעיות זיכרון

כי אחרת הייתי משגע אותך על איזה קטע בדיוק ראית

בכל אופן חבל שלא משדרים את הישרדות ואח גדול שוב מעניין מה נחשוב על דברים בצפייה נוספת

אני את ערן אהבתי כי הוא חצי באר שבעי
אז באופן טבעי אני בעד אנשים מאיזור שלנו
אבל אחר כך במיוחד אהבתי את חיבור שלו סער (ראה חתימתי שעוד דקה מתחלפת)

קטע שלו עם קותי פחות הפריע לי
אבל עם יאנה זה היה מרגיז לא אהבתי את מה שהוא עשה או לא עשה לאביבית בגללה
וזה גרם לי לחשוב שהוא משחק אותה
אז חצי אהבתי חצי ממש שנאתי (עד שרק עם סער העדפתי לראות אותו )
לא גלשתי בפורום של אח אבל נראה לי גם אני הייתי מחבבת אותו יותר אם הייתה רואה הרבה אנטי כי זה קרה לי כאן עם ענת

למרות שאת יאנה מאוד אהבתי אבל רק בקטעים אלו גרמו לחבב את אביבית קצת

אני מה זהמקווה
שיהיה לנו אותם פייבוריטים בתוכנית הבאה

אני במקרה זוכרת

זה היה כשעשו חרם על יוסף וכולם או רובם (חוץ מיוסף כמובן שדיבר עם אמא לבנה שלו או משהו כזה) התאספו בחצר בניצוחו של גואל, גואל וסער ואיילה היו שם, אני לא זוכרת מי עוד חוץ מאלירז, אבל למיטב זכרוני הוא לא לא היה מהמלכלכים עליו באותה הסצינה, לפחות אני מקווה שכך. אני זוכרת משהו שגואל היה מדושן עונג ואני חשבתי לי שגואל בטח עבר קטעים כאלו בעצמו, שהוא היה אאוטסיידר ועוף מוזר ואני לא מבינה איך הוא מסוגל לעשות את זה למישהו אחר. עם גואל היו לי אפ'ס אנד דאונ'ס במשך העונה אבל בסך הכל לא חיבבתי אותו. אני מבינה שיוסף היה בנאדם לא קל ושלאנשים היה קשה לאכול אותו אבל אני לא אוהבת שעושים חרם על מישהו ומבודדים אותו מהשאר.

וגם אני
וגם אם לא, זה תמיד יהיה כייף לדסקס איתך...

X יו יו S

New member
אוקי

אני לא הכי זוכרת מה קרה במה שספרת אני לא זוכרת חרם
ויוסף באמת היה נראה מוזר אבל הוא מסוג אנשים שהתבאסתי שעפו מהר כי רציתי הזדמנות להכיר אותם (ובפרקים ראשונים בכלל רציתי שהוא יזכה)
וגם עם גואל הרגשתי כמוך שאני לא סגורה מה אני מרגישה כלפיו פעם חשדתי בו ופעם הוא היה לי סבבה אבל לרוב הוא היה לי סבבה (חולשה להומאים כמו רובנו
)

תודה על מחמאה גם לי כיף לדבר איתך

מה שמזכיר לי באחד שירשורים דברנו על פרויקט מסלול ולא הספקתי להגיב
אז רציתי לשאול איך זה ומה בדיוק הם עושים (הם רק מעצבים בגדים או עוד דברים?)
ולהוסיף שבכללי היידי קלום מה זה נראת לי בחורה סבבה תמיד שהיא התארחה אצל ג'יי לנו אהבתי לצפות בה אני מניחה שגם בתור מנחה היא סבבה חמודה כזאת
ורציתי לשאול מה דעתך על אלון לבנה (?) לא ראיתי את הגרסה הישראלית אבל מה פה ושם שראיתי וקראתי עליו
הוא היה נשמע לי בחור נהדר

הוורסיה הישראלית לא הייתה ראויה לצפיית אדם

הייתה שם איזו פרחה יומרנית שלא ידעה לתפור (!) וסינג'רה את כולם ומשום מה ההפקה החליטה שהיא הכוכבת והתמקדה בה (לאמריקאי אין מצב שהיא הייתה בכלל עוברת את המיון הראשון), אז התוצאה הייתה מקושקשת לחלוטין והבנתי אחרי הפרק השני שחבל לי על הזמן אז אני לא ממש זוכרת את אלון לבנה משם חוץ מזה שהוא ניצח.

