בקשה לעזרה

PantherettePitz

New member
בקשה לעזרה

שלום לכולם

אני מחפשת מקום לערוך בו את מסיבת יום ההולדת שלי שהתארגנה די במפתיע אתמול ונקבעה ליום רביעי (הזה) בערב. הכוונה היא או לפאב או לבית קפה, מקום שאפשר גם לאכול בו אם רוצים אבל גם לשבת ורק לשתות או לאכול ממש בקטנה.
המגבלה העיקרית - אנחנו 16 אנשים, ולכן זה צריך להיות מקום שיוכל לארח אותנו בתנאים האלה (ניסיתי למשל את פורטר אנד סאנס ברחוב הארבעה אבל בשביל כמות כזו של אנשים יש מינימום של 120 ש"ח לסועד וזה לא הכי מתאים לחבורת סטודנטים).
המגבלות, שהן לא גמישות בכלל, הן: מקום במרכז תל אביב או נגיש גם מבחינת תח"צ וגם מבחינת חניה (המולי בלומ'ס למשל נפסל כי כמעט בלתי אפשרי להסתדר בסביבה הזו עם אוטו); מקום שלא מעשנים בו *בכלל* (כלומר, אם זה בחלל נפרד זה בסדר, אבל אני סופר-רגישה לריח של סיגריות אז מקום ש"בעיקרון לא מעשנים בו" או שאזור העישון לא מופרד לחלוטין לא יעבוד); ומקום שעונה על ההגדרה למעלה - שיש בו גם אוכל טעים אם רוצים אבל גם אפשרות לשבת ורק לשתות או לשתות ולאכול משהו קליל וזול (לדוגמה - קפה 48 שאני מאוד אוהבת לאירועים אחרים יקר מדי במקרה הזה).

למישהו יש רעיונות? אנחנו מרגישים שדי כיסינו את האזור ושום דבר לא ממש התאים, אבל בהחלט יכול להיות שלא חשבנו על זה עד הסוף. ואם נמצא משהו זה יחסוך לנו אירוח של 14 אנשים אצלנו בבית...

תודה

Gרר

New member
ליאו בלומ'ס

כמעט אותו דבר כמו המולי בלומ'ס רק ברמת החייל שזה יותר קל עם אוטו בערב ואני מאמין שגם יהיה יותר קל שם מבחינת הכמות של האנשים.

shironet3

New member
המלצה ודיס-המלצה על המתושלח

אני עשיתי מסיבת יומולדת במתושלח בפלורנטין. מצד אחד, היה כייף, ונעים,והמלצרים היו ממש ממש אחלה ונענו לכל הבקשות במהירות, ויש להם חדר פרטי בדיוק מתאים לאירועים בסדר גודל הזה. מצד שני, וזה צד שני גדול מאוד, כשהגעתי, אחרי שכולם שילמו, לסגור את החשבון, הם טענו שכל המנות שהם לא מחקו מהרשימה עדיין לא שולמו, ושאף אחד מ-29 האנשים שהיו ביום ההולדת שלי לא השאיר טיפ. היה אמצע הלילה אחרי מסיבה מדהימה, אז לא התווכחתי ושילמתי הכל, כולל טיפ על *כל* הסכום, ורק בבוקר למחרת:

א. נזכרתי שאני עצמי ראיתי אנשים שמשאירים טיפ בכוס הטיפים/מוסיפים אותו לחשבון (מה גם שזה לא אמין שכל 29 החברים שלי שכחו להשאיר טיפ...)
ב. גיליתי שכמה מהחברות הטובות שלי שמו כפול מהחשבון שלהן בכדי לכסות על הוצאות אפשריות שיהיו לי- כולל חברה טובה שלי שאכלה ב-100 אבל השאירה 200- אז לא ברור לי איך נשאר לי עוד כל כך הרבה לשלם
ג. אנשים נוספים שהיו שם אמרו שהם ביקשו מהמלצרית למחוק את המנה שלהם מהחשבון אחרי שהם שילמו, והיא אמרה להם שזה בסדר, היא זוכרת על מה שילמו. אני, כזכור, שילמתי בסוף הערב על כל המנות הלא- מחוקות מהחשבון.

