בקשה מקוראי הפורום

בקשה מקוראי הפורום

ערב טוב לכולם, יש לי בקשה קטנה שהייתי רוצה לבקש ממכם. קצת הסבר מקדים - לפני כמה שנים אירגנתי מספר אירועים מטעם העמותה לקידום משחקי תפקידים שכללו הרצאות חודשיות, סרטים, סדנאות על שיטות משחק חדשות בבתים של אנשים ודברים בסגנון. מאז השתנה האופי של העמותה ואירועים מסוג זה לא אורגנו עוד. לפני כמה שבועות החלטתי לרוץ לועד העמותה במטרה לנסות להוביל את העמותה לצורה שבא אני רואה את הפעילות שלה. (תמיכה כלכלית באנשים שרוצים להרים פרוייקטים ואין להם כסף או גב ביוקרטי לבצע אותם, כנסים לשחקנים מעל גיל 25 שלרוב לא מעוניינים להגיע לכנסים רגילים של העמותה, רכישת שטח איכסון לאנשים שרוצים להרים אתרים שקשורים לתחום, אירגון מקום לאנשים שרוצים להרים הרצאות ודברים כגון זה) לשמחתי זכיתי בבחירות ועכשיו אני מנסה לארגן את הדברים שאותם אני רוצה לקדם בעמותה. אז מה הבקשה שלי? הייתי שמח אם כל מי שיש לו רעיון, ביקורת, שאלה או בקשה מהעמותה ישלח לי מייל עם הפרטים. לדעתי העמותה הפכה עצמה ללא רלוונטית בשנים האחרונות כיוון שלא עשתה מה שהייתה אמורה לעשות - לעזור לכל מי שרוצה לפעול בתחום שלנו לעשות את זה ואני אשמח לשמוע מאנשים מה יש להם להגיד על העמותה. (גם ביקורת רעה - אני מעוניין לשפר את הפעילות ולדאוג שטעויות לא יחזרו פעם נוספות) אלעד

braxat2000

New member
נקודת מבטי האישית

הי אלעד, הנה נקודת המבט שלי על העמותה לפי ניסיוני המועט מאוד איתה. ראשית אני חייב להדגיש כי הניסיון שלי עם העמותה הוא מאוד מצומצם ולכן אני לא שופט אותה או את מעשיה. אני יכול לספר שמבחינת ניסיון שעולם משחקי תפקידים וכל מיני תחומים משיקים, יש לי כ 17 שנים. הכנס הראשון שהשתתפתי בו היה טד"י 1, ומאז למעשה לא היה לי קשר כלשהו לעמותה או לגוף מאורגן כלשהו של משחקי תפקידים. שיחקתי המון מחוץ למסגרת אירגונית, ואפילו לא הייתי מודע שיש גוף כזה. הפעם הראשונה שנתקלתי בו היה במערכת הפורומים שלכם, שם נתקלתי ביחס לא נעים מצד דמויות מפתח ובעלי תפקידים בתוך העמותה, למעשה הרושם הראשוני והעיקרי שהיה לי. ורושם שנשאר עד היום. מכיוון שאני כותב במספר פורומים כבר זמן רב ומנהל מערכת פורומים גדולה, בהם לא נתקלתי בבעיות מסוג זה, לדעתי הפורומים שלכם הוא המקום הראשון בו אנשים שיכולים להתעניין בעמותה מעדיפים להתרחק ומפתחים את האנטי שלהם. אני לא מקצין לרגע, כי גם אצלנו בתחביב העיקרי שלי, כאשר מגיעים ילדים קטנים או אנשים חדשים שלא יודעים כלום ואפילו שואלים שאלות שברורות לבאי פורום מנוסים, הבוגרים והמנוסים יודעים לענות וללוות את החברים החדשים, וכך הקהילה שלנו גדלה ומשתפרת. אנו כמנהלים מובילים את הגישה הזו ומקפידים עליה, משהו שלא יתכן במערכת הפורום של העמותה משום ששם המנהלים או מחזיקי התפקידים מובילים את רוח הבדחנות והלעג ששורה שם. אם אתה רוצה להפוך את העמותה למקום מושך יותר, התחל בניקיון יסודי של מערכת הפורומים שלכם. כחבר בקהילת שחקני המיניאטורות בארץ, יצא לי לבקר באחד מאירועי ביגור של השנים האחרונות, בתוך בי"ס כלשהו בגבעתיים ולא התרשמתי בלשון המעטה. אני חייב לומר שכנסי אייקון מצד שני היו מצויינים, כך שאם תוכלו לארגן את כנסי ביגור כמו שאתם מארגנים את כנסי אייקון זה יכול להיות שיפור ראשון. למרות שלטעמי האישי הזירה שהיתה בחצר הלעיגה את הארוע ביכל היה להיות מרשים יותר. נקודה ראויה לציון היא הגילדה, אולם אני ממליץ לכם לערוך שם סדר, והכוונה היא לקבוע סף שנית ולמחוק את כל הפרטים של מי שלא עדכן לפני סף זה. אין טעם להחזיק במאגר אנשים מ 2001, תשמור שנתיים אחורה וזהו (לפי תאריך עדכון אחרון). קח בבקשה את ההערות שלי כהערות בונות ודעה אישית בלבד. לאחרים יכול להיות ניסיון טוב בהרבה, אני רק מספר על ניסיוני האישי, ואני מניח שגוף יעיל יותר בתחום יכול לעשות עבודה טובה.

