בקשר לתואר משולב

roonon

New member
בקשר לתואר משולב

שלום שמי רונן ואני רוצה ללמוד ראיית חשבון ומשפטים, הבנתי שישנו תואר משולב של ראיית חשבון ומשפטים והייתי רוצה לדעת אם הוא קיים באוניברסיטה העברית בירושלים ואם כן מה הם תנאי הקבלה. אשמח לקישור בעניין. תודה,רונן

Not4Sale2004

New member
לשאלתך

האוניברסיטה העברית מאפשרת כחלק מהתוכנית המשולבת של לימודי המשפטים לשלב חשבונאות , לתשומת ליבך שילוב זה מתאפשר הן בסמסטר א' כסטודנט חדש במידה והינך עומד בדרישות הקבלה (שהן גבוהות יותר מדרישות הקבלה לשתי הפקולטות משפטים וחשבונאות ) , אופציה נוספת נפתחת בפניך בסוף השנה הראשונה . והיא בהנחה ואתה עומד על הממוצע של תלמידי הפקולטה (ממוצע 82 ומעלה) , תהיה רשאי להרשם לתוכנית ולהתחיל בה מהשנה השנייה. אציין בפניך גם כי השילוב עם חשבונאות יאריך את משך הלימודים שלך בלפחות סמסטר אחד , מה שאומר שבמקום שלוש וחצי השנים יתארכו לימודיך לארבע שנים . כמה הערות אגב : 1. אמנם הגשר עוד רחוק , אך אין שום בעיה גם ללמוד את הסמסטר הנוסף (השמיני) בתל-אביב , מה שעושים רבים מהתלמידים של העברית אשר משלבים ואז משלימים את לימודי החשבונאות במקביל לסטאז' שלהם במשפטים . 2. הצירוף בין שתי המקצועות שציינת , הוא מהעמוסים אם לא העמוס שבשילובים האפשריים ,יש לשקול בכובד ראש האם יהיה ביכולתך להצטיין בשתי המקצועות במקביל , אני אומר זאת כיוון שלוקח זמן להתרגל לעומס בכל אחד מן המקצועות שלא לדבר על שתיהם ביחד . הממוצע שלך בשנה הראשונה במשפטים הוא קריטי ל"עונת הסטאז'ים" , כך שיש הגיון לדעתי לפחות לדחות את עניין השילוב לשנה השנייה אחרי שכבר מצאת את הדרך והקצב שלך להתמודד בכבוד הראוי עם לימודי המשפטים . מקווה שעזרתי, ובהצלחה .

roonon

New member
תודה רבה, עזרת לי מאוד.

לפי מה שאתה אומר עדיף להתחיל לימודי משפטים ובשנה השנייה להמשיך לתואר המשולב מה שנשמע מאוד הגיוני. עכשיו רציתי לשאול האם זה אפשרי לעשות את כל מה שדיברת עליו באוניברסיטת ת"א?. בנוסף יש לי שאלה בקשר לקבלת קורסים של האוניברסיטה הפתוחה באוניברסיטה הרגילה (העברית\ת"א\בן גוריון), אני רוצה לעשות קורסים של ראיית חשבון בפתוחה (מכיוון שאין משפטים) והייתי מעוניין לדעת האם הם יתקבלו באוניברסיטה הרגילה כשאני אתחיל בתואר המשולב שלי בעניין של החשבונאות. אני רק אתן לוח זמנים קצר כדי שאני אהיה ברור: שנת הלימודים (09-10) : קורסים באוניברסיטה הפתוחה בחשבנואות שנת הלימודים (10-11) : התחלת תואר במשפטים שנת הלימודים (11-12) : התחלת תורא משולב במשפטים וחשבנואות( כשהקורסים שעשיתי בפתוחה נחשבים לי) מה אתם אומרים?? האם זה אפשרי?? תודה לכל המגיבים, רונן.

EgeBamayasi

New member
אין חכם כבעל הניסיון

ולי יש ניסיון אני התחלתי השנה ללמוד משפטים וחשבונאות בתל אביב, שנה שעברה לקחתי כמה קורסים בפתוחה. אני לקחתי את הקורסים: מבוא למיקרוכלכלה מבוא למקרוכלכלה חדו"א לכלכלה וניהול סטטיסטיקה לתלמידי מדעים סטטיסטיקה לתלמידי מדעי החברה ב' לגבי הפטורים שקיבלתי בחוג לניהול: כלכלת עסקים בקשתי פטור בגין מבוא למיקרו ולא קיבלתי מקרוכלכלה והמשק הישראלי ביקשתי פטור בגין מבוא למקרוכלכלה וקיבלתי פטור חדו"א לכלכלה וניהול ביקשתי פטור ממתמטיקה לניהול וקיבלתי פטור חלקי ממרבית הקורס (חוץ מהחלק של אלגברה לינארית בקורס) יש עוד שני קורסים של סטטיסטיקה שצריך לקחת, ביקשתי פטור רק מהראשון כי עוד לא קיבלתי ציון של סטטיסטיקה ב' מהפתוחה, אבל הם לא הסכימו לתת לי את הפטור. משום מה לא המשכתי לבקש עוד פטור, אז על הקורס האחרון אין לי תשובה רק שתדע שכל הקורסים שציינתי הם חובה בחוג לחשבונאות. לגבי הרעיון שלך לקחת קורס בחשבונאות, או ביסודות החשבונאות. אז לדעתי זה לא רעיון חכם מכמה סיבות: 1) בשביל לקחת את קורס ביסודות החשבונאות בפתוחה אתה צריך לעבור בחינת פטור 2) בחינת הפטור של האוניברסיטה הפתוחה לא נותנת לך פטור מבחינת הפטור של אוניברסיטת תל אביב 3) אישית גם לא נראה לי שהם יסכימו לתת לך פטור מקורס מרכזי וחשוב כמו יסודות החשבונאות אם אתה רוצה לנצל בחוכמה את הזמן שלך, אז כשאתה נרשם לשנה א' למשפטים, תרשם גם לחשבונאות, ותגש לבחינת הפטור של חשבונאות בקיץ, לפני שמתחילים הלימודים. אחרי שתסיים עם הבחינה הזאתי, תבטל את החוג לחשבונאות דרך אגב, אני עזבתי את המשפטים והחשבונאות ועברתי למשפטים וכלכלה

roonon

New member
עוש שאלה בעניין

דבר ראשון תודה על התגובה המעמיקה והמשוקעת.. בנוסף רציתי לשאול מה ההבדל המרכזי בין חשבונאות לכלכלה?. ומה היו הסיבות שהחלטת להחליף ביניהם?? תודה,רונן

למעלה