בקשר ליג+יד...

ואתה אומר את כל זה כי...?

אני לא יודע ממתי נהפכת למבין כזה גדול. אני לא יודע מאיפה לעזאזל אתה יודע על התנאים בטכני כי אתה בכלל לומד בבאר שבע. ואני לא יודע למה בכלל אתה מתלונן ומזיין לכולם בשכל כמה קשה בטכני בזמן שאתה חוזר הביתה כל יום. ולמרות כל זה אתה מספר כמה קשה לך. מה קרה, מפונק? לא יודע למה אתה עדיין קורא לי טטניק מסכן. אני כבר את ט' סיימתי מזמן בתור אינטרני. כשאתה ישבת לך בסתלבט בבית אני הייתי סגור בפנימייה. כשאתה סיימת שבוע אני סביר להניח עדיין הייתי על הרכבת הביתה. אז עם כל הכבוד, אתה הבנאדם האחרון שיכול להתלונן כמה קשה לו. עשה טובה, עדיף שתשתוק ויחשבו שאתה טיפש מאשר שתדבר ותוכיח שאתה כזה. *ולצורך העניין, אני לא חושב שהטכני הוא גן עדן או גיהנום. אני פשוט לא סובל מפונקים שלא עושים כלום חוץ מלהתלונן כל הזמן.

shimonev

New member
תאמין לי אני יודע מה קורה שם בחיפה

אולי אני לא מבין כל-כך טוב את התנאי המחייה שלכם שמה אבל אני מבין מאוד את היחס של הטכני כלפי השוחרים וזה אותו הדבר גם בחיפה בב"ש ובהולץ..... ותראה אני מדבר מתוך ניסיון על הטכני יש דברים אני יספר לך ואתה תבין אותם אחרת כי אתה עדיין בשלב שאתה יכול לעזוב בשקט ובלי הוצאות מיוחדות וחכה אחרי אוקטובר-נובמבר השנה תגלה פתאום איך היחס כלפיך בטכני משתנה לאט-לאט ואז אני יראה אותך כותב בפורום הזה כמה חרא לך פה
ואתה חושב שאני מפונק אתה לפחות חי חמש דקות הליכה מן הכיתה ואני חי יותר משעה נסיעה עד הבית שלי(ואין אוטובוס כל הזמן) אז זה להתעורר כל בוקר ב5:30 ולחזור הביתה תמיד אחרי 18:00 ואחרי שחזרתי סוף סוף הביתה אני חייב להתחיל ללמוד למבחנים ששיש יופ אחרי יום וש"ב בשפע אז אני לא מופנק אתה "עדיין" מפונק..

יהללל

New member
ממש לא גרוע../images/Emo3.gif

לא'דעת למה כולם בוכים
לי אישית- ממש לא רע. החדרים
בסדר גמור. אוכל
נסבל. אי אפשר לצפות ליותר- בכל זאת זה צבא. בניינים לא מתפרקים, לפחות לא בבניין שאני חייתי בו שנה שלמה. זה סך הכל עוד מבנה של הצבא. מה יכול להיות

את צודקת פחות או יותר

אבל הכל יחסי. אל תצפה לתנאים כמו בבית או לאוכל של אמא. תהיה מודע לאן אתה הולך.

crusher

New member
מההתחלה

לא ציפיתי לתנאים של בית או לאוכל של אמא... אני הייתי לפני שנה בגדנ"ע מטעם הבית ספר שלי, והיו שם אחלה ארוחות. אוכל שיכלתי לאכול ולא היה ג'יפה כזה מגעיל ורקוב... אפילו עם המנות קרב שנתנו לנו הסתדרתי... אבל אני יודע שיש מקומות בצבא שהאוכל והתנאים שם הם כן מסריחים, בגלל זה רציתי לדעת קצת יותר על המקום...