תודה

לגבי הפורום אני מסכים איתך. לגבי כנסי ביגור, אייקון לקח הרבה מהניהול הלוגיסטי מהכנס של העמותה אבל אנחנו לא השכלנו לקחת את הדברים הטובים מאייקון. מארגן ביגור הקרוב הוא בחור שהיה מעורב באירגון אייקונים ואירועים אחרים בעבר ואני מקווה שהוא יצליח להרים כנס באותה רמה. אלעד

סוסים מתים

מוחלפים במכוניות. אני לא עומד להתווכח איתך - למעשה אני די מסכים עם רוב הדעות שלך לגבי העמותה בשנים האחרונות, לכן אני רוצה לבצע שינוי. אלעד

אני בעד שינויים

ולכן אני פועל מחוץ לחופתה המכונמת של העמותה. למה לתת לארגון המאוס הזה קרדיט על דברים שאתה עושה? אגב, אני מאמין שיש לך רצון לשנות, אבל כולנו כבר למדנו שאסור לתת לעמותה קרדיט על דברים שהיא "מתכוונת" לעשות.

מסכים (והערה לגבי קרדיט)

מסכים איתך לחלוטין לגבי לתת קרדיט על דברים שעוד לא קרו - אני מקווה שעוד שנה נסתכל אחורה ונראה שהיה שינוי. לגבי קרדיט - אני לא רוצה קרדיט. לדעתי העמותה צריכה לעזור לאנשים ולא לקחת מהם את הדברים שלהם. הדוגמא הכי טובה לדעתי היא חומר מקורי של אנשים: אם מישהו כותב חומר מושקע ומקורי ורוצה להדפיס אותו לדעתי העמותה צריכה לספק לו את הכסף להדפיס את החומר שלו כך שהוא יוכל להגשים את מה שהוא רוצה ולעזור לתחום להתפתח. הקרדיט כולו של הכותב, העמותה כאן כגוף שעוזר ותומך במקום שבו אדם פרטי לא יכול להמשיך קדימה. (למשל, השקעה של אלפי שקלים בהדפסת חומר) אלעד

אני סקפטי

אם פרנסי העמותה יסכימו לרעיון החדשני בו אשכרה נותנים כסף לשחקני תפקידים ולא לוקחים להם אותו.

יש לי הרגשה

שהגיזבר הנוכחי בעד הרעיון

מירטל

New member
ובכן.

