בריאת העולם

את רוצה שניפגש למכות איפשהו?

אם זה מה שעושה לך את זה, למה לא...

אני לא הולך לתת לך פה שיעור בביולוגיה, אבל בהתחשב בזה שלימדתי ילדים פיזיקה במשך שנתיים, כנראה שאני יודע לעשות את זה איכשהו.

כיתות ב' עד ו'

בלי קשר לילדי מכרים שלי, שלימדתי בגן מתמטיקה ופיזיקה כשהיו להם שאלות, והגעתי איתם גם עד למבנה האטום (הוא לא הבין יותר מדי כנראה, אבל קיבל תחושה מאד ברורה על איך דברים עובדים בעולם, ועל זה שאם תלמד מספיק תוכל לקלוט למה דברים פועלים כפי שהם).

icy tear drop

New member
אדוני הנכבד

אם אתה מאמין לסקרים זה כי אתה נורא רוצה או נורא תמים. מאוד מאוד קל ליוצר הסקר לערוך את הסקר באופן שתוצאותיו יתאימו לו.

למשל, בקישור הנוכחי, כתוב :
ע"פ סקר מ 1996 של מדעני ארה"ב מתחומי ביולוגיה, מתמטיקה, פיסיקה/אסטרונומיה, אמונה באלוהים תבוני, משפיע שמתקשר עם המין האנושי – פופולארית ביותר בין מתמטיקאים (45%) והכי פחות אצל פיזיקאים (22%). סה"כ – 60% ממדעני ארה"ב בתחומים הללו הביעו אי אמונה כלפי אלוהים אישי העונה לתפילות.

אנשים אומללים שלא מבינים אנגלית, יתבלבלו משטף האותיות והמספרים ויחשבו שמדובר בסקר רציני שאכן סותר את מה שאמרתי.

אך האם אמרתי שרוב המדענים מאמינים באלוהים, ועוד כזה שעונה לתפילות?

שיוציאו סקר - מי מבין המדענים מאמינים שיש תכנון תבוני ממקור כל שהוא ליצירת העולם, והמספרים יהיו שונים.

icy tear drop

New member
אם מביטים הפוך בסקר -

אפשר לומר ש - 40% מהמדענים מאמינים באלוהים אישי העונה לתפילות, והשאר מאמינים באלוהים שיצר את העולם אך לא מתעניין בעולם מעבר לכך.

sceptic1

New member
אני מתחיל להתגעגע לשיחות עם בריאתנים,

נתחיל באותם אנשים אומללים שלא יודעים אנגלית,
לא כתוב שמדובר באלוהים שעונה לתפילות אלא:
"in intellectual and affective communication with humankind"
כלומר, ישות תבונית בעלת השפעה שמתקשרת עם הגזע האנושי.

בקשר לסיפורים על האנשים האומללים והמתבלבלים, איך הסיפורים האלה רלוונטים למשהו?
להזכירך, את טענת שרוב המדענים מאמינים באלוהים("אך רובם... יודו שהם מאמינים באיזשהו כוח תבוני מתכנן").
אותו רשע בועל נידות הציג בפניך קטע, שבתחילתו מצויין שרק שליש מהמדענים בעלי אמונה כלשהי באל, כשדאיזם נכנס בקטגוריה הזו.
ואת בתגובה בחרת קטע שמדבר על משהו לא לחלוטין קשור והצבעת על כך שהקטע לא קשור, עבודה מצויינת!

icy tear drop

New member
לא כתוב "אלוהים שעונה לתפילות"?

כנראה שהאנגלית שלך לא משהו. תנסה שוב. In total, about 60% of United States scientists in these fields expressed disbelief or agnosticism toward a personal god who answers prayer

חבל על הזמן שלי. חלולי גולגולת פה כולם.

אלישע11

New member
חלולי גולגולת?

