בקשה מקוראי הפורום

Nihau

New member
אבק ברוח. נקה את העיניים.

אם היה מי שהבטיח לך אישית משהו ברמה של ביצוע מיידי ומחר אזאי הוא כבר לא נמצא בעמדת קיום ההבטחה ותאלץ להתמודד עם הרעיון שעוד הבטחה אחת בחיים שלך תאלץ להשאר ללא קיום. גם כשהרופא הבטיח שהחיסון לא יכאב הוא שיקר וזו הייתה הבטחה ריקה ובאמת כן כאב לך ואתה לא חייב לסלוח לו על זה לעולם ויכול לבוא 20 שנה אחר כך ולעמוד בפתח משרדו ולקונן על הזריקה הכואבת והרמאות לילדים, שלא נדבר על ההתעללות והטראומה. די, תתגבר, תראה את התמונה הגדולה יותר, את המציאות האחרת בה אתה חי כרגע, תעבור הלאה לסדר היום או תקום ותעשה מעשה כדי לשפר את העתיד במו ידיך. לא כל רופא שאתה ניגש אליו צריך לשמוע את כל התלונות שלך כלפי כל עם הרופאים כי פעם הרופא שנתן לך זריקה כשהיית ילד הבטיח לך שזה לא יכאב ואז זה דווקא כן כאב ואפילו ירד לך דם. אני לא מאמינה שמישהו בא אליך אישית והבטיח לך שיבוצעו כך וכך פרוייקטים באיכות המופלאה שרק בחלומותיך מצאת. אני לא מאמינה שמישהו הבטיח איזה שהו משהו חד וחלק. ואם היה מי שהבטיח, גם הוא אדם וכאדם בארגון יש לו מגבלות שלא תמיד הוא מודע אליהן בעת הבטחת או הצהרת הכוונות. ככה זה. עם התפקיד לומדים את העבודה. עושים טעויות. החכמים יותר או הזהירים יותר מנסים להמנע מטעויות אבל כולם עושים אותן במוקדם או במאוחר ולעמים אלו טעויות מהסוג של אי קיום הבטחה ולפעמים אלו טעויות מהסוג של צבירת אוייבים ולפעמים אלו טעויות מהסוג של לדעת מתי להפסיק להשקיע את הנשמה במשהו כדי שתשאר נשמה לשאר החיים. בסדר. אז מה. לומדים. או שלא. על כל מקרה מה שהיה היה. היה. נגמר. מכונת הזמן של האגודה לא זמינה כרגע. אין לך יכולת לחזור אחורה בזמן ולתקן עוולות כאלו או אחרות ואין להם יכולת לעשות זאת גם כן, אפילו אם היו מתחננים. צא מההלם קרב בו אתה שרוי ותפנים. וועד חדש= עמותה חדשה. זה לא אומר שהם לא יכולים לטעות. סביר שיטעו. סביר שאותם מנגנונים מבוססים בחברה האנושית המרכיבה את העמותה יעשו להם בעיות. סביר שלא כל הצהרותיהם, כוונותיהם, מאוויהם, רצונותיהם והבטחותיהם יתגשמו. ואלו שכן יתגשמו ידרשו מאמץ מתמשך. בסדר. זה מה הם יכולים לעשות ויש להגיד תודה שהם מוכנים להשקיע את המאמץ. עם מתאפשר יש להסיר אבנים מדרכם ולהרחיק מקלות מגלגליהם. למי שיש עודף רצון טוב ניתן גם להגיש עזרה. מי שאין לו אף אחד מאלו שיסתפק בלהמתין בצד הדרך כשהם מנסים לנהוג את הכרכרה שלהם הרתומה ל5 סוסים כל אחד לכיוון אחר ואף אחד מהם לא מבויית. הם יודעים שזה קשה. לא צריך להזכיר להם את זה בלגלוג. קפיש?

