בקשר ליג+יד...

crusher

New member
בקשר ליג+יד...

הציעו לי ללמוד יג+יד בטכני חיל אויר בחיפה למסלול של הנדסאי... מישהו יכול לספר לי מה התנאים שם? או כל משהו שקשור למקום?

crusher

New member
אה עוד משהו

אמרו לי שאני אהיה שם במצב של צוער, מישהו יכול להסביר על זה?

לפני שיקפצו עליך...

אני רק אתן לך את הדעה שלי. שמע, אני שמעתי על המסלול הזה. השם המצ'וכלל של זה זה "עתודה טכנולוגית". מה שאתה עושה זה לומד שם שנתיים, לתואר טכנאי והנדסאי בהתמחויות ספציפיות. במהלך הלימודים אתה לא נחשב חייל אלא שוחר. מה זה שוחר? אחד בפורום מתגייסיים שאל את השאלה הזאת לא מזמן, חפש שם הודעה שלי שרשמתי מזה. התנאים לא משהו מיוחד. סתם בניין מצהיב בבסיס אפור. זה לא תואר אקדמאי, זה לא יתן לך כנפיים וזה לא יביא שלום עולמי. מה שכן אם אתה רואה את עצמך בחיל האויר בצבא בתפקיד בתחום הזה, ו/או ממשיך בחיים במשהו בתחום, אולי זה באמת ייתן לך משהו. אני אגיד לך ת'אמת, לדעתי חבל על השנתיים. אני לא הייתי עושה את זה. אם אתה חושב שיש לך ראש על הכתפיים, הייתי מציע לך לבדוק אופציות אחרות. אתה יכול לנסות להתקבל לעתודה אקדמאית, שם לפחות יש לך אפשרות ללמוד לתואר אקדמאי אמיתי, ולא סתם "הנדסאי". אתה יכול לעשות צבא, לצאת וללכת ללמוד לתואר אקדמאי בחוץ. י"ג-י"ד סתם יעכב אותך במקרה זה (וזה די מתגמד לעומת תואר אקדמאי לדעתי). אבל הכל תלוי בך האמת. אתה רואה את עצמך רוכש מקצוע? אתה חושב שמכל האפשרויות שעומדות לפינך זו הטובה ביותר? אז מי אני שיעצור אותך. אבל מצד שני, אני סתם אהבל בן 15 שעדיין לא יודע בעצמו כלום מהחיים שלו ואני בטוח הבנאדם האחרון לבקש ממנו עצות בנושאים כאלו. אז קח כל מה שאני אומר בעירבון מוגבל. אני לא יודע מה המצב היום בשוק העבודה, לא יודע לאן אתה יכול להתקדם עם זה בצבא. מצטער על הנימה הפסימית משהו, אבל חיל האויר ייזין לך ת'שכל על זה ש "יש לך הזמנות לבנות לעצמך עתיד אצלנו" וכל החרא בסגנון. המציאות הרבה פחות וורודה. בהצלחה בהמשך הדרך!

Prince Yoni

New member
../images/Emo45.gifמחזק את דבריך../images/Emo45.gif!

אם אתה חושב שאתה הולך על קריירה צבאית תנסה את ההנדסאי או עתודה אקדמאית... אם לא אז גם תשקול, אבל תשקול יותר אוניברסיטות/מכללות שונות כי ה"הנדסאי" הזה לא מקנה לך כל כך הרבה באזרחות. תתייעץ עם הרבה אנשים למה זו החלטה יחסית חשובה.

who is this

New member
חחח קול דני מאשדוד

מילים כדורבנים!!!!! קרוזר... זה שנה וחצי... לא שנתיים וזה עדייין בזבוז זמן... לך לעתודה.... זה יתן לך תואר אמיתי שאתה יכול לעשות איתו משהו ולא סתם הנדסאי.. בתור מהנדס המשכורת שלך יותר גבוה.. ויש לך יותר ביקוש.. וגם בעתודה אתה עושה קורס קצינים.. אבל אלה החיים שלך.. בהצלחה בהמשך הדרך!

crusher

New member
אמממ

אבל אם אני הולך ליג+יד ומקבל תואר הנדסאי, אחרי הצבא אני תמיד אוכל להשלים לתואר מהנדס במסלול מקוצר שמיועד להנדסאים... אז עדיין יהיה לי תואר...

צ'מע בחור

הכל טוב ויפה אם אתה מקובע על זה שאתה רוצה להיות הנדסאי. אם זה הכיוון שאתה רוצה ללכת אליו, שיהיה לך לבריאות. הנקודה שלי הייתה שבחוץ אתה יכול ללמוד לתואר ראשון, ושנתיים מוקדם יותר אם לא תעשה י"ג-י"ד. אם הציעו לך להמשיך לי"ג-"י"ד, ואתה עוד בא מביצפר אזרחי, אז אתה אמור להיות בחור חכם, אז אם אתה חושב בכיוון של תואר אקדמאי, תעשה צבא ולך ללמוד. אל תעכב את עצמך בשביל דבר כזה.

crusher

New member
אבל

תואר זה תואר.. זה כזה משנה מתי עושים אותו
תראה, אם אני עושה צבא ואז הולך ללמוד זה יוצא בערך אותו דבר 3 שנים צבא + 3 שנים לתואר אקדמי אם אני עושה יג+יד אז זה יוצא 3 שנים צבא+ 2 יג'-יד'+שנה קבע

הממ...

