בקשה מקוראי הפורום

הנה ניאהו, ככה נראית תשובה רצינית.

1) ההרצאות הללו היו בעבר, והתוכן שלהן אבוד להווה. בזמנו, כששאלתי איפה אפשר לקרוא תכנים של הרצאות כאלה, ענו לי שאין שום אפשרות לתמלל אותן ואסור בכלל לדרוש ממי שהעביר אותן שיעלה אותן על הכתב. 2-3) סדנאות זה טוב ויפה, אבל רק למי שהשתתף בהן. וגם זה היה בעבר. כמו שנדמה לי שכבר ציינתי, עושה רושם שכוונותיך טובות ורציניות. אם הן ימומשו, אכן תיקרא הרקולס.

וואלה צודק

נתת לי רעיון - להקליט את ההרצאות לעתיד ולעלות אותם ב MP3 לאתר העמותה. אלעד

רמץ

New member
שאלה אולי מקוממת

הנה שאלה שעלולה לעורר תרעומת בקרב מתנגדי העמותה ואולי אף בקרב תומכיה. היא מכוונת לעץ בכלליות ולוא דוקא למקום שבו היא תלויה, אבל יכול להיות שזה המקום המתאים ביותר בעץ הענקי שצמח פה. וזוהי השאלה: מישהו פה חבר עמותה? כלומר, זה נכון שאלעד שלמה מוועד העמותה מבקש הצעות או ביקורות על העמותה, וזה טוב שאנשים גם נותנים לו כאלה, כי הוא ביקש וכי חלקנו לוקחים חלק בפעילויות שהיא מארגנת והיינו שמחים אם דברים יתנהלו בהן כך או אחרת.. אבל ממש להאשים את העמותה בדבר זה או אחר מבלי להיות חבר בה - זה לא קצת כמו לבוא בטענות לשגרירות הונגריה על סבסוד מוצרי החלב שם? (...אם אתה לא הונגרי). (...ובהנחה שהיא מסבסדת מוצרי חלב כי אין לי מושג...). אני מבין שהביקורת על ה"איכות" מגיעה יותר ממקום של להעמיד דברים על דיוקם ולא ממש לנזוף בעמותה (או שמא...) ולכן אמרתי שהטענה היא כלל-עצית. ולכל חברי העמותה פה, ראו את הטענה כלא רלוונטית אליכם.

רמץ

New member
מתעניין ומבקר

כעובד מזדמן של הארה ובעברי הרחוק גם משכילון, אני חייב להסכים עם ניהאו. אני זוכר שבשיחת הסיכום שלי זכיתי לביקורת שלא קידמתי מספיק את הכנס ב-180 שקל לראש שלהם, וביני לביני - לקחתי את זה כמחמאה. אם בעלי אינטרס כלכלי מובהק יקחו חלק בניהול פעילויות העמותה, הקהל שיברח מהפעילויות יאלץ להקים לעצמו אירגון חובבים מלכ"רי חדש. בנוגע לחברות מסחריות אחרות כמו כ"כ, אני לא מבין גדול, אבל מתעניין: יש לך דוגמאות ליוזמות של כ"כ שהיו מועילות לקהל השחקנים והותקלו ע"י העמותה?

ננסק

New member
רגע,

אף אחד לא התקרב אפילו להציע שבעלי אינטרס כלכלי יקחו חלק בניהול פעילויות העמותה - חס ושלום שיקרה דבר כזה. לכל היותר הצעתי שהעמותה תערב עצמה בפעילויות קיימות (במקום המצב הנוכחי, שבו היא שואפת כמעט תמיד רק לעשות דברים בעצמה), לא שגורם אחר כלשהו יקח חלק בעמותה. לגבי השאלה שלך, אני לא יכול לענות עליה מטעמי דיסקרטיות לכל הנוגעים בדבר. אבל מתקבל ממנה הרושם ש-"יוזמות" הוא איזה פרויקט דגל אדיר, וש-"הותקלו" זה לפחות התנקשות בנשיא, ורק חשוב לי להבהיר שרחוק מכך. העמותה לא ניסתה להרוס אולטרא-פרויקטים של כ"כ או משהו כזה, לכל היותר היו התחככחויות שונות בכנסים וסביבם, למשל בנוגע לדוכנים.

