בקשת המלצה ממרצה

mtap18

New member
בקשת המלצה ממרצה

היי כולם, רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לבקשת המלצה ממרצה. 1. מאיזה ציון נראה לכם סביר לבקש המלצה? [ולדיוק- לקחתי שני קורסים עם אותו מרצה. אחד שנה שעברה, וקיבלתי 98, ואחד השנה, וקיבלתי 92. האם אפשר לבקש או שה-92 נמוך מדי?] 2. המרצה מכיר אותי בפנים (אומר שלום ומחייך במסדרון) אבל לא בשם... מה עושים? 3. רציתי לבקש במייל... האם זה מקובל? והכי חשוב: 4. מה לכתוב??? תודה מראש לכל העונים.

לדעתי

ה-92 בהחלט לא נמוך מדי. ההמלצה הכי טובה שיש לי היא ממרצה שקיבלתי אצלו את הציון הכי נמוך שלי בשנה א' (שעכשיו הוא הציון השני הכי נמוך שלי, משפחה !@#$$%^&) מרצה שמכיר בפנים זה אחלה. אם את לא רוצה לבקש ממנו פנים מול פנים (ואני מאד מאד מבינה אותך), יכול להיות ששווה לך לצרף למייל שאת כותבת לו גם תמונה, כדי שיוכל לזהות אותך, בצירוף משפט כמו "מכיוון שאני יודעת שהרבה פעמים קשה לחבר שם לפנים, אני מצרפת גם תמונה, ליתר ביטחון". ותתפלאי, אולי הוא בכלל גם יודע איך קוראים לך... אני עשיתי את זה לאחד המרצים שלי בתחילת השנה, וזה היה ממש סבבה מה כותבים? הכל שאלה של מה יש לך לכתוב האם זה קורס שנהנית ממנו במיוחד? אם כן, תכתבי את זה. האם את מרגישה שדיברת עם המרצה גם מחוץ לשעות הקורס? אם כן, תכתבי גם על זה. אני כתבתי: ד"ר X שלום, שמי Y, אני סטודנטית שנה ב' בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, ולמדתי איתך ועם ד"ר Z את הקורס בדיני שמיציקים בשנה שעברה. נהניתי במיוחד בשיעור זה. הוא דחף אותי להתעמק בתחום השמיציקים, כתבתי את עבודתי השנתית בנושא מבחני שמיציק לשמיציק וגם היום אני ממשיכה לקרוא באופן פרטני חומרים משפטיים קשורים. כרגע, למשל, אני באמצע קריאתם של ספרה של שמיציקית-על על דיני שמיציקים מפרספקטיבה שניציקית, וכן ספרו של פרופ' שמיציק, מבוא לחוק השמיציק. בנוסף, גם הצלחתי בקורס, קיבלתי A בבחינה הסופית והציון הסופי שלי בקורס הוא B. מכיוון שכך, ומכיוון שיצא לנו גם לדבר מחוץ לשיעור, קיוויתי שתוכל לכתוב לי מכתב המלצה לקראת הראיונות הקרבים ובאים להתמחות. אני מניחה שקשה לזכור ולחבר את שמות כל התלמידים לפניהם, ולכן אני מצרפת כאן תמונה שלי, כמו גם גליון ציונים וקו"ח. בתודה מראש, קרואלה דה-ויל והוא כתב לי אחלה המלצה בחזרה. לדעתי אין לך בעייה, ויהיה טוב!

כי יש גבול לרמת האאוטינג שאני יכולה לעשות

לעצמי ונראה לי שאם הייתי כותבת את שם החוק, לא היה אדם ברדיוס של מאתיים קילומטר שלא היה יודע מי אני... ואני שמחה שנהנית :)

mtap18

New member
תודה רבה. עוד דעות?

סטודנטית עייפה- תודה רבה על התשובה המפורטת... עודדת אותי מאוד לפנות אל המרצה ולבקש... אבל אם מישהו חושב אחרת- הייתי שמחה לשמוע גם...

Kiru

New member
ברור שאת צריכה לפנות

מה יכול לקרות? במקרה הגרוע הוא לא ייתן המלצה או ייתן המלצה לא רצינית (ואז לא תשתמשי בה). לבקש לא מזיק.

Kiru

New member
כמובן, הנ"ל הוא בעיקר להמלצה כתובה

ופחות לכזאת שנשלחת ישירות ליעד ע"י הממליץ (ואז אין לך את הבחירה לא להשתמש בה).

smart one

New member
תפקידם של המרצים

הוא לתת שירות. בין היתר - מכתבי המלצה. זכותך לקבל המלצות אם הן מגיעות לך. מקובל בהחלט לפנות במייל וגם מקובל לקבל תשובה במייל. ברוב המקרים יבקש המרצה להפגש איתך למספר דקות. במקרים אחרים יגיד שהוא כמדיניות לא נותן המלצות כי הוא לא זוכר את הסטודנטים (אלה מרצים פחדנים, מוגי לב, שונאי אדם ומתקלחים לשיעורין ובהחלט עולים לי כמה שמות כאלה).

למעלה