אני אכן מסכימה איתך שהעמותה לא רלוונטית, אני יותר מסכימה עם הקביעה של הרעיון ש.... העמותה, בעידודם של אנשים כאלה ואחרים בקהילה, הצליחה להמאיס את עצמה על ציבור גדול מדי של הקהל שאתה פונה אליו, וזה אולי המהות של התפיסה של "לרכב על סוס מת", עצם האיזכור של העמותה עלול לגרום לפריחה ולתחושת גירוד קלות - יכול להיות שכאן הפרישה ועבודה מבחוץ, רק בזכות העובדה שלא עובדים תחת השם של "העמותה" יוכל לעזור, אבל זו רק עיצה אחת. עיצה שניה - קחו בחשבון שכל מה שעובר בפורומים הכחולים נחשב למשהו שנכתב בשם או בחסות העמותה. אתה רוצה לקרב אותה לבני העשרים +? תדאג לחוקים כתובים להתנהגות בפורום ומלא אותם , בעיקרון, הנזק שמאבקי כוח לא נראים טוב לאף אחד מהצדדים, אבל הנזק שיגרם לעמותה כגוף שאינו יכול להחליט אפילו האם למחוק פתיל או להשאיר אותו הוא גדול מדי. עיצה ידידותית? שניים שלושה מנהלי פורום עם סמכויות בלי מוגבלות ויכולת למחוק דברים שנראים לא ראויים, ואת הדברים הבאמת אישיים עדיף להשאיר מחוץ לפורום. עיצה שלישית - להכריז על פרוייקטים אחרי שאתה בטוח במאתיים אחוז שאפשר למלא אותם - אני לא יודעת כבר כמה פרוייקטים לא מושלמים בחסות העמותה התחילו ( אתה מוזמן גם לבדוק ולנסות לראות לאן הם הגיעו, יכול להיות שתקבל תוצאות מעניינות), אבל מצב שבו הקהילה מתחילה לגייס משתתפים לפרוייקט שלא מושלם.... טוב, אתה יודע איך זה נראה. עיצה רביעית - אל תהפוך את העמותה לעוד גוף שמוציא לאור משחקי תפקידים. זהו, בשעה הזאת, בהצלחה ( למרות הכל...)

Nihau

New member
מצויין ביותר לשמוע גישה כזו

העמותה לא הפכה את עצמה ללא רלוונטית אבל בהחלט יש מקום לשיפור והתקדמות. תמיד יש. יש לי לא מעט רעיונות, חלקם אפילו פונקציונליים ואשמח לשבת לשיחה מתורבתת (כלומר אני לא אביא את הסכינים ואתם לא תביאו את שחקני שלושת הדמויות השנואות עלי) ונראה לאילו דברים נוכל להגיע.

ננסק

New member
תמיכה בחברות מסחריות

גילוי נאות: אני עובד צמוד עם חברת כוכבי כסף כבר כמה שנים, וכנראה שאהיה אחראי הדוכן שלה בביגור הקרוב. אני עוקב אחרי היחסים בין יונתן לעמותה כבר כמה שנים, והם אף פעם לא היו משהו, כשב-"לא היו משהו" אני מתכוון "נראה כאילו העמותה פשוט לא אוהבת חברות מסחריות, אומרת "ממסחר את התחום" באופן שלילי, ומקשה עליהן כמעט בכוונה". ובכוונה אני אומר חברות מסחריות ולא רק כוכבי כסף, כי ראיתי שזה לא רק עם יונתן. מסחור של התחום, בקנה המידה המדובר כיום, אך ורק עוזר לו - כוכבי כסף עשתה יותר לקידום התחום בארץ מאשר העמותה, הרבה הרבה יותר, פשוט בכך שהוציאה את מו"ד בעברית ומכרה כבר אלפי עותקים שלו. לפני מספר שנים, כשהסתובבתי הרבה בפורומים של העמותה וחשבתי איך אוכל לעזור, ראיתי שאין שום דבר שהעמותה אוהבת יותר מאשר לדבר על עצמה ועל איכות. כמות בכלל לא היה נושא לדיון - האנשים רצו לשפר את איכות המשחק של עצמם, כלומר של קהילה שמונה בערך 100 איש. סבבה, אבל לא בשביל זה יש עמותה, בעיני, והכמות חשובה הרבה יותר. לכן עזבתי את הסוס המת והלכתי לכ"כ, שם היה ברור לי שאעזור משמעותית יותר להפצה של התחום בארץ (כן, אפילו אם זה "רק דיאנדי"). בשנה ומשהו האחרונות ראיתי שינוי בפורומים של העמותה ובגישה בכלל, ואני מאמין שהיא באמת בדרך הנכונה החוצה מהביצה שבה היא שכבה במשך זמן רב מאוד. עכשיו שנבחרתם אתה וגרייף, אני בכלל מרוצה. הבקשה הראשונה שלי, מיד אחרי "תשתלטו על הפורומים שלכם שיפסיקו כבר להיות המקום המזעזע שהם כיום" (כמו שאמרו מעלי בפירוט ראוי), היא שתתחילו לראות בחברות מסחריות כידידות שלכם, ולא כאויב שמבקש להפריע להתפשטותה של העמותה. בדיוק להיפך - מה שצריך הוא שיתוף פעולה מלא בין הגופים. העמותה *לא צריכה* לחפש כוח השפעה, היא הוכיחה היטב לאורך שנים ארוכות שגוף מתנדבים אינו מסוגל להרים לאורך זמן משהו שאיננו ביגור. (זאת הכללה, אבל בבסיסה היא נכונה). תנו לחברות לעשות את שלהן, ותעזרו להן בדרך. תכוונו אותן לכיוון שאתם חושבים שיועיל יותר. אין טעם להילחם בהארה, הארה חזקים יותר מכם - אז אולי תוכלו לחפש דרך להשתלב בפעילויות שלו ולשפר את האיכות של המשחקים? אין שום הגיון בלהילחם ביוזמות של כוכבי כסף, להיפך - אתם צריכים לרצות לקפוץ על כל יוזמה שלו, לראות איך אפשר לעזור בה, ולעודד אותה. במקום לנסות ליצור מציאות משלכם, הגיוני יותר להבין שכבר קיימת מציאות אחת, ולנסות להתערב בה כדי לשנות אותה כפי שאתם רואים לנכון. העמותה, בעיני, צריכה להתחיל לראות את עצמה כ-"קרן ליוצרים מתחילים בקולנוע הישראלי", שתורמת מהמשאבים שלה כדי לתמוך בגופים שונים ויוזמות פרטיות. לא להפוך כל כולה לתפקיד הזה, בוודאי שלא, אבל להבין שלתפקיד כזה יש הרבה חשיבות, הרבה כוח, והרבה תועלת.

