בקשה לעזרה

marina1911

New member
רשמתי את התגובה הזו לפני תגובתו של ברונו

ואגב כבר קראתי את מה שברונו רשם, אכן מצב לא נעים, לא מכירה את הבעלים של מתושלח, הינו שם פעם אחת והתרשמנו לחיוב מהמקום, כך שלא הייתי רוצה שהשם שלהם יפגע ללא סיבה, אך אם יש סיבה אז זה כבר משהו אחר.

bruno01

New member
אני אחד מהחברים שבוודאות השאיר טיפ.

איתי ביחד יצא עוד חבר, וגם הוא השאיר טיפ בוודאות.
לפנינו עמדו לשלם עוד שתי חברות, וראיתי שגם הן משאירות טיפ.

לא בכוס הטיפים, לא סתם ככה על השולחן, אלא בתשלום ישירות למלצרית שעשתה איתנו את החשבון.
בנוסף, כשהיא הגישה לי את החשבון, ראיתי שחלק מהמנות שכבר שולמו ע"י חברים שעזבו לפנינו מחוקות מהחשבון. כששאלתי אותה למה היא לא מוחקת את המנה שאני משלם עליה כעת, היא אמרה שזה בסדר ושהם זוכרים מה שולם ומה לא.
אז כבר הטענה שאף אחד לא השאיר טיפ (שהיא מגוכחת מלכתחילה) לא נכונה.
גם שלטעון שחלק מהאנשים לא השאירו כסף על מה שהם שתו זו כבר הטעיה או שקר (תבחר לבד). שתיתי כוס יין אחת ואכלתי כריך, כך שלא הייתי שיכור ברמות של לא לזכור מה שתיתי, ובכל מקרה, שירונת שילמה שוב על הכריך שלי ולא על השתיה.

הלקוחה ניסתה להתווכח עם הצוות באותו הערב, נאמר לה שזה המצב ושהיא צריכה לשלם. מצחיקה אותי קצת האמירה שלך שהיא היתה צריכה להתקשר לברר את הדברים. בשביל זה נערכה סגירת החשבון, לא?

אם היית באמת רוצה לפתור את הבעיה עם הלקוחה, היית שולח לה הודעה פרטית ומלבן איתה את העיניינים, ולא כותב הודעה פומבית שבעצם גורסת שהלקוחה משקרת ("לפעמים אתם ממהרים מידי מבלי לשאול את עצמכם האם כל מה שנכתב בהכרח נכון").
אתה מדבר אך ורק על שתייה שלא שולמה, כשבעצם נאמר לה שמנות אוכל וטיפ לא שולמו.

בקיצור, ההודעה שלך בעיניי רק מחזקת את הרושם הרע שיש לי מהמקום וחבל מאוד שככה בחרת להגיב.

אגב, בדיוק שבוע לפני חגגתי יומולדת עם מספר דומה של חברים ב"קפה דליה". בסוף הערב כשבאתי לשלם את מה שנשאר בחשבון, הם הראו לי כמה שולם על מנות מהחשבון, וכמה שולם "מחוץ לחשבון", זאת אומרת טיפ.
ככה יכולתי לדעת על אילו מנות עדיין לא שילמו, וכמה טיפ שולם חוץ מזה.
פשוט וקל.

esini

New member
מתושלח

עוד תגובה אחת ,

1) בקשר לבחורה שטענה שהתגובה שלי עושה רע למתושלח " וסייג לחוכמה שתיקה", ובכן אותי חינכו כשנעשה לך עוול תגיב, גם אם רובם לא יסכימו עם מה שרשמת,
שוב אומר אין לי שום בעיה עם ביקורות אוכל, או שירות לוקח תמיד לתשומת ליבי ומנסה לשפר, אך כן יש לי בעיה אם תלונה מסוג זה,ביחוד כאשר התלונה מועלית בפורום מסעדות כאשר הצד השני אין לו שמץ של מושג מהארוע ואף אחד לא בירר באמת מה קרה.

2) ברונו, להעלות את זה לאתר , ולצפות שאני אגיב אך ורק בפרטי כאשר כל באי האתר שומעים רק צד אחד , מצטער אבל לא.

ובאמת לסיכום מבחינתי , מאחל לכולכם ולכולנו רק טוב בחיים, וגמר חתימה טובה.

bruno01

New member
זה האתר וזו מטרתו.

בתור בעל עסק נותן שירות, אתה חשוף לביקורת ציבורית. ככה העולם עובד.

שוב, אתה בוחר לא להתייחס עניינית לטענות שהועלו, אלא להטיח האשמות.

אני חושב שכל בר דעת יכול להבין מההתנהלות הזו את אשר התרחש באמת, וחבל מאוד (בעיקר לך) שאתה לא מבין את הנזק שאתה גורם לעצמך.