כל הקטע בפרוייקט מסלול שזה לא ריאליטי נוסח האח הגדול שמתמקד במי אוהב את מי ומי שונא את מי ומריבות וכסחים וכאלו מין. ברור שלפעמים יש אבל זה לא הפוקוס, הפוקוס הוא הבגדים. באחת העונות הייתה טרבלמייקרית שרבה עם כולם כולל עם טים גאן שהוא המנטור שלהם ודבש-טהור-מזון-מלכות אז הראו קצת מזה, אחרת לא היו מבינים למה כל שאר המעצבים סולדים ממנה, אבל זה היה בשוליים. טים גאן אמר אחר כך בראיון שקיצצו את רוב התקפות הזעם שלה כדי שזה לא יהפוך להיות התוכנית עליה. בעונה אחרת שניים מהמעצבים התאהבו ונהיו זוג אחרי התוכנית (גייז כמובן, כמו כמעט כל הבנים שם) אבל מי שראה את התוכנית לא ידע את זה אלא בדיעבד כי ההפקה כיבדה את הפרטיות שלהם. הם אגב גם התחילו לעצב ביחד והם עושים דברים ממש יפים (לפחות בפעם האחרונה שראיתי, לא יודעת אם הם עדיין ביחד, מקווה שכן, נשמה רומנטית שכמותי).

התוכנית היא בעצם קראש קורס בעיצוב, רק שבניגוד לקראש קורס רגיל, אחרי כל משימה אחד המעצבים מודח. בסופו של דבר מגיעים 3 פיינליסטים לשבוע האופנה של ניו יורק (שזה חלום ומשאת נפש של כל מעצב אמריקאי) ומציגים של קולקציה של 12-13 פריטים. אחרי שמגיעים לשלושת הסופיים הם חוזרים הבייתה ומקבלים כסף כדי לעבוד כמה חודשים (לא זוכרת כמה) על הקולקציה וחוזרים לניו יורק להציג בשבוע האופנה.
המשימות משתנות מפעם לפעם. יש משימות קונבנציונליות יחסית (נניח לעצב בגד לסלבריטאית בשביל אירוע שטיח אדום) ומאתגרות יותר (עיצוב בגד מחומרים שאפשר לקנות בסופר או בחנות גינון, או חנות ממתקים וכולי). לכל מעצב מצוותת דוגמנית ולפעמים הם יכולים להחליף אותן, לפעמים המשימה היא לעבוד עם ילדות, או נשים אמיתיות (שלפעמים סובלות מעודף משקל ואין להן מידות מושלמות) או אפילו כלבלבים (היה אתגר להלביש אישה ואת הכלב שלה בצורה שתספר סיפור) וכולי. פעם הם גם עשו מייקאובר אחד לשני, זה היה נחמד. לכל משימה הם מקבלים סכום כסף, לפעמים הרבה ולפעמים מעט (לפעמים יש שני דגמים באתגר, דגם הוט קוטור שעליו מקבלים תקציב גבוה וגרסה זולה יותר תואמת בתקציב נמוך) ולכל אתגר יש יום או יומיים או גג שלושה כדי להשלים אותו. בדרך כלל הם עובדים לבד ולפעמים בזוגות או בקבוצות.

התוכנית מתרחשת בניו יורק כאמור, הם מתגוורים בבית דירות (אבל רק מראים אותם הולכים לסדנה בבוקר ומקסימום קצת מדברים בלילה), רוב ההתרחשות היא בסדנת העבודה שבבית הספר לעיצוב פרסונס. המנטור כמו שהזכרתי הוא טים גאן שלימד שנים בפרסונס ובעל רזומה מכובד בתחום האופנה, והשופטים הם מעצב האופנה מייקל קורס, עורכת האופנה נינה גרסייה (לשעבר באל, כיום במארי קליר) והיידי קלום שהיא גם המנחה. יש גם שופט אורח, לפעמים זהו איש מעולם האופנה ולפעמים סלבריטאית כלשהי.