Nihau

New member
לגבי הארה זה כבר עיניין של מדיניות

כל עוד דברת על כ"כ והתעשייה הסכמתי איתך לגבי חשיבות התמיכה ושיתוף הפעולה. אבל אני לא מסכימה עם הרעיון של שיתוף פעולה עם הארה וחברות דומות. דווקא כאן יש לעמותה צורך ברור לא לעבוד בשיתוף פעולה אלא להיפך- להציע חלופה שווה לכל כיס (במקרה שתשלום מחוייב מכורח המציאות) בה מתמקדים על איכות וקידום התחביב ולא על קידום הכיס הפרטי של מנהלי החברה ע"ח כל מי שעובדים תחתיהם.

ננסק

New member
אוקי, סבבה

תחום החוגים הוא משהו שאני לא מנוסה בו. אבל ברור שהעמותה צריכה לשבת ולחשוב ברצינות האם יש לה את המשאבים והיכולת להיכנס לתחום הזה, כמה זה יעלה לה (במשאבים כמו כוח אדם וזמן), והאם זה שווה את זה.

snift

New member
"מתמקדים על איכות וקידום התחביב"

הבעיה עם מילים כמו "איכות" ו "קידום" הן שהן נתונות לפרשנות רחבה מידי ותלויות בהגדרה האישית של כל אחד. "קידום" יכול להתפרש בהרבה צורות. האם הרחבת מעגל המודעים למשחקי תפקידים היא קידום או לא? האם זה בא על חשבון איכות? אם כן,האם זה חייב לבוא על חשבון איכות? אדם אחר בהחלט יכול לראות בשיתוף פעולה עם חברות מסחריות משהו שנכנס תחת "קידום" ובלא מעט מקרים, אפילו תחת "איכות". שיתופי פעולה כאלו יכולים, למשל, להעלות את רמת וכמות התרגומים השונים וכו'.

