צניעות והגדרה מחדש של השפה
"קודם כל כל אמירה בפיסיקה היא בגדר סביר...תמיד!" true as far as it goes. not very haplful, comunication -wise באותה מידה ניתן לומר גם כי <סביר שפיל שוקל יותר מנמלה>. אם אנחנו לא מסכימים להנחות בסיס משותפות, אין מקום או טעם לכל דיון שהוא. לא רק בפיסיקה, בכלל. (אופס, מצטער. עד היום הייתי בלתי צנוע להחריד וכתבתי שפילים שוקלים יותר מנמלה בלי לכתוב "סביר" קודם. תודה לך שהארת על פגם זה באופיי) אתה רוצה לדבר רק עם עצמך, או להתחיל לבדוק על כל אמירה בכמה דרכים שונות ניתן לפרש או להבין אותה או אולי תחת אילו תנאים היא נכונה? אז אתה צודק. הייתי צריך לכתוב "בהנחה שתנאי הקיום של מכניקה ניוטונית מקובלים עליך כתקפים לתיאור מקורב של המתרחש במערכת אגרוף מטרה..." אלא מאי? אני תמים. אני הנחתי שאם אתה מדבר על בני אדם על פני כדור הארץ כיום, ומדבר על הנוסחה המקורבת לתיאור אנרגיה קינטית (ללא התמרות לורנץ או קיזוז מול מערכת אינווריאנטית במהירות C) וללא התייחסות לכוחות נוספים שאולי משפיעים (כגון כתוצאה מחומר אפל) אזי אתה מתייחס לאותם תנאים כאילו הם מתקיימים. טעות שלי. מעתה אמור "סביר שאנרגיה פרופוציונלית לינארית לנגזרת השלישית של העתק במרחב ולא לנגזרת הראשונה בריבוע" (ראה קובץ מצורף). רוצה להתחיל לדבר על משהו כשאף אחד מראש לא מקבל שום נקודת מוצא משותפת לצורך הדיון? לי אין כוח לזה. אני בוחר כרגע לדון בתנאי מכניקה ניוטונית, או לא לדון בנושא כלל. אם דרישת מכניקה ניוטונית אינה סבירה בעיניך, אמור כעת ולא נמשיך בדו שיח של חרשים. אם לאו, על סמך מה אתה מכניס מילים כגון "סביר" לדיון?
"אתה טוען כי סביר שהפגיעה פרופורציונית למהירות" לא. אל תכניס מילים לפי. אתה טוען שאני טוען זאת. אני טוען שהנחות היסוד של מכניקה ניוטונית, והמסקנות הנובעות מהן כמו גם הפיתוח הפנימי של התורה, מלווה בתוצאות ניסיוניות לאורך השנים, טוענים זאת.
"אני טוען כי סביר שהפגיעה פרופורציונית לחזקה גבוה מאחד של המהירות" זה שורש המחלוקת. על כך שאלתי וקיבלתי התחמקות. אשאל עוד פעם אחת, תרצה תענה, לא תרצה - הסתיים הדיון. על סמך מה את טוען כי הפגיעה פרופורציונית לחזקה גדולה מ1 של המהירות? האם מדובר בניחוש בעלמא או שקיים גם סוג של אישוש לטענה? אני הבנתי זאת כניחוש, כיוון שנמנעת מלהצביע על כל תמיכה או חיזוק לטענה. הכדור במגרש שלך.
""כעת....עוד דוגמא ..." יש צורך להעתיק אותה לכאן, או שתבין לבד כי פסקאות הבאות מתייחסות לנוסח הדוגמא שהבאת? אני לא מכיר אנשים רבים המסוגלים לנחות על קצות אצבעות הרגליים שלהם, מלבד רקדני בלט. להבנתי הם סובלים מבעיות רבות באצבעות הרגליים, כולל שברים ונקעים לרוב. מן הסתם יהיו כאלה שיתקנו אותי, אך אתה מוזמן לנסות בעצמך, לקפוץ מגובה מטר ולנחות על קצות בהונות רגלייך (לא על כריות כף הרגל, על קצות הבהונות) תסכים איטי ששטח הכריות הוא גדול הרבה יותר מפי 10 משטח הפנים של כדור? ניקח
כדור 5.56 מ"מ. בנקודת הפגיעה מדובר על חוד בקוטר של כ1 מ"מ לכל היותר, כלומר שטח של כ1ממ"ר בקירוב גס מאוד (השטח קטן יותר). לשם השוואה, שטח כרית כף הרגל (+בהונות. אנשים רגילים נוחתים על כל החלק הקדמי של כף הרגל) של אדם השוקל כ80 ק"ג הוא כ80 סמ"ר. להזכירך: 1סמ"ר = 100 ממ"ר. כלומר יחס שטחים של למעלה מ 1:8000. עשה את החישובים לבד, ראה מה הלחץ ש 80 ק"ג הפוגעים במהירות 4 מ/ש בשטח של 80 סמ"ר לעומת
הלחץ של כדור (3870 KG/CM²). תוספת קטנה מ
אתר בחינות:
Problem 2: You and your friend slap your right hands together in “high fives”—your hands make a loud noise, but neither hand is able to push the other hand forward during the slap. Overall the two of you exchange (A) both energy and momentum. [53.8% picked] (B) neither energy nor momentum. [6.6% picked] (C) momentum but no energy. [20.9% picked] (D) energy but no momentum. [18.7% picked] Answer: (C) momentum but no energy. [20.9% picked] Why: For a transfer of energy to occur, one hand must do work on the other. But since neither hand is able to push the other hand forward during the slap, the forces they exert on one another do no work on one another. For a transfer of momentum to occur, one hand must do an impulse on the other. Since each hand pushes on the other for a period of time, they both do impulses on one another. There is a substantial transfer of momentum during the slap, but no energy transfer.
כלומר אם מכת אגרוף דוחפת אותך בוצעה עבודה ויש מעבר אנרגיה. כיוון שבד"כ מדובר על מכה לא דוחפת, המדובר בתנע. כמו כן רלוונטי ההסבר לבעיה 3 שם. רוב האנשים לא נוחתים כגוף קשיח לחלוטין. הברכיים סופגות חלק מעוצמת הנפילה, כמו גם הסחוס בעמ' השדרה ושרירי כף הרגל. המשמעות - זמן הפגיעה ארוך משמעותית לעומת הזמן שלוקח לקליע להעצר ברקמה. לסיכום, ראה גם לינק שני על נפילה מגובה רב