אגב, אני מבטיח לך שאם היית פותר את העיניינים עם שירונת, היא היתה מעלה פוסט ציבורי ומספרת לכולם על פתרון הבעיה. זו הדרך הנכונה לפעול בה.

Gרר

New member
היא לא התכוונה שעדיף שלא תכתוב בכלל...

אלא שאם אתה כבר כותב ראוי לכתוב תגובה ראויה משכתבת. למשל, בין היתר, כאשר כותבים "הצד השני אין לו שמץ של מושג מהארוע ואף אחד לא בירר באמת מה קרה" ובאותה הנשימה מאשימים את הלקוח שהוא שיקר למרות שאין לצד השני שמץ של מושג מה קרה...

אני מבין שהדיווח של מה שקרה לא נעים לך ואולי כתבת בריתחה בעקבות זה. היה עדיף לא לכתוב בריתחה אלא לספור עד עשר ולתת בתגובה שלך ולו פרומיל אחד של סיכוי למצב שכן היתה טעות בשוגג של המסעדה.

אבל לכתוב תגובה שמשתמע ממנה שאצלכם טעויות לא יכולות לקרות ולכן ברור שהלקוח משקר... אז עדיף לא לכתוב בכלל. זו היהת הכוונה.

Cafe Latte

New member
נכון מאוד.

החתולית

New member
אורן, אני חושבת שכדאי שתקרא את התגובות

שלושה אנשים כתבו כאן על אותה ארוחה, ואתה לא מוכן להתייחס עניינית לדברים שכתבו. יש לך במה לכתוב מה הצד שלך, אבל במקום לכתוב מה קרה, אתה בוחר להאשים את הלקוחות.

מוטב היה, אילו במקום לירות מהמותן, היית מכנס את צוות העובדים שלך ועורך בדיקה אמיתית של ההתנהלות שלהם.

מלבד זה, אני מציעה לך לבדוק קצת את הפורום הזה, את הדברים ששירונת, ברונו ואילן רוזינר כותבים, ולהבין שיש לך עסק עם פורום רציני ואנשים רציניים, שאוהבים לכתוב דיווחים חיוביים על מקומות.

shironet3

New member
רגע, אז איך אתה מגדיר את הביקורת שלי

אם לא "ביקורת על שירות"?

התגובה שלך מוסיפה חטא על פשע

ובטח ובטח לא משרתת אותך ומחזקת את ההחלטה שלי לא להתקרב לעולם למתושלח ולהניא את כל חבריי מכך.

גם אני הייתי אחד המבקרים באותו אירוע. שילמתי את החשבון שלי שנאמר לי בע"פ. את הטיפ (הנדיב) שמתי בכוס שהושיטה לי המלצרית/קופאית/אחמ"שית שעשתה לי את החשבון. זוג חברות ששילמו לפניי השאירו טיפים אף הן - ראיתי במו עיניי. בנוסף, אני מכיר את רב האנשים שהיו במפגש - אנשי היי-טק, דוקטוראנטים וכיו"ב - לא ממש מסוג האנשים שלא משלמים את חשבונותיהם או לא משאירים טיפים. עם חלקם אני מפרנס היטב את מיטב המסעדות והפאבים התל אביביים ומכיר את מנהגיהם.

לאור המתואר לעיל - הדם רתח לי כששמעתי את הסיפור של שירונת בבוקר שלאחר האירוע. עכשיו הצלחת להרתיח לי אותו מחדש.

Gרר

New member
למה לא התקשרתם לבעלים. ממש יופי.

ברור שכל פעם שיש לי בעיה עם צוות המסעדה אני אמור לבקש להתקשר לבעלים(!!!) של המסעדה שכמובן המספר שלו רשום בשלט גדול על הקיר של המסעדה וקו הטלפון שלו זמין לפניות הציבור עשרים וארבע שעות ביממה.

לא הייתי נוכח במקרה הזה אבל בכל מקרה כשאתה לקוח אתה נאלץ לפתור את הבעיות שלך מול מי שנמצא במקום. לבקש להתקשר ברבע לשתים עשרה לבעלים של הבעיה כדי שהוא יפתור לנו בעיה שהצוות המקומי לא מסוגל לפתור בצורה שלא תוציא לקוחות שמהיכרות אישית שלי איתם הם בעלי מודעות לקוח מהגבוהות שיש... זו נשמעת הצעה צולעת במיוחד.

כבר הייתי לא פעם בסיטואציות של ארוחה בקבוצות גדולות. נכון, זה תמיד יוצר בעיה למסעדה וכמעט שאין מנוס מברדק מסויים בשלב החשבון במצבים האלה. מסעדות מקצועיות יודעות לפתור את זה ברמה המקומית בלי שהלקוח ייצא בתחושה לא נעימה מהמקום ובלי שיהיה צורך להתקשר לבעלים של המקום.

