בקשר לסמים קלים

bercko21

New member
רגע,

למה זה שונה ממה שאתה הצהרת קודם? "כשאני יוצא למשמרת אני רואה עשרות עבירות שאני ככלל לא מגיב להן (אם רכב מצפצף לרכב אחר, שוכח איתות וכו') ויש עבירות שאני אסתפק בלהעיר לאדם שעבר אותן." מה ההבדל בינו לבינך? מי קבע שמה שאתה עושה זה בסדר ומה שהוא עושה לא?

../images/Emo18.gif זה כבר מסוכן../images/Emo70.gif../images/Emo26.gif

לא לא - כאן אתה כבר חוצה את הגבול של אתיקה מקצועית!! תבין - אם סתם אזרח הולך ברחוב ורואה עבירה פלילית כלשהי עם חובת-דיווח, הוא חייב לדווח למשטרה עפ"י חוק! זה לא נתון לשיקול דעתו. כלומר - אם אזרח לא ידווח על העבירות הנ"ל, הוא עצמו עובר על החוק. עכשיו... אתה לא מדבר על סתם אזרח - אלא על מתנדב במשטרה - ועוד כשהוא במהלך משמרת!! במילים אחרות, אתה מצהיר כאן שאתה במודע תעבור על הוראת המפקדים שלך, ואולי במקרים מסויימים אפילו תעבור על החוק בעצמך, כשאתה בשרות המשטרה!!! זה כבר עניין מאוד בעייתי... אם אתה מתקשה לשלב בין התפקיד שלך במשמר-האזרחי לבין שמירה על החוק וציות להוראות שניתנו לך מהמפקדים שלך - כדאי שתשקול שוב את ההתנדבות שלך במשטרה.

Lt ResheF 55

New member
../images/Emo45.gif

מתנדב

New member
כשאני נתקל במהלך הסיור שלי

בסמים, אני קורא לניידת שתגיע למקום, אינני מבין בסמים כלל, כך שאינני יכול להבחין בין סמים קלים כפי שאתה מגדיר, לסמים קשים יותר...

bercko21

New member
למה?

לא מלמדים אתכם להבדיל בין סוגים שונים של סמים שונים?

מתנדב

New member
אנחנו כמתנדבים לא אמורים

להבחין בין סוגי סמים, יש את המומחים במשטרה שהם מבינים, וזה תפקידם, ואנחנו כמתנדבים לא אמורים לדעת את ההבדלים...

bercko21

New member
תאמת, אם לסכם את כל השרשור הזה,

אני הבנתי שהבעיה הכי גדולה בסמים קלים זה החוק, לא הסמים. אני יכול להבין את הגישה שלך ושל אוריארד (ולא של lt reshef 55, פאשיזם זה דבר רע), אבל זה צפוי שנושא שכל כך שנוי במחלוקת יהיו גם צדצים שונים. יש גם שוטירם שמוותרים עם הם רואים כמות קטנה של גראס או חשיש, ומצד שני על כמות מיזערית יכולים לעשות לך סרט. אני יכול להגיד לך ממעקב קבוע של הפרוטוקולים של הוועדה למאבק בנגע הסמים, שהרבה פעמים מנחים את המשטרה בנושא, שהמשטרה אין לה מושג איך אוכלים את זה. וכתוצאה ישנה הרבה מקרים של פגיעה לא מוצדקת באזרחים, וחבל.

bercko21

New member
רגע,

אתה אומר את כי אתה באמת לא יודע (לגיטימי למתנדב), או כהקטנת ראש?

תשובה:../images/Emo26.gif

כשאני אומר שאני מתעלם מעבירות, אני מדבר על עבירות כמו רכב שצפר ברחוב (לא כדי למנוע תאונה, אלא כי הרכב מלפניו לא נסע) או על רכב ש"שכח איתות"... מדובר כאן בעבירות לכל דבר, אבל החוק והנהלים מאפשרים לי לפעול עפ"י שיקול-דעת!. פקודות המשטרה לא מחייבות אותי לרשום דו"ח - הן משאירות את שיקול הדעת בידי. כשאני מפעיל את שיקול-הדעת אני לא עושה משהו נגד החוק, נגד הנהלים או נגד ההוראות שקיבלתי מהמפקד שלי. אני כמתנדב לא יכול להתעלם מעבירות פליליות שיש לי חובת דיווח. יותר מזה - אם למשל המפקד שלי נתן הוראה לא לוותר לעבירות תנועה מסויימות (למשל - רכב שעבר באור-אדום, חצה קו-לבן וכו'), גם אז אני מחוייב להוראות המפקד שלי. וזה בדיוק מה שעושה את המקרה של גלעד לבעייתי.