רמץ

New member
אוקי

אז אין לי מושג למה אתה מתכוון עם הארה ואיזה סוג של שיתוף פעולה איתם נדחה ע"י העמותה. הפעילויות הקיימות שהארה מארגנת בנושא משחקי תפקידים הן החוגים השנויים במחלוקת, כנס טד"י הידוע לשמצה והקייטנה שהיא דווקא נחמדה בתור קייטנה. באף אחת מהפעילויות האלה אני לא רואה תועלת בעירוב העמותה. בנוגע לכ"כ, אני שמח שהמצב לא עגום ואפל כפי שתיארתי אותו, אבל עדיין לא יודע באיזה חיכוכים מדובר. אני אשמח לשמוע על זה בפרטי אם זה סוג של פתרון.

ננסק

New member
רוב מה שאמרתי היה תיאורטי

אין לי מושג אם העמותה דחתה שיתוף פעולה עם הארה, אני סתם זרקתי אפשרויות לעתיד. לגבי תועלת מהשתתפותה של העמותה - לדעתך, עם העמותה תצליח לשכנע את מארגני הארה שיתנו לה לעשות סדנת מנחים לכל המנחים בהארה, זה לא יהיה חיובי? אם העמותה תצליח לשכנע אותם לעשות לילדים אחת לחודש הרצאות היכרות שונות עם שיטות וגישות למשחק, זה לא יהיה סבבה? אני לא יודע עד כמה זה אפשר - ממה שהבנתי, האנשים בהארה ממש לא פתוחים לדברים שכאלו - אבל במידה והעמותה *תצליח בכל זאת* לשכנע אותם, זה יהיה סבבה.

רמץ

New member
צודק. אני אתקן.

יש המון דברים נפלאים שהעמותה יכולה לתרום להארה. אני דווקא משוכנע שהארה לא ידעו נפשם מרוב אושר אם מנחים ותיקים יקדישו מזמנם למתן סדנאות, הרצאות, תמיכה והנחיה כי אז הם יקבלו בהתנדבות את מה שהעובדים שלהם עושים בתשלום. איזו חברה מסחרית לא היתה שמחה להרוויח כסף בלי לשלם לעובדים שלה. אז לא. זה לא יהיה חיובי וגם לא סבבה. מה שבאמת יהיה לטובת הילדים (או ההורים שלהם) הוא אם העמותה תעשה את כל זה מחוץ להארה. ככה הילדים יזכו בחינם במה שהעמותה מוכנה לספק בחינם וההורים שלהם ישלמו רק על מה שהארה משלמת עבורו. ואם פספסתי שוב את הכוונה שלך והרעיון היה שהעמותה תרוויח מהצד על השירות הזה, אז אני לא לגמרי בטוח כמה זה מסתדר עם החוקים שחלים על מוסדות ללא כוונות רווח.