Gרר

New member
ותודה לפרוייד

הבעלים של המקום, לא של הבעיה. למרות שכנראה פרויד ידע למה הוא שלף את הטעות הזאת.

ביקרתי במתושלח מספר פעמים בודד

וזכרתי אותו דווקא לטובה. עד עכשיו.

חבל שזו התגובה שלך.
מהיכרות וירטואלית עם הכותבים המדוברים, אין לי ספק שהם לא מנפחים או מפריזים, מדובר בחבורה שלא רק שאני נהנית לקרוא את הביקורות שלהם, אני גם יודעת שתמיד הן יהיו מאוזנות והוגנות ככל האפשר.

העובדה שאינך מסוגל לענות לאף הערה ואף עדות שהוצגה בפנייך מלבד הטחת האשמות בחבורה, מעידה בעיקר על כך שאינך בעל עסק שאני רוצה לפרנס.

shironet3

New member
תגובת שירונת

היי אורן,

תודה רבה על התגובה. אני מבינה את הכעס, אבל אני חושבת שלהאשים אותי ולסגור את הנושא לא יהיה חכם, לא מבחינת הנראות ולא מבחינה ניהולית (אתה הרי בוודאי רוצה לדעת אם קורה משהו לא תקין בעסק שלך).

ספציפית לגבי הדברים שכתבת, האירוע שלי לא היה מסוג האירועים שבו האלכוהול זורם כמים ואנשים שוכחים לשלם. זה היה יותר אירוע של אנשים שיושבים ומדברים על כוס בירה או שתיים ואוכל. לגבי הכוס של הטיפים, כפי שהעיד כבר אילן, אחת המלצריות הגישה לאנשים את כוס הטיפים שנמצאה מאחוריה בכדי שיוכלו לשים שם את הטיפ.

כמי שמנהלת בעצמי צוות, אני יודעת שטעויות ותקלות תמיד קורות, השאלה היא רק איך מטפלים בזה. ואני חייבת להגיד שאם קודם השתדלתי להנות מהספק שזו הייתה רק תקלה בחישוב או בתשומת הלב, התגובה שלך דווקא מקשה עליי להאמין בזה. אם כתבתי לחתולית שהתלבטתי אם להתקשר ולהפנות את תשומת ליבכם לזה או לא, אחרי שקראתי את שתי התגובות שלך, שמחתי שלא הייתי צריכה להתמודד עם ההאשמות האלו בטלפון.

שיהיה לך ולעסק בהצלחה, ושנה טובה!

אני חושבת שכל הסיפור יכול להיפטר מאוד בקלות..

ברוב הברים יש מצלמות אבטחה ואפשר לראות ולבדוק מי צודק...

נשמע לי מאוד מוזר שהייתם ממציאים סיפור כזה ואני מבינה את אורן שבוטח בעובדים שלו אבל לא יכול להיות שקבוצה כזאת גדולה של אנשים משקרים והמלצרית היא היחידה שצודקת...

אני גם לא חושבת שזאת ההתנהלות של המקום אבל חבל מאוד כי אותה מלצרים מייצגת את המקום הזה...לצער הבעלים, היא עושה עבודה לא כל כך טובה שלא לומר פלילית...

קרה לי מקרה דומה בבר בראשון...שמאז כבר(כמה מפתיע) נסגר...
אצלינו זה היה גרוע יותר כי הם גם הוסיפו מנות שלא הזמנו לתפריט וגם לא הורידו מנות ששילמו וגם טענו כי לא שילמנו טיפ...
כאשר הזמנו את המשטרה והצבעתי על המצלמות פתאום בעל המקום התנצל ואמרה שהייתה היא הבנה ובטעות התבלבלו בחשבונות בין השולחנות....דרשנו את הטיפ שהשארנו חזרה ולא חזרנו לשם יותר....

PantherettePitz

New member
תודה לכולם :)

לאור מכלול האילוצים החלטנו ללכת הפעם על מסיבה בבית אבל תודה על ההמלצות שבהחלט יישמרו לפעם הבאה :)

1Shir

New member
מזל טוב
ואני רק שאלה

המולי בלומס לא נחשב מרכז ת"א?

PantherettePitz

New member
אני חושבת שהוא נחשב

(תכל'ס, בתור ירושלמית, בערך כל תל אביב היא מרכז העיר בראש שלי, חוץ מהאוניברסיטה וכאלה).

אני פשוט לא חושבת שיישארו לי חברים לא תל-אביבים אם אני אבקש מהם להגיע לשם ברכב

1Shir

New member
אה, כי כתבת

"מקום במרכז תל אביב או נגיש גם מבחינת תח"צ וגם מבחינת חניה"
אז חשבתי שמרכז ת"א מספיק...

למעלה