ברוס לי ואגרופים...

• פותח הנושא GLev
  • פורסם בתאריך

GLev

New member
ברוס לי ואגרופים...

שלום לכולם, רציתי לשאול אם מישהו ראה את סרט התעודה על ה JKD של ברוס לי, אז נאמר שם שבשנת 1984 בדקו לאיזו שיטה אגרוף חזק יותר והוכח שהאגרוף של JKD חזק יותר, השאלה שלי: מה בדיוק חזק יותר שם? מה ההבדלים ביניהם לא בדיוק הבנתי... תודה.

ובתעמולת הבחירות של עלה ירוק

הם אמרו שהם יהפכו את הארץ למקום בריא ואת האנשים לפיקחים יותר...
לא כל מה שאומרים הוא בהרכח נכון (במיוחד אם מי שאומר, מעיד על עצמו).

GLev

New member
הסרט הזה הוא סרט תעודה

והוא נראה לי דיי מבוסס, רק רציתי לשמוע מה הדעה שלכם בעניין...

alexko

New member
תעודה או לא תעודה

כח = מסה x תאוצה F=ma לכן קודם כל יש להעריך את משקל הזרוע שמכה בדינמומטר. לאחר מכן האצת הזרוע תלויה אך ורק באדם עצמו ולא בשיטה. כמובן יש להוסיף את תנועת הגוף (מותן) בעת המכה. טוב, די פיזיקה, זה בגלל השעה המאוחרת ואימון מלא דברים טובים, האגרוף שלי הכי חזק.

מסה של מה?

אתה מכה עם היד, אחרים מכים עם המותן, אחרים עם דחיפה מהרגליים, אחרים מהדאןטיין. איפה יש יותר כח? מסה של יד כפול התאוצה שלה, או אינטגציה רציפה על מסה כוללת (יד+גוף) כפול נגזרת התאוצה של כל איבר? לא מוסיפים שום דבר אחר. לא לכוח.

אינטגרציה (משולשת על הנפח, כפול

דיפרנציאל הצפיפויות לקבלת מסה משתנה) ולא כפי שנכתב.

nage

New member
מה וייס עשה לך שאתה עושה עליו

אינטגרציה ועוד משולשת

alexko

New member
היתה הערת שוליים על השעה

המאוחרת וציינתי, אמנם בקטן שיש גם תנועת גוף. אבל עדיין המרכיב העיקרי הוא האגרוף. כמובן זו דעתי ואני תמיד מוכן לשמוע דעות נוספות גם אם שונות.

brunoflexe

New member
מה ההבדל בין אגרוף מהמותן לבין

אגרוף מה טאנטיין ? זה לא אותו הדבר ?

לדוגמא, קשת דורכים מהטאנטיין, בלי

תנועה של המותן. דוגמא נוספת, התנועה קדימה בשינג-אי אמורה להיות מהטאנטיין, לא מהמותן (בשיטה שלנו, לא מכיר אחרות).

ש מים

New member
טאן-טיאן, מותן: לדוד ולדלית

דוד ודלית: האם אתם חושבים שניתן להסביר את ההבדל מילולית
(כי עד כמה שניסיתי, ואני מנסה, קשה לי להבהיר זאת מילולית. מצד שני, אני הרי פרובינציאל בור...
). אשמח אם תוכלו להבהיר לי מילולית (זה עשוי לעזור לי המווון בעת שאני מנסה להסביר זאת לאחרים...). תודה וחג שמח ונזכור את שאינם עימנו.

אני לא מכיר דרך להסביר "טאן-טיין"

מילולית. זה קצת כמו להסביר "צ'י" מילולית - עם האימונים באה ההבנה, אבל מדיבורים לא. מצד שני, צריך ללמוד ממורה שיודע ללמד אותך לעבוד עם הטאן-טיין, אחרת לא סביר שתגיע לזה לבד (לדעתי).

אוילר

New member
לפי מה שאני הבנתי....

מה שמשנה לגבי עוצמת הפגיעה זה הספק האנרגיה...

לא, מה גרם לך לחשוב כך?

מה שמשנה זה הדלתא בתנע. נכון שיש קשר בין תנע ואנרגיה, אך בכ"ז...

אוילר

New member
כי....

כשאדם יורה כדור מאקדח לפי חוק שימור התנע לכדור ולאקדח אותו תנע... בגלל שמסת האקדח גדולה יותר המהירות קטנה ולכן האנרגיה קטנה בהרבה מסת הכדור קטנה=> המהירות גדולה=> האנרגיה גדולה בהרבה...

שוב, אתה מתייחס לתנע בלבד

כשאתה מתאר רק אנרגיה קינטית ומתעלם מהשאר. לכן נכון יותר לדבר על תנע (כי החום שנוצר בפגיעה, למשל, ממש לא משפיע על עוצמת הפגיעה כפי שמקובל בשפה טבעית להגדיר "עוצמת פגיעה").

אוילר

New member
ומצד שני...

לא אני לא...אנרגיה קינטית פרופורציונית לריבוע המהירות בעוד שהתנע פרופורציוני למהירות עצמה... מה שרשמתי למעלה מוכיח שעוצמות פגיעה אינן יכולות להיות פרופורציוניות לתנע כי למהירות השפעה גדולה מהמסה....ולכן סביר שמדובר באנרגיה

למעלה