בציטוט שהבאת כתוב בדיוק להפך.את יודעת לקרוא אנגלית?

icy tear drop

New member
אם לא היית חלול, היית מבין

כתוב שם ש 60% לא מאמינים באל שעונה לתפילות. נכון?
לא נאמר שלא מאמינים באלוהים בכלל כי רובם כן מאמינים ביוצר לעולם, אבל לא כזה שעונה לתפילות. בדיוק כמו שכתבתי למעלה - "חלקם לא מאמינים באלוהים שאכפת לו מאיך נתנהג ומה נעשה, אך רובם (ובכן, אלה שלא מרותקים לכיסא גלגלים ושונאים את מי שברא אותם כך) יודו שהם מאמינים באיזשהו כוח תבוני מתכנן".

מתוצאות הסקר הזה ניתן להבין גם ש - 40% מהם מאמינים באלוהים דתי שעונה לתפילות.

יש מבין?

sceptic1

New member
תגידי את עושה את עצמך?

בקטע שאת עצמך תירגמת, כתבת
"אמונה באלוהים תבוני, משפיע שמתקשר עם המין האנושי – פופולארית ביותר בין מתמטיקאים (45%)"
כלומר בתוך המתמטיקאים שהם הקבוצה המאמינה ביותר, הרוב לא מאמינים ב"אלוהים תבוני, משפיע שמתקשר עם המין האנושי", בלי שום מילה על תפילה, מש"ל.

תעשי קצת שיעורי בית לפני שאת מטרידה אותנו:
http://he.wikipedia.org/wiki/כשל_לוגי
(זה בעברית אל תדאגי.)
(וזה בעברית, אני מקווה שאת מסוגלת להבין)

icy tear drop

New member
או שאת לא הבנת או שאת לא הבנת...

נתמקד במשפט אחד, אולי תביני...

about 60% of United States scientists in these fields expressed disbelief or agnosticism toward a personal god who answers prayer...
תרגום:
כ 60% ממדעני ארה"ב בתחומים הללו הביעו אי אמונה כלפי אלוהים אישי העונה לתפילות...

עד כאן יש?

אז אם 60% לא מאמינים באלוהים אישי שעונה לתפילות - אזי - 40% מהם מאמינים באלוהים אישי העונה לתפילות. יש?

sceptic1

New member
לא בטוח,

כתוב ש60 אחוז ביטאו חוסר אמונה, אני לא יודע מה היתה השאלה שהוצגה בפניהם, אבל יכול להיות לדוגמא שהיא הייתה "מה דעתכם על אלוהים?"
60% ביטאו חוסר אמונה או אגנוסטיזם.
20% לא התייחסו לשאלה האם אלוהים באמת קיים או לא.
ועוד 20% אמרו שהם מאמינים.
סתם דוגמא שמראה שמהנתונים שהבאת המסקנה לא מוכרחת.

אבל נעזוב את זה, נגיד שאת צודקת ו40% מאמינים באלוהים שעונה לתפילות, זה סותר משהו שאמרתי? מוכיח משהו שאמרת ואני שללתי?
לא.
אז אני רק תוהה למה גברת כל כך חכמה, משכילה, דוברת כל כך הרבה שפות, בעלת חשיבה ביקורתית וכמובן עם גולגולת כל כך עמוסה, מתקשה כל כך לנהל דיון ענייני עם חבורה של חלולי גולגולת עלובים?

icy tear drop

New member
תרגילי התחמקויות.

פשוט שחור על גבי לבן. תשתמש בהזנת הנקרא ובמילון והכל יהיה בסדר.

צודק. אני באמת לא מסוגלת לנהל דיון ענייני עם אנשים שצריך להסביר להם שוב ושוב ועוד מעזים להתנהג בהתנשאות כאילו אני הטפשה שלא מבינה.

חבל על האנרגיות. אין פרטנר לדיון.
שאו ברכה...

icy tear drop

New member
כל הפוסל...

ואין הגמל רואה את הדבשת של עצמו....

אתה פשוט קלישאה מהלכת אלישע. אדם גס ובור שחושב שהשמש זורחת לו...

sceptic1

New member
יאללה יאללה,

תחזרי לקשקש על פיות קסמים וכישופים.

נו מה נסגר?

מישהי נכנסת ומתחילה לכתוב ברמה שלא מתאימה, ותוך כמה הודעות גם אתה נסחף לסגנון הזה?

תשאיר לטרולים את ההשתלחויות האישיות כסימן היכר ייחודי.

למעלה