בקשות יעוץ

mazoneli

New member
בקשות יעוץ

את עץ הנקטרינה שבתמונה אני רוצה לקצר במחצית ולהעביר, מה קודם לקצר או להעביר וטיפים להעברה יתקבלו בברכה

mazoneli

New member
2 במבוק

אם אני אקבור את הבמבוק שנשבר לי, יש סיכוי שהוא ישתרש ויצמיח במבוקים חדשים

רוּפֵן

New member
במבוק

רקמת החיבור שבין פרק לפרק, היא ה'רקמה החיה' שבבמבוק. אז.. חפור חריץ באדמה, בעומק 20-30 ס"מ, והכנס את הבמבוק לתוכו. כסה באדמה. מכל פרק יעלה חוטר חדש. תוכל לשתול 2 - אחד מול השני, ואז יהיו לך 2 שורות עם "שביל" יפה.

עולמיה

New member
לא לשכוח

שחיזרן (במבוק) עלול להיות צרה צרורה ולהתפשט. כמו דשא, רק הרבה יותר תוקפני. לכן לשים סביב שורשין גובל, רצוי מבטון, או לשתול בעציץ. אחוזי ההשתרשות בארץ אינם גבוהים. רצוי לקבור מקטע קצר, שבו פרק אחד, וגם רצוי שזה יהיה מענף עבה.

מוטי בר

New member
זה לא במבוק אלא קנה הנחלים.במבוק נר

אה קצת אחרת. ריבוי שניהם נעשה על ידי יחור השתול בצורה אופקית או חלוקה. שניהם בעלי ריבוי פרוע ביותר ולא מומלץ אם אין ממש שטח גדול וחופשי לגידול. הקנה, מצמיח שלוחות על הקרקע שמשתרשות לכל אורכן ויוצרות סבך צפוף מאוד אך בעל עלים חדים מאוד העשויים לחתוך את הבשר כמו סכין גילוח אם מעבירים בטעות את היד או חלק גוף חסוף נגד כיוון הצמיחה של העלים. (בעיה משותפת לכל משפחת הדגניים).

נקטרינה

קודם כל לקצר את הענפונים ולא את הגזע המרכזי.את הענפונים לקצר כך ,שיתקבל מעין גביע(הגזע המרכזי הוא"רגל הגביע").לנסות לעקור עם מכסימום אדמה מסביב לשורשים.להכין בור גדול יותר מגוש השורשים להעתיק את העץ. למלא את הבור במים (עד לשלושת רבעי מהגובה)את האדמה שהוצאת מהבור לערבב עם קומפוסט לכסות באדמה.אם אין מים והאדמה יבשה להוסיף מים ושוב להוסיף אדמה .תהליך זה משמש למניעת כיסי אוויר בבית השורשים.לאחר סיום השתילה מומלץ למרוח מלבין עצים להגנה ממזיקים,קור וקרני שמש ,שלא יפגעו בגזע החשוף. מקווה שיהיה לך לעזר בהצלחה

mazoneli

New member
../images/Emo51.gif הרעיון הוא להנמיך את העץ

מכמה סיבות, בשל גידול לא נכון של הבעלים הקודמים הוא עמוס מאוד פרי בצד אחד ובקיץ אני צריך לתמוך אותו, בנוסף להביא כל פעם סולם לקטיף זה לא נוח ראיתי אצל שכנים עץ קטן מזה שגודל כגביע מאוזן והוא מיב המון פרי וגם נוח יותר לטיפול (גיזומים קטיף והגנה מציפורים) בשל הגובה ושילוב הרוחות שיש כל השנה הרבה מאוד מהפרי נופל לפני הבשלה
התיכנון הוא לחתוך אותו בתחילת הגביע בתקווה שיוציא ענפים חדשים מהגזע עצמו ולא ימות.

טסונמי1

New member
זה לא ממש במבוק- זה עשב בר שגדל

בעיקר ליד גדות נחלים מיתפשט בצורה זוועתית גם במבוק הוא צמח מיתפשט]אני חושבת שקוראים לו סוף בעיברית

mazoneli

New member
../images/Emo2.gif R U SHURE ../images/Emo35.gif

כי לקחתי אותם מאלי חדש, שתי אלו הם פשוט נצרים קטנים שנשברו לי בגינה, יש גם אחד בקוטר של כ 5 ס"מ

סודA

New member
אם זה בקוטר 5 ס"מ סביר שזה במבוק

סוף הוא דק בהרבה, עד 2 ס"מ אני מעריך ודומה אמנם לזה שבתמונה.

טסונמי1

New member
בדיוק- סוף זה משהו אחר - לכן רשמתי

זה לא במבוק= חיזרן- זה "עשב רע" ונידמה לי שקוראים לו סוף! היה לי כבר פעם ויכוח עים אלי חדש- זה לא ניראה כמו במבוק!

טסונמי1

New member
תצלום של עלי במבוק= חיזרן

העלים שונים מישהו יודע כאן איך קוראים לצמח הבר שניראה כמו במבוק? הוא גדל בבר יש אנשים שקוטפים מימנו לכסות את הסוכה בסוכות

טסונמי1

New member
כך ניראה הקנה-ולזה היתכוונתי

בחיפוש אחר תצלום מצאתי יופי של אתר http://www.safa-ivrit.org/flora/soof.php

HAIM63

New member
הנה קישור "לקנה מצוי"

http://www.geocities.com/HotSprings/Bath/6482/Hebrew/plants/kane.html

עולמיה

New member
../images/Emo52.gif

לא הבנתי טוב, כי את כתבת: "גם במבוק הוא צמח מיתפשט]אני חושבת שקוראים לו סוף בעיברית"

טסונמי1

New member
יש לי בעית היתנסחות-אני מודעת

לבעיה את צודקת לפי הנוסח אי אפשר להבין כלום-עכשיו רק קראתי מה שכתבתי.

למעלה