בקיצור, כנראה שזו דיס- המלצה, כי למרות שהיה שם באמת ממש ממש כייף במהלך הערב, אני לא אוהבת שעושים לי "שיטת מצליח", ולא הייתי עושה שם שוב מסיבה.

PantherettePitz

New member
זו חתיכת דיס-המלצה...

אני מאוד לא אוהבת שעושים לי תרגילים כאלה. הזכרת לי שבחתונה שלנו שילמנו מראש סכום (גבוה מאוד, יש לציין) שכלל טיפ למלצרים. בסוף הערב, אחרי שאנחנו הלכנו כבר, ניגש האחמ״ש או מה שזה לא יהיה להורים שלי ואמר שצריך לשלם טיפ למלצרים וששכחנו. הוא הצליח להוציא מאבט שלי את כל המזומן שהיה עליו (כמה מאות שקלים) וגם עשה פרצוף שהוא עושה לו טובה כי הוא דרש סכום של ארבע ספרות(!).
כששמעתי ממש רתחתי מזעם וזה השאיר לי טעם מאוד רע למשך כמה זמן, למרות שהמקום עצמו היה סופר-בסדר ומיד החזיר לנו את הסכום. כנראה ששם זו לא שיטת מצליח אלא עובד שמצא דרך להרוויח עוד קצת כסף אבל זה עדיין מסוג הדברים שיכולים לגרום לי לאבד את שלוותי לחלוטין.

(ובלי קשר, רציתי לציין שאני מאוד אוהבת את הביקורות שלך!)

shironet3

New member
מסכימה לחלוטין

ואכן, כשיצאנו מהמקום באותו הערב כולם הרגישו שהיה ממש כייף, ואילו אחרי ששמעו את הסיפור, כולם לא חוזרים לשם, בעיקר עצבניות (ובצדק) החברות הטובות שלי שהשאירו מראש הרבה יותר כסף...

(ובלי שום קשר: תודה!
)

Cafe Latte

New member
היה לי משהו מאוד דומה, בפאב שנסגר

כבר מזמן בכרמל... מסיבת יומולדת, המון אנשים (בעיקר חברות טובות) שהשאירו טיפים נדיבים. ובסוף היה צריך "להוסיף" כסף, כי כביכול לא הושאר טיפ והיה חסר כסף.

FiReBall

New member
לא נעים

אבל זה קורה כמעט כל פעם באירועים מהסוג הזה....

shironet3

New member
זה ממש לא הופך את זה להגיוני או צודק או

משהו שאני מוכנה לקבל.

החתולית

New member
מה שאת מתארת זו לא "שיטת מצליח"

זו הונאה לכל דבר ועניין. גבו ממך תשלום כפול על חלק מהמנות, בתואנת שווא.

הסיפור שלך גרם לכך שאין סיכוי שאבקר במתושלח.

shironet3

New member
אני מסכימה לחלוטין,

והתלבטתי יומיים שלמים אם להתקשר אליהם או לא, בסוף הבנתי שאין לי שום "הוכחה": לא יכולתי להוכיח שאת הטיפים שהשאירו החברים שלי בכוס הטיפים, הם השאירו. לא יכולתי להוכיח שהשארתי אחר כך עוד מלא כסף טיפ, כי זה לא הלך לשום מקום. חלק מהחברים שלי שילמו במזומן, כך שלכי תדעי לאן נעלם הכסף הזה, ואפילו את החשבון עם הכללי, שממנו חלק מהמנות נמחקו וחלק לא, לא קיבלתי. אז החלטתי לא להיכנס לזה. מצד שני, הפצתי את הסיפור בקרב כל החברים שלי, אז הם הרוויחו עליי, והפסידו מלא מסיבות עתידיות, כי באמת שהיה ממש כייף.

