בקשה

erez zon

New member
חה....

אברכים היו יכולים להיות מטובי המדענים....אני עוד מעט בוכה מצחוק. גם חבר שלי היה נחשב העילוי של ישיבה בבני ברק...היום הוא לומד איתי במכללה,והוא ממש לא בין המצטיינים שם. מיתוס שנשבר-מצטער....

qwerim

New member
טוב2

בקשר לש"י עגנון. ציינתי את זה. כוכב קולנוע ומופיע בסרטים הם שני דברים שונים, וגם אמנון אינו מיועד לחרדים בסרטיו. עדיין לא ולא הם לא אותה תשובה (אולי מבחינה לוגית). עדיין לא חובה בחובו את התשובה הבאה - אין, כי אתם לא רוצים שיהיה. אם החרדים יהיו בשלטון, יהיה. גנרל חרדי. אני כבר מצטער על ההצטדקות שלי, היא לא הייתה במקום. אני גאה בזה שאין גנרל חרדי בצבא. יש גנרלים חרדים בתורה שמגינים יותר על המדינה, מה שאין אצל החילונים. (במידה ואתם תלמדו תורה במקומי, אני אלך לצבא במקומכם, יש עניין הלכתי ללכת לצבא - נושא בעול עם חברו) אגב, חשבתי שגנרל (זה לא מושג בצה"ל)=מפקד, אותו אחד שהזכרתי הוא מפקד. ספר השיאים. שוב, אני גאה שאין לנו שיא במחקר, למרות שמחקר חשוב, אנחנו מקריבים את עצמנו על מזבח התורה שהיא חשובה יותר, חבל שאתה לא מבין את זה. . חבל שלא עושים שיא גינס לגבי המתמיד הכי גדול... השיעור הכי מוצלח... אין אלוהים. לשיטתך. נטל. לשיטתך, אינך יכול לצפות ממני שאפעל נגד מצפוני (בפעם המליון) תרמה פחות ממר איינשטיין. לשיטתך. אני מאמין שלימוד התורה מחזיק את העולם. אם יש לך בעיה - face it

begone

New member
טוב3

"כוכב קולנוע ומופיע בסרטים הם שני דברים שונים" אוקיי - אז במאי קולנוע. אין אף במאי חרדי ידוע. "עדיין לא ולא הם לא אותה תשובה" זו אותה תשובה. אם זה לא קיים בהווה ובעבר, זה לא קיים. "יש גנרלים חרדים בתורה שמגינים יותר על המדינה, מה שאין אצל החילונים" תוכיח לי בבקשה את הקשר הסיבתי בין לימוד תורה ובין הגנה על המדינה. "חשבתי שגנרל (זה לא מושג בצה"ל)=מפקד, אותו אחד שהזכרתי הוא מפקד" אני יודע שטעית. הסברתי לך שטעית. גנרל זו דרגה צבאית בכירה ביותר, בדרך כלל הדרגה הצבאית השנייה ברמתה בכל צבא. "אנחנו מקריבים את עצמנו על מזבח התורה" אני יודע שאתם עושים את זה - ולכן אתם טיפשים. אין אלוהים, וכל הקרבה על מזבח התורה היא הקרבה של טיפשים. "חבל שאתה לא מבין את זה" אני מבין מאה אחוז. אבל עדיין לא מבין איפה אלוהים נמצא. " אין אלוהים. לשיטתך" אל תבלבל את המוח על שיטות. אין אלוהים. נקודה. לא הוכחת אחרת. אין לך אף הוכחה, אפילו לא קלושה. לי יש הוכחה שיש שמש, ויש כוכבים, ויש ירח, ויש טווס, ויש מכונית ויש חיפה. אבל אין אלוהים. "אינך יכול לצפות ממני שאפעל נגד מצפוני" מצפונך לא מעניין אותי. אין לי שום עניין במצפון שלך. "תרמה פחות ממר איינשטיין. לשיטתך" כמו רובוט אתה חוזר על המילה ´לשיטתך´. אין כאן אמונה - איינשטיין שינה את פני המדע המודרני, ובזכותו נוכל לגור על כוכבים מחוץ לכדור הארץ. זו התרומה הכי חשובה לאנושות מאז לידתה. "אני מאמין שלימוד התורה מחזיק את העולם" לא איכפת לי מה אתה מאמין. אם אין לך הוכחות - האמונה שלך שווה פחות מאגורה שחוקה. אין שום משמעות לאמונה. זה לא מזיז לי במי אתה מאמין, מתי התחלת להאמין ובמה אתה מאמין. אין לך שום הוכחה שלימוד התורה מחזיק את העולם. לי יש הוכחה שלימוד תורה לא עוזר לאף אדם להחזיק את העולם. ההוכחה שלי היא שישה מליון יהודים, וביניהם מיטב הישיבות החרדיות של אירופה. זו הוכחה פיזית, מוצקה שאי אפשר להתווכח איתה. לך, ילד קטן ומסכן, אין שמץ של הוכחה לטענתך. ולכן אתה טועה ואני צודק. אל תדבר איתי אם אין לך הוכחות.

