טוב3
"כוכב קולנוע ומופיע בסרטים הם שני דברים שונים" אוקיי - אז במאי קולנוע. אין אף במאי חרדי ידוע. "עדיין לא ולא הם לא אותה תשובה" זו אותה תשובה. אם זה לא קיים בהווה ובעבר, זה לא קיים. "יש גנרלים חרדים בתורה שמגינים יותר על המדינה, מה שאין אצל החילונים" תוכיח לי בבקשה את הקשר הסיבתי בין לימוד תורה ובין הגנה על המדינה. "חשבתי שגנרל (זה לא מושג בצה"ל)=מפקד, אותו אחד שהזכרתי הוא מפקד" אני יודע שטעית. הסברתי לך שטעית. גנרל זו דרגה צבאית בכירה ביותר, בדרך כלל הדרגה הצבאית השנייה ברמתה בכל צבא. "אנחנו מקריבים את עצמנו על מזבח התורה" אני יודע שאתם עושים את זה - ולכן אתם טיפשים. אין אלוהים, וכל הקרבה על מזבח התורה היא הקרבה של טיפשים. "חבל שאתה לא מבין את זה" אני מבין מאה אחוז. אבל עדיין לא מבין איפה אלוהים נמצא. " אין אלוהים. לשיטתך" אל תבלבל את המוח על שיטות. אין אלוהים. נקודה. לא הוכחת אחרת. אין לך אף הוכחה, אפילו לא קלושה. לי יש הוכחה שיש שמש, ויש כוכבים, ויש ירח, ויש טווס, ויש מכונית ויש חיפה. אבל אין אלוהים. "אינך יכול לצפות ממני שאפעל נגד מצפוני" מצפונך לא מעניין אותי. אין לי שום עניין במצפון שלך. "תרמה פחות ממר איינשטיין. לשיטתך" כמו רובוט אתה חוזר על המילה ´לשיטתך´. אין כאן אמונה - איינשטיין שינה את פני המדע המודרני, ובזכותו נוכל לגור על כוכבים מחוץ לכדור הארץ. זו התרומה הכי חשובה לאנושות מאז לידתה. "אני מאמין שלימוד התורה מחזיק את העולם" לא איכפת לי מה אתה מאמין. אם אין לך הוכחות - האמונה שלך שווה פחות מאגורה שחוקה. אין שום משמעות לאמונה. זה לא מזיז לי במי אתה מאמין, מתי התחלת להאמין ובמה אתה מאמין. אין לך שום הוכחה שלימוד התורה מחזיק את העולם. לי יש הוכחה שלימוד תורה לא עוזר לאף אדם להחזיק את העולם. ההוכחה שלי היא שישה מליון יהודים, וביניהם מיטב הישיבות החרדיות של אירופה. זו הוכחה פיזית, מוצקה שאי אפשר להתווכח איתה. לך, ילד קטן ומסכן, אין שמץ של הוכחה לטענתך. ולכן אתה טועה ואני צודק. אל תדבר איתי אם אין לך הוכחות.