החתולית

New member
פעלת נכון

לפעמים במקרים כאלה, כל מה שאנחנו יכולות לעשות, הוא לדווח על החוויות שלנו.

esini

New member
תגובת מתושלח

ערב טוב ושנה טובה לכל מי שכאן,
שמי אורן סיני ואני הבעלים של מתושלח,
בדרך כלל אינני מגיב לביקורות בין אם היא חיובית ,או בין אם היא שלילית, חברה טובה שלחה לי הודעה בפרטי בפייסבוק שאבדוק מה קורה בתפוז לגבי המקום שלי.
ולאחר מה שקראתי אני חייב להגיב,מפני שיש כאן טענה לגזל וזה לא האופי של המקום, לא האופי שלי ולא האופי של העובדים שלישרובם איתי כבר מספר שנים.
אתחיל ואומר שאיני מכיר את פרטי הארוע, אינני יודע מתי חגגת במקום, אך אני יודע דבר אחד, שיטת המצליח שאת מזכירה לא קיימת אצלי,
חבל לי שלמרות שהיה לך ערב מהנה לא טרחת ליצור קשר עם הבעלים של המקום וביחד הייתם מבררים את כל מה שקרה,
חבל לי שיושבי הפורום ממהרים לחרוץ דינו של מקום מבלי לדעת את כל העובדות,
חברים האצבע שלכם קלה על ההדק , תמיד תזכרו שמאחורי מקומות עומדות פרנסה של משפחות שלמות, ולפעמים אתם ממהרים מידי מבלי לשאול את עצמכם האם כל מה שנכתב בהכרח נכון( וזה סתם בקטנה מוסר השכל לחיים),
אני שלעצמי נכחתי במספר ארועים שבהם האלכוהול זרם ואנשים הלכו מוקדם ולא השאירו מספיק כסף על הדברים שהם שתו, בהרבה מהמקרים זה לא היה בכוונת תחילה אלה כי לא זכרו מה באמת שתו, ואז מי שנשאר אחרון נאלץ להשלים, נכון זה מכעיס אך לא המקום אשם.
בקשר לכוס של הטיפים, הכוס של הטיפים נמצאת ליד הקופה ולאף לקוח אין גישה אליה, לכן הטענה כאילו חלק מן האורחים שמו טיפים בכוס לא יכולה להיות מציאותית.
אני מתנצל שאני קצת בסערת רגשות כי למעשה מעולם לא הייתי בסיטואציה שבה הואשמתי בגזל , לכן התגובה המהירה שלי.
לסיכום : בעלת הארוע יכולה ליצור איתי קשר בכל עת ונדבר על הנושא,
תמיד נתתי גיבוי לעובדים שלי מפני שהם מלווים אותי מספר שנים וכל אחד מהם אמין, נאמן ומיוחד.
בבקשה מכולם להבא בין אם זה אצלי ובין אם במקום אחר לפני שמכפישים שם של מקום ראוי לדבר ולברר את הנושא,
ומכיוון שיום הכיפורים נכנס אלינו מאחל לכולם צום קל וגמר חתימה טובה.

יויו13

New member
כמו תמיד לכל מטבע יש 2 צדדים ,,

בכל מקרה אם לקוחה יצאה בהרגשה כזו
הבעיה אצלכם ולא אצלה גם אם כל מה שכתבה לא נכון .
כנראה תצטרכו למצוא שיטה טובה ומוצלחת יותר
לגביה מקבוצות שמשלמות כל אחד בנפרד , השיטה הנוכחית נחלה כישלון חרוץ בכל אופן במקרה הנדון.

החתולית

New member
מסכימה לגמריי עם יויו

אם לקוחה כמו shironet3 יצאה בהרגשה כזו, משהו אצלכם לא תקין.

Cafe Latte

New member
אני לא חושבת שהתגובה שלך עושה טוב למתושלח.

לפעמים סייג לחכמה הוא שתיקה ...
נו שויין.

marina1911

New member
מסכימה עם מה שרשמת

לגבי זה שאנשים ממהרים לשפוט והאצבע מאוד קלה על ההדק. נשמע לי מוזר שלסועדים יש גישה לכוס של הטיפים אך מצד שני לא נראה שיש ללקוחה סיבה לשקר, כנראה שהיתה אי הבנה וכספים הגיעו לכוס שנחשבו טיפ ולא נספרו כאילו הגיעו מהשולחן המדובר, השערה בלבד כמובן. לי זה נראה שלא הייתה פה שום שיטת מצליח אלא פשוט חוסר ארגון וטעות שלא במתכוון.

למעלה