ממש לא משנה לי אם העמותה תרוויח מזה
המטרה מאחורי פרויקט כזה היא לא יצירת כסף, אלא שיפור איכות המ"ת של מאות המשתתפים בחוגים האלו. אם העמותה גם תרוויח מזה, סבבה - אבל זה רק עוד שיקול בהחלטה האם לעשות את זה הדבר הזה, לא *ה*שיקול. לדעתי, העמותה אמורה לקבל הכנסה על פרויקט שכזה - אבל רק במידה שתספיק לשלם למתנדבים על זמנם. (כמובן שאז הם כבר פחות "מתנדבים" בהגדרה, אבל וואלה, זה ממש לא הנקודה). כלומר, העמותה לא מרוויחה - אין עודף שהיא מקבלת מעבר לשכר אותו היא משלמת. הכנסות=הוצאות. אבל זה רק מודל אפשרי אחד. לא ממש איכפת לי איזה מודל יבחר, כל עוד הוא יביא באופן הטוב ביותר לתוצאה הסופית - שיפור חווית המשחק והיכרותם של המשתתפים בחוגים עם גישות למשחק. אם העמותה תעשה את כל זה מחוץ להארה, היא פועלת ללא הבסיס הלוגיסטי האדיר והמועיל מאוד שיש להארה - איך היא תגיע לכל הילדים? דרך הפורומים? מניסיון רב שנים, הפורומים אינם יעילים. להארה יש כבר *מאות* ילדים, קהל שרק מחכה שיגיעו אליו בגישה נכונה. כמו כן הילדים לא יזכו בזה בחינם, כי העמותה לא יכולה להרשות לעצמה לעשות מפגשים בקנה מידה גדול בחינם. עד כמה שהייתי שמח שהעמותה באמת תפעל בנפרד, ללא צורך בהארה, ועוד תעשה זאת בחינם - מניסיון בלוגיסטיקה של הדברים האלו, אני לא רואה איך דבר שכזה אפשרי. לכן, אני גם חושב שציפיות שכאלו מהעמותה אינן ריאליות, ותלונות שמבוססות על "למה העמותה לוקחת כסף על פעילות?!" נובעות מתוך ההנחה השגויה שהכל אמור להיות בחינם, "שהרי זה גוף ללא כוונות רווח!". היא אכן ללא כוונת רווח - אבל כסף, מה לעשות, הוא מה שמניע דברים. גם המועצה לבטיחות בדרכים היא גוף ללא כוונות רווח, אבל היא לא יכולה לעשות שיט בלי תקציב. לעמותה אין תקציב - אין לה שום מקור רווח מלבד מה שהיא מסוגלת לגייס לעצמה מכרטיסים שונים, ומחסויות לביגור ואייקון. היא לא רוצה להרוויח, אין בה אף אחד שיכול להרוויח (כי אף אחד לא מקבל משכורת שם), וכל הכסף שנכנס יוצא מחדש בצורת פעילויות. אתה יכול לטעון שלפעמים הוא מבוזבז - אולי אתה לא מבין למה שורפים כסף על תפאורה לביגור (כמוני), או אולי אתה מתרעם בכלל על קיומו של ביגור וחושב שאפשר היה להשקיע כוח אדם וכסף בצורות אחרות. סבבה: אם באמת מספיק איכפת לך, כנס לפורומים של העמותה ונסה להשפיע. תגיע לפגישות מליאה, ותן את דעתך. אולי אפילו הפוך לחבר מליאה, או שסתם תתקשר לאחראים שונים ותציק להם. העמותה מבוססת אך ורק על אנשים - היא יכולה לעשות רק את מה שהאנשים בה רוצים שהיא תעשה. כל ארגון חובבים בארץ פועל באותה הצורה. האגודה למד"ב ופנטזיה עושה זאת הרבה לפני שהעמותה קמה בכלל, ובהצלחה רבה יותר - כי האגודה הצליחה להציג את עצמה כגוף מקצועי, שפונה לקהל בוגר (כלומר, שיכול ומוכן לשלם), ומצאה מספר דרכים נוספות לגייס כסף. העמותה יכולה לעשות את אותו הדבר, אם כי יהיה לה קשה יותר - יש פחות שחקני תפקידים בוגרים, וקשה להגיע אליהם - אבל נראה לי שזה יהיה צעד חכם מצידה לנסות בכל זאת.