בקשות עזרה

סיון 17

New member
יש לי שאלה......

יש לי מיבחן ביום חמישי ושואלים אותי מהי שיטת המנדטים ואיזו שיטה היא החילפה .... אם תוכלו לעזור לי אני מאוד יודה לך תודה רבה רבה לכם

NoLa

New member
שלום לכולם! בבקשה עזרה!!!

שלום, אני חדשה כאן ואני מקווה שתוכלו לעזור לי... אני בכיתה יוד בין הפרקים יש בתקופה הראשונה את "המרד הגדול וחורבן בית המקדש" בכלל זה יש גם את תקופת הנציבים הראשונה והשניה חיפשתי שאלות על הנושא (ללא המרד הגדול) אבל כל שאלות שמצאתי בשאלוני הדגמה וכו' היו רק על המרד!!! ולכן אני מתלבטת עד כמה באמת אני צריכה ללמוד את הנושא?! (הנציבות וכל מה שקודם למרד) כמו כן אם למישהו יש לינק לאתר עם שאלות מתוך הגרויות אני מאוד מאוד אשמח בתודה מראש שירי

McH3

New member
צריך את המיקוד בהסטוריה 2003 בבקשה!

יש לי מגן עוד פחות משבוע, אני צריך דחוף את המיקוד בהסטוריה לשכבת י"א (המנדט, מלחמת העולם השנייה.. ) אני צריך מיקוד שאני יראה בדיור מה הורידו ומה יש.. יש לי את כל הסיכומים שצריך ממבחנים קודמים שעשיתי במהלך השנה אבל אין לי מושג איזה חומר אני צריך ללמוד מתוכם ואיזה לא..

0עדן0

New member
שאלה דחופה וחשובה!!

משהו יכול למוא לי חומר בנושא של הקהילה היהודית בארגנטינה: אני צריכה כמה שיותר חומר על עלייה והתיישבות בארץ ישראל עד לתחילת המאה העשרים מהקהילות היהודיות בארגנטינה. אודה למי שיוכל למצוא לי חומר עוד היום ומחר (רק ככה זה יעזור) עדן.

MoOsHoN17

New member
אני מחפש אודות פיגועי טרור באירופה

שהתרחשו בשנות ה70 וה80 ודרכי ההתמודדות של אירופה נגדם תודה מראש

doctor n

New member
עזרה בזיהוי

שלום לכל! אני אשמח אם תעזרו לי בזיהוי אישים שומואבום- הוא קשור איכשהו לממלכת בבל ומר זוטרא השני שעליו אני לא יודע מאומה אשמח אם תעזרו לי במהרה תודה ושבת שלום

ROTEM 3 0 0 3 5

New member
כמה שאלות

1. ציר רומא-ברלין - מהו בדיוק? אני יודעת שהוא קשור בחתימת הסכם בין גרמניה לאיטליה ב-1936, ושהוא היה אחד מצעדיו של היטלר כנגד המדינות הדמוקרטיות. אבל מהו? 2. פאשיזם ונאציזם, מבחינת אידאולוגיה ועקרונות, במה הם נבדלים? מלבד המיקום הגאוגרפי\ מנהיגים שונים\ מדינות שונות.. יש הבדל מהותי? 3. בנוסף, אשמח אם מישהו יעשה השוואה בין קומוניזם ועקרונות הדמוקרטיה, אני יודעת שכאן יש הבדל גדול, אבל בכל זאת שניהם נחשבים בשמאל, נכון? קומוניזם הוא שמאל קיצוני? בכלל אני אשמח אם מישהו יעשה לי קצת סדר באיזה סוגי משטר שייכים לאיזה צד.. במלמחת האזרחים בספרד, רוסיה תמכה ברפובליקנים, מדוע? האם הקומוניזם מעודד את הדמוקרטיה? מחשיב עצמו לדמוקרטיה? בתודה מראש, רותם :)

הפורטינים

תוכלו לתת לי קצת רקע על הפוריטנים באמריקה? במיוחד במאה ה-17? כלומר מה גרם להיווצרותם באמריקה? למי בדיוק הם התנגדו באירופה? מה היו העקרונות המרכזיים שלהם? וכך הלאה.. תודה!

א.א.אפל

New member
"המשולש הגדול" ו"המשולש הקטן"

איזה כפרים/ערים מהווים את קודקודי המשולשים האלו? למה מתייחסים המושגים? תודה לעונים!

סיוון

קצת קשה לענות בלי שתתני אפילו פרט אחד קטן, האם את מתכוונת למנדטים בכנסת למשל, או למנדט שמדינה מקבלת מהאו"ם לשלוט על מדינה אחרת?

שירי

לצערנו תשובות מוסמכות בעניין תוכלי לקבל רק בתחילת החודש הבא, בנתיים אין מורה להיסטוריה שמלווה את הפורום

shnichsser

New member
הרוסים תמכו ברפובליקנים כי גם להם

היו השקפת עולם סוציאליסטית-קומוניסטית.

