לפני שיקפצו עליך...
אני רק אתן לך את הדעה שלי. שמע, אני שמעתי על המסלול הזה. השם המצ'וכלל של זה זה "עתודה טכנולוגית". מה שאתה עושה זה לומד שם שנתיים, לתואר טכנאי והנדסאי בהתמחויות ספציפיות. במהלך הלימודים אתה לא נחשב חייל אלא שוחר. מה זה שוחר? אחד בפורום מתגייסיים שאל את השאלה הזאת לא מזמן, חפש שם הודעה שלי שרשמתי מזה. התנאים לא משהו מיוחד. סתם בניין מצהיב בבסיס אפור. זה לא תואר אקדמאי, זה לא יתן לך כנפיים וזה לא יביא שלום עולמי. מה שכן אם אתה רואה את עצמך בחיל האויר בצבא בתפקיד בתחום הזה, ו/או ממשיך בחיים במשהו בתחום, אולי זה באמת ייתן לך משהו. אני אגיד לך ת'אמת, לדעתי חבל על השנתיים. אני לא הייתי עושה את זה. אם אתה חושב שיש לך ראש על הכתפיים, הייתי מציע לך לבדוק אופציות אחרות. אתה יכול לנסות להתקבל לעתודה אקדמאית, שם לפחות יש לך אפשרות ללמוד לתואר אקדמאי אמיתי, ולא סתם "הנדסאי". אתה יכול לעשות צבא, לצאת וללכת ללמוד לתואר אקדמאי בחוץ. י"ג-י"ד סתם יעכב אותך במקרה זה (וזה די מתגמד לעומת תואר אקדמאי לדעתי). אבל הכל תלוי בך האמת. אתה רואה את עצמך רוכש מקצוע? אתה חושב שמכל האפשרויות שעומדות לפינך זו הטובה ביותר? אז מי אני שיעצור אותך. אבל מצד שני, אני סתם אהבל בן 15 שעדיין לא יודע בעצמו כלום מהחיים שלו ואני בטוח הבנאדם האחרון לבקש ממנו עצות בנושאים כאלו. אז קח כל מה שאני אומר בעירבון מוגבל. אני לא יודע מה המצב היום בשוק העבודה, לא יודע לאן אתה יכול להתקדם עם זה בצבא. מצטער על הנימה הפסימית משהו, אבל חיל האויר ייזין לך ת'שכל על זה ש "יש לך הזמנות לבנות לעצמך עתיד אצלנו" וכל החרא בסגנון. המציאות הרבה פחות וורודה. בהצלחה בהמשך הדרך!