zek

New member
המונח "טמבלויזיה"

אתה משתמש במונח "טמבלויזיה" האהוב כל כך על על אמנון יצחק. אז הרב ה"גאון" הצליח להשפיע עליך... אני רק מקווה שהוא לא הצליח להפחיד אותך... נכון שמדובר בכלי המקרין בין השאר תוכניות הכוללות אלימות, אבל מה לעשות שזו לעיתים המציאות בה אנחנו (וגם אתם החרדים) חיים. האם ערוץ ההסטוריה הוא ערוץ לטמבלים? האם ערוץ המדע אולי? בטח האברך שעלתה לו דמעה לעין ראה טלנובלה בערוץ "ויוה"... ותגיד לי, אצלך כל טייס הוא גנרל?

zek

New member
מסכים למעט דבר אחד

החברה החרדית כן הישגית אבל ההישגיות אצלה מצטמצמת לשאיפה לגידול "גדולי תורה".

begone

New member
טענה מעניינת

אתה שוב נופל לפח של החברה החרדית - אתה מודד אותה לפי האמונות שלה. השאיפה לגידול גדולי תורה היא חסרת-משמעות, מפני שאין שום משמעות ל´גדול תורה´ וזה מפני שאין אלוהים. לכן ההישגיות-לכאורה של החברה החרדית, אין לה שום משמעות בעולם המציאותי שבה אנחנו חיים. הם *חושבים* שהם הישגיים, אבל בפועל אין להם שום הישגים. הם לא הגיעו לירח, לא שברו את מחסום הקול, לא המציאו את הטלפון, לא האריכו את תוחלת החיים וכו´ וכו´.

zek

New member
טענתי לא מעניינת, היא רק נכונה

"אתה שוב נופל לפח של החברה החרדית" מתי נפלתי בפח בפעם הראשונה? אני מסכים לחלוטין עם הלוגיקה שלך, אבל כשאני דיברתי על הישגיות אני ניסיתי להסתכל דרך ה"משקפיים" של החברה החרדית - כלומר איך החברה החרדית רואה את עצמה.

begone

New member
נכונה אם מאמצים השקפה חרדית

"מתי נפלתי בפח בפעם הראשונה?" זה היה מזמן, ואין לי כוח להביא את הלינק. אני מוכן לוותר על המילה ´שוב´ אם זה מטריד אותך. "אני ניסיתי להסתכל דרך ה"משקפיים" של החברה החרדית" אם אתה מסתכל דרך המשקפיים של החברה החרדית, אז ההישגיות האנושית היא יומרה מגוחכת להיות יותר גדול מאלוהים. אי אפשר לאמץ את ההשקפה החרדית בשביל להבין את ההשקפה החרדית. כאשר אתה מאמץ את השקפתם, אתה באופן אוטומטי לא יכול למתוח ביקורת על כלום (כי יש אלוהים, והוא יודע הכי טוב, ואסור להרגיז אותו, וגם חייבים ללמוד תורה וכו´).

zek

New member
איך היסקת שאני מאמץ את השקפתם?

