בריאת העולם

מבולבל83

New member
בריאת העולם

אני מתנצל שאני מגיח לפורום רק לעיתים רחוקות אבל אני בקושי נגיש לרשת מסיבות מובנות...
בתקופה האחרונה אני מתלבט מאוד בקיומו של אלוהים. רציתי לדעת האם למישהו פה יש הסבר אחר לקיומו של העולם, בהנחה שהמפץ הגדול ודארווין לא כ"כ משכנעים (אותי בכל אופן).
אני לא מתכוון לפתוח פה דיון תיאולוגי אלא רק לשאול האם יש לינקים או הפניות לחומר קריאה או לימוד בנושא.
תודה רבה

רונן 110

New member
אלוהים לא מניח תפילין

והשמועה אומרת שהוא לא מסתובב עם ציצית וכיפה..בקיצור כנראה שאלוהים בכלל לא דתי

התפיסה של הרבה מאוד בני אדם (חילוניים,דתיים וחרדים), ואף מדתות אחרות שאם יש אלוהים אז הדת (כל דת שהיא) היא המייצגת אותו מוטעית ביסודה לדעתי. נראה לך הגיוני שהאלוהים רוצה שבני האדם ילחמו בשמו? ירצחו אחד את האחר למענו? כן, יש בורא לעולם (לדעתי כמובן, ואין לי כוונה לנסות לשכנע אחרת את מי שלא חושב כך) אבל לא הוא מחליט כיצד יראו חיינו. אנו בוראים את חיינו באמצעות המחשבות ותפיסות העולם שלנו, המושפעות מאוד מהאגו שלנו. מצבנו הוא תוצאה של כיצד אנו תופסים את העולם.
האגו האנושי השפיע מאוד עלינו בכך שניתק אותנו מהלב שלנו, שם שוכנת האהבה שלנו לעצמנו, למי שאנו.

אם אתה שואל אותי איפה אתה יכול למצוא באמת את אלוהים? אז, ושוב לדעתי בלבד, זה לא יהיה בספרי התורה או בדברי הרבנים וגם לא באינטרנט או בחומר קריאה כזה או אחר. אתה תמצא את אלוהים רק בלב שלך, עמוק פנימה, ברגעים של בוננות עמוקה ברגעים בהם המוח דווקא רגוע ונח. שם בלב תוכל למצוא את אלוהים, וכמובן את עצמך.

אפעם לא חשבתי כך על משמעות הגמרה הזו

http://he.wikisource.org/wiki/עבודה_זרה_ג_ב

יש שם דיון מה עושה הריבונושלולום במשך היום:
יני והא אמר רב יהודה אמר רב שתים עשרה שעות הוי היום שלש הראשונות הקב"ה יושב ועוסק בתורה שניות יושב ודן את כל העולם כולו כיון שרואה שנתחייב עולם כלייה עומד מכסא הדין ויושב על כסא רחמים שלישיות יושב וזן את כל העולם כולו מקרני ראמים עד ביצי כנים רביעיות יושב ומשחק עם לויתן שנאמר (תהלים קד, כו) לויתן זה יצרת לשחק בו אמר רב נחמן בר יצחק עם בריותיו משחק ועל בריותיו אינו משחק אלא אותו היום בלבד א"ל רב אחא לרב נחמן בר יצחק מיום שחרב בית המקדש אין שחוק להקב"ה ומנלן דליכא שחוק אילימא מדכתיב (ישעיהו כב, יב) ויקרא ה' אלהים צבאות ביום ההוא לבכי ולמספד ולקרחה וגו' דלמא ההוא יומא ותו לא אלא דכתיב (תהלים קלז, ה) אם אשכחך ירושלם תשכח ימיני תדבק לשוני לחכי אם לא אזכרכי דלמא שכחה הוא דליכא אבל שחוק מיהא איכא אלא מהא (ישעיהו מב, יד) החשיתי מעולם אחריש אתאפק וגו' ברביעיות מאי עביד יושב ומלמד תינוקות של בית רבן תורה שנאמר (ישעיהו כח, ט) את מי יורה דעה ואת מי יבין שמועה גמולי מחלב עתיקי משדים למי יורה דעה ולמי יבין שמועה לגמולי מחלב ולעתיקי משדים ומעיקרא מאן הוה מיגמר להו איבעית אימא מיטטרון ואיבעית אימא הא והא עביד ובליליא מאי עביד איבעית אימא מעין יממא ואיבעית אימא רוכב על כרוב קל שלו ושט בשמונה עשר אלף עולמות שנאמר (תהלים סח, יח) רכב אלהים רבותים אלפי שנאן אל תקרי שנאן אלא שאינן ואיבעית אימא יושב ושומע שירה מפי חיות שנאמר (תהלים מב, ט) יומם יצוה ה' חסדו ובלילה שירו עמי אמר רבי לוי כל הפוסק מדברי תורה ועוסק בדברי שיחה מאכילין לו גחלי רתמים שנאמר (איוב ל, ד) הקוטפים מלוח עלי שיח ושורש רתמים לחמם אמר ריש לקיש כל העוסק בתורה בלילה הקב"ה מושך עליו חוט של חסד ביום שנאמר יומם יצוה ה' חסדו ובלילה שירו עמי מה טעם יומם יצוה ה' חסדו משום דבלילה שירו עמי איכא דאמרי אמר ר"ל כל העוסק בתורה בעולם הזה הדומה ללילה הקב"ה מושך עליו חוט של חסד בעולם הבא הדומה ליום שנאמר יומם יצוה ה' חסדו [וגו']