בעע, כה הרבה מלל, כה מעט תוכן

ועד חדש? כן, בסדר, נגיד. הטענה שלי מאוד פשוטה - העמותה עד כה לא עשתה אף אחד מהדברים שהיא מתיימרת לעשות, וכל העשייה הייתה מחוץ לעמותה. ואני אלגלג כמה שבא לי. אני לא מילואימניק של העמותה, לא חלק מהקהילה שלה, ולא קהל יעד של הכנסים שלה. אחרי שכל השנים מספרים לנו על איכות וקידום משחקי תפקידים, אני פשוט שואל איפה זה. בפעם האחרונה ששאלתי מה העמותה עשתה בזמן האחרון, זה היה לפני שנתיים, ואמרו לי שמוקם צוות תרגום לחוקי ההתחלה המהירה של HARP... אני לא באמת צריך משהו מהעמותה - אני פשוט חושב שלא יפה לשקר ולומר שהעמותה עשתה משהו שקשור לאיכות, ובספק אם אדם אחד, בעל רצון טוב ככל שיהיה, מסוגל לשנות משהו באירגון שמזכיר יותר מכל דבר אחר את "השער העליון" העות'מאני. בפעם האחרונה שזילזלתי בתחרות ההרפתקאות של העמותה, גם השתיקו אותי. איך היוזמה הזו נגמרה בדיוק כולנו רואים, לא?

Nihau

New member
להזכירך משמעות חברות בחברת אדם

ומקומו של אדם בחברה נקבע ע"י רצונו לקחת בה חלק וגם ע"י רצונם הקולקטיבי של האנשים המרכיבים את החברה להכיר ולאפשר את השתתפותו של אותו אדם. אם אתה מוצא לנכון לפגוע במכוון בחברה אחת, אתה צריך להיות מוכן לכך שלמעשיך יש הדים והדים כדרכם של הדים חוזרים אל המקור. הראיה שלך קצרה מאוד אם אתה לא מזהה את הנזק העצמי שאתה גורם לעצמך, מעמדך והערכת חברותך בקרב האנשים בינם אתה חי. זו בבחינת השתנה לבאר ממנה תשתה מחר. או יותר נכון זו בבחינת השתנה היום לבאר ממנה ישתו אחרים מחר. אחרים שלפי ההיסטוריה נוטים, לפחות חלקם, ללמד שיעור אישי על מחיר חוסר ההתחשבות מהסוג הזה. כמובן שאין זה אומר שעליך לשלם מס שפתיים לחברה כדי שתעריך אותך. יש כללים והחברה האנושית פיתחה דרכים רבות ומגוונות להבהיר שדבר זה או אחר לא מוצא חן בעיניה גם בלי לפגוע ברגשות. זה נובע משילוב של אמפתיה טבעית כלפי האחר- מן חוש עדר שכזה, וזה גם נובע מתוך העובדה שזה נחוץ, זה עובד, זה הדבק בין האנשים וזה מאפשר להפסיק לרצוח אחד את השני כדי להבהיר שלא אהבנו משהו פעם. קוראים לזה נימוס ואני עדיין מנסה להבין איך זה עובד הלכה למעשה. אתה לעומת זאת לא מנסה אפילו, מה שגורם לאנשים כמוני לתהות על ההחלטה המודעת שלא לפתור את מה שאני רואה לפעמים כבעיה בדרכים הפשוטות יותר בנות אלפי השנים וכן לנסות את השיטות המודרניות בנות מאות השנים. יש לך מספיק חוש עדר כדי למצוא כל פעם חברה אחרת שתסכים לקבל אותך ולנסות לזכות בהערכה או לפחות באוזנה הקשבת למילותיך. ננסה שוב. אומרים שלטנגו צריך שניים. וזה נכון כי טנגו הוא ריקוד זוגי הרמוני חצי אינטואיטיבי הנסמך מאוד על שיתוף פעולה תלוי רגישות וחסר מילים בד"כ. למלחמה לעומת זאת אפשר להסתפק גם באחד. דון קישוט נלחם מלחמת חורמה בתחנות הרוח היושבות להן על הגבעות. הן לא שינו את מהותן כתחנות רוח והוא לא שינה את מהותו כאביר גיבור הלוחם מלחמה אישית ונחרצת. זה לא מנע מהצופים מהצד לזלזל במלחמתו, להצביע על האיוולת, להסביר בסבלנות, לרחם ולהגיב בשאר מגוון הרגשות האנושיים. זה לא מנע ממנו להמשיך להלחם. אתה מייחס לעצמך מידה סבירה ומעלה של אוריינות. לפיכך אין לי סבלנות יותר לנהל איתך מונולוגים דו צדדיים. כאן נגמרת הנכונות שלי להחשיב אותך כחלק מהחברה בה אני בחרתי במודע להשתתף.