לא מאמץ ולא נעליים. אני מתנגד להם, מתנגד להשקפתם, לדרכם ולדת בכלל. יותר מזה, אני גם טוען שהדת היא "אם כל חטאת". אבל הם חברה הישגית בעיני עצמם וכנראה רק בעיני עצמם.

begone

New member
בעיני עצמם - זהו זה

"הם חברה הישגית בעיני עצמם" אם אדם שחור הוא לבן בעיני עצמו - מה הנפקות של השקפתו האישית? אם אדם לא-הישגי הוא הישגי בעיני עצמו - האם השקפתו ראויה ללגיטימציה? והתשובה היא לא. הישגיות בלימוד גמרא איננה הישגיות, כי אין בכך כל הישג. הנחת היסוד של כל הדתיים בעולם (מכל הדתות) היא שגויה, ולכן כל לימודיהם אינם הישגיים ואינם מועילים.

לא הייתי אומר את זה

בגמרא ובתורה יש מספיק חוקים להגנת הפרט וחוקי משפט שהיו בהחלט עוזרים לשופטים בימינו אבל יש בתורה ובגמרא גם חלקים שהם לא נכונים והרבה מאוד שטויות הבעיה היא שיש אנשים שמקבלים את כל מה שכתוב שם ויש כאלה שלא מקבלים שום דבר... נניח שכך נראה אחד מכתבי הקודש 1.אסור לרצוח 2.הארץ במרכז היקום 3.צריך לשטוף ידיים לפני האוכל 4.תהללו את ה´ בקפיצה מהגג 3 פעמים ביום 5.אהוב את אביך ואת אמך 6.יש כוח עליון שיודע הכל וישע כל העולה על רוחו 7.לעשן זה לא בריא 8.שימו קוביה שחורה על הראש וקוביה שחורה על היד כי ככה אני אמרתי אם תשימו לב אז כל דבר אי זוגי הוא נכון ומועיל אך כל דבר זוגי הוא.. אמממ.. שטויות גמורות! אבל מי שמאמין בדת מסויימת שככה נכתב בה יקבל לא רק את האי זוגי אלא גם את הזוגי כדברים נכונים. הם יחשבו שאם האי זוגי נכון אז גם הזוגי נכון. וזה בעצם מה שקורה. אז מי שלומד את האי זוגי משיג משהו זה בטוח ככה שאין דבר כזה שלומדים ולא משיגים כלום אפילו דרך ארץ פשוטה זה כבר הישג (במיוחד במדינה שלנו) אבל צריך לדעת להפריד בין הזוגי לאי זוגי ולא לקבל הכל בצורה עיוורת כי חלק נכון אז סביר להניח שגם החלק השני נכון זאת רק נקודה למחשבה

voguemaster

New member
אני רק רוצה להתייחס למשהו אחד

"מה שמוציאה מערכת חינוך (או חברה) אחת, לא מוציאה אחרת..." תגיד, אתה באמת רוצה לדבר על מה שמוציאה מערכת החינוך החרדית ?? מעבר לישיבות שהן חממת גייז (אין לי שום דבר נגד אלא שלכם יש), מקום שבו יש באחוזים מספר גדול יותר של תקיפות על בסיס מיני (רוצה לנחש למה ? אי אפשר לעצור את היצר הזה ואם אתה חושב אחרת אתה תמים) יש גם את העובדה שאנשים שגדלים ע"פ חינוך חרדי גדלים להיות פרזיטים, מכי נשים (לא תמיד כמובן) דיקטטורים בביתם שלהם (אחלה דרך לגדל משפחה) ופנאטים אדוקים ללא יכולת מחשבתית. תסלח לי, עם כזה חינוך, לא צריך חינוך! למי לעזאזל אתה חושב שאתם עושים טובה ? אתה רוצה לדבר על החינוך הלקוי שיש במערכת החינוך החילוני ? בבקשה, הוא באמת לקוי מהרבה סיבות (אין מספיק חינוך מיני לדוגמא). אתה רוצה לדבר על החינוך הלקוי שיש במערכת החינוך החרדית ? מובטח לך שתמצא פחות יתרונות ויותר חסרונות ובורות. תתמודד.

