בקשר ליג+יד...

יהללל

New member
חחח

כל כך לא

2המדריך

New member
י"ג - י"ד

נאמר פה הרבה לגבי כמה זה כדאי או לא. למעשה אף אחד לא יכול להגיד לך אם זה כדאי או לא אני סיימתי הנדסאי לפני 3 שנים ועדיין לא יודע אם זה היה שווה את זה או לא ימים יגידו. לגבי התנאים והמסלול אני יוכל לתת לך מספר עובדות: 1.המסלול נקרא מסלול אופקים אשר מיועד לתלמידים בעלי נתונים גבוהים אשר נרשמו לעתודה הטכנולוגית ולא עברו שלב מסויים במיון (אם עקב חוסר במקום ואם עקב אי התאמה למסלול) לתלמידי מסלול זה אין אופציה ללמוד רק י"ג אלא רק י"ד כלומר או הנדסאי או כלום. 2.הלימודים לתואר הנדסאי מתקיימים בבח"א 21 המכונה הטכני שהשם המלא שלו הוא המכללה הטכנולוגית של חיל האוויר ביחידת ביסה"ת בגף הנדסאים. 3.לתלמידים שם ישנה אופציה לבצע את פרוייקט הגמר במכללה או לחלופין במקומות הכי מתקדמים בתעשייה ובצבא החל מחברת חשמל ועד מקומות מסווגים בצבא. בתור אחד שלמד הנדסאי אני יכול להגיד לך שהניסיון שנצבר שם הוא בעל ערך עצום. ורוב הסיכויים שבמכללה אזרחית לא תגיע למקומות האלה (אם כי מעטים כן מתקבלים) לראיה רק השנה נשלחו כ 16 חניכים מקורס אלקטרוניקה למבחנים ביחידה שהיא העלית האלקטרונית של חיל האוויר. 4.המגורים של חניכי הנדסאים הם הטובים ביותר בטכני (המג"ח לשעבר - לכל השוחרים שמכירים) וכוללים מועדון מרווח עם "יס" וכדורגל שולחן ושולחן סנוקר. כמו כן המגורים נמצאים מרחק 10 מטר!!! מכיתות הלימוד (וזו לחלוטין לא הגזמה) 5.חניכי הנדסאים נהנים ממעבדות אשר נועדו לשימושם בלבד (לעומת התיכון ששם המעבדות משמשות את כל השכבות) ונחשבות ברמה גבוהה ביותר שלא תמצא באף מכללה אחרת. (וגם זו לא הגזמה אני מדבר מניסיון) המעבדות כוללות: מעבדת חשמל - חדשה לחלוטין שהוקמה בעלות של מאות אלפי שקלים. מעבדת אלקטרוניקה - כולל מספר עמדות שבהם ציוד אלקטרוני משוכלל ומחשב צמוד בכל עמדה. מעבדת מחשבים - חדשה לחלוטין אשר משמשת גם כמעבדת אינטרנט במהירות 1.5 מגה לשנייה. 6.היחס לחניכי השכבה הוא שונה לחלוטין משאר השכבות שבהן נמצאים החניכים שכתבו את שאר התגובות השוני ביחס נובע מאיכות החניכים, בגרותם ,גישת המדרכים\מפקדי הקורסים כלפי החניכים ,ומבנה השכבה. 7.היצאות במהלך הלימודים הם חמשושים קבועים (או רבעושים בזמן פרוייקטים) וניתן לקבל אפטר קבוע אחד בשבוע וכמובן שניתן לבקש יותר (הכל תלוי בהחלטת מפקד הקורס). 8.למצטיינים ניתנת האפשרות בסיום הלימודים להמשיך לתואר מהנדס BSC לסיכום. את השיקולים אם ברצונך לעשות תואר הנדסאי תעשה בינך ובין עצמך. אבל בתור אחד שלמד במכללה פרטית וראה גם מעט ממה שקורה במכללה להנדסאים בטכני.... לא הייתי מתלבט. בהצלחה בכל מסלול שבו תבחר. את ההחלטה

למעלה