בריאת העולם

קשה להתעלות מעל הכאב?

חוויות קשות של כאב מלמדות אותנו דבר או שניים על החיים.
אחד מהם זה במי ניתן לבטוח ובמי צריך להאמין.

טעות בכתובת

הנך טועה בגישה.
לדבריך, אם אין הסבר אחר לקיומו של עולם מלבד אלהים. הרי זה מחייב שנעובדהו. וזוהי טעות גסה.

מעניין, שהרמב"ם לא מנה את חידוש העולם מעיקרי הדת שהכופר בהם יצא מהכלל. אך חתם ספרו במאמר
"כה אמר יי, אל יתהלל חכם בחכמתו, ואל יתהלל הגיבור בגבורתו, אל יתהלל עשיר בעשרו; כי אם בזאת יתהלל המתהלל, השכל וידוע אותי כי אני יי עושה חסד, משפט וצדקה בארץ - והוסיף ענין אחר צריך מאד, והוא - אמרו, 'בארץ' - אשר הוא קוטב התורה; ולא כמחשבת ההורסים, שחשבו שהשגחתו ית' כלתה אצל גלגל הירח, ושהארץ ומה שבה נעזב, "עזב יי את הארץ" - אינו רק כמו שבאר לנו על יד אדון כל החכמים, "כי ליי הארץ" - יאמר, שהשגחתו גם כן בארץ כפי מה שהיא, כמו שהשגיח בשמים כפי מה שהם - והוא אמרו, "כי אני יי עושה חסד, משפט וצדקה בארץ". ואחר כן השלים הענין ואמר, "כי באלה חפצתי - נאום יי"

סוף דבר
אילו יצוייר שהעולם קדמון או נוצר מהפצץ הגדול, ואעפ"כ מושגח ע"י יישות תבונית השולט בעולם. העושה "חסד, משפט וצדקה" כמובן כאן בארץ. הנותן לאיש כדרכיו וכפרי מעלליו. או אז מחוייבים אנו לעובדו כפי נאמנותינו לחוקי מדינה זו או אחרת אף שאותה ממשלת זדון לא יצרה את העולם.

ואם העולם מחודש. אך ללא מנהיג ושולט בעולם. וכ"ש אם אינו גומל לאיש חסיד כצידקתו ואינו נותן לרשע רע כרשעתו. אזיי בהכרח או שמדובר בשליט מושחת, או שאינו שליט בעולמו שאו אז עלינו להיות נאמנים למי ששולט באמת.

LZ88

New member
בהחלט לא מתכוון לפתוח איתך דיון תיאלוגי

אך לשאלתך, אתה יכול לרשום ביוטיוב "המפץ הגדול מוסבר בפשטות"
"אבולוציה מוסברת בפשטות" ו"אביוגנזה מוסברת בפשטות".
יש לך עשרות סרטונים (בעברית, באנגלית בתרגום לעברית) שיוכלו להסביר לך בפשטות על הנושאים הללו.

המפץ הגדול הינו התאוריה הטובה ביותר כיום להיווצרות היקום.
אביוגנזה הינה התאוריה הטובה ביותר כיום למוצא החיים.
ואבולוציה הינה התאוריה הטובה ביותר כיום להתפתחות החיים מתא בודד (אבולוציה לרגע אחר לא מנסה להסביר איך החיים התחילו).

אלו תיאוריות מדעיות המגובות באלפי ראיות אשר לא סותרות לרגע את התיאוריה אותה היא מנסה להסביר. ברגע שימצאו ראיה אשר כן סותרת- התיאוריה שגויה (עדיין מחפשים ללא הצלחה.......).
ההבדלים בין דת ומדע הוא שמדע יודע להודות שהוא כעת לא יודע לעומת הדת ובנוסף, המדע מוכן להודות שהוא טעה ולתת את ההסבר הטוב ביותר הבא. והדת, סגורה ונעולה בתשובה "אלוהים" בלי להתייחס לעובדות מסביב. הדת פשוט לא מתפתחת- היא מקובעת בעבר ומקומה בעולם חלף. וכמובן, גם אם כלל התיאוריות הר"מ הינן שגויות- אין זה אומר לרגע שמילת הקסם "אלוהים" היא התשובה.

קוצקאי

New member
כ"כ הרבה דיבורים

ואף לא אחד העלה את תאוריית המיתולוגיה של המאיה או את תאוריית החייזרים
בשורה התחתונה מה שאני רוצה לומר הוא
אין שום קשר בין דארווין ואלוהים כפי הנראה דארווין עצמו האמין באלוהים למרות שחכמי דורינו מנסים לומר שלא כי קל להם יותר
נכון שהתאוריה לא בדיוק מסתדרת עם התורה הקדושה אבל זה רק בגלל שדארווין נולד לפני 200 שנה
אם הוא היה בזמן התנאים הכל היה מסתדר איכשהו רבה היה אומר משהו אביי היה עונה לו משהו מופרך והשלילשי היה מסביר את שניהם בצורה שדארווין היה שמח
תאוריית הברירה הטבעית אינה תאוריה היא עובדה קיימת ומוכחת ומי שלא חושב כך שימלא את החור בלימודים
תיאוריית המפץ הגדול כפי הנראה גם נכונה למרות שאין קשר לדארווין
אלוהים יכול לחיות בשלום עם שני הדברים בצורה מופלאה
ולגבי המחלוקת שלכם על מדענים
עד כמה שאני הספקתי לקרוא כל המדענים לא מאמינים באלוהים
והאבל הגדול הוא שכאשר אתה יורד איתם לרזולוציה גבוהה יותר אתה מגלה שהם לא מאמינים
שישנו אלוהים שמסובב את העולם כיום לא השגחה פרטית ולא כללית ולא נעליים האם יש משהו שם למעלה
כן ישנם הרבה שמוכנים לומר שיכול להיות שיש
ושלמדע אין דרך לבדוק את זה
איינשטיין אמר פעם האם לאלוהים היתה איזו ברירה בבוראו את העולם
במילים אחרות, לאחר שנברא העולם ישנם כבר חוקים ששולטים בעולם
ד"א
ישנו בחור טוב מאוד מה קוראים אותו ריצ'ארד דוקינס
שונא דת מושבע אבל עושה את זה מקסים
אני ממליץ בחום לקרוא הת הספר האחרון שלו
ההצגה הגדולה בתבל הראיות בזכות האבולוציה ( גם במחיר של להוציא כל פעם את הספר מתוך הניאגרה של השרותים)
גם בטיוב ישנם דברים יפים שלו אבל אני בעד ספרים

לומר כל זה קצת מוגזם

עדיין יש מדענים דתיים ומאמינים בעולם, אבל הם מיעוט, בניגוד למה שאוהבי הדת מציגים. ומלבד זאת-הם קודם כל דתיים ואחר כך מדענים.

למעלה