ברית החברות

liov88

New member
ברית החברות

עונת הישרדות vip הסתיימה אתמול בניצחונו של איתי שגב, ניצחון שאתמול קיבל באופן רשמי את הצדקתו לכך, אבל אני רוצה יותר להתייחס לענת הראל המפסידה מאשר לאיתי שגב המנצח.

ענת הראל היא השורדת האתגרית האולטימטיבית בעונה הנוכחית בזה אין ספק, אם המשחק היה מכתיר את הזוכה על סמך ההתמודדות מול הקושי הפיזי והניצחון בתחרויות ענת היתה לוקחת אותו בהליכה. ענת צוטטה הבוקר בידיעות אחרונות כמי שמאוכזבת מהפסדה במשחק משום שלטענתה המושבעים סגרו איתה חשבונות על מה שקרה לפני שנה במשחק, שכל מה שהיה בו נשאר בו, בחרו באיתי שלא הוביל שום מהלך ולכן לא התלכלך וכיום היא רואה את כולם כחברים שלה. האומנם? אני לא יודע איזה עונה ראתה ענת ואולי מהעמדה הכוחנית בה היא עמדה בכל שלבי המשחק ועד הגמר היא יכולה להרשות לעצמה לקרוא לכולם חברים שלה ולהיות סלחנית אבל בנוגע למשחק כדאי מאוד שמישהו יפנה את תשומת ליבה וליבו של איתי תורג'מן שהראשונים שהוציאו את המשחק אל החיים האמיתיים אלו הם, לא בוקי, שלטענת איתי ניהל קמפיין נגדו ונגד אנה ארונוב במהלך החצי שנה האחרונה, לא איתי שגב, הם אלו שהזכירו את בנותיהן של איתי ובוקי לאופי המשחק השתמשו ברצון ההורים להסב גאווה לילדיהם כקלף משחקי ואני לא מדבר בכלל על כל מה שעוללו לעזאם.

ענת הראל יצאה מאוכזבת מהגמר בגלל סגירת החשבונות בזה היא צודקת, אבל מה שענת לא הבינה כנראה עד עכשיו הוא שדווקא מקור הגאווה הגדול ביותר שלה מן העונה הנוכחית הוא הגורם המרכזי להפסדה. ענת, ככל הנראה, לא שמה לב שבאופן אישי כעס המושבעים עליה ועל איתי היה שווה, בקלות אפשר היה לספור כיצד אושרי, תורג'י ואנה הם קולות בטוחים שלה, כדי ליצור תיקו עליה להשיג רק עוד קול אחד (נניח בוקי אותו זרק איתי לכלבים או כמו שנאמר אתמול חיבק את סיפור הגניבה כשהיה לו נוח וזרק אותו כשאיבד את כוחו) ולנצח עוד קול אחד (נניח יוליה בעלת חוש הצדק המאוד מפותח שבקלות יכלה להעריך את המשחק הדומיננטי של ענת ולכעוס על איתי שלפעמים בחר להתחבא דווקא מאחורי ענת). ענת לא הפנימה שחבריה הם אלו שהטו את הכף לטובת איתי שגב. במקום שענת ואנה יענו לשאלות המושבעים בכל הכבוד, כמו השאלה המוצדקת שהופנתה לענת האם היא חושבת שהמשחק החברתי שלה היה זהה לולא מקומה הבטוח לאורך הדרך על ידי פסלוני החסינות, מה שכולנו יודעים שלא. במקום שאנה תבקש סליחה מלאה (בלי שישמעו את תורג'מן לוחש לה שזה הזמן שלה) מבוקי ועזאם על הדברים הקשים שאמרה עליהם, היא ביקשה התנצלות לקונית עם אותו חיוך מזלזל שכולם אהבו לשנוא ואז לגלגל עיניים כשנטלי העירה לה ולתורג'מן על זה. אנה ארונוב צוטטה גם היא הבוקר בידיעות אחרונות, אותו עיתון שרק בסוף השבוע האחרון העניק לה ראיון באחד המוספים שלו, בוא היא אמרה שניפחה את סיפור גניבת הפסלון מפרופורציות אבל היא לא מתנצלת על המילים שאמרה בלהט הרגע, כמי שידעה שאלו יהיו תוצאות הגמר ולכן לא ניהלה קמפיין לניקוי תדמיתה, אז גברת ארונוב היקרה תרשי לי להבהיר לך משהו כל הקהל בבית וחבר המושבעים לא שפט אותך כאינדיבידואל אלא כשלישיה הכוללת גם את חברתך ענת על כל מעשיכים ולכן אי ניקוי תדמיתך השפיע לרעה על כולכם ביחד.

