יש הרבה בעתיות עם הנושא הספציפי הזה
נניח עם יתפסו אותי בתל אביב עם ג'וינט, סביר להניח לא יעשו כלום (אולי יכבו לי אותו). לעומת זאת בצפון המצב שונה לגמרי. מצב זה של "דו פרצופיות" כביכול, פוגע גם במשטרה וגם באזרחים. היועמ"ש נתן את דעתו בעניין והנחה את המשטרה לא להגיש כתב אישום על עבירות סמים קלים (לפחות לא בפעם הראשונה), ככה שכפי שאתה רואה, הדילמה של גלעד היא לגיטימית לחלוטין. אבל לדעתי, כמו ששמת לב בשאר השרשור, הפתרון יבוא בצורת ביטול החוק, כי חוק שפוגע באזרחים חפים מפשע, מקומו לא במדינה דמוקרטית. גם בהולנד השינוי בא מלמטה, לאחר שהשוטרים התלוננו כי הם נאלצים לטפל בעבירות סמים קלים, כשידוע שלא יצא מיזה כלום, במקום לטפל בפשעים מסוכנים. בארץ המצב הנוכחי דומה מאוד, וגם היום, גם עם יעצרו מישהו, הסיכוי להגשת כתב אישום הוא אפסי (בטח שבפעם הראשונה), וגם במקרים אחרים רוב הסיכויים שלא יוגש כתב אישום (וזה על פי נתונים של המשטרה), כשהחלק הארי בהגשת כתב אישום בנושא למעשה מתלווה לעבירה אחרת (יעני תפסו מישהו על משהו, ובמקרה היו שם סמים). מה שקורה זה שנוצר בזבוז אדיר של משאבי משטרה, שפוגע בכלל האזרחים (אני משער שתסכים איתי שאין טעם לבזבז משאבים על חבורה של כמה צעירים שעישנו ג'וינט להנאתם, בין עם זה חוקי או לא, זה פשוט בזבוז, בזמן הזה אפשר היה למנוע גניבת רכב או לטפל בפשעים אלימים ולצערי לא חסר פה). אני חושב שאני מבין למה התכוון המשורר בהודעה הראשונה בשרשור, המצב החוקי כיום גורם לכך שהנזק שנגרם מהחוק הוא עצום לאין שיעור לנזק שעלול אם בכלל להגרם מן הסם, מה שאכן יוצר דילמה מוסרית האם לדווח, כי אתה יודע שכשאתה מדווח אתה עלול לדפוק לבן אדם את החיים, על כלום, זאת הדילמה האמיתית, ושום פקודה או חוק לא יוכלו לשנות את זה.