ברירת הובסון

ahboaz

New member
ברירת הובסון

אחרי רכיבה חלקה על נער-שמן ממורק וגרגרן במסלול עקלקל דרך סן-פרנסיסקו מצאתי את עצמי משעין מרפקים על שולחן אדמדם משעם. השתייה הקרה החלישה את גלי הוויברציות שעוד הרעידו את חוט השדרה, והנשימה הסתדרה לה במרווחים ארוכים. הישרתי מבט ולפני עמד שוטר במדים כחולים כהים, משקפי שמש שחורים, ושפם בצבע חלודה. השוטר סקר את המקום העלוב, והתמקד בי. הוא ניגש אלי ובהונותיו תחובות בחגורתו כמעין בוקר ביזארי. "שנת 2002?" שאל. הנהנתי. הוא הניד בראשו. "אתה יודע שנסעת מעל למהירות המותרת?" אמר בקול נמוך. "מצטער," עניתי, "אני לא מפה." הוא הסיר את משקפיו. "זו התשובה הכי גרועה שיכולה להיות," ענה. "קח עצה ידידותית, ואל תענה כך בעתיד." "מה עלי לומר, אם כן?" הרהבתי והתריתי. "שמעת פעם על הובסון?" הוא שאל, ועכשיו נראה פחות מאיים. "אם תסביר לי על ההובסון הזה, אזמין אותך למשקה," עניתי בכל הרצינות. "לצערי, אינני יכול לקבל את הזמנתך, אבל לטובתך אסביר לך את הובסון," השיב והסיר את כובעו. הוא התיישב מולי ואני התבוננתי לתוך עיניים ירוקות. "ברירת הובסון היא בעצם הפשטה שהופכת כל מצב לשתי ברירות פעולה," התחיל השוטר, "אגב, שמי הוא טום," הוסיף. או אז פתח בהסבר ארוך "אמנם המציאות מורכבת, אך כפי שכל רוכב יודע, אין ברוב הפעמים את הזכות לעסוק בכל האפשרויות, והחלטות דורשות ניגודיות ברורה כגון חמוק או בלום." הנהנתי. "כך שאדם צריך, לפי ברירת הובסון, לגבש את שתי העמדות הקיצוניות ולבחור אחת. זו שיטה לקבלת החלטות." לגמתי ארוכות מהמשקה הצבעוני. "אתה תוהה איך זה מתקשר לתשובתך?" שאל טום. "ובכן, מה האפשרויות שלך לפי ברירת הובסון במקרה הזה?" חשבתי ועניתי, "להודות או להכחיש." "נכון," ענה טום. "ומה אתה עשית?" "תירצתי." "לפיכך, לא רק שהודית אלא גם נתת סיבה לשוטר - לי - לתת לך דו"ח על כך שביזית את החוקים המקומיים. אם החלטת להודות, תודה; את התירוצים תשאיר במקום אחר. בוא נעשה זאת שוב..." הוא התרומם, חבש כובעו, העמיד את משקפי השמש על אפו, התמתח ושאל, "אתה יודע שנסעת מעל למהירות המותרת?" באותו קול נמוך. "כן," עניתי. באותו יום קיבלתי שיעור על ברירת הובסון וקנס בסך של $250. זה היה השיעור הראשון מתוך כמה שלמדתי משוטרים אמריקניים.

xfwind

New member
../images/Emo45.gifתענוג לקרוא אותך.

סליחה שהשקעת 250 ירוקים כדי להביא את הסיפור.

eyaleshet

New member
מצד אחד ../images/Emo45.gif השוטרים שם באמת מסבירי

פנים וקל להישבות ולהודות מה שבסופו של דבר צריכה להיות התוצאה אבל במידה ובארץ הייתה אותה יכולת לא הייתה כאן אופנוענות... הם עובדים שם בצורת הדיכוי והיד הקשה ובסופו של דבר יוצרים את המטורפים הגדולים ביותר בעולם... בגלל זה העדפתי בארה"ב מכונית מהירה מאשר אופנוע כי ידעתי ללא כל ספק שבמידה ואפשל הדרך למטה תהיה מהירה וקשה (מהבחינה המשפטית) ובנוסף דברים שלא מראים בטלוויזיה זה מרדפים (שלאחד מהם הייתי עד) שבו סיימו את המרדף בצורה של מחסומים וירי מנשק אוטומטי לעבר הרכב - הנהג היה ילד בן 18....

nsbh

New member
../images/Emo2.gif השוטרים שם באמת מסבירי פנים?