אנה ענת ותורג'מן, שלישיית החברים תרשו לי לסיכום להבהיר לכם מהי חברות אמיתית. חברות אמיתית היא לזהות מתי לאחד מחבריך מגיע לזכות יותר ממך, לעשות הכל כדי לקדם אותו למטרה, כשאני אומר הכל אני מתכוון למחול על כבודך ולהתנצל בכנות על הדברים הרעים שאמרת על אחרים זה בסדר זה לא ליקוק. חברות אמיתית זה לדאוג שכל חבר המושבעים יפריד ביניכם, יראה אתכם כאינדיבידואלים ולא כקבוצה קרה וחסרת רגישות. חברות אמיתית זה להבין שאם כולם שורקים לכם בוז, זה לא הזמן לגלגל עיניים ולענות בזלזול, אלא להפנים ולנסות להבין מה לא בסדר אצלכם. איתי ואנה אם הייתם חברים אמיתיים ומבצעים את כל זה מתוך הבנה שחבר אמיתי לא סומך שרק הקול שלו יעניק לחברו את הזכייה בכסף לו הוא זקוק, אולי הייתם משכנעים את שני הקולות הצפים בוקי ויוליה (משום שעזאם נטלי ומשה בטוח יצביעו איתי) שענת לא חלק מההתנהגות הבזויה שלכם ואתם באמת מצטערים על יחסכם המשפיל לאחרים אולי, רק ככה, ענת היתה זוכה!

לעוד פוסטים בסגנון
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userBlog.aspx?FolderName=lior88

נקודה מעניינת העלת

אני חושבת שגם תורג'י ווגם אנה היו חסרי מודעות על האי, גם ענת כמובן אם כי לקראת הסוף ירד לה האסימון. הם היו כל כך בטוחים בצידקתם ובעליונתם המוסרית, אני בטוחה שהתגובות הציבוריות מאוד הפתיעו אותם.
אני תוהה אם הם הצליחו לקלוט למה הם עוררו כל כך הרבה אנטיגוניזם או שהם התחפרו בעמדת הצודקים שהעם הפשוט לא מבין את גדולתם. מהראיון עם תורג'י זה לא נראה ככה, הוא טוען שזה נובע מקנאה וגם על האי וגם על הוילה ראינו שמודעות עצמית זה לא הפורטה שלו. מהמקום הזה, של אגו מנופח, של חוסר יכולת לראות את האחר, אני לא חושבת שהוא היה מסוגל לראות שהוא עושה נזק לענת. השאלה היא, אם הוא היה מסוגל להבין את זה, האם הוא היה מסוגל להתגבר על האגו שלו בשבילה? בקשר ליוליה, אין לי מושג למה היא הצביעה כפי שהצביעה ויש לה פחות אנטי לתורג'י מאשר לשאר, אבל אצל בוקי זו בהחלט הייתה קודם כל הצבעת מחאה נגד תורג'י ותורג'י באמת היה יכול לעזור לענת לו היה מנסה להשלים איתו ולהקהות את העוקץ.
ענת שונה מתורג'י ואנה, היא באמת הבינה וניסתה למזער נזקים וזה גם עבד לה, עד רמה מסויימת. היא הצליחה לעבור את אנה באסאמאסים ולדעתי זה לא דבר של מה בכך, כי אנה באה לתוכנית עם קהל שאוהד אותה והיא יפה וצעירה ומנהלת רומן עם תורג'י. אני הייתי בטוחה שאנה היא זו שתעבור בטוח את האסאמאסים. אם מסתכלים על הטוקבקים שענת קיבלה במשך העונה והטוקבקים שהיא קיבלה אחריה בהחלט רואים שיפור ניכר ואני חושבת שחלק מזה נובע מהמאמצים שלה לשפר את תדמיתה, אבל כמו שכתבת, היא הייתה בודדה במערכה הזו.

rz19861

New member
אנה הרבה יותר גרועה מתורג'מן

כל הזמן חשבתי שהוא הנבל האמיתי , אבל למעשה היא הרבה יותר מעוררת בחילה

הגלגול עיניים , ההתנשאות , הבוז כלפי בני אדם , בדיחות גזעניות (אפילו לא טרחה להתנצל בגמר , ואפילו הוסיפה שמן למדורה כשאמרה למגזר הדרוזי בהתנשאות "אני מבינה שיש לכם טלפונים , סבבה לכם" ) , ערוב הילדים של בוקי ושגב .

פגשתי הרבה אנשים חארות בחיים , אבל בבנאדם כזה עוד לא נתקלתי ומקווה שגם לא אתקל , היא פשוט מזעזעת.
תחשוב שזה עוד מול מצלמות , תאר לך איך היא מתנהגת לאנשים כשאין מצלמות...

davidlev0255

New member
היציאה שלה על עזאם הייתה קורעת , נכון שלא

מכובדת אבל היה פה קטע שנקרעתי

היא בחורה טובה

ויש לה למה להתנשא

בכ"ז מדובר בנסיכה קירגיסטנית

אכן טובת מראה ואני גם חושבת שהיא לא רעה

למרות שלדעתי היא לעיתים התנהגה בצורה מכוערת לאנשים, מעטים האנשים בעולם שהייתי מכנה "רעים" ומעטים כאלו שהייתי מכנה אותם "טובים", רובינו נמצאים באמצע, איפשהו על הסקאלה בין רע לטוב.

