בקשה

בוקר טוב עולם, מה שלום כולם..

אוי, ביגון, ביגון... מה יהיה, אה? "רצח = הפסקת חייו של אדם ספציפי על ידי אדם אחר, במתכוון, ללא הסכמתו" יפה. מסכים לכל מילה. עכשיו שים לב, קרא טוב טוב, ספור עד עשר לפני שאתה מגיב, OK? "כפירה = טענה מילולית מופשטת השוללת קיומו של כח עליון ביקום" כלומר, נאשם עומד בפני שופט, נניח נשיא בית המשפט העליון כבוד השופט אהרון ברק, ומצהיר בפניו שהוא כופר באשמה! האם הוא מתכוון שהוא טוען לשלילת של קיומו של כח עליון? או שהוא מנסה לומר שהוא במילים פשוטות לא מודה? מצטער, אני מגיב על פי ההגיון וההבנה שלך למושג ´כפירה´.

begone

New member
אני יורד מן החוטים

"נניח נשיא בית המשפט העליון כבוד השופט אהרון ברק, ומצהיר בפניו שהוא כופר באשמה!" יש הבדל אדיר בין המילה ´כפירה´ במשמעותה המשפטית הפלילית, ובין המילה ´כפירה´ במשמעותה הדתית והנפוצה הרבה יותר. ועכשיו לא לבלבל את המוח ולנסות להתחמק. אתה מדבר על ´כפירה´ במשמעותה הדתית. בלי להתנהג כמו צלופח בבקשה - האם לא התכוונת לכפירה במושג הדתי? כן או לא?

begone

New member
תשובה בוגרת מאדם בוגר

זה מגוחך. אני מביא טיעונים, ואתה עונה לי בהתבטאויות של זאטוטים בני ארבע. אתה פשוט לא ראוי להתווכח איתי בכלל.

חשבת לרגע שאולי

אתה הוא שלא ראוי לשמש כבן שיחה? לא תשתנה לעולם. צא לי מהוורידים. נמאסת!!

אמיר.

New member
לא רע.. העתקת ?

בכל מקרה אני התקרבתי ל 800 יותר ממך, ככה שאולי בלוגיקה יש לי יתרון. שים לב. מה ההבדל בינך ובין רוצח ? מבחינה הלכתית טהודה - שניכם עושים עברות ואינכם מביעים חרטה על כך. אבל אם יש חרטה, אפשר עדיין להשאר תחת ההגדרה ´דתי´. אבל, רצח הוא בתחום של ´בין אדם לחברו´. אי אפשר פשוט לומר ´אופס טעיתי´. התשובה כאן ארוכה הרבה יותר... הרבה הרבה יותר.

begone

New member
העתקתי ממך, זאת הבעיה

"מה ההבדל בינך ובין רוצח ? מבחינה הלכתית טהודה - שניכם עושים עברות ואינכם מביעים חרטה על כך" אפס בלוגיקה. ההבדל ביני ובין רוצח - הוא רצח, אני לא. "אבל אם יש חרטה, אפשר עדיין להשאר תחת ההגדרה ´דתי´" אפס בלוגיקה. אם יש חרטה, יש לנו רוצח שהביע חרטה, וחילוני שהביע חרטה על כך שהוא טרם חזר בתשובה בשיטת אמנון יצחק (נגיד). "רצח הוא בתחום של ´בין אדם לחברו´" רצח היא עבירה פלילית. לא יותר מזה, לא פחות מזה. "התשובה כאן ארוכה הרבה יותר... הרבה הרבה יותר" שוב הטקטיקה החרדית הנפוצה - אם התשובה קשה מדי (או בלתי אפשרית), פשוט תגיד שהיא ארוכה מדי ואז תוכל להימלט. לא יילך לך, ידידי אמיר המזהיר. יש רוצחים חרדיים, בדיוק כפי שיש רוצחים חילוניים. כולנו בני-אדם, למרות השטריימל והעגילים.

begone

New member
אתה משקר, חד וחלק - משקר

אתה יודע שאתה שקרן - א) וואלה חדשות: מצית מכוני הליווי הורשע ברצח http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&id=253972 ב) בית המשפט פסק שהוא שפוי לחלוטין. לא יפה לשקר. זה בניגוד לדעת תורה.

qwerim

New member
כנראה לא קראת את הודעתי הקודמת

לא טענתי שהוא אינו שפוי, הרי ביה"מ החליט שהוא כן שפוי על פי חוות דעת פסיכולוגית. אמרתי - הוא אינו חרדי רגיל, הוא בעל תשובה שהמציא לעצמו רעיונות מטורפים. (לא כל בעל רעיונות מטורפים אינו שפוי) למישהו יש הצעות רלוונטיות יותר?

