בקשר לעמיר פרץ........

gershon17

New member
שוב רגע רגע רגע

אם כך לאיזו הגדרה של "עוני" הוא מתכוון? כי אין לנו שום דרך לדעת כמה עניים יש היום לפי ההגדרה שלו. אני גם לא מאמין שהוא קומוניסט, אני כן מאמין שהוא לא מתכוון לעמוד מאחורי מה שהוא אומר, אלא רק למשוך אחריו את ממתיקסוד1.

הגדרה מילונית, לא הגדרה מדוייקת

עני - אדם הסובל מחסור כספי ומצוקה כספית. גם נתניהו הבטיח לא פעם להילחם בעוני. לאיזה "עוני" הוא התכוון?

topaz300

New member
לך תשאל אותו , מה אתה אומר?

אגב היה מי שאמר שהדיעות הכלכליות של ביבי לא רחוקות מהדיעות הכלכליות של מפלגת שינוי

זו לא כוונתו ואתה יודע את זה

אבל נוח לך לצייר את דבריו באופן מעוות כדי שתוכל להמשיך ולתמול במדיניות שפוגעת בעניים וכפי שמסתבר גם במעמד הביניים שאתה אינו נמנה עליו וכל נסיון מצדך להראות אחרת הוא פשוט אשליה שכבר מזמן לא עובדת על הרבה מאוד אנשים. כוונתו במילים שלא יהיה אף ילד רעב בישראל היא שאף ילד בישראל לא יצטרך לסבול חיי עוני, ולא יחסי כפי שאתה רוצה שיחשבו, אלא עוני אמיתי, עוני שמאות אלפי ילדים בישראל הולכים בעקבותיו בלי סנדוויץ' לבית ספר ושבו מאות אלפי ילדים בישראל הולכים לישון רעבים בלילה בעוד אתה ממלא את כרסך מכל הבא ליד, עוני שבו מאות אלפי קשישים בישראל צריכים להחליט אם לקנות החודש תרופות מצילות חיים או לקנות בכסף המועט שבידם מעט אוכל, כי מה יעזרו להם התרופות אם הם יגוועו ברעב? על כזה עוני מדבר עמיר פרץ, ולא כפי שאתה רוצה שיחשבו, על עוני יחסי ומדומה. מתי כבר תבינו שלעם נמאס לחיות בעוני וברעב? אמרתי לכם ואני אומר לכם שוב, כאשר נוצר ואקום חברתי עצום שכזה, תמיד יהיה מישהו שיכנס לתוך הואקום ויזכה בגיבוי של העם, כך היה תמיד וכך יהיה תמיד, הדרך היחידה למנוע זאת, היא לטפל בעצמך במילוי הואקום, אחרת מישהו אחר יעשה זאת, והוא יהיה גם זה שיקטוף בסופו של דבר את כל הפירות, זו גפם הסיבה שאני גם מאמין שהוא יקטוף בסופו של דבר את השלטון. כי היה לכם את כל הזמן שבעולם לשנות סדרי עדיפויות ולמלא את הואקום שנוצר ממדיניותכם, ולא השכלתם לעשות זאת, וזו הסיבה העיקרית שבגינה אתם תהיו בכנסת הבאה בעלי ספרה בודדה.

מה זה עוני?

עוני הוא דבר יחסי. ברואנדה, מי שהולך לישון שבע איננו יכול להיות עני גם אם הוא גר בבקתה שעשויה מקש. לעומת זאת, בישראל אנשים יכולים להיות עניים גם אם הם גרים בדירה משלהם שמצוידת במחשב, טלויזיה וכבלים, הם מעשנים סיגריות אמריקאיות ולילדים יש טלפונים סלולרים. לדוגמא, לפני זמן מה העלו כמה ח"כים הצעה שבעלות על רכב לא תמנע מתן אבטחת הכנסה - כלומר, כשיעבור החוק הזה אז עני יכול להיות גם בעל רכב. לא צריך להיות גאון בכלכלה כדי להבין ששכר מינימום של 1000$ יגרום לקטסטרופה כלכלית במדינה. זו לא תהיה קטסטרופה לבעלי ההון (שפשוט יעבירו את המפעלים למקום אחר) אלא למאות אלפי מובטלים חדשים.

topaz300

New member
אתה מזכיר לי את מה שפורז אמר ../images/Emo10.gif

כמה אפשר להיות מנוכר קר וחסר חמלה אתה רוצה לדעת מה זה עוני עוני זה זוג צעיר שנזרק לרחוב כי לא יכל לעמוד בתשלומי המשכנתא,ואין לו היכן לגור עוני זה הקשיש שמחטט בפחי זבל כדאי להשיג אוכל עוני זה אלפי ילדים שאין להם ארוחה חמה לאכול עוני זה נכה שלא יכול לעבוד ונותר חסר כול (בזכות חקיקה חסרת רחמים) עוני זה אדם שפוטר בגיל +45 ממקום עבודתו אחרי עשרות שנות עבודה ללא תנאים סוצאלים וללא עבודה (מי יקח אותו בגיל כזה) לגבי שכר של 1000$ אני חולק אלייך אני פשוט לא מבין איך אדם יכול להיות כול כך קר ומנוכר מזכיר לי את פורז המדושן ואדום הלחיים יושב באולפן ואומר בפה מלא שאין רעבים במדינה, (והוא התנצל על דבריו אחר כך)

כשאדם יש לו הוא הופך לקר ומנוכר

לא צריך להתפלא מכך, זהו לצערי טיבו של אדם, השבע אף פעם לא מבין את הרעב.