qwerim

New member
מצחיק

כל עוד אין לך נתונים סטטיסטיים הייתי קורא לזה הכפשה גרידא. "לא תמיד". אלא מה, בד"כ?
ללא יכולת מחשבתית. בוא לישיבת פונוביז´. תתפלא שישנם אנשים מבריקים גם שם... ללא יכולת מחשבתית... לא. כל היום אנחנו רק סופרים את המילים בדף הגמרא..
ללא יכולת מחשבתית...

ידע כללי לבוגר ישיבה

כאשר צעיר חרדי בוגר ישיבה רוצה להתגייס (קורים גם מקרים כאלה ולרוב הם מסתיימים בזה שהשידוך שלהם נפגע או שבכלל זורקים אותם מהבית! זה מוסרי לעשות דבר כזה לבן שלך? בגלל שהוא הלך לצבא?) אז בקיצור לפי נתונים רשמיים של צה"ל שהתפרסמו בסוף שנת 2001 השכלה טכנולוגית של בוגר ישיבה שווה להשכלה של תלמיד כיתה ח´ בבית ספר ממלכתי או דתי (כגון רשת אמי"ת שלמדתי שם שנתיים תמימות כן כן הלכתי עם כיפה סרוגה אני מתוודה)

notafish

New member
בקשה דומה../images/Emo19.gif

תמצא לי בבקשה מקרה אחד של רוצח איטר מלפני 30 שנה ועד היום? אם לא תמצא, זה בטח סימן שהאיטרים עליונים מבחינה מוסרית על שאר בני האדם, לא? נחש מה - מאגרי המידע של משרדי המשפטים, של העולם החופשי בכלל ושל ישראל בפרט, לא מציינים את הדת (וכמובן לא אם אדם איטר או לא) של הנאשם. הדבר גם כבר לא מצוין בעיתונות כיום. אתה צריך להסתכל בתמונה של הנאשם כדי לדעת אם הוא חרדי או לא. בקיצור, תשובה רצינית לשאלה שלך דורשת יותר משאבי מחקר ממה שנדמה לי שיש לאנשים בפורום הזה זמן בשבילו.

notafish

New member
קבל תיקון../images/Emo19.gif

"הדבר כמעט לא מצוי בעיתונות היום" - צריך להסתכל בכל הידיעות הפליליות ולראות באיזה חלק מצוין היות החשוד\נאשם\פושע חרדי. - אפילו במדגם שהבאת, הממוין כבר, רק בחלק קטן מציינים בטקסט שהחשוד חרדי. בקיצור, הטיעון העיקרי שלי עדיין תקף - אי אפשר להסתמך על העיתונות או בסיסי הנתונים של בתי המשפט כדי לענות על השאלה שלך בלי הרבה עבודת מחקר קשה - זה אולי נושא מענין לאיזה מאסטרנט לסוציולוגיה. מה שעוד יכול להיות מענין לחקור זה התפלגות שיעורי החרדים\דתיים\מסורתיים\חילונים\אתיאיסטים בבתי הכלא בארץ לעומת ההתפלגות בכלל האוכלוסיה. אני חושב שזה יכול ללמד יותר משאלתך הנקודתית - דווקא רצח (ולא הריגה, למרות שזו גם עבירה פלילית), ודווקא חרדים.

למעלה