גוססי

New member
אני מציע לקדם את הענין

הבה נניח שאין, לא היה ולא יהיה רוצח שהוא חרדי מלידה, שפוי וכל קריטריון אחר שתרצה להעלות על דעתך. מה הלאה?

qwerim

New member
אז אני אשאל

מה ההבדל בין חילוני לחרדי שכך התחולל.

preacher

New member
מאוד פשוט

היהדות פציפיסטית ומתנגדת לרצח (בוא נאמר, לצורך הטיעון). היהדות וולונטרית. מסקנה: אדם שבאופיו לפשוע, מן הסתם גם יתפקר קודם, כי אם הוא מאמין ביהדות הוא כמובן לא ירצח. לעומת זאת אדם חילוני, יכול להיות או מוסרי או לא ואי אפשר לדעת את זה מה"חילוניות" שלו. זה ההבדל באופן עקרוני. ועכשיו למציאות: כמובן שיש חרדים רוצחים. אני מתאר לעצמי שיש לא מעט רצח בתוך המשפחה, ורצח על רקע פלילי - הברחות וכו´, דברים שידוע שחרדים (מהולנד בעיקר אאל"ט) משתתפים בהם. האם אתה מצפה ממישהו כאן שידע שמות? מה אנחנו ארכיבים מהלכים? ואיך לכל הרוחות אנחנו אמורים למצוא משהו כזה - עד כמה שידוע לי בבתי המשפט או בתיקים פליליים לא יהיה כתוב על השתייכות הנאשם לעדה החרדית. אז שאלת אותנו שאלה שאנחנו לא יכולים לענות עליה, לפחות לא בלי לחפש שעות בארכיבים על חשבוננו רק בגלל שאיזה מישהו שאל שאלה באינטרנט, ועכשיו, אפילו שלא קיבלת שום תשובה, שלילית או חיובית, אתה יוצא מנקודת הנחה שהתשובה היא שלילית וכבר הולך לבנות לנו תלי תלים של מסקנות שיוצאות ממנה. מצטער, לא קונה. תביא לי אתר עם סטטיסטיקות המפלגות רוצחים למגזרים השונים בעם, תראה לי שאין שם מגזר חרדי בכלל (אפילו לא שביב אחוז) ואז נדבר.

רון סי

New member
אדם שבאופיו לפשוע

לא חייב להתפקר קודם. יש פשעים רבים חוץ מרצח שניתן למצוא בתחומם לא פחות חרדים מחילונים.

גוססי

New member
אפשר להעלות כמה ניחושים לא מבוססים

לדוגמה - רצח הוא בדרך כלל מעשה המבטא הליכה אולטימטיבית נגד הזרם, סטיה חברתית שאין עליה כפרה. מאחר והחרדי הוא יצור חברתי הרבה יותר מהחילוני, הסבירות שהוא יבצע מעשים אנטי-חברתיים קטנה מאד ואולי אפילו אפסית, במיוחד כשיש סיכוי טוב שחרפתו תתגלה קבל עם ועולם, ורצח הוא פשע שקשה מאד להסתיר.

גוססי

New member
ואפשר גם להרחיב:

נראה שמיעוט בפשיעה אינדיבידואלית הוא מאפיין משותף למשטרים מסוג מסויים. בתקופת המשטר הקומוניסטי נחשבה מוסקבה לאחת מהערים הבטוחות בעולם, אזרחים ותיירים יכלו לטייל בנחת ברחובותיה בכל שעה משעות היממה בבטחון כמעט מוחלט שלא יפגעו ע"י כייס, שודד או סתם רוצח. היום, לאחר שהקומוניזם חוסל והדמוקרטיה החליפה אותו, המצב מבחינה זו החמיר לאין שיעור. כמובן שכולנו יודעים מה מצב הפשיעה בניו-יורק, עיר שהחירות היא סימלה. מה אנו יכולים להסיק מכל זאת?