בר בי רב

New member
הגדול - שכם, ג'נין ותול-כרם, והקטן

- טירה, טייבה וקלנסוואה. הגדול תוחם למעשה את גבולות השומרון שמעבר לקו הירוק והקטן נמצא מעברו השני - בתוככי ישראל.

את צריכה ללמוד את זה כסיבה למרד

אני לא מורה או משהו... אבל את לומדת את זה כסיבה הפוליטית למרד.. את צריכה לאפין את תקופת הנציבים ה-1 ולתת דוגמאות (פונטיוס פילטוס) גםלאפין את תקופתה נציבים ה-2 ולתת דוגמאות ממנה. ולצין שבאמצע היה את מי ששלט בארץ [אני לא זוכרת את השם שלו עכשיו] ולהגיד שתקופה זה היתה טובה ונתנה תקוה מחודשת ליהודים..

הסבר מצוין, למישהו...

ששלט בארץ בשנות הארבעים קראו אגריפס (הראשון). הוא היה נכדו של הורדוס, אך נתפס כיהודי נאמן ותקווה ליהודים. בניגוד לסבו (חסיד אומות העולם... סתם!) שלמרות שהיה יהודי נתפס כאדומי. בעקרון יצפו ממך להתייחס להבדלים העקרוניים בין תקופת הנציבים הראשונים לאחרונים, ו/או להציג סיבות למרד, שתוכלי לבחור בתקופת הנציבים האחרונים כסיבה מתאימה (או בזכרון של תקופת אגריפס). בכל מקרה, חזרי לספר הלימוד, סכמי על כל אחת מהתקופות, כולל דוגמא של נציב לכל תקופה, סכמי גם על תקופת אגריפס ומשמעותה. ובעיקר - שיהיה לך בהצלחה!

סיון חמודה,

אינני יכולה לעמוד בפני בת 17, המבקשת ללמוד משהו. אם פנית לפורום היסטוריה, את בוודאי מתכוונת לשיטה שהונהגה לאחר מלחמת העולם הראשונה. היא החליפה את השיטה הקולוניאלית הוותיקה ששלטה בחלקים נכבדים של העולם במאה ה- 19. השיטה הקולוניאלית היתה פשוטה ביותר: מעצמה אירופאית (לרוב) השתלטה על חבל ארץ באפריקה, אסיה וכו' וניצלה את חומרי הגלם שבו, ואת האנשים שחיו בו לתועלתה היא; התועלת בשני כיוונים עיקריים: שימוש בחומרי הגלם לתעשייה וכן יצירת שווקים לסחורה מוגמרת שמיוצרת בבתי החרושת במעצמה. התגלמותה של השיטה הקולוניאלית התאפשרה בשל שני גורמים עיקריים: היתרון של המעצמות האירופאיות בנשק וציוד לעומת בני השבטים המקומיים באפריקה או באסיה והבטחון של האירופאים בצדקה המוסרית של מעשיהם; הסמל של השיטה הזו יכול להיות שירו של רודיארד קיפלינג - "משא האדם הלבן" - שבו נתפסים "הפראים" כילדים שיש לטפל בהם ולהביאם אל האור... שיטת המנדטים לעומתה, היא שיטה חדשה הנובעת מנקודת השקפה חדשה לגמרי בקרב המדינות המנצחות במלחמת העולם הראשונה; ברוח "14 הנקודות" של ווילסון, נשיא ארה"ב. נקודת השקפה של ראיית האוכלוסיה באסיה ואפריקה כבני אדם שיש להם יכולת לשלוט בגורלם, אם ילמדו אותם לעשות זאת. לצורך זה נקבעו מנדטים משלושה סוגים. בעקרון מנדט הוא, מסירת השליטה בחבל ארץ מסוים לידי מעצמה אירופאית לפרק זמן מוגבל, כשהמטרה היא להכין את תושבי חבל הארץ לשלטון עצמי זה ההבדל העיקרי. בארץ ישראל ניתן מנדט מסוג א', כלומר מנדט בדרגה הגבוהה ביותר (מתוך התייחסות לתושבים בארץ ישראל כאל המתקדמים ביותר ואלה שיהיו מוכנים מהר יותר לשלטון עצמי). חשוב מאוד להדגיש כי בכתב המנדט של ארץ ישראל, משובצים גם המשפטים העיקריים מהצהרת בלפור ובכך ניתן לה תוקף של מסמך בינלאומי. מנדטים מסוגים נחותים יותר היו במדינות באסיה ובאפריקה. אינני זוכרת את ההבדלים בין שני הסוגים האחרונים, לצערי. בהצלחה במבחן והמלצה: בפעם הבאה כדאי לך להכנס לפורום לימודים, שם מככבים חבר'ה בעיקר מהתיכון, השמחים לסייע אחד לשני. כאן בפורום תפגשי בעיקר פריקים של היסטוריה המעוניינים לדון בסוגיות היסטוריות.

למעלה