בקשות יעוץ

אלי חדש

New member
טסונמי צודקת כמו תמיד

הקנה גדל מהר ומספק לי עמודי תמיכה לכל הגינה. הקוטר יותר מ2 סמ הגעתי אפילו לקוטר 4.5 סמ . באמת העלים שלו לא בדומה לבמבוק. ואני גוזם אותו כל מספר חודשים ומרויח עוד ועוד עמודי תמיכה. עד כה לאחר 4 שנים שנמצא אצלי חוץ מלספק כאמור עמודי תמיכה בשפע וקצת נצרי שתילים שחולקו למעונינים לא יצר כל נזק.להזכיר אצלי הגינה קטנה וכל חלקה מחושבת ומנוצלת.

מוטי בר

New member
לאה, סוף זה משהוא אחר לגמרי והפריחה

שלו שונה לגמרי מהקנה שפריחתו מזכירה את פריחת התירס, פריחת הסוף נראית כמו מקל המצופה בקודקודו בפריחה צמרית נקניקית כזו.

מוטי בר

New member
ההבדלים בין קנה הנחלים לבמבוק הם הן

בהתרחבות הגזעים והן בצורת הפריחה. בעוד שבמבוק עשוי להגיע לענפים עבים מאוד בקוטר של עד 15 ס"מ ולגובה של מעל 10 מטר הם גם מעוצים ורב שנתיים, ואילו הקנה המצוי מצמיח ענפים עונתיים שלא עוברים בדרך כלל את קוטר ה 3-5 ס"מ,המסימים את חייהם לאחר הפריחה כמו תירס והנצרים החדשים ממלאים את מקומם של אלו הנרקבים.

טסונמי1

New member
וכמובן סוף מצוי-[שאים זכרוני איננו

מטעה אותי ממנו ניבנתה התיבה של מוזס]

חתולון*

New member
מכירה את הסירה "קאנו"?

איך אומרים במשרד הרישוי כשמוכרים או קונים סירת "קאנו". קנו קנו מכרו קנו...

גיזום נקטרינה

אם הבנתי אותך נכון אתה מתכוון לגזום מהגזע? אם כן טעות בידך. אורכם של ענפי הגביע לפחות 40 ס"מ מגזע המרכזי.כאשר אתה גוזם ענף כל שהוא ומשאיר לו שארית אתה גורם לענף להתעבות ולהתחזק ובעצם מחזק את שלד העץ.אם תרצה לגזום מהגזע המרכזי חשוב מאוד לשים לב לגובה תפוח ההרכבה ולגזום מעליו.אם תבצע גיזום כזה קח בחשבון לפחות שנתיים ללא פרי ובשנה הבאה עיצוב מחדש של הענפים לצורת גביע. בהצלחה

mazoneli

New member
OK

איך ניתן לדעת איפה תפוח ההרכבה

עולמיה

New member
על הגזע

כאשר העץ צעיר, ניתן לזהות על הגזע מקום עם "בליטה" (שדומה לתפוח) שבו נעשתה ההרכבה. מכיוון שאתה אמור, כדברי שמוליק, לגזום את הענפים ולא את הגזע, אז זה לא ממש נורא אם לא תמצא את התפוח...

mazoneli

New member
איך מנמיכים בלי להוריד מהגובה../images/Emo35.gif

ד"א מצ"ב תמונה של הבמבוק החתוך שמחובר אצלי לגוש שורש

mazoneli

New member
בסדר

אם אני אגזום את כל הענפים עד הסימון וכל ענף חדש שיצא אני אוריד, הגזע יוציא ענפים חדשים ל ל א חיגור
. המטרה הסופית היא לגרום שהעץ שעכשיו באיזור ה 3 מ' יהיה 2 מ'.

גיזום נקטרינה

לא הבנתי מה הקשר לחיגור. אם הבנתי נכון הסימון הוא הפס השחור.אם כן אתה יכול לגזום באותה נקודה ,אך עליך לשים לב למס' נקןדות:מנקודת החיתוך יצאו כל הענפים החדשים ויהיה עליך לעצב את העץ בשנתיים הקרובות כך ,שהענפים לא ירכבו אחד על השני.ולא לגרום לסבך של ענפים כך ,שהענפים לא יהיו צפופים מדי ולא תהיה חדירת שמש למרכז הגביע.

mazoneli

New member
אכן כן

גיזמתי את העץ, מה שרציתי לדעת אם ישנה דרך מלבד חיגור, לגרום לעץ להוציא ענפים מהגזע.

נקטרינה גזומה

ממש תמונה מפחידה אבל,עליך להמתין בסבלנות רבה עד ליציאת הענפונים החדשים.ממליץ לצבוע את הגזע במלבין עצים להגנה. לגבי חיגור אין לי מושג איך הגעת לנושא אולם, באופן מאוד כללי חיגור הוא בעצם קטיעת צינורות ההובלה וחלק מצינורות השיפה כך שאין צורך לבצע חיגור

למעלה