ברוס לי ואגרופים...

• פותח הנושא GLev
  • פורסם בתאריך
ההפך משכתבת, כמובן.

דחיפה פירושה שהייתה עבודה, לכן מחשבים באנרגיה. אחרת - תנע. שוב, אתה מכניס שיקול זר לחישוב (לחץ ואימפולס - מה ההבדל במקדם האלסטיות של אגרוף לעומת קליע? מה ההבדל בשטח הפנים?) (באמת, למי מהם יותר אנרגיה קינטית ומי גורם יותר נזק? א"ק של הכדור 0.125*20000 = 2500 א"ק של אגרוף 10*450 = 4500 כמעט כפול, ועדיין הרבה פחות נזק כפי שטענת בעצמך. תסכים איתי שהדוגמא גרועה אם אתה מנסה להוכיח שא"ק היא החשובה?) רוצה להשוות? זרוק שני כדורים באותו קוטר ואותה דרגת קשיחות/אלסטיות על אדם. אחד במשקל 125 גרם במהירות 200 קמ"ש, השני במשקל 10 ק"ג במהירות 30 קמ"ש. זכור, שני הכדורים בעלי קוטר זהה. כעת יש מקום להשוואה.

מה עניין שמיטה?

כדור בעלי אותו נפח ואותה דרגת אלסטיות, מן הסתם יהיו בצפיפות שונה אחד מהשני. יכול להיות שאחד יהיה עופרת והשני מאלומיניום, יכול להיות שאחד יהיה מלא לגמרי והשני 80% חלול בנפח. מה זה משנה?

tessen

New member
סתם עם היכרותי עם כדורים

כדור חלול (hollow point) עושה נזק גדול יותר מרגיל ביציאה.

nage

New member
hollow point

זה לא כדור חלול רק קצה חלול, הוא יעשה נזק גדול יותר בטווח קצר, והדיוק שלו ילך לעזזל בטווחים גדולים.

tessen

New member
כוח לא כוח מסה לא מסה

וכל שאר ענייני המכניקה. אני לא מתכוון להכנס לנושא הפיזיקה והמכניקה או תורת היחסות. דוגמה יפה לעניין ראיתי בסרט שהוקרן בערוץ 8, שאם אני לא טועה הוא היה חלק מסדרה שעסקה בדברים מופלאים. אז ככה מדענים ביצעו מבחן של שבירת לוחות, לקחו סטודנט ממוצע מול נזיר שאולין (יותר נכון יוצא מנזר שאולין, נזיר שמלמד היום בניו יורק). לשניים ניתנה משימה לשבור לוחות עץ, לסטודנט ניתן לוח אחד ולנזיר משהו בין חמישה לעשרה לוחות. אל היד המכה של כל אחד מהן חוברו אלקטרודות מדידה ונמדד הזמן מתחילת התנועה ועד סיומה (שבירת הלוחות). לאחר מספר מדידות ראו כי היד של הנזיר נעה במהירות גבוהה מזו של הסטודנט, פי 2 או 3 אם אני לא טועה. הסטודנט לא הצליח לשבור יותר מלוח אחד ואילו הנזיר יותר מחמישה לוחות פעם אחרי פעם. ואם בברוס לי עסקיננו, מה לגבי תאוריית ה one inch punch שלו, הרי כאן יש אימפקט של חבטה, ממרחק מאוד קצר.

gafni

New member
נכון אבל נזיר מתנזר

בטח שהוא מרביץ חזק זה נובע מתיסכול. עקב האימונים שלהם הנזירים הסינים יודעים לפרוק את התסכול בצורה ממוקדת ,כלומר יוצא להם תסכול ממוקד ,וזה מה ששובר את הלוחות. לגביי one inch punch - אורך לא קובע העיקר הטכניקה.

bizhar

New member
one inch punch,תאוריה של ברוס לי?

מעניין מאיפה הוא לקח את זה..

ethanguy

New member
שיטה לא יכולה להרביץ

צריך לראות את הסרטון כדי לראות על מה הם מבססים את הטענות שלהם.

nitzano

New member
האגרוף חזק ?!

ומה עם המרפק או הברך ? אצלי דווקא הגולגולת חזקה . אני חושב ,שצריץ להשוות בין כמות עצומה של א"ל שונות ,אצל מספר גדול של אנשים מכל א"ל ,למשך זמן ארוך ,ע"מ להגיע למסקנה סטטיסטית כלשהיא וגם לאחר מכן רב הסיכויים ,שההבדל הינו זניח (p>0.05) וחסר כל משמעות .

אליקום

New member
דעתי היא

שברוס לי היה אומן לחימה מעולה מרענן ומוכשר. הוא היה טוב מאוד במה שהוא עשה ולכן הוא השיג תוצאות והכרה במה שהוא הדגים לעני אנשים. אגרוף חזק צפוי מאוד כנראה אצל אדם שלמד הרבה הבין ושיפר לקויות שלמד מספר דרכים לעבודה כמו הרפיה, עמידות, ,וריכוז אנרגיה.

cfc

New member
../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gifטרול נא לא להגיב.

אליקום

New member
יכול להיות תיאוריה נוספת

והיא בעיקרון שברוס לי ידע ושילב בגיט קון דו ידע מאיגרוף קלאסי. הרי מתאגרפים לומדים ויודעים לשחרר מכה מסיימת חזקה וטובה שגורמת לנוק אאוט ובעצם כל הידע הזה ובנוסף לצ'י (יותר נכון פה זינג) האגרוף היה מרשים למדי באותה הדגמה מצולמת/ מתועדת.

zappon

New member
עשית סלט מהפרטים אז זה מה שאני

יודע על זה hayward nishioka שכתב את power in the punch שהוא איזה אלוף עולמי לשעבר באיזה גודו ובעל שחורה+ בשוטוקן ערך בדיקה מדעית(אני מצטט מהסרט) באוניברסיטת קליפורניה לבדוק את ההבדל בין מכת קארטה למכת "JKD" והוא מצא שאכן המכה השניה יותר חזקה והרסנית ממכת הקארטה הקלאסית. יש לכם מספיק פרטים להתחיל לחפש בהצלחה,אשמח לראות עדויות על מה שהיה שם, פעם ממזמן חיפשתי ולא מצאתי הרבה.

למעלה