ננסק

New member
ממש לא משנה לי אם העמותה תרוויח מזה

המטרה מאחורי פרויקט כזה היא לא יצירת כסף, אלא שיפור איכות המ"ת של מאות המשתתפים בחוגים האלו. אם העמותה גם תרוויח מזה, סבבה - אבל זה רק עוד שיקול בהחלטה האם לעשות את זה הדבר הזה, לא *ה*שיקול. לדעתי, העמותה אמורה לקבל הכנסה על פרויקט שכזה - אבל רק במידה שתספיק לשלם למתנדבים על זמנם. (כמובן שאז הם כבר פחות "מתנדבים" בהגדרה, אבל וואלה, זה ממש לא הנקודה). כלומר, העמותה לא מרוויחה - אין עודף שהיא מקבלת מעבר לשכר אותו היא משלמת. הכנסות=הוצאות. אבל זה רק מודל אפשרי אחד. לא ממש איכפת לי איזה מודל יבחר, כל עוד הוא יביא באופן הטוב ביותר לתוצאה הסופית - שיפור חווית המשחק והיכרותם של המשתתפים בחוגים עם גישות למשחק. אם העמותה תעשה את כל זה מחוץ להארה, היא פועלת ללא הבסיס הלוגיסטי האדיר והמועיל מאוד שיש להארה - איך היא תגיע לכל הילדים? דרך הפורומים? מניסיון רב שנים, הפורומים אינם יעילים. להארה יש כבר *מאות* ילדים, קהל שרק מחכה שיגיעו אליו בגישה נכונה. כמו כן הילדים לא יזכו בזה בחינם, כי העמותה לא יכולה להרשות לעצמה לעשות מפגשים בקנה מידה גדול בחינם. עד כמה שהייתי שמח שהעמותה באמת תפעל בנפרד, ללא צורך בהארה, ועוד תעשה זאת בחינם - מניסיון בלוגיסטיקה של הדברים האלו, אני לא רואה איך דבר שכזה אפשרי. לכן, אני גם חושב שציפיות שכאלו מהעמותה אינן ריאליות, ותלונות שמבוססות על "למה העמותה לוקחת כסף על פעילות?!" נובעות מתוך ההנחה השגויה שהכל אמור להיות בחינם, "שהרי זה גוף ללא כוונות רווח!". היא אכן ללא כוונת רווח - אבל כסף, מה לעשות, הוא מה שמניע דברים. גם המועצה לבטיחות בדרכים היא גוף ללא כוונות רווח, אבל היא לא יכולה לעשות שיט בלי תקציב. לעמותה אין תקציב - אין לה שום מקור רווח מלבד מה שהיא מסוגלת לגייס לעצמה מכרטיסים שונים, ומחסויות לביגור ואייקון. היא לא רוצה להרוויח, אין בה אף אחד שיכול להרוויח (כי אף אחד לא מקבל משכורת שם), וכל הכסף שנכנס יוצא מחדש בצורת פעילויות. אתה יכול לטעון שלפעמים הוא מבוזבז - אולי אתה לא מבין למה שורפים כסף על תפאורה לביגור (כמוני), או אולי אתה מתרעם בכלל על קיומו של ביגור וחושב שאפשר היה להשקיע כוח אדם וכסף בצורות אחרות. סבבה: אם באמת מספיק איכפת לך, כנס לפורומים של העמותה ונסה להשפיע. תגיע לפגישות מליאה, ותן את דעתך. אולי אפילו הפוך לחבר מליאה, או שסתם תתקשר לאחראים שונים ותציק להם. העמותה מבוססת אך ורק על אנשים - היא יכולה לעשות רק את מה שהאנשים בה רוצים שהיא תעשה. כל ארגון חובבים בארץ פועל באותה הצורה. האגודה למד"ב ופנטזיה עושה זאת הרבה לפני שהעמותה קמה בכלל, ובהצלחה רבה יותר - כי האגודה הצליחה להציג את עצמה כגוף מקצועי, שפונה לקהל בוגר (כלומר, שיכול ומוכן לשלם), ומצאה מספר דרכים נוספות לגייס כסף. העמותה יכולה לעשות את אותו הדבר, אם כי יהיה לה קשה יותר - יש פחות שחקני תפקידים בוגרים, וקשה להגיע אליהם - אבל נראה לי שזה יהיה צעד חכם מצידה לנסות בכל זאת.

רמץ

New member
לי משנה. אני רוצה שהיא תרוויח.

או ליתר דיוק - מאוד חשוב לי שחברות מסחריות ישלמו על שירותים שהן מקבלות. - עוד יותר משחשוב לי ש"דור העתיד" יהנה מהשירותים האלה. (מה לעשות. יש דברים שחשובים לי יותר ממ"ת). כל עוד התנאי הזה מתקיים (אם הוא אפשרי חוקית), אני איתך: שיתוף פעולה, גישה למאגר מנחים מעוניינים מול גישה למאגר ילדים מעוניינים, פרסום הדדי - נפלא. האמת שאין לי ממש תלונות על התנהלות העמותה. וגם אם היו לי, אני *לא* חבר גאה בה מאז הקמתה, אז מי אני ש... ולא רק שאני מברך על קיומו של ביגור, אני אפילו בעד העיצוב בביגור (אבל אולי הייתי הולך יותר על גודל מאשר על כמות). בקיצור, הכל טוב ואפשר להתחיל את ישיבות המליאה בלעדיי.

רמץ

New member
בעצם...