tapas tapas

New member
ניטפוק עצבני

לטנגו לא צריך שניים. אפשר לרקוד את זה גם לבד או לפחות במעגלים.

DDN

New member
נו, די כבר.

כבר נמאס לי לשמוע על כמה העמותה לא הייתה רלוונטית בעבר ולא רלוונטית בעיניך. תן לאנשים שאכפת להם לנסות לשפר. ישנם אנשים שאולי כן צריכים מישהו כמו העמותה (נכון, לפריק, יצורי רשת, כוכבי כסף והפונדק הייתה יותר הצלחה בליצור מסגרות כאלה למען אותם אנשים) אבל מספיק לזרוק רפש, גם אם הוא האמת בגלל שהגוף שמאחד את האנשים הוא "העמותה". אתה מדבר על העמותה הישנה. ונכון, אתה שונא את יו"ר העמותה החדשה. עדיין, הפורום לא יהפוך למקום בו הורסים גוף בלי לתת לו סיכוי לעשות משהו חיובי. השעה אצלי במחשב הנייד היא 16:38. התאריך הוא 30.1 מרגע זה ואילך, אני לא רוצה לקרוא הודעות על מה שהעמותה עשתה (או לא עשתה) פעם. יש עמותה חדשה, עם הנהלה חדשה. תן להם להצליח או להיכשל בעצמם, בלי לזרוק את העבר בפניהם.

אה, נכון

בואו נדבר על העתיד, וניתן קרדיט לדברים שעוד לא קרו כאילו הם קרו. אני חושב שאני אלך לבדוק באיזה שיטות חינמיות אפשר להריץ את ערימת ההרפתקאות המדבריות שלי, כי עוד לא גמרתי לקרוא את ספר הפריפורם.

Serpent Axis

New member
הבהרה קטנה

<<אבל מספיק לזרוק רפש, גם אם הוא האמת בגלל שהגוף שמאחד את האנשים הוא "העמותה". >> כרגע אמרת לבלש להפסיק להגיד את האמת רק בגלל שהוא אומר אותה (גם) על העמותה?

Nihau

New member
לא.

הוא אמר לו להפסיק לזרוק רפש על "גוף" שבסופו של דבר מורכב מאנשים שמנסים בכל זאת להרים רעיון מאוחד מסויים ולעבוד יחד. אין קיום לגוף שכזה בלי האנשים שבו והעלבת הגוף לא מסתכמת בהעלבת רעיון חסר לב ונשמה אלא בהעלבת עשרות אנשים שמנסים בכל כוחם ולפי מיטב ראות עינייהם האפשרית לעשות משהו טוב, בהתנדבות. מה לא ברור? הבנת הנקרא? אז תעגל פינות ותקשיב לאינטואיציה במקום לציניות.