אולי שוטרי הערים, אך לרוב הם ממש לא מסבירי פנים...ובודאי לא משטרת התנועה מניסיון אישי של כמה מפגשים עימם (בעיקר ע"ג אופנוע) במשך כעשר שנות שהותי שם. ועדיין עם התוצאה הזו יש שם אופנענות מכובדת ואפילו יותר... לא ברור לי למה עדיף שם מהבחינה המשפטית מכונית מהירה מאשר אופנוע, עבירת תנועה זאת עבירה ולא משנה באיזה כלי רכב נעשתה. ודרך אגב, כן מראים שם בטלויזיה מרדפים...בתוכנית 911.

eyaleshet

New member
כי כשאתה רוכב על אופנוע מן הסתם

אתה רוכב מהר ובין מכוניות.... ולהתחמק על הפריווי מהליקופטר זה דיי לא רציני ודיי מטומטם כי שם שמים לב לדברים האלה ומנסים לעצור אותך... ואחרי שראיתי המון אופנוענים נוסעים כמו רכב לכל דבר (באמצע הנתיב במהירות התנועה ואפילו עומדים בפקקים בטור ארוך שלא נגמר) ההנאה מהאופנוע כבר לא אותו דבר כי אתה מרגיש בדיוק כמו פחית רק בלי הנוחות של מכונית... ואכן חבר שקנה שם ZX636 אכל אותה חזק מאוד עם הדוחות מהירות....

D the kid

New member
יש הבדל עצום בין מהירות

לבין לעמוד מאחורי מכוניות בפקק. גם באנגליה, כמו בארה"ב (ובכל מדינה בעצם), יש מלא מטורפים שלא דופקים חשבון לכלום ועושים ככל העולה על רוחם. וגם שם יש את המעטים שעומדים מאחורי המכוניות וכו'. אגב, גם בארץ פעם ב- אתה רואה מישהו שרוכב בטור המכוניות. אם תקנה אופנוע ותעבור בין המכוניות בלי להשתולל, לא ידברו איתך (שוב - על פי רוב). אז אני לא יודע בדיוק איך זה בארה"ב, אבל עצם זה שיש שם יותר רוכבים שישארו בתוך הטור וכו' לא אומר שאם תרכב "כרגיל" (=כמו פה), תקבל דוחות (או בשפת הפורום - דו"חים).

JackR1

New member
בארה"ב חצייה בין נתיבים אסורה

בכל המדינות חוץ מקליפורניה, ועכשיו טקסס רוצים להכניס את זה גם. היתה להם גם הצעת חוק מאוד חכם (בלי ציניות!) של לקנוס את הנהגים הנוסעים לאט (בתחום המהירות המותרת) בנתיב השמאלי, הרבה מדינות תמכו בהצעה, אבל הנשיא (המטומטם) של ארה"ב הטיל ווטו על החוק.. וכן, בכל מה שקשור לתנועה על הכבישים, ארה"ב זאת ממש לא דוגמא טובה. חבל שבארץ רגילים כל-כך להעתיק את הכל משם...

D the kid

New member
../images/Emo12.gif להעתיק../images/Emo35.gif

אבל אתה אומר ששם לא עושים את מה שעושים כאן. למיטב ידיעתי כנ"ל באנגליה (וגם בארץ אם אני זוכר נכון) זה אסור ועדיין הרוב המוחלט נוסע כך.

שאול DR650

New member
דרך אגב

מבלי לשים לב השתמשתי כבר בברירה הזו, רק שלי זה היה יותר זול לפני כמה חודשים, נסעתי לאיטי ועברתי בעצור מבלי לעצור בצד השני של הצומת חיכה לי שוטר "לא עצרת בעצור" "נכון, אני מצטער" אחרי שבדק את הרישיונות נתן לי ללכת. "הפעם בלי קנס" וואלה... מגניב...

nimerart

New member
זה מזכיר לי את הסיפור שהיה לי לפני

7 שנים. עקפתי טור של מכוניות על פס הפרדה לבן ובמהירות מופרזת(לא יותר מידי). אחרי כמה דקות ששמעתי " אופנוע תעצור בצד" הבנתי שעקפתי גם ניידת מוסוות עם קצין ,עצרתי בצד וכמובן דבר ראשון הוא ביקש את הרישיון שלי תוך כדי שהוא מודיע לי שאני יכול לשכוח מהרישיון לחודש הקרוב. מכיוון שגם ככה הייתי שבוז לגמרי מהעבודה אמרתי לקצין תודה רבה ושהשלילה לא מפריעה לי כי מתאים לי לבלות חודש בבית בלי לעבוד(הייתי שליח באותה תקופה).הקצין מאד הופתע שאני לא מתווכח איתו ולא ממציא תירוצים ,בדק במחשב את העבר שלי ושראה שהוא נקי,אמר לי סע לשלום ואל תעשה את זה שוב. מאז אני לא מתווכח עם שוטרים אפילו שהם טועים, זה פשוט לא עוזר.... הם גם ככה שומעים כלכך הרבה תירוצים שזה הפסיק לעניין אותם אפילו שהתירוץ מצוין לפעמים.

C O L T

New member
לי היו הרבה מקרים כאלה

פעם טיילתי במדבר ופתאום קפץ עליי נמר. אמרתי לו שלא ממש אכפת לי אם יאכל אותי כי מתאים לי לנוח קצת בבטן שלו והוא הופתע מאוד ושחרר אותי עם אזהרה, סע לשלום וכ"ו... אבל איכשהו אני עדיין לא סומך על ההגינות והיחס האנושי של נמרים, נחשים ושוטרים...

nimerart

New member
../images/Emo3.gifאני דווקא כן סומך על היחס של

נמרים ונחשים. לפחות עם חיות אין הפתעות.

למעלה