moshe010

New member
מי/מה שברא את אלהים

הוא/זה שברא את העולם לפי כל הסבר אחר

לא צריך להכנס לפלוספיות או למדע, זה רק למי שרוצה להבין מדע או
או מתעניין בפילוספיה

בכל אופן מבחינת מדעית אין כיום הסבר אחר להשתלשות הענינים מאנרגיה ראשונית למצבו של היקום כיום ובכדור הארץ בפרט
אתה יכול לא להאמין למדע בענין זה

אבל אין לזה שום קשר לקיומו של אלהים, כי השאלה מי עשה את המפץ הגדול?
לא שונה מהשאלה מי ברא את העולם?
זה בסך הכול סותר את המסורת היהודית שמספרת סיפור אחר על בריאת העולם
אבל את קיומו של אלהים זה כלל סותר

icy tear drop

New member
השערה.

זו בורות לחשוב שהעולם מספיק פשוט כדי להיווצר בעצמו.
יש לך מושג איזה צירוף מיקרים בלתי אפשרי צריך להיות כדי שייוצר יצור חי אחד ממפץ גדול אחד?

זוגי2

New member
זה רק אם אתה מניח שהיה אמור להיווצר יצור חי!

אנחנו מניחים בטעות שהעולם נוצר בשביל בני האדם, ואז זה אכן צירוף מקרים בלתי אפשרי שאכן נוצר יצור חי באופן מקרי.
אבל זו הנחה מוטעית, כי זה שישנם היום יצורים חיים לא אומר שכך "מראש" היה אמור להיות. כי זה בעצם מראש להניח שיש "תכנון", כשהדבר הזה עצמו עומד לדיון.

icy tear drop

New member
או שלא הבנת אותי, או שלא הבנתי אותך.

אתה יודע איך נוצר היקום? יש לך הבנה בנושא? אתה יודע מה מצריך שחוקי הטבע יתקיימו כפי שהם כיום?

icy tear drop

New member
שורה תחתונה

ככה בלי להכנס למדע - ישנם מדענים שיגלו לך שהם לא מאמינים שהעולם יכל להיווצר ללא תכנון תבוני.
חלקם לא מאמינים באלוהים שאכפת לו מאיך נתנהג ומה נעשה, אך רובם (ובכן, אלה שלא מרותקים לכיסא גלגלים ושונאים את מי שברא אותם כך) יודו שהם מאמינים באיזשהו כוח תבוני מתכנן.

התמונה הזו פה נורא מוזרה... אתה בטח יושב בבני ברק עם הטלית, ואני פה ב T ותחתונים, ואני יותר מאמינה...
משהו מאוד לקוי בחינוך החרדי.
צריך להפסיק ללמד הלכות ולהתחיל ללמד מדע.

את אולי יושבת ב-T ותחתונים

אבל יש מצב שהבחור עם הטלית יודע על מדע יותר ממך.

רוב המדענים בעולם אינם מאמינים בקיומו של כוח עליון כלשהו, וכשמתמקדים במדענים הבכירים זה הופך לרוב מוחץ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Relati...cience#Studies_of_scientists.27_belief_in_God

צריך להפסיק לבזבז את הזמן בתפוז, ולהתחיל ללמוד דברים בויקיפדיה...

icy tear drop

New member
תפסיק לקרוא בויקיפדיה

ותתחיל לדבר עם אנשים. רוב המדענים שמתעסקים עם מדע היקום מאמינים שיש מחשבה ותכנון מאחורי היקום. תשאל אותם במקום לחפור בויקי.

icy tear drop

New member
אויש... לא שמתי לב עם מי אני מדברת...

עם אחד מגדולי הכופרים ושונאי הדת....

אני מעדיפה ברשותך לא להתעסק עם אנשים שהחשיבה שלהם עכורה משנאה.

למעלה