בריאת העולם

sceptic1

New member
אני לא חושב שזה היה כל כך גרוע.

למרות שהייתי צריך להבין שזה בזבוז זמן אחרי ההודעה השניה בערך.

זה נורא משעשע

כי הייתה לי לפני זמן מה שיחה עם אחד הפרופסורים במחלקה לפיזיקה של האוניברסיטה העברית (אסטרופיזיקאי נחשב), והוא אמר לי שהוא לא מכיר אף חוקר בסביבתו שמאמין באלוהים מעבר לפנתאיזם קל, וגם כאלה הוא לא מכיר יותר מדי.

אבל כמובן שזה מחקר רציני יותר משאלון מסודר לאלפי מדענים בכל העולם...

icy tear drop

New member
שקר.

כי לא מזמן הייתי לי שיחה עם מספר פרופסורים שאמרו לי שהם לא מאמינים וכך גם רוב מכריהם, שהעולם נוצר אך ורק בדרך מקרה, מפני שהסיכוי לכך הוא אפסי.

רק שאני אבין

בגלל שאת דיברת עם כמה פרופסורים שאמרו לך משהו, לא יכול להיות שאני דיברתי עם פרופסור שאמר לי משהו אחר?

מכאן אני צריך להסיק שאת שיקרת ולא אני.

בכל מקרה, די ברור שאת לא רוצה לנהל דיון ענייני, אז די.

icy tear drop

New member
לא עם שקרנים.

כי אני אישית מכירה אסטרופיזיקאים מאוד נחשבים שבראש גלי טוענים שהם מאמינים ואף פוקדים בתי כנסת. לא נראה לי שהאסטרופיזיקאי שלך, אם קיים ונחשב כל כך, יכול לקבוע שהוא לא מכיר אף חוקר בסביבתו שמאמין באלוהים...

אין לי עניין לשוחח עם שקרנים שחוגגים בפורום של אנשים חסרי מוח ונשמה. חבל על הזמן שלי.
ביי.

אלישע11

New member
צדיקה שלי, כל הכבוד.

צריך לשאול אנשים כמו אמנון יצחק והרבנית קוק ולא כמה אדיוטים שכותבים בויקי.

אלישע11

New member
את צודקת

אני גם חושב שצריך להיות אדיוט לחשוב שאלוהים אחד ברא את כל היקום. להרים כזה פרויקט ענק צריך כמה וכמה אלוהים.
בברכת האב הבן ורוח הקודש.
שבת שלום.

'המסורת היהודית' זו אמירה כללית מאוד

יש כל מיני הסתכלויות על המסורת היהודית, יש כאלה שתופסים אותה בסתירה למפץ הגדול ולאבולוציה ויש כאלה שדווקא מאמינים בשניהם.

האם יש לך הסבר טוב לקיומו של אלוהים

במה שונה אלוהים מהיקום - לדעתי הוא אמור להיות מורכב יותר מהיקום

אין כל ערבון

שיבואו מדענים מחר ויהפכו את התאוריה של דארווין על פניה ויבואו עם תאוריה חדשה עד שיהיו הוכחות חותכות.

בהנחה שכל התאוריה של דארווין והמפץ הגדול שגיוות - אז זה אומר לך רק דבר אחד - שהן שגויות. עדיין אין לך הוכחה מדעית לקיומו של העולם.

ואני בסדר גמור עם שאלות שאין לי עליהן תשובות.

אין לי כל צורך למלא כל חוסר בידיעה בתשובה "אלוהים" (אלוהים יודע למה מתכוונים כשאומרים אלוהים, אף אחד לא יודע מה זה בכלל).

יפה כתבת

בתלמוד יש בכמה מקומות את המונח תיקו שאומרים שהר"ת שלו הוא תשבי יתרץ קושיות ואיבעיות, כזו מין מילה שמורה, שכשמשיח יגיע יחפשו בטקסט, וכל מקום שכשות תיקו המשיח יפתור.
אני רואה את המונח אלוהים משהו דומה, כל עוטד המדע לא מצא תשובה שמים את המילה הזו שזה משום מה יותר אלגנטי מהמיל "לא יודע" אבל אין בזה שום תוכן ממשי "ידיעת השלילה"...

תמשיכי לכתוב, את עושה את זה טוב....

icy tear drop

New member
זו הנחה מאוד שגויה.

אם אתה מבין איך זה פועל זה לא סותר שמישהו תכנן ויצר את זה.

ישראל215

New member
אישית אני חושב שאין מצב שנדע במאה אחוז

האם יש אלוהים או לא. מצד אחד בעולם הזה קורים כאלה דברים נוראיים שאתהה אומר איפה אלוהים ומצד שני העולם כל כך מורכב ומופלא שאתה אומר שיש סיכוי ממש טוב שיש אלוהים .
אבל כניראה אתה חושב כמו שרוב האנשים בעולם טועים לחשוב {לדעתי כמובן} שאם יש אלוהים אז יש לו גם דת.
פה מתחילה הטעות!!!!!! יש סיכוי ממש טוב שיש אלוהים אבל אני לא חושב שאם יש אלוהים יש לו דת ועם נבחר ומצוות שהוא רוצה שנקיים!!!!!!
אם יש אלוהים לעולם לא נדע מה הוא רוצה מאיתנו ולמה באמת אנחנו פה !!!!!!!!
מה שנישאר לנו זה לנסות להיות אנשים טובים לא לפגוע באף אחד ובעיקר בעיקר להנות מהחיים!!!!!!!!

