אני אחד מהחברים שבוודאות השאיר טיפ.
איתי ביחד יצא עוד חבר, וגם הוא השאיר טיפ בוודאות.
לפנינו עמדו לשלם עוד שתי חברות, וראיתי שגם הן משאירות טיפ.
לא בכוס הטיפים, לא סתם ככה על השולחן, אלא בתשלום ישירות למלצרית שעשתה איתנו את החשבון.
בנוסף, כשהיא הגישה לי את החשבון, ראיתי שחלק מהמנות שכבר שולמו ע"י חברים שעזבו לפנינו מחוקות מהחשבון. כששאלתי אותה למה היא לא מוחקת את המנה שאני משלם עליה כעת, היא אמרה שזה בסדר ושהם זוכרים מה שולם ומה לא.
אז כבר הטענה שאף אחד לא השאיר טיפ (שהיא מגוכחת מלכתחילה) לא נכונה.
גם שלטעון שחלק מהאנשים לא השאירו כסף על מה שהם שתו זו כבר הטעיה או שקר (תבחר לבד). שתיתי כוס יין אחת ואכלתי כריך, כך שלא הייתי שיכור ברמות של לא לזכור מה שתיתי, ובכל מקרה, שירונת שילמה שוב על הכריך שלי ולא על השתיה.
הלקוחה ניסתה להתווכח עם הצוות באותו הערב, נאמר לה שזה המצב ושהיא צריכה לשלם. מצחיקה אותי קצת האמירה שלך שהיא היתה צריכה להתקשר לברר את הדברים. בשביל זה נערכה סגירת החשבון, לא?
אם היית באמת רוצה לפתור את הבעיה עם הלקוחה, היית שולח לה הודעה פרטית ומלבן איתה את העיניינים, ולא כותב הודעה פומבית שבעצם גורסת שהלקוחה משקרת ("לפעמים אתם ממהרים מידי מבלי לשאול את עצמכם האם כל מה שנכתב בהכרח נכון").
אתה מדבר אך ורק על שתייה שלא שולמה, כשבעצם נאמר לה שמנות אוכל וטיפ לא שולמו.
בקיצור, ההודעה שלך בעיניי רק מחזקת את הרושם הרע שיש לי מהמקום וחבל מאוד שככה בחרת להגיב.
אגב, בדיוק שבוע לפני חגגתי יומולדת עם מספר דומה של חברים ב"קפה דליה". בסוף הערב כשבאתי לשלם את מה שנשאר בחשבון, הם הראו לי כמה שולם על מנות מהחשבון, וכמה שולם "מחוץ לחשבון", זאת אומרת טיפ.
ככה יכולתי לדעת על אילו מנות עדיין לא שילמו, וכמה טיפ שולם חוץ מזה.
פשוט וקל.