לא, עוני זה לא דבר יחסי

עוני זו עובדה, עוני זה משהו שאתה חי אותו, עוני זה סבל מתמשך, זה חוסר אונות, זה הדבר הכי נורא שיכלה להמציא האנושות, עוני זה שילד הולך לבית הספר רעב, עוני זה שילד הולך לישון רעב, עוני זה שלאב המשפחה אין דמי כיס לתת לילדים שלו אבל גרוע מכך אין לו גם כסף לפרנס את משפחתו, ועוני זה לא רק לקבל קצבה כפי שטועים לחשוב בשינוי ועל זה הם ישלמו ביוקר בבחירות, כי עוני זה גם לעבוד מהבוקר עד הלילה ולפעמים אפילו בשתי משמרות, ועדיין להישאר עני, כי שכר המינימום לא מספיק ועכשיו שמתכוונים להפסיק עם החריגות במסגרת האשראי המצב רק יילך וייעשה גרוע יותר, כי אז לאנשים עניים לא יישארו אופציות ממה לחיות חוץ מלגנוב ולהצטרף לעולם הפשע, אבל אולי זה מה שאתם בשינוי רוצים לראות כאן, מדינה של עולם תחתון במקום מדינה של רווחה ושגשוג כלכלי לכולם.

topaz300

New member
לשאול מה זה עוני=ניכור וחוסר חמלה

אין מילים אחרות אולי במקום לקרוא רק את מוסף הכלכלהכדאי לראות כמה עלו המניות תקרא את כול העיתון שמדי יום מופיעים בו כתבות על ממדי העוני שהולך וגובר!!!!

topaz300

New member
פשוט עצוב מה שהוא חושב

פשוט עצוב אין מילים אחרות איך הגענו לרמות כאלה של ניכור של חוסר חמלה

עצוב, אך לא גורם לי ליפול מהכסא

אנשים כאלה כהי חושים חסרי רגש וחסרי הבנה בסיסית לא חסרים.

topaz300

New member
גרשון לזרוק קלישאות זה קל

איפה שמעת את עמיר פרץ אומר שהוא רוצה שכולם ירוויחו אותו דבר. זו שטות גמורה. הוא כן רוצה להעלות את שכר המינימום אבל אף אחד לא דיבר עח זה שאנשים ירוויחו אותו דבר זה לא הגיוני ושטותי מה שאתה כותב. תהיה רציונלי

קלישאות וסילופים זו דרכו של הימין

ואשרת כבר אמרה שהיא מעדיפה את נתניהו שהוא ימין קיצוני על פני פרץ. מילא אם היא היתה אומרת שהיא לא מעדיפה אף אחד מהם, אז היא היתה מרכז, אבל היא כתבה מפורשות, שהיא מדיפה את נתניהו והמדיניות שלו הכלכלית והמדינית.

ולמה בלתי-אפשרי ?

בשיטה היחסית, ולכן חסרת המשמעות, בה נמדד העוני כיום, אכן אין שום דרך פרט לקומוניזם. אך אם קובעים את קו העוני לפי מדד אובייטיבי כלשהוא, לדוגמא הכנסה המינימלית המספיקה למגורים + אוכל + חינוך וגו', מדוע שלא תהיה דרך חלופית ריאלית אחרת ?

topaz300

New member
לא בהכרח קומוניזים , כנס תבין

אני אתן לך דוגמא טובה חברת אינטל בזמנו רצתה להקים מפעל בקרית גת , היא קיבלה קרקעות קיבלה מענקים של מליונים ,והכול בזכות כך שאמרו תהיה תעסוקה למובטלים בדרום בפועל מה שקרה שאינטל קיבלה את המענקים ונהפכה לבועה סגורה בתוך קרית גת אף תושב לא השתלב בחברה והחברה לא השתלבה בקהילה , רוב המהנדסים התכנתים באו מהמרכז והקימו פרבר יוקרתי מחוץ לקרית גת , המנקים ועובדי התחזוקה מועסקים במפעל דרך .......איך לא, קבלן ללא תנאים ושכר זהום. ואני שואל למה חברה שקיבלה מענקים של מליונים לא יכולה להעסיק את המנקה ועובדי התחזוקה כעובדי אינטל באותם תנאים , ׁ(ולא התכוונתי באותו השכר) הכסף הולך לשכבות העשירות במשק ולא מופנה לשכבות החלשות , כך נוצר עוני כך נוצר פער שהולך וגדל בין השכבות ואת זה אני רוצה שיתקנו מדוע מליונים נשפכים על חברות רווחיות שלא תורמות מהומה לצמצום הפערים אלא להפך גורמות לו לגדול. והנה שוב מצאו תקציב (מעניין לדברים אחרים אין להם תקציב) לסבסד מפעל שלא יתרום מהומה, לתושבי הדרום

למעלה