בקשת עזרה
אני עומד לפני ניסוי עם אנזימים (בפעם הראשונה בחיי) וישנם כמה דברים שאני לא יודע/מבין. ז"א כתוב הכל במהלך הניסוי אבל ישנם כמה חורים של מידע (ובאמת חשוב לי שהתוצאות של הניסוי, לטובה או לשלילה, לא יהיו בגלל טעות שלי. במקרה של טובה זה פחות חשוב
). שאלה ראשונה: במהלך הניסוי כתוב להשתמש בתמיסת בופר של PHOSPHATE. כתוב לי להשתמש בבופר PHOSPHATE של PH7 בריכוז של 0.1 מולר וזהו! עכשו לאיזה בופר הם מתכוונים? ניתן להגיע לPH7 בבכמה דרכים, לפי חיפוש ברשת (סוגי מלח וחומצות שונים). יש לנו במעבדה תמיסת בופר פוספט מוכנה, אבל ללא איזכור של מולריות! (זאת תמיסת בופר של המחלקה האנליטית(כימיה)) האם ניתן להשתמש בזה? שאלה שניה: בקטלוג שהזמנתי ממנו את האנזים כתוב, זמן התקובציה של 60 דקות. אבל במהלך הניסוי אין איזכור של זמן אינקובציה. מה אני אמור לעשות? האם צריך לעשות אינקובציה לפני תחילת הניסוי עצמאית? האנזים מוחזק ב 80- מעלות. זהו לבינתיים, בטוח יהיו עוד...... תודה מראש
אני עומד לפני ניסוי עם אנזימים (בפעם הראשונה בחיי) וישנם כמה דברים שאני לא יודע/מבין. ז"א כתוב הכל במהלך הניסוי אבל ישנם כמה חורים של מידע (ובאמת חשוב לי שהתוצאות של הניסוי, לטובה או לשלילה, לא יהיו בגלל טעות שלי. במקרה של טובה זה פחות חשוב