בקשות עזרה

אם זה לא נכון לגבך - קבל את

התנצלותי הכנה. האמת היא שלא ממש חשבתי, כך הייתי מגדירה את עצמי, אגב - בעיקר של ארץ ישראל. ולכן הגדרתי כך גם את האחרים. סביר להניח שמדובר באנשים רציניים, מכובדים וכו'. סליחה עם כל מי שנפגע!

יעל

קיבלתי את ההערה כמחמאה גדולה

נרגעתי, אבל האמת היא שאני נכשלת

לעיתים בלשוני וזה יכול להיות די מביך. אני משתמשת הרבה במילות חיבה, כמו "חמודי" ועוד. ופעם (זה יכול להכנס לפורום כי היה בוודאי כבר לפני כעשרים שנה) מביכה ביותר אמרתי למישהי כהרגלי "קדימה יפיפיה, עברי..." ולבושתי פרצו כל הסובבים בצחוק. כשהתבוננתי מופתעת, ראיתי שפניתי בכינוי החיבה הזה לאחת הנערות המכוערות ביותר שראיתי מעודי. מאז, אני לא תמיד נזהרת, אבל משתדלת לוודא שאיש לא יפגע...

nitsansh

New member
זה לא מדויק...

המנדטים ניתנו למעצמות המנצחות במלחמת העולם הראשונה בשטחים שהיו שייכים למדינות המפסידות. במקרה של המזרח התיכון - האימפריה העותומנית, והיו שטחים של גרמניה באפריקה (נמיביה וקמרון) ואוקיאניה (איי ביסמרק ואחרים) שהוכרזו כמנדטים. השטחים שהיו בשליטתן של המדינות המנצחות מקודם המשיכו להתנהל כמושבות.

nitsansh

New member
ועוד תוספת קטנה...

לא רק מדינות אירופיות קיבלו שטחים כמנדטים. דרום-מערב אפריקה (כיום נמיביה) ניתנה לדרום-אפריקה, המושבות של גרמניה באוקינוס השקט ניתנו לארה"ב, יפן, אוסטרליה וניו-זילנד. אגב... ישנם איים שעדיין מנוהלים כמנדטים ע"י אוסטרליה וניו-זילנד.

כאן ערוץ ההיסטוריה ... ../images/Emo56.gif

כל המעמדות תפוסות חכה עד הבגרות ואז תענה לפי התור ...

בקשות עזרה

עד שיתחיל חודש הבגרות, לכאן יש לשרשר בקשות עזרה, לא תמיד בקשות אלו יענו, אבל אתם יכולים לנסות.

זאת ממש לא היתה בקשה לעזרה בבגרות

(לגבי הפוריטנים). את הבגרות כבר עברתי לפני כמה וכמה שנים... בכל אופן בהצלחה לנבחנים!

ב ני

New member
אתרים בסגנון היום לפני...

שלום. לפרוייקט שאני עומד להתחיל אני מחפש אתרי מידע לפי תאריכים . כך שלדוגמא אם אני מחפש לראות מה קרה בארץ/בעולם השבוע לפני ... תודה מראש

ב ני

New member
יעל תודה רבה

זה אכן מה שביקשתי השאלה אם אין אתרים מקבילים/דומים מההסטוריה היהודית

צר לי

אינני מכירה אתר דומה המציג ארועים מההיסטוריה היהודית. סביר להניח שאתר כזה ינסה להציג את הארועים בלוח השנה העברי, השונה לגמרי מהלוח האזרחי.

monaִ

New member
אממממ....

אני צריכה עזרה, מחר יש לי מתכונת בהיסטוריה ולא מצאתי בשום מקום את הגורמים למרד הגדול. לא הגורמים הישירים. הגורמים למרד- כלכלית, חברתית, פולטית וכו'.

יש מספר מאמרים

של אוריאל רפפורט והם נמצאים בספרים ... 1."יחסי יהודים ולא יהודים בארץ ישראל והמרד הגדול",תרביץ מ"ז (1978), עמ' 1-14. 2."הערות על סיבותיו של המרד הגדול",קתדרה8 (1978), עמ' 42-46. 3."ריבוד חברתי ומבנה פוליטי ואידיולוגיה ערב המרד הגדול" בתוך (אופנהיימר א' ואחרים עורכים) היהודים בעולם ההלניסטי והרומי, ירושלים: מרכז זלמן שז"ר לתולדות ישראל, 1996. מקווה שעזרתי לך את יכולה גם לנסות לחפש בספריה של משרד החינוך

למעלה