בקשת עזרה

ilanush198

New member
בקשת עזרה

היי! אני כותבת עבודה על התעללות בילדים. מצאתי באחד המאמרים ציטוט מפס"ד: "כיוון שאין זו מהעבירות הנפוצות בישראל ובכלל היא נדירה מאוד במפחות יהודיות" (הרי שנים רבות האמינו שאצלינו לא קיימת תופעת ההתעללות בילדים). אני לא מצליחה למצוא באיזה פס"ד הציטוט הזה הופיע! כתוב שזה פס"ד מלפני כמה שנים מבית המשפט המחוזי בת"א, אמא שהתעללה בבתה בת השנה וחצי וגרמה לה חבלות. מישהו יודע מאיזה פס"ד הציטוט? או פס"ד אחר שגם בו כתוב שאין בעצם תופעה של התעללות בילדים בישראל? המון תודה!

אלמרפאד

New member
אני לא מצאתי את הציטוט. ננסה בדרך אחרת:

מהו שם המאמר? אולי הוא כולל הפניה נסתרת לפסק-הדין? אולי הציטוט לא מדויק?

ilanush198

New member
אז ככה...

שם המאמר: החוק למניעת התעללות בקטינים וחסרי ישע- נקודת מפנה ביחס החברה הישראלית להתעללות בילדים. מאת: ד"ר יצחק קדמן הציטוט נמצא בעמ' 137 ולצערי הוא מדוייק... חיפשתי דרך אתר נבו ודרך תקדין. מה עוד אפשר לעשות?

Jazz Jackrabbit

New member
יש עוד פרטים שם..

זה ניתן במחוזי בת"א, "כמה שנים" לפני 92, שנת פרסום המאמר. ופסק הדין עסק באישה שהתעללה בבתה בת השנה וחצי. ולמרות כל זה - לא הצלחתי למצוא

ilanush198

New member
תודה. אבל גם אני לא מוצאת...

לפי מה שאני יודעת, הפס"ד ניתן באמצע שנות השבעים, במחוזי. אבל אני עדיין לא מאתרת אותו. לאן אוכל לפנות בנושא?

אלמרפאד

New member
פסקי דין רבים אינם מפורסמים כלל

במיוחד כאשר הם ניתנו בערכאות שונות מהעליון. בין אם מפאת חיסיון כלשהו ובין אם מסיבות אחרות. אם זה חשוב לך, אני הייתי פונה לד"ר קדמן עצמו דרך המועצה לשלום הילד.

אלמרפאד

New member
ואגב,

מבחינת כללי איזכור את רשאית בהחלט לצטט את דברי השופטים מתוך פסק הדין עלום השם, תוך ציון כי הציטוט הובא במאמרו של ד"ר קדמן.

למעלה