בקשר לעמיר פרץ........

topaz300

New member
אתה מדבר שטויות

לא חייבים להשוות שכר כדאי שלא יהיה עוני מספיק שיעלו את השכר לאלה שמשתכרים 2500-3500 וממדי העוני יצתמצמו , אבל בהחלט לא הפאניקה שאתה מדבר אליה

gershon17

New member
אתה לא קורא

אפשר לצמצם את העוני, אי אפשר להעלים אותו בלי להשוות את השכר של כולם (או לשנות את ההגדרה של עוני).

topaz300

New member
ממש לא נכון , תגיד אתה לוקה בהבנת

הנקרא?? נראה לך שאפשר להשוות את השכר בין כולם , נראה לך שיהיה פה משטר קומוניסטי. מה שכן יהיה הוא צמצום הפערים העלאת שכר מינמום זה כן זה לא אומר שצריך להשוות את השכר של כולם ממש לא!!!!

gershon17

New member
אבל הטענה שלי כה פשוטה!

איך זה אתה לא מצליח להבין אותה? אתה בטוח שאתה קורא את ההודעות שלי ולא של מישהו אחר? אי אפשר להעלים את העוני בלי להשוות את השכר של כולם. זו הטענה שלי. אני לא אומר שאי אפשר לצמצם את העוני, אני לא אומר שצריך להשוות את השכר של כולם, אני רק אומר שאי אפשר להעלים את העוני בלי להשוות את השכר של כולם. בחיי, איך נותנים לאנשים רשיון לאינטרנט עם אי-קיו כזה?!

topaz300

New member
אז תסביר את הטענה שלך

מדוע צריך להשוות את השכר של כולם כדאי שלא יהיה פה עוני אם יש לך הסבר ממצה אשמח לראות אותו לזרוק קלישאות לאויר בלי להסביר זה קל . אהה כן וגם לקלל וחרדת נמוך זה עוד יותר קל תחסוך את זה מכולם בסדר.....

gershon17

New member
שיוווו

כי העוני יחסי

topaz300

New member
מה זה יחסי ?תסביר

אני יסביר לך את זה פשוט שתבין אדם שעובד לפרנסתו ולא משנה איזה עבודה לא צריך להרוויח 3500 ש"ח ככה לא יהיה עוני הוא יקטן שאני אומר עוני אני לא מיחס אותו לאדם שיש לו שאני אומר עוני אני מתכוון לאדם שאין לו מה לאכול פשוט כך לזקן שצריך להחליט אם להוציא את הכסף על תרופה או אוכל שאני אומר עוני אני מתכוון לקשיש שמחטט בפח זבל בשביל לאכול ולא עושה השוואה מתמטית קפיש?????

הוא מתכוון לעוני ביחסיות ואתה לעוני

בתכלס. וזו בדיוק הבעיה שלו ושל שינוי, שהם מתייחסים אל העוני כיחסי ולא אל העוני בתכלס, כמוני וכמוך וכמו רוב העם בישראל. זו גם הסיבה שהם יורדים בסקרים ועדיין הם לא מבינים את זה. נראה לי שאנחנו לא מדברים באותה שפה, נכון שכןולנו מדברים וכותבים בעברית, אך לצערי אנחנו והם לא מדברים באותה השפה.

אני פשוט חייב להגיב

אני מתנצל שאני מגיב לשניכם, אבל אני מוכרח. אתם לא יודעים שהסתכלות על עוני "בתכלס" זאת הסתכלות קפיטליסטית ואילו הסתכלות על עוני "יחסי" זו הסתכלות סוציאליסטית? דווקא אנחנו בשינוי הם אלו שמסתכלים על עוני "בתכלס" ולא על עוני "יחסי".

topaz300

New member
כן ובגלל זה הוא גדל לממדים מפלצתיים

כי שינוי "בתכל'ס " טיפלה בעוני תגיד אתה שיכור ???

../images/Emo6.gif זה פשוט ענק

לא רק שאין להם מושג על מה הם מדברים, הם גם לא מבינים שהם מייצגים קו קפיטליסטי דווקא.

לשיטכם אין בכלל עניים בישראל

ולכן גם אין צורך לטפל בבעיית העוני, הכל טוב ויפה, והעיקר שלכם טוב. ושאני מדבר על עוני בתכלס, אני לא מדבר על למה אתה מייחס עוני, אני מדבר על מצוקות אמיתיות ועל תופעות מחרידות שרבים מאזרחי המדינה נאלצים לעבור בגלל אותה מדיניות שאתם בשינוי תמכתם בה. ופרץ מעולם כולל לאחר לנבחר ליו''ר העבודה החדש, לא אמר שהוא מתנגד לשוק חופשי ולכלכלה חופשית, הוא אמר שהוא מתנגד לשוק של עבדים ולג'ונגל, כמו שרואים פה כבר כמה שנים טובות בגלל המדיניות הכלכלית ששינוי הובילה.

gershon17

New member
אתמול ניסיתי לחשוב על זה קצת ברוגע

בעיקר על שכר המינימום של $1000, ואיך בעצם מיישמים אותו. אפילו עמיר פרץ בכבודו ובעצמו יודע שאם מעלים סתם ככה את שכר המינימום בכזה שיעור, האבטלה תקפוץ משמעותית. אמנם לא קיבלתי תשובה נורמלית מאף אחד בפורום מפלגת העבודה, אבל נראה לי שהדרך היחידה להשיג שכר מינימום של $1000 (דבר שבפני עצמו הוא דבר טוב, רק שצריך להשיג אותו בלי להגיע לאבטלה של 25% בדרך...) היא בדיוק על ידי מס-הכנסה שלילי. יכול להיות שעמיר פרץ רוצה בעצם להנהיג מס-הכנסה שלילי ולחשב את העוני באופן מוחלט??

אני לא רומז אלא אומר

שבציבור הרחב, וגם במילון, "עני" הוא אדם הסובל מחסור. פרץ פונה לציבור הרחב ולא לסטטיסטיקאים. >>>עמיר פרץ פשוט לא מבין כל כך מה שהוא אומר. הוא מבין טוב מאד מה שהוא אומר. הוא גם לא רוצה שיוויון מלא בין כולם. אפשר בהחלט לחלוק על דעותיו אבל הוא לא טיפש, וגם לא קומוניסט. בסוד אומר לך שאני גם לא מאמין, שהוא באמת רוצה שכר מינימום של אלף דולר דווקא, לו היה הדבר בידו. הוא העלה את הדרישה כיו"ר ההסתדרות, והיא נועדה מלכתחילה להיות רק בסיס למו"מ.

למעלה