י"ג-י"ד זה לא תואר אקדמאי. זה הרבה פחות. אחרי שהסכמנו על זה... אני אנסה לסכם פה בכמה מילים את הנושא. הבחירה בסה"כ היא שלך, איך את רואה את עצמך ממשיך את החיים שלך, באיזה תחום, אם אתה רוצה ללמוד עוד אחרי הצבא לתואר או אם אתה רוצה ללכת לעבוד ישר. איפשהוא באמצע גם תקים משפחה, יצוצו ילדים (וכמובן איזה חתולה או כלבלב חמוד)... אם אתה עושה את זה בשביל שנה קבע ואז לצאת מהצבא אז חבל על המאמץ לדעתי. כל היתרון בזה הוא בתפקיד שתעשה בצבא האמת. מישהו שאל שאלה דומה לשלך בפורום עתודה לפני איזה חודש חודשיים. גם שם הדעות היו בערך כמו שלי. כי אם יש לך ראש על הכתפיים אתה יכול להגיע הרבה יותר רחוק מי"ג י"ד. כמובן שכל זה זה רק הדעה שלי ואולי לך יש ראש אחר לגמריי משלי. אז אל תקח את מה שאני אומר כתורה מסיני. אני סבור שאם תשאל בפורום עתודה תקבל תשובות הרבה יותר פרטניות ומקצועיות, כי אנחנו בס"כ חבורת שוחרים בני עשרה. בהצלחה עם כל בחירה שתעשה.

shimonev

New member
אתה לא תוכל להשלים לתואר מהנדס

רק במכללות זולות אתה תוכל מהנדסאי להשלים למהנדס אבל אז יהיה לך תואר זול של מכללה ובשביל תואר של אונברסיטה אתה תהיה חייב ללמוד את כל 4 השנים מהתחלה אז יוצא לך רק ביזבוז של שנתיים ללכת ליג-יד ואתה זה לא אומר לך איזה טטניק מסכן מן חיפה...

עד אחד שהורס לעצמו את החיים

אני לא הייתי הולכת להנדסאים/טכנאים מסיבה אחת והיא הטכני. אבל אתה לא אני, ולא למדת בטכני אז אתה לא מכיר את הטכני. התנאים לא טובים (מה ציפית? זה הטכני) ואתה במסגרת צבאית שזה גם חרא. ואתה לובש מדים שזה גם חרא ואתה בטכני, כבר אמרתי את זה? הלימודים עצמם לוקחים שנה וחצי והם מיתחלקים ל: יג' לומדים מתחילת שנה עד חופש פסח ויד' מחופש פסח עד חופש פסח שנה הבאה + חודש מהחופש הגדול. בחלק מהאוניברסיטות יש מסלול להשלמה לתואר מהנדס שזה לוקח שנתיים וחצי (5 סמסטרים). אבל אתה צריך לקחת בחשבון שאם אתה רוצה ללמוד בטכניון,שאין שמה מסלול לשלמה. אם כבר אתה הולך ליג'/יד' אז להנדסאים לא טכנאים!!! ז"א לחשמל או אלקטרוניקה אבל אל תלך למכונות!!! הקיצר אני אמרתי את עמדתי, תעשה מה שאתה רוצה.

crusher

New member
אמממ

תודה שאמרת את עמדתך... חשוב לי לשמוע דעות שונות... אני לא בטוח שאני אלמד בטכני בחיפה, כי יש גם מכללה בפ"ת עם אותו מסלול (מחר אני אדע יותר טוב) אבל אם אני אלך (וכנראה שאני אלך) ליג+יד זה יהיה רק אלקטרוניקה - חשמל (כי זה המסלול היחידי שפתוח בפניי) אגב, למה הרבה פה אמרו שהתנאים בטכני לא טובים
כזה גרוע שם

התנאים בטכני לא משהו (בלשון המעטה)

בהשוואה לבתי ספר אזרחיים. ההילטונים עומדים להתפרק כל רגע .אני עדיין זוכר את היום שבהילטון שלנו נפלה לה איזה חצי מדרגה... היה מצחיק לזרוק לפח את המדרגות שאתה דורך עליהם. היה יכול להיות שמייח אם מישהו היה במקרה עובר שם באותו רגע... כמובן שמאז המדרגות נשארו אותו דבר. עדיין, אנחנו חיים די בסדר. אבל אל תצפה שיהיה פה כמו בבית. חלאס פינוקים. התנאים זה *לא* סיבה טובה ללמוד י"ג-י"ד.

crusher

New member
אבל זה

כן משנה לי... כי יש לי אפשרות בחירה בין הטכני בחיפה לבין מכללה בפ"ת אגב, מה זה הילטונים?

shimonev

New member
אל תחזור על טעויות של אחרים

ואל תגיע לטכני תציל את עצמך כל-עוד שאתה יכול ובהצלחה ביג-יד

crusher

New member
עד כדי כך?

עד כדי כך אתם לא אוהבים את הטכני
אז למה כולכם שם

שמע אחי,

אנחנו רק כמה חבר'ה שלומדים עוד בתיכון שם בתור שוחרים. אנחנו הגענו לשם כל אחד מסיבות שונות ומשונות משלו, אבל בניגוד אליך אנחנו הלכנו ללמוד שם לתיכון. אז תשובה מספקת לא תקבל פה לדעתי כי אין פה חבר'ה מי"ג-י"ד. עצתי אליך היא שתגש לפורום "עתודה" פה בתפוז (צעירים>צבא) ותשאל שם לגבי עתודה טכנולוגית, שזה בעצם לאן שאתה הולך. תחשוב טוב על זה ותבחר בכיוון שהכי מתאים לך. והכי חשוב, תשאר אופטימי

crusher

New member
כן, כבר שמתי שם הודעה

אבל אין שם הרבה אנשים שלומדים יג+יד או לומדים בטכני ככה שהם לא עזרו כל כך... אבל לא משנה

למעלה