בקשר לסמים קלים

EmGee

New member
בקשר לסמים קלים

אם נגיד יוצא לכם למצוא סמים המוגדרים כ'קלים' (גראס וחשיש לא שום דבר אחר) יש מצב שאתם מעלימים עין? או אפילו יש כאלה כאן שצורכים סמים כאלה?

פוגלר

New member
זה לא משנה.

זה לא משנה איזה סוג סם זה, כל עוד זה סם וןעבירה על החוק זה דורש טיפול. אם תעלים עיין אתה תהיה שותף לדבר עבירה! חוץ מזה יש פעמים שבאישור קצין יחידה באותה המשמרת אתה לוקחת את הסמים ומפזר אותם כדי שלא יהיה שימוש בזה ומסביר לבן אדם, מקנטל אותו ושולח אותו.

EmGee

New member
אני יודע שזה עבירה על החוק

אבל ישנם מקרים שבהם מעדיפים להעלים עין ממקרים מסוימים. כמו שיש שוטרים שלא נותנים דו"ח לאוטו שמוריד נוסעים בתחנת אוטובוס אלה רק מזהירים וגם זה לא.

Lt ResheF 55

New member
את משווה שימוש בסמים

להעמדת רכב שמוריד נוסעים? המצב שלך עצוב... את משתמשת בסמים קלים? פוחדת שיתפסו אותך? אני מאחל לך שיתפסו אותך ושיהרסו לך החיים

EmGee

New member
כמה דברים:

1. לא השוותי בין המקרים, השוותי בין התגובות כלפיהם. 2. אני בן. 3. אני לא נוגע בסמים אז אני אאלץ לדחות את איחוליך החמים. 4. אני מתנדב במשא"ז. 5. בנאדם שצורך סמים קלים לא מזיק לאף אחד מלבד עצמו וגם זה בספק.

פוגלר

New member
אחי,

אם אתה חושב שבן אדם שמשתמש בסמים קלים לא פוגע בעצמו או באף אחד אז מצבך באמת קשה. מאז הגיוס שלי לא כתבתי כאן אבל עכשיו זה מחייב. רק מעצם השימוש העצמי הפגיעה הכי קלה מהסם היא ההתמכרות שפוגעת בך ובשגרה. בן אדם שמשתמש בסמים יכול לגרום לחברים שלו או לאנשים אחרים להשתמש וזאת לא תופעה חוקית ורצויה. וזאת רק דוגמה אחת לכל מצב!!! אם אתה לא מבין את זה תבקש מהמב"ס שלך שידאג לכם להרצאה בנושא סמים. אחי אתה תבין את זה טוב מאוד.

Lt ResheF 55

New member
פוגלר גבר...

שמע, לדעתי בנאדם שחושב כמוהו "לא מזיק לו ולאף אחד" לא אמור להתנדב במשא"ז עם גישה כזאת אבל חפיף... זאת רק דעתי

bercko21

New member
אתה טועה בענק,

מכיוון שסמים קלים חד משמעית לא ממכרים! מבחינה פיזיולוגית, לגוף אין "צורך" בסם אחרי הפסקת השימוש, בניגוד להרואין או טבק, ששם קיימת תגופה פיזיולגית (מה שנקרא התמכרות פיזית). לעומת זאת, גם התמכרות פסיכולוגית לא קיימת, אבל ישנם כ 10 אחוז שהאוכלוסיה שיש להם נטייה להתמכרות, כל התמכרות, כולל טלויזיה או אינטרנט או קולה או שוקולד או מה שלא יהיה. בזה הקנאביס לא שונה מהרבה דברים אחרים. למעשה, בגלל שרוב האנשים שמעשנים מערבבים את הקנאביס עם טבק, הסיכוי להתמכר ניקוטין שבטבק הרבה יותר גדול מאשר לקנאביס.

Lt ResheF 55

New member
זה לא משנה

ממכרים או לא זאת לא הנקודה! אתה אומר שהסיכוי להתמכר לטבק הרבה יותר גדול מאשר קאנביס? יש אפילו סיכויי של 0.1 להתמכר לקאנאביס? מבחינתי זה לא טוב! ועזוב התמכרות או לא מספיק אחד שמסומם פעם אחת וייפגע במישהו, לא צריך להתמכר בשביל זה. הוא רוצה שיתמכר לקולה, בנאדם ששותה קולה לא יהרוג מישהו בהשפעת קולה

bercko21

New member
כמה פעמים קראת בעיתון על

בעל שהשתכר ורצח את אשתו? הנה, רק לפני יומיים היה בנתניה אבא שרצח את הבן שלו כי הוא היה שיכור. עכשיו, מתי פעם אחרונה שמעת על מעשן קנאביס, שרצח מישהו? למרות זאת, אלכוהול עדיין חוקי, וקנאביס לא. צביעות לשמה.