הקדשתי היום הרבה מחשבה ללמה כל כך חשוב לי שחברות מסחריות לא יהנו מעבודת חינם והחלטתי שאני קטנוני וגם לא צודק. אם לעמותה תהיה סיה טובה להאמין ששיתוף פעולה כזה (גם אם הוא נראה מאוד חד צדדי), יקדם את האינטרסים שלה (שבאמת לא חייבים להיות ואולי אף רצוי שלא יהיו כלכליים), אז אין באמת סיבה טובה לא לקיים כזה שיתוף פעולה. אבל אני, בכל אופן, לא ממש הייתי נלחם על זה בכל הכח. בכל זאת - יש דבר-מה מתועב בחוגים האלה (שהנחיתי כמה וכמה מהם). ושיתוף פעולה של העמותה עם חברות החוגים הוא איזשהו סוג של גושפנקא שאולי עדיף להימנע ממנה. אולי בהירתעות של העמותה מחברות החוגים יש מסר חשוב יותר מהתוכן של סדנת מנחים זו או אחרת.

ננסק

New member
הבעיה עם מסר שכזה

"אולי בהירתעות של העמותה מחברות החוגים יש מסר חשוב יותר מהתוכן של סדנת מנחים זו או אחרת." אבל מסר למי? לחברות? החברות כבר היום מסתדרות סבבה בלי העמותה. זה לא בדיוק יפריע להן להמשיך במצב הנוכחי. לילדים? הילדים בכלל לא מכירים את העמותה, זאת בדיוק הבעיה. לעמותה עצמה? מה זה רלוונטי, מסר שהעמותה נותנת לחבריה? לעמותה *אין כוח* לתת מסר. לפעולות או אי פעולות שלה אין השלכה על אף אחד מהאנשים שקשורים לחוגים, אלא אם היא זאת שיוזמת פעולה במשותף עם החוגים בכוונה. אין לה שום נקודת משען על גופים כמו הארה, ובקושי יש לה השפעה על גופים כלכליים אחרים. אני מסכים, גם אני לא הייתי נלחם בכל הכוח שהעמותה תיכנס לחוגים. אני רק אומר שכדאי לעמותה לראות את המצב בו היא נמצאת - מצב בו היא לא יכולה לבוא בדרישות מאף אחד, וגם לא צריכה.

רמץ

New member
עדיף להישאר עלום מאשר ידוע לשמצה

הכוונה היתה מסר לילדים. החברות, אני מסכים איתך, לא צריכות שום חינוך. הן גם לא עושות שום דבר רע. אחד הרעיונות שאני יכול לחשוב עליהם תחת הכותרת הקצת מעורפלת "קידום משחקי תפקידים" הוא עידוד יצירת חבורות עצמאית -בניגוד לחוגים, למשל. במידה מסויימת, שיתוף פעולה עם חברות חוגים מעביר את המסר ההפוך - שחוגים זה מקובל. אני מסכים איתך שהעמותה לא מאוד מוכרת כיום בשכבת הגיל של הלקוחות של הארה, ושלסירוב שלה לשתף פעולה עם חברות מסחריות אין יותר תהודה מאשר לסירוב שלי לאכול חסה, אבל אם היא כן תשתף פעולה עם חברות החוגים ותוודע ללקוחות שלהן, אז למסר ההפוך כן תהיה תהודה - יותר מפרסומת משודרת שלי אוכל חסה (אלא אם אני אעשה פרצוף נגעל וזה כבר להיכנס עמוק מדי לתוך המשל). אם שווה להקריב קצת מהמסר הזה לטובת רעיונות "קידום משחקי תפקידים" אחרים - יכול להיות. אני לא לגמרי בטוח מה עוד עומד מאחורי הכותרת הזאת של "קידום משחקי תפקידים"... אבל זה משהו לחשוב עליו, בכל אופן.

JuffoWup

New member
ואני מעוניין לברך את הבלש

שראה דלת פתוחה ורק הציץ פנימה, ולא דרס את כל הבית באמצעות D9. סחא על איפוק אחינו.

למה?

אני מאוד מעריך את מה שהוא מנסה לעשות. רק שאלתי שאלה מאוד פשוטה. הזכירו כאן בנשימה אחת את "עמותה" ו"איכות". אני ביקשתי לראות דוגמאות לאיכות הזו. הרי כל הזמן אמרו שהעמותה מתעסקת באיכות - אז בטח חייבים להיות לזה סימנים איפשהו.

JuffoWup

New member
שאלה- העמותה היא גוף התנדבותי?

דהיינו אין בעלי משכורות?

למעלה