יהללל

New member
לא חושבת שהתנאים פחות טובים

מכל בסיס אחר. נדמה לי שלהפך למרות שלא ממש יצא לי לבקר בבסיסים אחרים
את הפינוק, בכל אופן, תשאיר בבית
תשתדל להנות ויהיה לך טוב

דווקא בנושא האוכל,

בח"א המצב לא רע בכלל, במיוחד אם משווים לבסיסים אחרים (אתה לא יודע איזה סיפורי זוועה שמעתי על האוכל הצה"לי במקומות אחרים...) אל תדאג, אתה לא תמות מזה. מה שכן, אני במקומך לא הייתי חושב על התנאים כל כך הרבה. תחשוב על ההיבט הלימודי יותר כי בשורה התחתונה זה מה שקובע. אתה לא רוצה להתעורר עוד כמה שנים יום אחד בבוקר ולגלות שהשנתיים האלו לא עזרו לך בכלום או להפך. אז תחשוב על זה טוב טוב.

crusher

New member
בקשר ללימודים

אני לא חושב שאני עושה טעות... לעשות יג+יד ולצאת עם תואר הנדסאי ואח"כ לעסוק במקצוע ולצבור ניסיון בחיל אויר עדיף מאשר לבזבז סתם שלוש שנים בצבא באיזה תפקיד קרבי/ג'ובניקי שלא יתרום לי בכלל...

יהללל

New member
אנחנו באותו ראש../images/Emo13.gif

גם אני חושבת ככה. אמנם עוד לא הגעתי לשלב הזה.. יש לי עוד כמה שנים

who is this

New member
אוי ואבוי!!!

אנשים!!! אל תעשו את זה לעצמכם!!! אם אתם רוצים תואר ואתם מסוגלים להוציא תואר לכו לעתודה!!!!!! אל תבזבזו ששנה וחצי מהחיים שלכם על דבר שלא יעזור לכם!! מהנדס מרוויח יותר מהנדסאי מהנדס מבוקש יותר מהנדסאי ומהנדס בדרגה יותר גבוה מהנדסאי!!!!! אם יש לכם ראש על הכתפיים ואתם רוצים ותק ומקצוע ביד וכל זה לכו לעתטדה! י"ג-י"ד זה לכאלה שלא יכולים או לא רוצים להיות מהנדסים... כל מה שאורמים לכם על י"ג - י"ד זה בולשיט... אבל כל אחד יעשה מה שהוא רוצה... בהצלחה לך במה שתבחר... ובקשר לתנאי מחיה בטכני.. יש אחלה מגורים ויש אחלה אוכל יחסית לבסיסים אחרים בצבא.. חיל האוויר ידוע באיכות התנאים שהוא מעניק לחייליו.. בהצלחה במה שתבחר ובכל מה שתחליט...

כמה דברים.

קודם כל, תואר הנדסאי זה לא משהו גדול. שמע, המצב היום בשוק העבודה לא זוהר, אני לא יודע מה הביקוש במקצוע, אבל תואר הנדסאי ממש מתגמד לעומת תואר אקדמאי, אם אתה חושק בזה. האמת שדי קשה לענות לך כי לא אמרת מה בכלל אתה רוצה לעשות בחיים, מה תחומי העניין שלך, באיזה תחום אתה רוצה לבנות קריירה. תחשוב על זה. כי אני התלהבתי מזה פעם ובסוף מצאתי את עצמי לומד בביצפר טכנולוגי אפילו שהראש שלי הוא יותר הומני. קל לטעות בדברים האלו. > "לעשות יג+יד ולצאת עם תואר הנדסאי ואח"כ לעסוק במקצוע ולצבור ניסיון בחיל אויר עדיף מאשר לבזבז סתם שלוש שנים בצבא באיזה תפקיד קרבי/ג'ובניקי שלא יתרום לי בכלל..." הקטע של לצבור ניסיון בח"א... זה כזה מוכר... זה מהפליירים של הטכני ששלחו לנו בדואר
עכשייו, בו אני אספר לך דעה אישית. אני יוצא מנקודות הנחה ששנינו תגיע לח"א (אני בגיוס אחרי הלימודים בטכני ואתה אם תעשה י"ג-י"ד). כשהתקבלתי לטכני אמרו לי שאני בצבא אהיה רק בחיל האויר. אבל היי, אז כל כך התלהבתי מח"א, והייתי הרבה יותר צעיר וחסר ניסיון (אתם לא יכולים להאמין כמה ששנה בטכני משנה אותך). בדיעבד, היום זה הדבר שאני הכי מתחרט עליו. אתה לא יודע כמה תפקידים איכותיים בצבא אתה מונע מעצמך אם אתה מגביל את עצמך לחיל האויר. אני בעצמי לוטש עיניים לכמה תפקידים במודיעין, אבל נחש מה? אני לא יכול. או חיל האויר או כלום. (כמובן שיש תמיד גם את האופציה של יחידות התנדבותיות, אבל המרחק ממני לזה רחוק) אתה יכול למצוא את עצמך בצבא בתפקיד מעולה, שיעזור לך היטב בחיים האזרחיים. אבל מצד שני, אתה לא תאמין כמה חבר'ה עם פרופילים וקב"ן בשמיים מצאו את עצמם בתפקידים גרועים. אל תסתמך על הצבא בתור מקום לרכוש בו ניסיון.