אין צורך

כמו שכתבה שלג הלבנה - אין צורך בהסבר לקיומו של העולם והחיים על פני כדור הארץ, כדי להימנע ממסקנה דתית כלשהי.
מדובר בשאלה, שיש נסיונות לענות עליה, אבל היא עדיין פתוחה.

שאלה פתוחה אינה יכולה להוות הוכחה לטענה חיובית כלשהי, בפרט הטענה שיש אלוהים.
שאלה פתוחה היא שאלה שעדיין איננו יודעים עליה את התשובה. זה הכל.

אגב, גם בעיניי תאוריית האבולוציה, כפי שמתוארת כיום על ידי הביולוגים, נראית חלשה. ייתכן בהחלט שבעתיד יתגלה מנגנון נוסף מעבר למוטציות אקראיות וברירה טבעית. וייתכן שלא.

ועוד אגב, אם שאלה פתוחה מהווה הוכחה לקיומו של אלוהים, אזי אין צורך שזו תהיה דווקא שאלת קיומו של העולם. ישנן עוד שאלות פתוחות. אבל תזכור שאם על כל שאלה פתוחה נענה "אלוהים" אז לא נוכל להתקדם בשום תחום של מדעי הטבע.

טליה 80

New member
אני חייבת לספר לך משהו

(למרות שלא רצית דיון תאולוגי,אבל זה היה ברור שזה ימשוך כזה ויתלקח כמו אש)
אחרי שנים של ציפייה להרות וטיפולים,הרינו באופן טיבעי ביום ההולדת שלנו (נולדנו אני ובעלי בהפרש יום)עם תאומות זהות..היינו בשוק-- טיבעי,עם תאומות זהות ביום ההולדת שלנו??? אמרנו מייד ישתבח הבורא
ילדתי בשבוע 25 (ביום ההולדת של אבא שלי ושל חמותי) וכל הרבנים התחילו להתקשר,אני מדברת על המקובלים ביותר,והיו תפילות גם באומן,פדיון נפש,פדיון נשמות,תיקון חצות,תיקון בכותל,תיקון באומן,שיעור תהילים בשבת של תלמידי חיידר,יום תפילה מיוחד ערב ראש השנה.....ועוד
ואנחנו כמובן התחזקנו עוד המון -לקחנו על עצמנו תשובה שלמה,ממש חסידות
הן נפטרו בפגייה לאחר כמה חודשים,למרות הכל
התקשרתי למקובלים אחד אחד ושאלתי למה???
וכולם ענו לי "הכל לטובה"
התשובה הזאת מוטטה אותי טוטאלית
כמובן שזרקתי הכל
קל לי יותר לחשוב שזה לא אישי כי עשינו משהו לא בסדר,זה הטבע וכך קרה
קשה לי להאמין שיש אלוהים שנותן לתינוקות ככה למות
ולמה הוא עשה לנו את זה אחרי שנים רבות של ציפייה
את יום ההולדת שלנו לא נחגוג עוד לעולם
גם לא את של אבי ושל חמותי
כשהייתי שומעת סיפורים כאלה על אחרים הייתי אומרת --לך תדע למה זה קרה להם,אבל אני יכולה להגיד לך בפה מלא שנודע לי לא מזמן שכמה חברים קרובים לנו עזבו את הדת לאחר המקרה שלנו וגם כמה מהמשפחה,הם אמרו שאם לנו זה קרה אז אין אלוהים,באמת שאני די צנועה ובחיים לא הייתי אומרת על עצמי,אבל כל מי שפוגש בנו אוהב אותנו מיד...וכן,לנו זה קרה

icy tear drop

New member
ההיפך.. יש פה משהו מאוד מאוד מיסטי.

מקרה מאוד מצער אך מאוד מסתורי. יש משהו מאחורי זה ותוכלי לגלות מה זה דרך טיפול רגרסי.

icy tear drop

New member
שמעת על טיפול ברגרסיה?

המטפל מכניס אותך למצב של ריכוז כה עמוק שאת יכולה להזכר ולהבין הכל.
תוכלי לקבל תשובה למדוע זה קרה לך.

ליבי איתך יקירתי. חזקי ואמצי.
אמנם מאוד קל לומר שהכל לטובה, אך אין לי ספק שאם הייתי במקומך הייתי נוהגת ממש כמוך.
מאוד קשה להתעלות מעבר לכאב ולנסות למצוא תשובה. הרבה יותר קל לכעוס ולבעוט.
בכל זאת מאלחת לך שתמצאי את הכוחות הבלתי אפשריים הללו, לקום ולמצוא את הסיבה.
לפחות המעט הזה מגיע לך.

למעלה