bercko21

New member
יש הרבה בעתיות עם הנושא הספציפי הזה

נניח עם יתפסו אותי בתל אביב עם ג'וינט, סביר להניח לא יעשו כלום (אולי יכבו לי אותו). לעומת זאת בצפון המצב שונה לגמרי. מצב זה של "דו פרצופיות" כביכול, פוגע גם במשטרה וגם באזרחים. היועמ"ש נתן את דעתו בעניין והנחה את המשטרה לא להגיש כתב אישום על עבירות סמים קלים (לפחות לא בפעם הראשונה), ככה שכפי שאתה רואה, הדילמה של גלעד היא לגיטימית לחלוטין. אבל לדעתי, כמו ששמת לב בשאר השרשור, הפתרון יבוא בצורת ביטול החוק, כי חוק שפוגע באזרחים חפים מפשע, מקומו לא במדינה דמוקרטית. גם בהולנד השינוי בא מלמטה, לאחר שהשוטרים התלוננו כי הם נאלצים לטפל בעבירות סמים קלים, כשידוע שלא יצא מיזה כלום, במקום לטפל בפשעים מסוכנים. בארץ המצב הנוכחי דומה מאוד, וגם היום, גם עם יעצרו מישהו, הסיכוי להגשת כתב אישום הוא אפסי (בטח שבפעם הראשונה), וגם במקרים אחרים רוב הסיכויים שלא יוגש כתב אישום (וזה על פי נתונים של המשטרה), כשהחלק הארי בהגשת כתב אישום בנושא למעשה מתלווה לעבירה אחרת (יעני תפסו מישהו על משהו, ובמקרה היו שם סמים). מה שקורה זה שנוצר בזבוז אדיר של משאבי משטרה, שפוגע בכלל האזרחים (אני משער שתסכים איתי שאין טעם לבזבז משאבים על חבורה של כמה צעירים שעישנו ג'וינט להנאתם, בין עם זה חוקי או לא, זה פשוט בזבוז, בזמן הזה אפשר היה למנוע גניבת רכב או לטפל בפשעים אלימים ולצערי לא חסר פה). אני חושב שאני מבין למה התכוון המשורר בהודעה הראשונה בשרשור, המצב החוקי כיום גורם לכך שהנזק שנגרם מהחוק הוא עצום לאין שיעור לנזק שעלול אם בכלל להגרם מן הסם, מה שאכן יוצר דילמה מוסרית האם לדווח, כי אתה יודע שכשאתה מדווח אתה עלול לדפוק לבן אדם את החיים, על כלום, זאת הדילמה האמיתית, ושום פקודה או חוק לא יוכלו לשנות את זה.

לא הבנת את המהות../images/Emo11.gif...../images/Emo26.gif

אתה מדבר ספציפית על עבירות סמים - אני מדבר על עקרונות של אתיקה ולויאליות כלפי המפקדים. זה בכלל לא משנה על איזו עבירה מדברים - זו האינדיקציה על-פיה צריך לפעול לדעתי: כל מה שאתה עושה במשמרת צריך להיות לגיטימי מבחינת המפקד שלך. זה נכון בעבודה (מול המנהל), זה נכון בצבא וזה נכון גם במשטרה. אתה צריך להיות במצב שאם אתה מספר למפקד שלך על המקרה - הוא יגיד לך שפעלת בצורה לגיטימית! אם במבחן הזה נכשל - אתה בבעיה. זה אומר שאתה פועל בניגוד להוראות שקיבלת. ובמקרה של גלעד - הוא גם עושה את זה במודע. אתה מבין? אני לא מדבר על עבירה כזו או אחרת. אני מדבר על יחס של אדם כלפי הממונים עליו.

bercko21

New member
אז מה הפתרון?

יודע מה, אני חושב עם יהיה לו מקרה כזה והוא ילך לספר על זה לממונים עליו, אני לא כל כך בטוח שהם ישר יקטלו אותו, במיוחד כאשר ישנו מצב שהחוק פוגע יותר מאשר העבירה, וחלק גדול מאוד של השוטרים יודע את זה.

bercko21

New member
אגב, תראו מה קורה באגליה באותו הנוש

תראו מה קורה באגליה באותו הנושא, http://www.maariv.co.il/cache/ART635352.html ציטוט מתוך הכתבה: "אם כמות קטנה של הסם תימצא על אדם ללא הרשעות קודמות והסם הוא לשימוש עצמי, הוא יוזהר. אם יש לאדם הרשעות קודמות הוא עשוי להיעצר, אבל השוטרים תמיד ישתמשו בשיקול דעת"

אז אין בעיה...../images/Emo26.gif

אם הוא בא למפקד שלו, והמפקד שלו אומר "אין לי בעיה עם זה - שיקול דעת שלך אם להעיר למעשני-הגראס או לא" ואם אין בעיה חוקית עם זה (אם אין חובת דיווח) - אז זה בסדר גמור. כל עוד הוא פועל בסמכות, ברשות וכחוק - 100 אחוז!

או שפספסת חלק מהשרשור,../images/Emo26.gif

או שלא הבנת את ההודעות שלי. איזה כפפה להרים? מה שווה בדיקה? כל השרשור התחיל בזה שגלעד לא ילך לשאול את המפקדים שלו כי הוא יודע מראש שהם יתנגדו לדרך-הפעולה הזה. אם המפקדים שלו מתנגדים לדרך-הפעולה שלו - אין לו מה לחפש במשטרה. חד-וחלק. מה יש כאן לבדוק?...

EmGee

New member
תודה על כל התגובות בשרשור

במיוחד לאוריארד, שבאמת עזר לי לראות את הדברים מזווית אחרת. יש כאן באמת ענין שלא לקחתי בחשבון עדיין וזה היחס שלי כלפי המפקדים שלי, וטוב שהוא צוין. גם תודה לברקו וarich עד התמיכה, ואפילו לLt ResheF 55 שאני ממש ממליץ לך לקרוא קצת על הדברים שאתה כל כך מתנגד אליהם ולהבין מי נגד מי בכל הקטע הזה. לא מאמין שאני עוד אכתוב כאן הרבה כי אין לי כל כך מה לתרום לפורום תודה גלעד

למעלה