הו, כמה עצוב

למקרא הדברים אפשר לחשוב שאני זה שבגללו העמותה לא עשתה שום דבר רלוונטי למשחקי תפקידים בשנים האחרונות. שאלתי שאלה פשוטה מאוד. אומרים לנו שהעמותה מתמקדת באיכות. ביקשתי הוכחות לאיכות הזו. בינתיים, כל פעם שביקשתי הוכחות כאלה מחקו לי הודעות, תקפו אותי אישית ואף נקטו נגדי בשיטת של סחיטה באיומים כדי שאפסיק לשאול שאלות מטרידות שאלמלא הן כנראה עשרות אנשים היו עושים משהו טוב בהתנדבות. אם עשרות אנשים עשו משהו טוב בהתנדבות, למה זה כל כך מעליב לשאול איפה זה? אני לא זוכר שהמנהלת בסופר נעלבה היום כששאלתי אותה איפה הצנוברים, והיא אפילו לא מתנדבת שם - היא פשוט אמרה לי לאן הזיזו אותם, ואח"כ עשיתי איתם משהו טוב ואכלתי אותו. כמו שאמרתי - אני מאמין שלאלעד יש כוונות טובות, ואני מקווה שבעוד שנה אפשר יהיה לשבח אותו על פועלו. בינתיים, שאלתי משהו מאוד פשוט - איפה האיכות שהעמותה מבטיחה לנו כל השנים האלה?

תשובה

אני יכול לדבר רק על דברים שקרו בעבר: (1) לפני כמה שנים אירגנתי את ההרצאות החודשיות של העמותה - אנשים בעלי ידע אקדמאי או מקצועי נתנו הרצאות על נושאים כגון תקופות היסטוריות, שיטות משחק וכו במטרה לעזור לשחקנים ומנחים לרכוש כלים נוספים. ההרצאה הגדולה ביותר הייתה שלי ושל איוב קרן על מיתולוגיה של וויט וולף. (2) פרוייקט סחב"ק - גם בו הייתי מעורב (כחלק מהצוות המארגן וכאחד המרצים) העביר בבתים של אנשים 8 סדנאות שונות ובהם סדנת פרי פורם, סדנת הנחייה, סדנת אביזרים ופרופים, סדנת קריאתו של קתולהו ואחרות. (3) לפני חלק מהכנסים בעבר (אני יכול להזכיר את כנס צמפסקון כדוגמא לכנס שלא נערך על ידי העמותה והיה מעורב) העבירו חלק מהאנשים החברים בעמותה סדנאות הנחייה למנחי הכנס. (4) פרוייקט איגו"ף - פרוייקט שנמשך שלושה חודשים, הכיל כמאה עשרים משתתפים על פני יותר משלושים מפגשים ועירב סדנאות שבסופם משחק הדגמא למשתתפי הסדנא על תוכנה. אלו חלק מהדוגמאות שאני יכול לתת - למרבה הצער הם כולם דוגמאות מלפני כמה שנים ומלבד דוגמא שלוש לא רלוונטיות להיום. הרצון שלי הוא לחזור לקו הפעילות הזה, איכות זאת מילה אם הרבה משמעות ואני מעדיף לראות את תפקיד העמותה כגוף שמספק עזרה ותמיכה לשחקנים + נותן להם כלים ודרכים לאסוף מידע ושיטות חדשות שלא הכירו וקשורות לתחום. (שם לב שאני לא אומר לקדם איכות או לשפר איכות - אני לא מאמין שלעמותה או לחברים שלה, כולל אותי, יש זכות לשפוט את המשחק של אנשים אחרים ולנסות לשנות אותו. מה שכן, העמותה לדעתי צריכה לתת לשחקנים את כל הכלים שהם מעוניינים לקבל למשחק ולתחביב)

תיקון

"ההרצאה הגדולה ביותר הייתה שלי ושל איוב קרן על מיתולוגיה של וויט וולף" והכילה כארבעים אנשים - שאר ההרצאות נעו בין עשרה אנשים לעשרים וחמש. לגבי סעיף שלוש, הקרדיט על סדנאות ההנחייה הוא למיכאל גורדין שהעביר את 2 הסדנאות האחרונות. אלעד

למעלה