בקשר להופעה...

• פותח הנושא k0zo
  • פורסם בתאריך
../images/Emo45.gif

למרות שכן הייתי מציע לווטרס לעשות את ההופעה בעזה או רמאללה אם הוא כל כך בעד דו קיום. ד"א .. אני מציע לכל מי שעצבני ומבטל את הכרטיס כאקט מחאה. שיחשוב כמה וכמה פעמים. כי ההופעה שם הולכת להיות לא פחות טובה מפארק הירקון. ובסופו של דבר, אחרי ההופעה כולם ישכחו את מה שעושים ממנו ביג דיל עכשיו, וכולם יעבירו חוויות מההופעה. ומי יתבאס ? מי שעשה מחאה שאף אחד לא שם לב אליה גם ככה. בסופו של דבר ווטרס סופר את המיליונים, לא את מספר האנשים שמחו נגדו.

טוב כל המבצעי מחאות למיניהם..

תקשיבו, הוא לא משתין לכיוון שלכם! הוא לא רואה לא אותי ולא אתכם ממטר הוא בא לנגן ולהופיע זה מה שמעניין אותו ויחד עם זאת הוא העביר את ההופעה לנווה שלום! זה לא בשטחים וזה לא בלב מרכז הארץ זה מקום סביר בהחלט! תפסיקו לבכות מכל דבר הוא בסהך הכל רוצה "לעשות דו קיום" נאיבי למדי אבל זאת העמדה שלוו הוא גם אמר פעם שעם יציעו לפינק פלויד לעשות הופעה בעד דו קיום הם ישקלו את זה, ואם הם היו מסכימים? הייתם מתבכיינים??? אני לא חושב... אז חלאס עם השטויות האלה תגיעו לנווה שלום שימו זובי על כל האימרות של הפוליטיקה אל תתייחסו ופשוט תאזינו , למה לקחת ללב הכל?!?

אז מה, אורי??

אני רואה שאתה מפיץ את משנתך הפוליטית גם בפורום וגם ב- YNET... עזוב אותך, בוא נדבר על מוזיקה!!!!!!!!!!!

מדברים על מוסיקה, בהחלט

אני תומך באמן כמו ווטרס, בין השאר מפני שיש לו מצפון. אפשר לקרוא לו 'צבוע' עד מחר - האיש עושה משהו, האיש מעורר דיון, האיש גורם לאנשים קצת לחשוב. הוא לא מתנהג כמו עוד אחד שמגיע הנה, דופק קופה ובורח. זה חלק ממה שהופך את פינק פלויד הרכב משמעותי. אתה יכול לראות עד כמה זה מאיים על ההגמוניה אפילו כאן בפורום - פתאום מצנזרים את מה שאנשים אומרים, סותמים פיות (התראה אחרונה!), והכל בגלל שאני אומר את מה שרוג'ר ווטרס עצמו אומר (רק שלי אסור, בעוד שלווטרס מותר בגלל שהוא מפורסם). ווטרס תומך בסרבנים, אבל לי אסור לדבר על זה...בקיצור, עולם של הגמוניה ושל נכבשים.

די לבכות

היא לא נותנת גם לי לדבר על פוליטיקה להגיד שאני מסכים עם זה יהיה ממש לא נכון אבל אני לא בוכה שסותמים לי את הפה כי לא אוהבים את הדעות שלי

גם אני לא בוכה

אני רק מנסה להראות כיצד סתימת הפיות בפורום הזה (גם כשמשוחחים על נושאים רלוונטיים לחלוטין) מקבילה לדיכוי שמפעילה ישראל על מיעוטים ועל עמים חלשים כמו הפלשתינאים. זו אותה הגמוניה אנטי-דמוקרטית שמפעילה כוח על אנשים חלשים.