זהו בערך....

X יו יו S

New member
אוקי

חבל שגרסה השיראלית לא דומה (לא נראה שיהיו עוד עונות) אבל אני אוהבת גרסות הישראליות

ובכללי את מתחברת לאופנה ודברים כאלה?
או סתם נפלת על תוכנית הזאת והתמכרת ?

ותודה רבה על פירוט ארוך
עכשיו זה באמת נשמע לי תוכנית מעניינית כי עד עכשיו הרגשתי כלפי זה מה שאני מרגישה לתוכנית ריאליטי של בישול ושאי אפשר להתלהב מבגדים שרק רואים
(למרות שאיכשהו מבאס אותי שלא מתמקדים בדברים שמאחורי הקלעים כמו ברוב הריאליטי
)

אז משודר רק בהוט?

אני אוהבת בגדים, אלא מה!

אם כי אני רחוקה מלהיות פאשיוניסטה שמעורה בכל פיפס בעולם האפנה אבל עיצוב (לא רק אופנה) מעניין אותי.

זו באמת תוכנית מעניינת אבל צריכה להיות לאדם זיקה לעולם האופנה. אני למשל לא מתעניינת בתוכניות בישול כי אני לא בקטע הזה בכלל.

כן מראים את התהליך בסדנה, רוב הפרק רואים אותם תופרים ומתייעצים, מתייאשים ומגהצים, מתקנים ונלחצים.... גם רואים את האינטרקציות בינהם בחדר העבודה והתפירה, לפעמים יש קטעים מצחיקים, לפעמים יש ריבים, לפעמים כולם חברים וזה הכי נחמד, שיש דינמיקה טובה, אבל הדגש הוא על תהליך היצירה והתוצר הסופי. בסוף כל פרק יש תצוגת אופנה והמעצבים מעלים את הדגם שלהם ואז השופטים מחליטים מי לשבט ומי לחסד. אחד (או יותר אבל בדר"כ אחד) מודח ואחד זוכה. מי שזוכה לפעמים זוכה בפרס ממש שווה (כמו למשל שייצרו את הדגם שלו וימכרו אותו מסחרית, או שער במארי קלייר וכדומה) ולפעמים זוכה רק בכך שהוא חסין מפני הדחה בפרק הבא ולפעמים גם וגם. לקראת הסוף כבר אין חסינויות.

X יו יו S

New member
אוקי

אני לא אוהבת את כל עניין בבגדים אני די בן בקטע הזה

בישול כן מעניין אותי אבל זה קשה שאת לא יכולה להעריך אם זה טעים או לא

בכל אופן אם יצא להתקל בפרויקט מסלול אני העיף מבט אבל קשה להאמין שיצא לי כי זה בטוח לא יהיה ביס

black scar1

New member
שאלו את אנה שאלה שקשורה לזה

במסיבת העיתונאים מיד אחרי האיחוד... לא זוכרת את הנוסח המדויק אבל משהו בסיגנון של- הרי היה ברור שענת הייתה מנצחת אם שתיכן הייתן עולות לגמר, אז למה לא נלחמת לעשות קמפיינים וכו' בשביל לעבור את שגב בסמסים בשביל ענת?

לא זוכרת בדיוק מה התשובה, אבל היא אמרה משהו בסיגנון- זה גם ככה לא היה עוזר (בולשיט, זה היה מאוד עוזר), ועוד משהו בסיגנון של- "זה לא האופי שלי, לא רוצה להתחנן לאנשים שיסמסו לי וכו'). וענת נדמה לי אמרה- אני לא יכלתי לבקש ממנה לעשות דבר כזה- היא הייתה צריכה לעשות מה שהיא מרגישה לנכון...