רון סי

New member
מה ההבדל בין איזה חילוני לחרדי?

החברה החילונית, בניגוד לחרדית, היא הרבה יותר מגוונת ועשירה, וכוללת השקפות עולם, דרכי חיים, התייחסויות רבות. אי אפשר להגדיר את החברה החילונית כפי שאפשר להגדיר את החרדית (ולהגיד שהחברה החילונית היא כל מה שלא חרדי זו לא הגדרה). יש תת-קבוצות בחברה החילונית שעשויות להיות לא קטנות מהחברה החרדית, ולכלול פחות פושעים ממנה. למשל קבוצת כל החילונים שהם לא פושעים...

erez zon

New member
../images/Emo88.gifרצית רוצחים חרדים-בבקשה:

1993 שקולניק,צעיר חרדי הורשע ברצח פלשתיני כפות ונידון למאסר עולם. 22.1.01 החרדי נחום קורמן הורשע בבית המשפט העליון על הריגת ילד. 30.1.01 תלמיד בן 31 מישיבת "אור שמח"חשוד ברצח 5 אנשים. 21.9.99 חרדי מברוקלין רצח את אישתו במיטתה. בנוסף עשרות מקרי מוות של ילדים בגלל רשלנות של הורים חרדים מידי שנה,(אם תרצה קישור תקבל) בקיצור,תעשה לנו ולעצמך טובה,כי כל הלכלוך האמיתי נמצא בתוך העולם החרדי.

begone

New member
קראתי גם קראתי - אתה משקר

"אמרתי - הוא אינו חרדי רגיל" יש לו שלוש רגליים? שני אפים? ארבעה סנטרים? הוא חרדי רגיל, בדיוק כמו שאני חילוני רגיל. מה זה בכלל ´רגיל´? אתה קובע מה זה רגיל? "הוא בעל תשובה שהמציא לעצמו רעיונות מטורפים" רעיון מטורף? כמו למשל - שיש אלוהים? כל החרדים מחזיקים ברעיון המטורף שיש אלוהים. יש גם חרדים שמאמינים, שומו שמיים, שיש ´העולם הבא´. זה מטורף לא פחות. כל החרדים מטורפים, אם כך. ואתה שיקרת - כן, שיקרת - כן שיקרת שיקרת שיקרת - כאשר קבעת שהשופט אמר שהוא לא רצח. אתה לא תתחמק. אתה לא תברח. אתה לא תטשטש את הנקודה הזאת - אתה כתבת שחור על גבי לבן שהשופט אמר שהוא לא רצח אלא גרם למוות. אתה שיקרת. חד וחלק. וגם לא התנצלת על השקר הגס הזה. יריב ברוכים/ן הוא רוצח שרצח 4 נשים חפות מפשע. הוא חרדי כמו כל החרדים. ואתה לא יכול לבלבל את המוח, לתחמן, לשקר ולנסות להתחמק כמו צלופח. קצתי בשטויות האלה. קצתי במוסר המעוות שלך. "למישהו יש הצעות רלוונטיות יותר?" תתחיל לדבר אמת. זו הצעה רלוונטית מאוד.

zazaza

New member
נביא בעירו

אני רואה שאתה ממש נביא מודרני שמנבא את כל שיאמר לו, אולי כדאי שכבר מיד ובצמוד לכתיבת השאלה - גם תענה במקומנו. מאחר וכולם פה הם פרופסורים לקרימינולוגיה שממש במקרה גם נמצאים בעיצומה של הכנת תזה בנושא הרוצחים החרדים אז אנחנו פשוט זוכרים בע"פ את כל פרטי הרוצחים כולל מידת תחתוניהם (לצרכים סטטיסטיים ולא, רחמנא ליצלן, עקב יצר מיני). ולא נשלח אותך לארכיון - תאמר "שקרנים" וכי דברינו לא מגובים. בקיצור... אתה "מכוסה" מכל הכיוונים, חומת האטימות שלך מושלמת וכעת אתה יכול להמשיך ולהתווכח עם עצמך. יום טוב.

למעלה