ההשוואה לא במקום

זה שזה מפריע לך זה לגיטימי אבל ההשוואה דבילית וחסרת כל קשר בישראל יש מעל ומעבר חופש ביטוי ושוב אני נותן את הדוגמא של בשארה מה שאני אישית לא אוהב שגם כשבשורה התחתונה הדיון כן עינייני, ובכל הודעה שכתבתי היה חלק שהוקדש בעיקר להופעה, עדיין המנהלת רואה אותן לא מתאימות. זה לא בסדר לדעתי בכל מיקרה ההשוואה שלך לא במקום

אם נחזור רגע למופע של ווטרס

לפני למעלה מחודש, כאשר נפוצו שמועות על הופעה בישראל של רוג'ר ווטרס, אני באתי ואמרתי "זה לא יקרה, זה לא יכול להיות". מדוע, בעצם? כי אני מכיר את הדעות של ווטרס לגבי ישראל, ואני גם מסכים איתן. אמרתי לעצמי שזה פשוט לא הגיוני שווטרס יגיע הנה, למדינה שהוא כל כך מתנגד למדיניותה כלפי הפלשתינאים וכלפי הערבים במזרח התיכון. אז הוא בא. הלחץ הפלשתינאי שהופעל עליו היה מוצדק, מדויק ואינטליגנטי. אנשים אמרו לו: "אתה מותח ביקורת על ממשלת ישראל ואז מופיע שם?". ההופעה נתפסה כלגיטימציה של ישראל. ווטרס רוצה להופיע בישראל אך גם רוצה לומר משהו על שלום במזרח התיכון. לכן הוא מצא את שביל הזהב: הופעה בנווה-שלום. כך הוא לא מיישר קו עם ממשלת ישראל, ובמקביל לא נותן לגיטימציה למאבק מזוין של פלשתינאים. סוג של פשרה. מה שלא ברור לי בכל הסיפור הזה, זה למה אנשים מופתעים. כי הרי רוג'ר ווטרס הוא פציפיסט ידוע. הבחירה להעביר את המופע לנווה-שלום היא הדבר הכי נכון מבחינתו. מי שמופתע, לדעתי, פשוט לא מכיר את ווטרס. הפגנה של בורות היא תמיד דבר מעציב, ולכן הבורות שמפגינים כל המתלהמים למיניהם מעידה בעיקר על בורותם. חופש ביטוי בישראל? לא ממש. אם רוג'ר ווטרס חוטף על הראש בגלל שהוא מטיף לשלום, המדינה הזאת נמצאת במצב רע מאוד.

האזרחק

New member
עד היום הוא הופיע רק בשוויץ?

או אולי אתה חושב שישראל היא מקור הרוע בעולם ואין מדינות גרועות ממנה? ווטרס עושה גלים ומנסה להרוויח קצת פוליטיקה על הדרך. מאחר ומדובר בהון שמראש הביא אותו עד הלום בתור אמן "פוליטי", שיהיה לו לבריאות - רק שיגיע.

הוא בוודאי לא הופיע בגרמניה הנאצית

"או אולי אתה חושב שישראל היא מקור הרוע בעולם ואין מדינות גרועות ממנה?" זה לא חוכמה לומר 'הנה מישהו יותר גרוע'. אתה דומה לשודד בנק שנתפס ואומר 'הנה רוצח, תכלאו אותו ותשחררו אותי'. ברור שיש מדינות גרועות יותר, אבל זה לא מפחית מן האחריות למעשיך. אתה אמור להיות בעיקר אחראי למעשיך, לא אחראי למעשי ניגריה או סודאן. מה שבטוח - לא רוג'ר ווטרס הוא זה שאירגן את הפיגוע היום בתל-אביב. הוא נגד הדברים האלה. הוא רוצה שלום, בדיוק כמוך וכמוני. או שאתה מעדיף להילחם ולמות על שטחים שאתה לא צריך?

האזרחק

New member
"אתה"? איפה א-נ-י אמרתי משהו כזה?