זה משהו שגם אני חשבתי עליו. אנה

יכלה לעזור לענת אם הייתה מעודדת יותר סמס אליה. אבל גם בעניין הזה כשתורג'י ביקש שיצביעו לה, בוקי יצא בסטטוסים הזויים, שזה לא אתי ומה הוא חושב לעצמו ו... ו... כמובן בסגנונו של בוקי.
לא נראה לי שזה היה עוזר. לשגב הייתה תמיכה מאד חזקה עם ערוץ הילדים, הקומדי סטור ועוד.
הקולות של אנה וענת הם אותן קולות וממילא הלכן לענת.
אצל המושבעים שום דבר לא היה עוזר.
אני לפחות הבנתי אותה שלא התחשק לה להתחנף ולהתחנן וכמו במשחק היא נשארה נאמנה לעצמה.

נכון, נאמנה לעצמה ולא לחברתה.

האגו שלה היה חשוב לה יותר מכך שהחברה שלה יכולה להרוויח מיליון ש"ח (היא ידעה שלה אין סיכוי ממילא)

מאד נאמנה לחברתה בתוך העקרונות

שלה. ויתרה על הניצחון בבאולינג כדי שענת תזכה. הוכיחה נאמנות וחברות מדהימה אפילו בשלב של מועצת המושבעים האחרונה שלא אמרה מילה אחת רעה על ענת (המתחרה העיקרית שלה) למרות שגם לה ברור שהן נלחמות על אותן קולות.
אבל הבנתי, מקור הרע בעולם הם השלישיה ומקור כל הטוב בעולם הוא שגב. סבבה. החיים קלים שהכל מתחלק לטוב ורע יפה ומכוער.

לא היה לה סיכוי בבאולינג מלכתחילה

כך שהיא לא ממש סיכנה דבר. גם הפעם לא היה לה סיכוי אבל האגו היה חשוב לה יותר.

ואני יכולה גם לומר שאצלך מקור הרע בעולם הוא שגב ואילו השלישיה הם ממש בני אלים שבטובם ירדו אל האדמה כדי להסתופף בקרב בני האדם. אני כתבתי גם טובות במשך העונה על השלישיה, אני לא זוכרת שום דבר חיובי שכתבת על שגב.

אכן

ממש לא ברורה לי החלוקה השרירותית הזאת שעושים כאן. שלישיית הרוע האכזרית והברברית מול סבא בוקי ג'פטו הטוב, ושגב הגאון ההגון האולטימטיבי. כל כך פשוט וכל כך קל. כמה קל לעורכים של הישרדות לנגן על המוח של הצופים ולכוון להם את הקלידים כך שהם ינגנו בדיוק מה שההפקה רוצה ונוח לה. אף אחד לא עוצר רגע לחשוב על שעות של צילומים ועריכה מגמתית. למה לחשוב בכלל? חם מדיי בשביל לחשוב

המממ... אני גם לא זוכרת שקראתי

ממך מילה טובה על מויאל, עזאם, גבריאלי או בוקי, אם כבר מדברים על שרירותיות ועל חלוקה סכמטית לטובים ורעים.

ואני כתבתי קודם על עריכה מגמתית, שכנראה היה טריגר שהקפיץ את מויאל ולא סתם הוא חטף ג'ננה על תורג'י ושבגלל העריכה לא היה ברור למה יוליה ונטלי רבו.