crusher

New member
תשמע

כל תואר מכבד את בעליו... זה לא משנה מאיזה סוג הוא, ברגע שיש לך תואר זה כבר משהו הביקוש למקצוע תמיד היה ותמיד יהיה, כמו כל מקצוע אחר (זה לא שיש כיום דרישה חזקה למקצוע אחד מסויים. זה כמו להגיד לאחד שרוצה ללמוד משפטים שלא ילך ללמוד כי יש כבר מלא עורכי דין בארץ למען הדיוק יש עו"ד לכל 256 אנשים) לגבי תחומי העניין שלי, אני חושב שהמקצוע נשמע מעניין אז שווה לנסות. ח"א הוא חיל מעולה, ואני מעדיף להיות בו מאשר בכל חיל אחר, זה חיל איכותי. המצב שלי הוא קצת עגום כי במשך כל השנה לא קיבלתי שום זימון לשום מקום (חוץ מהקטע של ללמוד יג+יד) ככה שהאופציה ללמוד נראית לי אופצייה מעולה מבחינתי... זה או הלימודים או לשרת בקרבי. תגיד מה שתגיד, אבל אחרי שאתה לומד יג+יד ויש לך תואר ואח"כ ממשיך לעסוק בזה עוד 3 שנים+ שנה קבע זה בהחלט עוזר לך לצבור ניסיון ולהגיע לאזרחות עם ידע וניסיון כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו, אולי בית ספר טכנולוגי לא מתאים לך כי אתה כבר יודע איך זה, אבל בשבילי זה נשמע אופצייה טובה לשירות הצבאי.

יהללל

New member
צ'מע

ההבדל המשמעותי, מה שלי בכל אופן יגרום לרצות ללמוד ביג-יד זה שבסיום השירות הצבאי שלי- במידה ואני לא ימשיך מאוחר יותר לקבע, יהיה לי ביד מקצוע. מבחינתי זה חשוב מאוד, גם כברירת מחדל. להתחיל את החיים שלי באזרחי-לא בחיפוש אחר מקצוע אלא עם מקצוע ביד(מקצוע שבחיים האזרחיים לא חסר לו ביקוש) ואפילו ניסיון של מס' שנים- מה שמצריכים החיים האזרחיים. עם סיום הצבא (
זה עוד רחוק..) ברגע שיש לי בידיים תעודת הנדסאי או בכלל- תעודה כלשהי, זה מקל מאוד. אפילו סתם בתור התחלה, כדי לחסוך לקראת לימודים בעתיד. כולה שנה וחצי
לא מזלזלת אבל... זה שווה.

murzik3591

New member
אתה לא תקבל כאן תשובה רצינית מהסיבה

שאין פה אף אחד שהוא במהלך המסלול או בסיומו, אני מציע לך לחפש מישהו שסיים את המסלול בוגר הבית ספר שלך לדבר איתו ולראות איפה הוא היום ומה הוא עושה. כנ"ל תתחשב במצב המדיני/הכלכלי שיהיה בעוד כמה שנים ותעשה את ה1+1 שלך לבד, בהצלחה במה שלא תבחר.

יאללה חבר'ה

טיפה מאמץ, עוד כמה תגובות והשרשור שלנו מתקפל לו! זה יכול להיות בהחלט הישג כביר לפורום הקטנטן והשקט שלנו...

למעלה