X יו יו S

New member
מסכימה איתך

אני באמת לא הבנתי מה סיפור עם טלפון ברור שהיא לא הייתה רצינית
בכלל לאנה יש מן סוג כזה של דיבור שהוא חצי ציני חצי לא יודעת מה
ואני חושבת שמפרשים את התנהגות שלה בצורה אחרת

נ.ב בקשר לתגובה שלה בגמר אני משערת לעצמי שהיא קיבלה הרבה הערות ברחוב מאנשים מגזר ואני מניחה שחלק מהערות היו ממש קשות אז אולי בגלל זה היא לא התנצלה

דווקא אם היא קיבלה הערות

זה היה חכם יותר לו הייתה מתנצלת וגומרת עם זה, מודה ועוזב ירוחם.
דווקא תורג'י הוריד מהלך בגמר, לא נכנס לעימותים עם בוקי וזה רק היה לטובתו.

X יו יו S

New member
תלוי איזה הערות היא קיבלה

כבר היה כאן איזה אחד שממש דיבור בצורה נוראית
לא יודעת כמה כאלה יש במציאות (ועוד כנראה לא היה ממגזר)

תאמת אני כמו אנה בקטע הזה אם עדיין פגועה אז מוציא מיני דברים כאלה

אנשים גיבורים גדולים מאחורי מקלדת

אבל תודה לאל, פנים אל מול פנים רוב האנשים מתנהגים בצורה מנומסת יותר. שמתי לב שרוב המתמודדים בריאליטי בדרך כלל מספרים שאנשים ניגשו עליהם והחמיאו להם וכו', הם לא מספרים על תגובות עויינות פנים אל מול פנים. אני זוכרת שקראתי כתבה כזו עם צבי פורטל שהיה בהחלט שנוי במחלוקת ונראה לי שבאופן אישי היה הדייר שהכי עיצבן אותי אבל נראה לך שהייתי אומרת לו משהו ברחוב? רק אם הייתי פוגשת מישהו שהייתי ממש אוהבת הייתי מרשה לעצמי לגשת אליו ולומר לו את זה.

אני לא מניחה שהתקיפו אותה בפנים אלא בטוקבקים, אבל גם שגב קיבל מה גדושה של ריקושטים וגם ענת וגם תורג'י ואושרי (וגם אחרים במהלך העונה) ושגב גם התייחס לכך בגמר עצמו בהומור. זה באמת מאוד לא נעים אבל זו מנת חלקו של מי שהולך לריאליטי והיא לא חדשה בעסק הזה.

אורישקי

New member
סיכמת יפה

בכלל כל העונה מתמודדים עמדו בפני ביקורת, בעונה הזו במיוחד לא היה מישהו ממש חביב על הקהל.
יוליה קיבלה ביקורת על ההתנהגות הזגזגנית ועל ההתנהגות לנטלי כשבאה לוילה.
נטלי קיבלה ביקורת שטענה שהיא ביצ'ית.
שגב שהוא לקקן (אהבתי שצחק על זה).
השלישייה קיבלה מלא ביקורת.
בוקי על מעשה הגניבה וההתנהגות שלו לאחר התוכנית.
אושרי שאנשים קראו לו מתנשא
ענבל גם כן קיבלה השמצות
דורון ג'מצ'י

כולם.

זה מפתיע אותך כי צבי היה אדם רגוע, מנומס

שנמנע מכל עימות וכל כולו שאנטי באנטי?

X יו יו S

New member
חחחחחחחחחחחחחח

לגמרי שכחתי מה הוא עשה (וגם שקראתי את הודעה שלך רק שהגעתי לתוכן נפל לי אסימון והבנתי שכל התחלה היה בצחוק)
פשוט לא יודעת אם זה שלא זכרתי או שזכרתי אחרים שהיו יותר גרועים אז הפליא אותי שדווקא אותו שנאת
וכתבת פעם שהיתה ממש בתוך עונה 2 אז חשבתי שאת סער את הכי לא אוהבת

לא שנאתי את צבי אבל הוא עיצבן אותי

אני מתכוונת שהוא הכי עיצבן אותי מהעונה האחרונה, שיינפין עיצבן אותי הרבה יותר ואז גם הייתי יותר אמוציונלית.
ראיתי רק את העונות הזוגיות (2+4) וגם לא בשלמותן, את שתיהן ראיתי מהאמצע.

למעלה