יקירתי

מן הסתם את גם לא קראת את הסיכום שלי אשר בו נתתי את הציונים שלי לכל המתמודדים. אם היית קוראת, היית רואה מה הציון שנתתי לשגב ולבוקי ומה הציון שנתתי לענבל ולמויאל. לא יכולתי להכביר מילים על מויאל כאשר לא הספקתי אפילו לראות מה הוא היה שווה במשחק. כל מה שאני יודעת על מויאל זה רק מתוקף כישוריו כזמר. כשורד לא התרשמתי ממנו יותר מדיי. לעומת זאת, את שגב היה לי מספיק זמן כדי להעריך ולשפוט את משחקו ועל זה הוא קיבל את הציון 10 פלוס המילה שאפו. חבל שאת לא קוראת את מה שאני כותבת.
ולגבי העריכה, לעריכה תמיד תהיה מגמה ליצור שני מחנות. מחנה של טובים ומחנה של רעים. מויאל היה רק כלי משחק כמו עוד כמה אחרים, כדי למצב את תורג'י ואנה כנבלים של המשחק. יוליה ובוקי הוכנסו מיד לנישה של המלאכים. ענבל ושגב קיבלו בעריכה את מצבת השחקנים האסטרטגים אשר הרעים מפריעים להם לשחק.
אני דווקא חשבתי שכולם כאן מבינים את התפקידים אשר ההפקה מחלקת ואת העריכה אשר נותנת לנו פעמיים בשבוע את הסרט שהיא רוצה שאנחנו נראה. בעוונותיי, אני שופטת אנשים לא רק לפי מראה עיניים ומשמע אוזניים בהתאם לפרק ערוך אחד או שניים. אני שמה לב לדברים בין השורות ולדקויות. עכשיו תגידי שאני מתנשאת, וזה בסדר. התרגלתי גם לזה.
לנוחיותך, הנה הסיכום שלי שוב:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1935&messageid=164084874

דווקא קראתי וקראתי שוב עכשיו

לא הזכרתי את שגב אלא את מויאל, ענבל, בוקי ועזאם כי אני יודעת שלגבי שגב יש לך הערכה כשחקן. שכחתי להזכיר את נטלי. גם בסיכום שלך לא אמרת על איש מהם מילה טובה שלא לדבר על כל העונה.

לא היה צריך למצב את תורג'י כנבל כי הוא עשה את העבודה יופי בעצמו. ההפקה לא כתבה לו טקסטים. אני חושבת שבהתחלה דווקא מויאל נערך ככה שהצופים יהיו נגדו כי ההפקה לא תיארה לעצמה איזה פנינים יפיק מעצמו תורג'י. בוקי קיבל עריכה טובה ורעה, כנ"ל שגב. אפילו יוליה לא תמיד יצאה טוב (בקטע שבו היא שיקרה לשבט שלה על אושרי, בפרק בו היא זיגזגה, בקבלת הפנים לנטלי בוילה) ברור שנוח לך לחשוב שאת רואה יותר טוב מכולם וגם אם המציאות טופחת על פנייך יותר קל להאחז בסיפור דימיוני שרק את ומתי מעט נבחרים יכולים לראות ואילו "עדר ההזויים מתפוז" לא מספיק אינטליגנטי כדי להבין, אבל לפעמים כדאי פשוט לקרוא את הטקסט במקום לחפש סאב-טקסט חתרני, אבל מה אני יודעת, אני רק עוד איזו הזויה אחת וכבשה בעדר.

ראי את תגובתי ל-black

אולי תקבלי תשובה לשאלותייך. אני לא סובלת אף אחד מהמשתתפים בהישרדות. חבל שאת לוקחת את דבריי באופן אישי. לפעמים כדאי גם לראות דברים דרך העיניים של מישהו אחר שהוא לא בזרם המרכזי אבל בדרך כלל את מעריכה את דעתו. חשבתי שכך הוא הדבר, אבל מתברר שאת נעלבת באופן אישי בשביל השורדים שלא הזכרתי את שמם ובשביל הגולשים האחרים אשר איני מקבלת את דעתם.

באמת כדאי לפעמים לראות את הדברים דרך עיניים

של מישהו אחר, עצה מצויינת, אני ממליצה גם לך, ועוד יותר מזה, לכבד את הדעה של מישהו אחר במקום לבטל אותה בזלזול ולהתייחס אליו כאל "הזוי" או חלק מעדר.
וכן, נעלבתי דווקא כי אני מעריכה אותך, ולא בפעם הראשונה.

תראי לי מקום אחד בו כתבתי על דברייך הזוי או

הזויה?
את הפוסטים שלך תמיד הכי הכי הערכתי וכיבדתי. תמיד כיבדתי את דעתך ובריאליטי אף פעם אין לנו ערובה שאנחנו נסכים זו עם זאת. ככה זה לפעמים. תקראי למטה את תגובתי ותראי למי התכוונתי כאשר כתבתי על העדר ותסמונת העדר.

למעלה