Lt ResheF 55

New member
כמה פעמים קראתי בעיתון?

לא יודע, אני לא עסוק בספירה, אגב ההשפעה של פחית בירה היא לא כמו של פעם אחת שעישנת קאנביס, וגם אלכוהול מבחינתי צריך להגביל את השתיה שלו לכמות מסויימת

פוגלר

New member
אם אין התמכרות

אם אתה אומר שאין התמכרות פזיולוגית לסמים "קלים" איך תסביר את זה שורב האנשים שמתשמשים בסמים "קלים" ממשיכים להשתמש? אני מכיר אנשים שבהתלה לא השתמשו כי הם פחדו מזה ואחרי הפעם הראשונה הם אמרו שזה לא נורא ולא מפחיד כמו שאומרים והמשיכו להשתמש. יש סטודנטים שמשתמשים בסמים "קלים" כל יום לפני הלימודים כי הם בטוחים שזה מה שיעזור להם ללמוד ולהצליח, זה לא סוג של התמכרות?

EmGee

New member
זה לא התמכרות

זה כמו שאני אגיד שאני מכור למקלחת או לצחצוח שיניים או למאות פעולות יומיומיות שנעשות על ידי באופן קבוע.

Lt ResheF 55

New member
חחחחחח

מצד אחד אתה אומר שלעשן קנאביס זה לא התמכרות אבל באופן יומיומי כן? מקלחת וצחצוח שיניים זה להגיינה ובריאות. אתה חייב לעשות את זה. לעשן קנאביס לא ממש חובה

EmGee

New member
זה לא חובה לצחצח שיניים

במשך אלפי שנים בני אדם לא צחצחו שיניים והתקלחו פעם בשנה במקרה הטוב. היה מקרה שמרי אנטואנט (הצרפתיה הסנובית הזאת) התגאתה שהיא מתקלחת פעם בחודש! לעשות משהו באופן יומיומי זה לא אומר להתמכר. התמכרות זה אי יכולת להפסיק לעשות משהו. אני מכיר אנשים שהיו מעשנים באופן יומיומי ונאלצו בסיבות כלשהן להפסיק ובכלל לא התקשו לעשות את זה.

bercko21

New member
בגלל המדיניות

שנוקטת הרשות למלחמה בסמים, הם מעדיפים להפיץ שקרים כדי ליצור הפחדה, אבל ברגע שמישהו מנסה קנאביס, הוא רואה ששקרו לו למעשה. זה אכן יוצר בעיה, כי אחר יש סיכוי שכשיגיע לסמים מסוכנים באמת, הוא יחשוב שעם שקרו לי על הקנאביס, בטח שקרו גם פה, למרות שלא כך הדבר. הבעיה היא מדיניות ההסברה, לא הסמים.

bercko21

New member
זה אכן סוג של התמכרות,

אבל האם צמח הקנאביס קשור לזה? סביר להניח שלא, יש אנשים עם אופי התמכרותי, אז מה, נסגור אותם בחדר ריק כדי שלא יתמכרו למשהו? אני מכיר הרבה סטודנטים, שחושבים ששוקולד עזר להם להתרכז, האם סטודנטים שאוכלים שוקולד כל יום כי הם בטוחים שזה עוזר להם להצליח מכורים? אולי, אבל האם יש מקום להוציא את השוקולד מחוץ לחוק? לא נראה לי, וכך גם לגבי קנאביס. הבעיה היא האופי של האנשים, לא הקנאביס, או השוקולד, או מה שזה לא יהיה לצורך העניין.

bercko21

New member
גם קנאביס לא

על פי נתונים של NIDA (מרכז לחקר שימוש לרעה בסמים האמריקאי), ישנם כ75 אנשים בשנה (!) שבזמן נתיחה לאחר המוות נמצא אצלם קנאביס, ושבאף אחד מהמקרים המוות לא נגרם כתוצאה ישירה של הקנאביס. לפי סטטיסטיקות שפרסם המשרד לסטטיסטיקת מקרי מוות של ממשל ארה"ב, זה החומרים שהורגים הכי הרבה, סיגריות ומוצרי טבק 425,000 אלכוהול 125,000 תרופות וסמים חוקיים 14,000 – 27,000 סמים לא חוקיים 3,800 – 5,200 קאנאביס 0

Lt ResheF 55

New member
אולי הקנאביס לא הורג

אבל הקנאביס יכול להוביל אותך לעשות מעשים

למעלה