Nihau

New member
תפריד בין מסחרי לחוגי מ"ת

על חברות כלכליות מסחריות בתחום המ"ת כמו חברות תרגום ויצירה של ספרי שיטה אין לנו וויכוח. ברור שהן מקדמות מ"ת ומשתדלות לספק סחורה איכותית כאשר את האיכות הזו יש כמה דרכים לבחון - לרוחב ולעומק ולשאר כיוונים מעניינים. חברות חוגי מ"ת כמו הארה ומשכילון לא מבינות שמשחקי תפקידים זה אלמנט נפרד מחוגי ילדים אחרים. לפיכך הן לא מבינות את הצרכים המיוחדים שיש לניהול מ"ת טוב- קבוצות של 4-6 מקסימום, מינימום 3 שעות מפגש, רף מסויים של רמת הנחייה ורמת הרפתקאות וכו. כדי לבנות מ"ת טוב לקבוצה של 7 ומעלה שחקנים תחת הנחייה של מנחה אחד אתה צריך לעבור למשחק חי ולזה כבר בכלל אין להן משאבים תבונתיים ונכונות להשקיע משאבים כלכליים בשיקולים של ביטוח וציוד והכשרה. לעמותה יש אגנדה מוצהרת של קידום משחקי תפקידים איכותיים בארץ, לפיכך לעמותה יש מחוייבות לגבש סטנדרט ליישור קו מבחינת איכות ולהרים פרוייקטים בנויים לפי עקרון "כל מקרה לגופו" כדי לקדם מ"ת בארץ לפי מתאר יעדים ומטרות. שגם אותו הם צריכים לגבש. ככה אני הייתי עושה את זה אם הייתי במקומם. אני לא מנהלת אותם ואין לי זכות להגיד להם מה לעשות אז אני יכולה להציע שיתוף פעולה ולהעלות רעיונות שאולי ימצאו חן בעיניהם.

snift

New member
רעיונות וביקורת זה מצויין,

אני לא טוען שלא. כפי שאת יודעת טוב מאוד, יש לי הרבה מאוד ביקורת משלי.. אבל, הטענה שחוגים כמו הארה לא מקדמים את משחקי התפקידים, בעוד שאישית אני מסכים איתה, תלויה מאוד בהגדרה של "קידום". הארה בהחלט חושפת את תחום משחקי התפקידים למגוון רחב מאוד ולכמות גדולה מאוד של ילדים. לפיכך, הם בהחלט יכולים, בהגדרה מסויימת, לענות על הנושא של "קידום". בהחלט יכול להיות שדווקא שת"פ איתם יוכל להיות יעיל, כאשר הם מבצעים את הקידום והעמותה את ה"איכות". שת"פ אפשרי הינו להביא את אותם חוגים המוניים לכנסים ולחשוף בפניהם את נפלאות הקבוצה הקטנה ויכולת השיהום העצמית..

איכות? אה?

הוזכר כאן כאילו לכאורה העמותה עוסקת ב"איכות". האירו נא את עיני איזו מין "איכות" העמותה הביאה לנו בשנים האחרונות? נכון, היו בעמותה כל מיני דיבורים על "איכות" וכמה ש"איכות" חשובה לעמותה, אבל חוץ מלומר "יש איכות" מישהו ראה משהו איכותי יוצא מהעמותה בזמן האחרון? "איכות" והקשר שלה לעמותה זה קצת כמו כוח ההרתעה הישראלי או החדקרן האגדי - אף אחד לא ראה אותם, אין שום הוכחה חומרית לקיומם, אבל יש אנשים שכל הזמן מדברים עליהם. אם יש איכות, תופע זו מיד. וזה שה"אמרו בעמותה" שהם מתעסקים באיכות לא מוכיח כלום - אם נאמין לכל מה שאומרים בעמותה אז כנראה שיש לנו כבר ספר פריפורם, תרגום של שיטות חינמיות, מגזין מוביל ותחרות הרפתקאות מדבריות שהגיעה לסיומה המוצלח.

Nihau

New member
דברנו על העתיד. לא העבר.

וועד חדש צריך לתכנן לעתיד לא לבכות על פגעי ואוזלת היד של העבר. אי אפשר להציג לך משהו שעדיין לא נעשה. מדברים כאן על פוטנציאל, קביעת מדיניות, קביעת יעדים, תכנון פרוייקטים ושאר אלמנטים של בניית העתיד הרצוי מתוך ההווה המצוי. אל תלחם בתחנת הרוח שעוד לא נבנתה.

אני סתם סקפטי

אבל היי, אם הבטיחו לי כל מיני דברים, זה בטוח שיקיימו אותם. מה, לא? עם כל הסימפטיה לרצון הטוב של אלעד, הוא רק אדם אחד. הרקולס נאלץ להטות שני נהרות מנתיבם כדי לנקות את האורוות המטונפות של המלך אוגיאוס, ואם אלעד יצליח להזיז משהו באורוות המטונפות של העמותה (שעדיין מלאה באותם סוסים צולעים ורעי מזג), הוא אכן הרקולס. אבל אני מעדיף לשבח לאחר-מעשה מאשר לתת קרדיט לפני - נסיון העבר עם העמותה מוכיח שהיא חיה בעיקר על הקרדיט של מעשים שהיא "אמורה" לעשות מתישהו.

למעלה