לא ראיתי איפה א-נ-י נקטתי עמדה בנושא. כל מה שאמרתי הוא שווטרס הופיע במדינות נוספות מלבד שוויץ, מרביתן גרועות מישראל - ומסתבר שזה לא הפריע לו. באופן אישי אני חושב שלמר ווטרס היקר יש בעיה אישית קשה עם העם היהודי ולראיה אין לו כמעט תקליטים שבהם הוא לא מתייחס אלינו בצורה כזו או אחרת (בד"כ שלילית). יהיו סיבותיו אשר יהיו זה לא מפריע לי להנות מהמוזיקה שלו ולהעריך ולקבל חלק גדול מהדברים שהוא מעביר בנושאים אחרים.

מדינות גרועות מישראל, רוג'ר ווטרס

"ווטרס הופיע במדינות נוספות מלבד שוויץ, מרביתן גרועות מישראל - ומסתבר שזה לא הפריע לו" ווטרס כבר אמר שהוא מנסה להפריד בין תושבי המדינה ובין הממשלה שמבצעת את הפשעים, אם יש כאלה. הוא אמר שהוא מתנגד לטוני בלייר אבל יופיע באנגליה. זה אומר שהוא מתנגד לממשלת ישראל אבל לא מעניש את תושביה. די ברור, לא? "באופן אישי אני חושב שלמר ווטרס היקר יש בעיה אישית קשה עם העם היהודי ולראיה אין לו כמעט תקליטים שבהם הוא לא מתייחס אלינו בצורה כזו או אחרת" באלבום הסולו האחרון שלו (Amused to Death) הוא חוזר שוב ושוב על המשפט "אתה לא חייב להיות יהודי כדי לגנות רצח". אני חושב שזה די מחמיא, לא?

האזרחק

New member
הוא גם אומר (ואני מצטט ומתרגם)

"הגרמנים הרגו את היהודים, היהודים הרגו את הערבים והערבים הרגו את בני הערובה" אתה באמת חושב שיש מקום להשוואה או שאולי אתה רואה בזה מחווה לחד-גדיא?

למה התכוון המשורר

"הגרמנים הרגו את היהודים, היהודים הרגו את הערבים והערבים הרגו את בני הערובה" הוא מתאר תהליך מדויק: האירופאים גירשו את היהודים מאירופה. היהודים ברחו לישראל, ושם הם גירשו את הפלשתינאים כדי לפנות מקום למדינה היהודית שלהם. בתגובה, הפלשתינאים השיבו מלחמה באמצעי גרילה וטרור. מה לא מדויק בתיאור של ווטרס? צריך להיות מכחיש-מציאות כדי לומר שהתיאור שלו לא נכון, ברמה מסוימת של הפשטה.

האזרחק

New member
ולגבי הסיום...

חופש ביטוי כולל בתוכו, בין היתר, את החופש למתוח ביקורת. כן, גם על אמנים שמגיעים מחוצלארץ כדי לעשות לנו קצת שמח.

חופש ביטוי למתוח ביקורת

סבבה, אפשר למתוח ביקורת על רוג'ר ווטרס. אבל אם אתה מותח ביקורת על ווטרס בגלל שהוא מנסה לעודד דו-קיום, פיוס ושלום, אתה בעצם מעודד מלחמה, שנאה ועימותים. זה כבר לא חופש ביטוי, אלא סתם הסתה לאלימות.

לא, זו אינה הסתה לאלימות

מאידך, הקביעה שלך לפיה הגולש הסית לאלימות, היא בגדר השמצה, והוצאת לשון הרע. אני מזכירה לך, בפעם השלישית, כי לא אתן לחרוג מתרבות הדיון הנוהגת בפורום, כולל תקיפות והשמצות מהסוג הזה.

לא האשמתי גולש ספציפי

ואם את אומרת שאני מאשים גולש ספציפי, את מוציאה את דיבתי רעה. בכלל, את לא נותנת לדיון לזרום, וכל הזמן מטילה סייגים. בחיים שלי לא נתקלתי בכזו צנזורה הדוקה על כל משפט. לא תקפתי והשמצתי אף אדם - אמרתי שאם אדם כלשהו מטיח ביקורת על אדם שרוצה לעודד דו-קיום ושלום, הוא למעשה רוצה מלחמה ואלימות. למה שלא אביע התנגדות כלפי אדם שרק רוצה אלימות ומלחמות?

למעלה